Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz nexplo #172 üzenetére

"de a lehetőség kb mindenkinek adott :)" - akkor most levezetem, hogy miért nincs igazad :
    Előszöris nincs pincém, de ezzel szerintem nagyon sok ember van még így.
    Másodsorban (ez mondjuk az én személyes problémám) elég régi házban lakok ahol a villamosvezetéket is újra kéne húzni egy ilyen akcióhoz. Erre pár éve ismerős villanyász mondott 800 ezret, azóta olcsóbb biztos nem lett. Számoljunk 1 Millával.
    Harmadsorban, manapság egy (teljesen random merítés VGA tipusokat illetően) RX580 8GB 150 ezer ft környékén mozog / db. Ez 4db kártya esetén 600 ezer ft. (RTX3050 esetén 4×200 ezer, szóval maradhatunk az előző kártyánál is). Ehhez hozzájön a bányászkeret, bányász lap stb. Erre nyugodtan számolhatunk táppal együtt egy 75 ezer ft-ot. Ehhez még a különféle kiszállítások, összerakás, beállítás, legyen a vége 100K a VGAkon kívül.
    Akkor ez itt egy átlag embernek a legolcsóbb esteben is 700 ezer ft, úgy, hogy a gépnek még van villanyszámla vonzata is. És akkor ez egy olyan kis alapgép, amivel lehet, hogy nem is éri meg dolgozni, mert nézegetve a különféle bányászgépeket áruló boltokat inkább 1,1Milla az alja. (ehhez az én esetemben még rámegy min 1 milla)
    tehát " a lehetőség kb mindenkinek adott :)" valójában egy olyan szűk réteget takar, akinek van pincéje, olcsó áramforrása, minimum 1 Milliója a várható villanyszámlán felül, és mindezt hajlandó beleölni egy olyan volatibilis "befektetésbe" ahol nem titkolt, hogy a másik behúzása, és a másikon való nyerészkedés a cél. Biztos, hogy megvan ez a réteg, de szerintem a magyar lakosságnak ha a 10%-ára igaz ez, akkor sokat mondok de nagyon. Ennyit a kb mindenkinek adottról.

... És ha ilyen egyszerű, te miért nem csináltad? Elvégre "ingyen pénz".

Új hozzászólás Aktív témák