Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Darmol

senior tag

válasz viharhozo #117 üzenetére

Te el is olvasod amit írsz? :U
    Ja, tudom. Személyeskedés.

"A penzugyi valsagot illetoen semmilyen baj nincs"
    Melyik volt az a pénzügyi válság amellyel semmi baj nem volt? Vagy csak ezzel nem lesz? Mert miért? Mert most van kripto régen meg nem volt? Ámen!

"A bankrendszerben akkor generalhatna barmilyen valsagot a kripto"
    És én hol beszéltem bármilyen bankrendszerről? A jelenlegi kriptopiac fő problémája, hogy befektetési lufi. A lufik fő problémája, hogy kipukkadnak. Ezt befektetési szakemberek mondják, én csak egyetértek velük.

"Ez kb. egyenerteku azzal, mintha kijelentenem, h Broker Marcsi veszelyt jelentett a magyar penzugyi stabilitasra."
    1db azaz egy darab Broker Marcsi nem jelent veszélyt semmire. De a Postabank 1997-es esete megvan? Jaaa... Hogy ott is csak az volt a probléma, hogy nem volt megfelelő szabályozás, és azóta van betétgarancia. Stb.

Még egyszer mert láthatóan nem ment át. Maga a kripto volatilitása egyéni befektetőnek saját kockázat. A nagy mennyiségű fedezet nélküli befektetés, globális gazdasági kockázat.
    Ha a globális gazdaság amúgy is erősen problémás, tehát bele van kódolva egy válság, akkor miért kell úgymond a haldokló öregember szájába gránátot rakni, és rángatni a biztosítószeget?
    Egyébként nem érdekelne a világválság sem, csak éppen egy globális felmelegedés kellős közepén ülünk, ahol versenyt kell(ene) futni az idővel. Tudod kit fog érdekelni a klímavédelem egy totális gazdasági összeomlás közepén? Találgass!
    Na itt jön a képbe, hogy miért baromi nagy probléma a kripto-lufi. Nem azért, mert mennyi szén-dioxid kibocsátás köthető hozzá. Engem spec annyira nem érdekel. Van egy rakás egyéb baromság ami szintén tök felesleges, pl. a turizmus. Meg akarod menteni a bolygót? Maradj otthon vazze!
    De a kripto-huszárok kb azon a szinten vannak, mint a "Ne nézz fel! Ha felnézel akkor Marxista komcsi vagy!"
    Az mellett, hogy maga az egész kripto piac kb. egy dologra jó. Ha nem kidurran, hanem szépen lassan enged le, akkor sokkhatás nélkül ki lehet vele vezetni a piacról azt a rengeteg felesleges pénzt, amit a sok nagyeszű válságkezelés címszó alatt öntött bele. De kisbefektetők tömegeinek szempontjából teljesen mindegy, hogy lassú vagy gyors lesz a folyamat. Ők mindenképpen szívnak mások javára. Nevezheted tőkeátcsoportosításnak is. Vagy mondhatod úgy is, hogy a szegények még szegényebbek lesznek, a gazdagok még gazdagabbak.

Új hozzászólás Aktív témák