Hirdetés
- Érzed már a Vibe-ot?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
- Bluetooth-headsetekről általában
- Yettel topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
válasz
moonlight115
üzenetére
pontosan, én is a 2. után tudtam meg, kérhettem volna kijáró tornászt
-
aggódó
csendes tag
Hello mindenkinek!2 és fél hét telt el a műtét óta,állapotom tűrhető.Tudja-e valaki,hogy milyen tornagyakorlatokat szabad végezni?Csak a kórházban megismerteket tudom .December közepén megyek kontrollra,ott majd biztosan elmondják,de addig is!!Köszönöm nektek,vigyázzatok magatokra!!!!

-
biker
nagyúr
válasz
szlibud
üzenetére
"Amúgy december közepi mr+ kontroll után ne nagyon bizzál karácsony előtti műtétben, hacsak nem bénulsz"
dec közepi MR + kontroll után kiírják az anesztes vizsgát, ami 1-2 hét várólistás, annak eredménye után kap előjegyzést, ha nincs komoly lista 2-4 héten belül
+2 hét az ünnepek miatt, ez január vége -
szlibud
tag
Hát azért ha sose szedtél rá gyógyszert... Azért én előbb egy diclofenac duo kúrát, ha az nem használ vagy nem eléggé, egy infúziót megpróbálnék műtét előtt...Ha be van gyulladva, lehúzhatják a gyulladást, ismerek sok olyat aki évtizedek óta jól elvan egy infúziókúra eredményeképp. Ennyitől még nem megy tönkre a gyomrod.
Amúgy december közepi mr+ kontroll után ne nagyon bizzál karácsony előtti műtétben, hacsak nem bénulsz
-
kirkri
addikt
Mellesleg nekem az egészben nem is a fájdalom a legnagyobb problémám.
Nagyon jól bírom a fájdalmat, soha nem szedtem rá gyógyszert még akkor sem, amikor mindkét lábam nyilallott folyamatosan és a derekam is nagyon hasogatott.Ami miatt már "várom" a műtétet az az, hogy visszakapjam a régi életem, ha nem is 100%-ban.
Kis gyerekeim vannak és az nagyon vacak érzés tud lenni, hogy például nem játszhatok velük a játszótéren, hanem egy padról figyelem őket, mert pár percig bírok csak állni. -
biker
nagyúr
Szia
En az ilyen csontb@szogtato emberektol ovnak mindenkit
En is jartam, 4 utan azt hittem hazaig nem jutok el
De van akin segitett mar ilyenKitartast! Es jobbulast
A mutet utan sosem leszel mar 100%-os, de ha oszinten megtettel mindent amit kell, torna, barmi, akkor donts -
kirkri
addikt
Sziasztok!
Sajnos úgy tűnik 36 évesen én is hamarosan kés alá fekszem.
A derekam jó pár éve nem tökéletes, 1-2 hétig tartó lumbágó szerű probléma többször előfordult. Aztán tavaly év vége felé jelentkezett egy erős deréktáji fájdalom ami az idő múlásával mérséklődött, de nem akart elmúlni.
Februárban végén (jó magyar várólista) eljutottam a reumatológiára, majd onnan CT-re.CT kimutatta, hogy III-IV csigolya között kiboltosulás, IV-V között porckorongsérv látható.
Gyógytornára és reumatológiai kezelésekre jártam, de a tornán kívül másnak nem éreztem hasznát.
Vettem itthonra denevérpadot, melóba ülőpárnát, de semmi nem segített, az állapotom folyamatosan romlik tavasz óta. Akkor még sem zsibbadás, sem vádli fájdalom nem volt, a bal farpofám viszont nagyon fájt.Áprilisban következett az Amerikai úti idegsebészet. A doktor korrekt volt, bár meglehetősen gyorsan lezavarta a vizsgálatot.

Úgy indított utamra, hogy menjek és próbáljak alternatív megoldásokat, ha nem válnak be, és már olyan nagyfokú a fájdalom, hogy nem szeretném tovább húzni, akkor jelentkezzek be MR-re, hozzá kontrollra, és következik a műtét.Itt járok most, és már nem szeretném tovább húzni. Mindkét vádliba nyilalló fájdalom van és kiegyenesedve nem tudok járni. Itthon már olyan szinten görnyedve járok, ahogy még a 98 éves dédnagyanyám sem járt, pedig ő nagyon görnyedten közlekedett.

Kicsit még most is bennem van, hogy a műtét egy visszafordíthatatlan dolog, és talán még próbálkozni kellene más megoldásokkal is, de a másik pillanatban meg azt mondom, hogy szeretnék már inkább túlesni rajta.
Mivel úgy járok a munkahelyemen, mint Quasimodo, így folyamatosan meg-megállítanak kollégák és mindenkinek van olyan ismerőse, aki kiropraktőr/gyógytornász/csontkovács, stb. segítségével elkerülte a műtétet, de nem igazán hiszek bennük és a gerinc egy olyan dolog amivel nem szeretnék kísérletezni.
(Említettek olyan csontkovácsot, aki az elmondás szerint "szétakasztja a csigolyákat" hogy a porckorong vissza tudjon húzódni. Állítólag gy-két kezelés és megoldódik a probléma)December közepén megyek MR-re és kontrollra, az állapotomtól függően nem kizárt, hogy a karácsonyt frissen műtött állapotban fogom tölteni.
Hamarosan kiderül.
Azért a jövő héten még lehet elmegyek egy kiropraktőrhöz, akiről szintén nagyon jókat hallottam.

-
aggódó
csendes tag
Miskolcon,Demeter főorvos úr műtötte.Gerinc stabilizálás+2 sérv.(csavarok és fémrudak,távtartó).
-
aggódó
csendes tag
hello mindenkinek,11.09.-én megműtötték a férjemet.Túl vagyunk tehát rajta!!!Minden nap jobban van,de az első 3-4 nap pokol volt.Most a járást gyakorolja gerincfűzőben,egész jól megy!
-
aggódó
csendes tag
Sziasztok!A helyzet nem jó,sőt rossz!Most voltunk CT-n,a sérv ki van szakadva,ráadásul ott van ahol a szétcsúszás is van.A lehető legrosszabb minden ,a tartó szalagok is el vannak szakadva.Az idegsebész szerint kb. 4 órás műtét.Járni még tud.A doki azt mondta,hogy a műtét biztos csak idő kérdése.Arra gondoltunk ,jó lenne még1 orvos véleménye is .Pl.:milyen anyagokkal hogyan történne a műtét.Kérek mindenkit,hogy aki Debrecenben,vagy B.pesten,Miskolcon tud spec.orvost,Írja meg!!Köszönöm.Nagyon meg vagyunk ijedve,fogalmunk sincs,hogyan tovább...........
Jó egészséget mindenkinek!! -
aggódó
csendes tag
Igen pránanadi. .van ,hogy jobban fáj,máskor meg nem.jelenleg ez van.Még nincs vége!!!
-
aggódó
csendes tag
Sziasztok!Már régen írtam nektek,de tudok rólatok.Én a férjem sérvéről és a csigolyacsúszásáról tudok újat írni.1 ideje vegetál ,gázos napokon Medrol és contramal volt,eddig.Sajnos a múlt héten már nem segítettek a gyógyszerek,kín a wc-ig,se éjjel se nappal a fájdalom miatt.Reumatológus injekciót adott a forgójába és a derekába.változás a rosszabbodás lett.Pár nap múlva vissza reumás orvoshoz,megint injekció -medrol ugyanoda.Azt mondta,hogy ha 2 nap múlva nem lesz jobb,mentővel viteti az idegsebészetre műtétre.
Ajánlott nekünk Tibeti kezelést is.Már másnap elkezdték a kezelést.Végre eljött a lényeg , már kitud egyenesedni,nincs elviselhetlen fájdalma,végigaludta az éjszakát,zsibbadás elviselhető.Még nincs vége a kezeléseknek.Dióhéjban ennyi,remélem tartós gyógyulás lesz majd,és nem műtét.Írok majd,ha történik valami.Jobbulást !!!!!!!!!!!! -
biker
nagyúr
sajnos kevés adat jön a statisztikához, de eddig így néz ki
esetek 13
műtöttek 9
többször műtöttek 2
konzervatív 4
m. javult 3
k. javult 3
m. rosszabb 2
k. rosszabb 1
m. változatlan 1
k. változatan 3(az állapot változásoknál a műtött javult azok száma, akik egy vagy több után de javultak, itt ugye egyszer rosszabb lett, de jelenleg jobb, illetve konzervatívnál azok, akik arra voksoltak, stb, javulás a "valamivel jobb, de nem tökéletes" is, hiszen javult, csak nem elég jó, pl én
) -
enerdzsájzer
tag
Szia!
21 éve.....pffff. Hát ez ilyen sajnos. Többségünknek életre szóló társa a gerincproblémája. Meg amit ez okoz. És hát, tudomásul kell venni azt is, hogy ahogy múlik az idő az ember feje felett, ez jobb nem nagyon lesz. Sőt inkább rosszabb. Műtét sem mindig jön be a nagy kockázat, szövődmények, (meg a "jó" magyar egészségügy) miatt. Az orvosok nagy része sem orvosnak való, de még autószerelőnek se (nem ülnék abba az autóba amit ő szerelne). Sokszor több értelme lenne a piócás embert előkeríteni a határból, mint ezekhez elmenni.
A helyzetünket is csak azok érzik át, akik megtapasztalták legalább egy makacs derékfájással hogy milyen is négykézláb kimászni wc-re, meg napokig- hetekig vagy hónapokig se éjjele se nappala az embernek az állandó fájdalomtól. Ez maga alá gyűrt engem is. Megtörtem, pedig még "csak" 3 éve kínlódok és ha belegondolok hogy az életemet így b.szh.tom, az elkeserítő. Ez van. Valahogy meg kell tanulni együtt élni vele. Jó ha van segítő, támogató, megértő család.
Jó egészséget meg fájdalommentes napokat!!!! -
Foxi01
újonc
Sziasztok!
Tegnap bukkantam rátok, és nagyon örültem, hogy ebben a témában is van "közösség".
Én lassan 21 éve nyűglődöm, küldtek már műtétre, de még nem műtöttek.25 évesen kezdtem, azóta folyamatos a fájdalom....hol erősebb, hol gyengébb, de állandó társa az életemnek.
Sajnos az idő múlásával(ezzel csak szépen akartam kifejezni, hogy öregszem) egyre csak rosszabb, most már pár éve a derekam is beállt a sorba, na meg a fejem....Az ideggyógyász szerint a nyaki sérvtől fáj a fejem, az idegsebész véleménye pedig, hogy attól kizárt.....
Kétszer hülyítettek be a Hegyaljai úti gerincközpontba, egyszer eltévesztették az időpontot, 2 órát vártam, mire kiderült, hogy majd csak 1 hónap múlva kell jönnöm.A következő alkalomkor már az egész délutánt ott töltöttem...nem működött a röntgen, bár fogalmam sincs minek az ilyenkor, amikor az ember viszi az MRI-ét.Nagy kegyesen végre fogadott, szinte rám se nézett , valamit lapozgatott, nézegetett (tuti fotografikus memóriája van, mert olyan gyorsan nem lehet olvasni mint ahogyan ő), aztán kijelentette hogy a fejem nem fájhat a sérvtől, van még egy pici folyadék, addig nem műt meg, várjak, és tornázzam, viszontlátásra....3 perc volt kábé.Azóta nem voltam orvosnál....Mikor már mozogni is alig tudok, akkor beveszek egy marék fájdalomcsillapítót és elmerengek, hogy jaj de szép az élet, még 20-30 évet élhetek ilyen fájdalommal.Elnézést hogy ilyen keserűre sikeredett.Azért a többieknek kitartást kívánok, és hogy gyógyuljanak meg.
Üdv -
biker
nagyúr
hejj,de boldog vagyok ettől a hidegfronttól most

-
n.kitti
újonc
Most jöttem meg a gyógytornáról, kérdeztem Tőle az ülést azt mondta nincs tiltva... nem értem úgy néz ki városa válogatja??
Beszéltem egy barátnőmmel Őt négyszer műtötték de semmit nem tud arról, hogy nem lehetne ülni. Gyógytornán nyújtó gyakorlatok vannak, meg kicsit hát-lábizom... Cső nálunk mindenkinél volt
na azt utáltam, alig vártam hogy kivegyék... -
-
-
n.kitti
újonc
Sziasztok. Sérvvel műtöttek, és senki nem mondta, hogy nem ülhetek
most akkor gázban vagyok? ? -
Kati70
újonc
Szép napot mindenkinek!
Én most csatlakoztam.
Nekem már volt egy gerinc(sérv)műtétem 1994-ben.De most egy gerinc rögzítésre várok,amitől igazából nagyon félek,és érdeklődnék,hogy van e valaki köztetek akinek ilyet csináltak már,és jobb lett,és mikkel jár ez a műtét és utána a felépülés??Köszönöm a válaszokat!Mindenkinek javulást!Kati -
Digital
addikt
válasz
enerdzsájzer
üzenetére
Okés!

Jobbulást, tegyél rendet a fejedben is! Gondolom kavarog benne ezer dolog! -
enerdzsájzer
tag
válasz
Digital
üzenetére
Igen, meg van az elérhetősége. Egyenlőre örülök hogy itthon vagyok, nem kell menni sehova. Összeszedem magamat egy kicsit mert az elmúlt időszak sokat kivett belőlem minden szempontból. Most még nem akarok orvost sem látni egy ideig, meg az utazgatás se hiányzik. De tervezem hogy megyek. Kíváncsi vagyok a véleményére.
-
Digital
addikt
válasz
enerdzsájzer
üzenetére
Gyere el Szegedre, itt jó idegsebészek vannak!
Pali bácsit ajánlottam már, szerintem keresd fel! -
enerdzsájzer
tag
Kipróbáltak már rajtam jó pár gyulladáscsökkentőt, egy se használt semmit.
A neurológus magyarázata lehet a megoldás, ő megmondta hogy erre nincs gyógyszer csak szinten tartó kezelés. Adott egy Teperin nevű cuccot, ami alapjában antidepresszáns de ezt írják migréneseknek meg idegi fájdalmakra is. Az első 4-5 napban elég jól csillapított de aztán hozzászoktam vagy nem tudom mi történt de egyre gyengébb volt meg egyre rosszabbul éreztem magamat tőle így nem szedtem tovább azt sem.
Miután beszámoltam a háziorvosomnak a neurológusnál történtekről, ő erősködött hogy keres nekem egy másik idegsebészt hogy nézzen meg mert ez a történet már neki is sántít.
Lehet hogy félresikerült valami a legutóbbi műtétkor (is).
A hátam meg a nyakam nem gáz annyira, az csak azért idegesít mert idén Január végétől fáj ott is, azelőtt semmi baj nem volt ott. -
biker
nagyúr
válasz
enerdzsájzer
üzenetére
hát, érdekes, tényleg semmi érdekes nincs rajta, láttam ennél durvábbakkal bicikliző, meg fél napokat ülő embereket. Kérdés, mitől fáj?
Gyulladás? adtak rá valami jó anagot már?
pm-et este tudom válaszolni, rohanok a szecskába! -
enerdzsájzer
tag

Nyakamon kicsik de sok van,
Hátamba kettő, ebből az alsó eléri a gerincvelőt,
Derekam szanaszét trancsírozva, foramen szűkületek, deformált, stb,
Legutóbbi rtg. idegsebész elismerte hogy a felvételen is látszik az erősen jobbra dőlő gerinc kénszertartása, ami a fájdalmat jelzi és hogy baj van. De hogy mi a baj azt nem tudja.Hogy ezekből ki mit látott meg ki mit nem, azt nem tudom. De ha műteni akarnak nem fogok bele egyezni. Elég volt a segítségükből.
-
biker
nagyúr
válasz
enerdzsájzer
üzenetére
elég érdekes, mri-t jó lenne látni, mégis mi az, ami nem utal műtétre, de gondot okoz.
Mert ez így nem jól hangzik.várom a privit!
és ez megy 2 éve???
mi nyomja akkor az ideget? a csavarok? -
enerdzsájzer
tag
Fekszek- sétálgatok kicsit- fekszek ennyi a napom. Kicsit többet akarok rögtön fáj, erő kimegy, görcsöl, bizsereg, vegetatív funkciók zavara. Elég annyi hogy pisiléskor megfeszítem a hasfalam és már bizsereg meg zsibbad is ezerrel mindkét lábam. A nyakam tűrhető, hátam közepével is elvagyok ha pihenek. De ha görnyedni próbálok vagy fölé hajolni valaminek, rögtön beáll az egész gerincem végig.
Idegsebész szerint nem indokolja semmi a tüneteimet (?) a neurológus szerint már csak az önmagába indokolja a tüneteket hogy háromszor voltam ugyanott szétszedve, ebből kettő elég durva beavatkozás (a fixálás). Ehhez még hozzájönnek a műtétek okai (kiszakadt, összecsúszott, eltört) amik szintén nem múlnak el nyomtalanul, főleg hogyha későn műtenek. Mert bénulással, stb.-vel járó gerincsérülést, idegi károsodást 24 órán belül kellene műteni hogy ne maradjon vissza károsodás. Minden műtétre heteket vártam és én soron kívül mentem (!). Az idegsebész azt tanácsolta kerüljem azokat a mozdulatokat, amik a fájdalmat provokálják (akkor mit csinálja?). A neurológus az mri-t olvasva azt kérdezte: és az idegsebészem szerint nem kell műteni semmit ezen a gerincen? Mondom: nem volt róla szó, akartam kérdezni hogy mire gondolt de rögtön terelt.
Leszázalékolást írom pü-be. -
biker
nagyúr
válasz
enerdzsájzer
üzenetére
Es akkor most hogyan tovabb? Marad csavarozva, es nem jo megsem?
Gyakorlatilag fekszel es kesz?En is gondolkoztam, elinditom a rehabjaradekra az igenyt, de rajottem, nem egyszeru. Masik forumra irtam, idezem
érdekes ez a törvény.
nekem a műtött de panaszos maradt L5-S1, L4-L5, polydiscopathia, spondylosis, spondilarthrosis, és schmorl hernia nem tudom mire lenne elég, mert ezek egyenként még zsibbadással, bénulással is alig 10-20%, összeadva nem tudom elég-e legalább egy rahab járadékhoz, amig össze nem szedem magam
Közben a feleségem röhögve lehetett volna 60% feletti rgészségkárosodott 4-5 éve, mert volt asztma, napi tünetekkel, szteroiddal, inhalátorral, és pajzsmirigy betegség tartós gyógykezelésre sem csökkenő göbökkel, kvázi műtétre volt előjegyezve, asztma 40-50%, pajzsmirigy 10-20%
és vidáman járt dolgozni, azóta megfelelő életmóddal kigyógyult.
de hol tárul ez azzal, amikor a sarokig nem tudok elmenni éppen, mert becsípődik az ideg????Majd leirod a te folyamatod, akar priviben is?
Vagy skype valamikor? -
enerdzsájzer
tag
Sziasztok.
Rég jártam erre, történt ez-az. Az állapotom változatlan. Kínlódás az egész. Nemrég voltam klinikán neurológusnál, megvigasztalt hogy ezzel nincs mit tenni. Az életminőségen lehet próbálni javítani tornával meg gyógyszerekkel, de ennyi. Nem jó se a torna, de még sétálni se esik jól. A sok bogyótól meg már kész vagyok.
Közben leszázalékoltak, annak mikéntjét meg eredményét ne is firtassuk. Annyit hogy az országot jellemző helyzetnek megfelelően, a lehető legjobban b....k ki velem. Belefáradtam a sok mászkálásba meg kilincselésbe, a sok arrogáns, felsőbbrendű, nemtörődöm, vagy csak simán hülye parasztba. Nálam leszerepelt az orvostársadalom meg az egész "egészségügy", az államról ne is beszéljünk. -
luci71
csendes tag
Sziasztok!
Ugy látom most senkinek nem kedvez az idő,de más sem.
Én 2 hét Irgalmas kórházi komplett kezelés után+múlt heti Kenalog injekcióval gerincbe ugy néz ki 1 hetet bírt ki,de majd meglátjuk.Kezdem érezni a derekam még a zsibbadás nem annyira tért vissza,remélem minnél késöbb.Most a kezelésekkel tornával probálom a műtétig kihúzni.A várakozás kb.1 év.De majd julius végén többet tudok.Akkor kell mennem vissza kontrolra.
Mindekinek jobbulást,és kitartást.
Üdv.
-
Digital
addikt
válasz
pikopeti
üzenetére
A csillapításról jut eszembe!
Van két viszonylag vékony talpú cipőm. Most a jó időben felvettem őket, de a vastagabb talpú, puhább sportcipőben valahogy jobban érzem magam. A séta is kényelmesebb így, nem üti annyira a gerincem.
Nekem a robogózás nem jött be, pár kátyúba belehajtva elegem is lett az egészből. Viszont a rendes motorozás (más üléspozíció) gond nélküli volt. -
pikopeti
csendes tag
válasz
Digital
üzenetére
Nekem vannak fájásaim, nem az ami korábban volt, tudok dolgozni, de nem is hibátlan. Bringa volt a legnagyobb szerelmem régen, most kezdtem újra, összteleszkóp, csillapítós nyeregcső, stb. hogy minél több rezgést elnyeljen. Nagyon remélem, hogy megéri és sokáig bringázhatok még.
-
Digital
addikt
Kinek hogy szolgál az egészsége?
-
biker
nagyúr
válasz
Eastman
üzenetére
Pont ma gondoltam rá, mi lenne, ha nyújtanék, de akkor még nem

torna reggelente, ma votltam fürdőzni is, kicsit lehet az is megterhelte, de már vágytam rá.
úszni nem nagyon, inkább csak döglöttem a vízben no meg tornázgattam, ilyen vizitorna szerűt.
Meg vettem Milgamma N-et, jó kis idegi regenerálódásra. Néha érzek furákat, a BAL combtő-medence csont ELŐL részén, ilyen hirtelen pillanatnyi bizsergés szerű, ami kb 3-4mp-ig tart, mintha megnyomnák.
De a jobb oldalon volt a sérv, most is, az előző is, és a jobb lábam fájt mint állat.
Bal oldalon sosem látnak semmit MRI-n, holott kb 10 éve vannak ilyen bizsergéseim ott. Ki érti ezt -
biker
nagyúr
nálam ma van a mélypont. kimerült vagyok, fáradt, merev a derekam, és mindenbajomvan
de kimondottan nem fáj, csak kellemetlen, szorul, recseg ropog nyikorog, mint egy zsírzatlan csapágy. ez a doki se akart zsírzógombot bent hagyni
-
pikopeti
csendes tag
Hát nálam sok változás nincs. Farokcsont probléma még mindig megvan, ha nem pont úgy ülök/fekszek, hogy közvetlen nyomás éri, akkor el tudok vele lenni. Ezenkívül a bal oldali derékfájás is elő szokott jönni, főleg most, hogy már dolgozok és többet ülök. Az eredeti problémám továbbra sem jött vissza.
Van egy olyan gyanúm, hogy ott a bal oldalamnál nem sikerült minden tökéletesen a műtétnél. Remélem fognak ezek is lassan javulni. Most vagyok 12. hétnél egyébként, kíváncsi vagyok hegesedés-gondom lesz-e, az elvileg ilyenkor tud elkezdődni. -
biker
nagyúr
mindenki jól van? Pikopeti? jól áll a felépülés?
Ugy is mondhatnám, nálam minden ok, de...
Most vagyok 7 héttel a műtet utan. Mar a 2. 3. heten tök jol voltam, mostanra meg mégjobban, de épp tegnap ota izomlazszeru izomfeszules van a combjaimban es a derekamban
Lehet a megkezdett torna es hajtas az oka
Meg ez a hidegfront se oromteli mostDe nagy atlagban ok minden
Rosszabb ne legyen -
biker
nagyúr
válasz
pikopeti
üzenetére
Továbbra is minden ok veled? olvastam a blogodat ismét

(érdekes, én egyik alkalommal se kaptam hátamba csövet, pedig sokan kapnak, ennek azért örülök, mert macera)Én: most vagyok a 4. héten túl, múlt héten füvet nyírtam, locsoltam, dolgozgatok a ház körül, szúnyoghálót raktam össze, padlást rendeztem át, ilyen kisebb dolgok
Egyelőre határozottan jónak tűnik, de gyenge, csak még nem lehet elkezdeni az erősítést.Voltunk egy vonattal kecskemétre oda vissza túrán is, inkább, mint kocsival, ugyebár.
Sokszor érzem, hogy "most qrvára le kell dőlnöm egy kicsit", de ennyi kb
Minden nap főzök, szóval jó jeleket látok, sokkal jobbakat, mint az első után!
-
Digital
addikt
Holnap Critical mass lesz Szegeden, jó idő esetén megyek! Jó volna picit kimozdulni itthonról!
-
mazsivi
csendes tag
Ja és hát amikor egy Dr. Barzó javaslatát,véleményét egy gúnyos szájelhúzással felülbírálja egy nála kb 15 évvel fiatalabb (és akkor a szakmai tapasztalatról NEM is esett szó...) "kollegina". Háááát....
-
mazsivi
csendes tag
Sziasztok!
Voltam a gyógytornásznál,akit Digital ajánlott! Hát,le a kalappal a tudása előtt. Gyanús volt nekem,hogy fürdőbeli "gyógytornászom" (bocs,de ezek után muszáj idézőjelbe tennem...)-hogy is mondjam...talán nem az igazi...Mert hogy 5 éve járok hozzá és nem hogy javulna a dolog,hanem rosszebb. Persze EZ nem az ő hibája. Szóval,köszi,Digital,új megvilágításba kerültek a dolgok! Ő is azt mondta,hogy ezek a dolgok előbb utóbb kés alá kerülnek,de maradjunk inkább az utóbbnál!
Viszont valamelyik nap lazán nekimentem a nyitott konyhaszekrény ajtónak és lett egy kisebb reccs az amúgy is fájós csípőmben. Alig bírtam lábra állni utána,rettenetesen fájt,pedig szinte alig ütöttem meg. Szerencsére épp gyógymasszázsra mentem,úgyhogy picit helyre rakták.
Mindenkinek jobbulást kívánok!
-
biker
nagyúr
olyan érzéseim vannak, csak, kisebb szúrások, feszülések, mintha a varratok már felszívódtak volna, és egyes feszülésekre kicsit engedne a heg, de lehet hülye érzés

de nagy átlagban jóHolnap megyünk kecskemétre, persze nem kocsival, vonattal, azt jobban preferálom most
-
enerdzsájzer
tag
Nyakam javult, egész tűrhető. Hátam változatlan, derekam meg a lábaim főleg a jobb lábam meg úgy fáj hogy azt ép ésszel nem bírom. Torna kegyetlen, nem is tudom csinálni a gyakorlatok nagy részét. Masszírozás jólesik. Van még négy nap kezelés.
-
Digital
addikt
Hali!
Hogy vagytok topiklakók?
-
luci71
csendes tag
Persze beleegyeztem a műtétbe.Lehet már ez az idő is beleszámít.De gondolom ha nem javul vagy rosszabb lesz akkor azonnali műtét vagy kitudja,akkor mennyit kell várni.Ha viszont olyan állapotba leszek akkor megyek magánrendelésre.Sőt lehet hogy 3 hónapmúlva esedékes kontrolt már majd oda kérem.
De a kezeléseket csinálni kell addig is.Már intézem.
Persze,nagyon köszönöm. -
luci71
csendes tag
Az indok gondolom az hogy nincsen vizelet tartási problémám,és bénulási tüneteim,és érzészavar.
Megkell erősíteni a háti izmokat,hogy legyen ami megtartsa a gerincem,és le kell fogynom.
Hiába műtenek meg ha ezek továbbra is fenn állnak.Mert a felette levő csigolyákkal is ez lehet.És kb.1 év a várólista.2 éve nem fogadtam el, még gondolkodtam eddig,mert most érzem ugy hogy ennyi volt,talán ez a "büntetésem".Akkor a tanár úr mondta a műtétet,most nem kerültem hozzá még a friss lelettel sem,nem válaltam be a magánrendelést,és az előorvosnál voltam most is és februárba is.
Folytatom egyenlőre a kezeléseket!
Remélem nálad minden rendbe van,és lesz is. -
luci71
csendes tag
Sziasztok!
Ma megvolt a kontroll az Mr-eredménnyel.
Vélemény:javasolt lenne L V-S I TLIF műtét,melyet a beteg részére felvetünk, és el is fogadja.De a műtét indikációja nem abszolut,igy jelenleg konzervatív reumatólogiai kezeléseket javasolunk.Folyamatos,rendszeres McKenzie torna,úszás,masszázs.
Agyidegtünetem nincs,nincs vizelési,és érzészavarom.3 hónap múlva kontroll. -
biker
nagyúr
válasz
Digital
üzenetére
egészségedre neked is

ja, nem, kérdés volt.
Egész jó, most jöttem haza, bent voltunk pesten egy kis gyámügyintézésen, persze nem kocsival! azt leraktuk a vasútállomáson, és mentünk vonat+metró, egész jó volt, kivéve hogy egy helyen fel majd le kellett menni egy szintet lépcsőn, na ott tiltakozott a rendszer, de végülis vállalható volt -
pikopeti
csendes tag
Nincs tippetek, hogy a farokcsontom (kb. legutolsó csigolya) mitől fájdulhatott meg? 6 hete műtöttek, sokat gyalogolok, úszok, de pl. nem ültem ami megnyomhatta volna, nem is ütöttem meg... Nem állandó, de ha megnyomom érzékeny, vagy éjszakánként néha belenyillal, akár ágyban forduláskor is meg háton fekvéskor.
-
Digital
addikt

Jobbulást, örülök hogy jobban vagy!
Én ma nyomtam 13 km bicajt, meg 2km sétát.
Van bent egy nagyszájú gyerek, mindig okoskodik,osztja az észt.
Tegnap este dolgoztam, felkeltem a székemből, ugye az első pár 10 méter robotzsaru szindróma. Találkoztam ezzel a tökfejjel, azt mondja milyen sz@rul megyek, és milyen rossz a tartásom (ez már nem az első alkalom volt). Na ekkor elborult az agyam
, és elküldtem melegebb éghajlatra.
Mikor kezdem elfelejteni a dolgot mindig belebotlok egy idiótába aki emlékeztet rá!
Igen is 1000* jobban vagyok mint egy éve, ma délután anyukámmal sétáltam egy jót. Egy éve ez elképzelhetetlen lett volna!
Te láttál kölök koromban is, tudod hogy soha nem voltam egy peckes járású.
-
biker
nagyúr
-
enerdzsájzer
tag
Elkezdtem szerdán kezelésekre járni. Vízi torna, tangentor meg masszázs, csak óvatosba. Nagyon kifáraszt, meg piszkosul fáj. A lábamat úgy törlöm meg, a zoknit is úgy húzom fel, hogy lefekszek hanyatt az öltözőbe a padra. Tegnap egy 70 körüli öregúr húzta fel a zoknimat mert megunta nézni hogy kínlódok.
Látta a leletemet az üzemorvos, a háziorvos, meg a reumatológus, ráncolták a homlokukat. Azt mondták olyan mintha egy 65 éves hátfájós öregember leletét olvasnák. A reumatológus kétszer olvasta el, aztán nagy sóhajjal nyújtja vissza a papírokat: hát igen van eltérés de annak örüljünk hogy még nem nagy. Oké, de attól még fáj. Próbáljuk a kezeléseket óvatosan, fokozatosan és majd meglátjuk. -
Digital
addikt
Én kérek elnézést, elfelejtettem válaszolni!
Köszönöm én jól vagyok, szombaton reggel 9- délután 4-ig Anitával meg a barátnőjével jártuk a várost! Elhiheted hogy minden üzletbe be kellett menni! Még leülni sem lehetett nagyon sehol! A derekam hősiesen bírta a megpróbáltatásokat!
Reggel is valahogy könnyebb felkelni,egyedül hosszú ülés után van robotzsaru hatás.
A meleg idő különösen jól esik, nincsenek annyira letapadva az izmok.
Kb ennyi, nem panaszkodhatom. Bicajozom, sétálgatok, és még élvezem is! -
Digital
addikt
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
válasz
Digital
üzenetére
Távolabb a búzaföldön túl a 31-es út, még távolabb a Gödöllői dombság látható

na oda fogok túrázni!
---------
Doki szerint símán felépülhető, de azért ésszel.
Nem mondta, hogy mindenképpen szakítani kellene a régi melóval, de alaposan meggondolni, mit vállalok. És én is így vagyok vele, nincs az a pénz, hogy megint ezt kelljen átélni.
de semmire sincs garancia, se arra, hogy itt nem lesz új, se arra, hogy máshol nem lesz új.
ez most ki van takarítva amennyire csak tudta, azt mondta, belül is a korong, a régi operált se hízott vissza, maradt olyan amilyen lett, gondolom ebbe se megy vissza a kocsonyás közepe az életben sem.
-------
és tényleg, enyém lett az ezredik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC! Ryzen 9800X3D / RTX 5080 / B650 Strix / 32GB 6000MHz / 1000w Gold! BeszámítOK
- Iphone 17 Air 256GB fekete független
- Asztali PC , Ultra 245K , RX 6900 XT 16GB , 32GB DDR5 , 1TB NVME , 2TB HDD
- Ps5 Spider-Man 2 limitált kiadás szobor és kontroller
- X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Honor X7b / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Eladó Vivo Y19S 6/128GB fehér / 12 hónap jótállás
- Lian Li Strimer Plus V2 12VHPWR 320mm RGB tápkábel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS ROG Flow Z13 2in1 i9 / RTX 3050Ti / 120Hz GAMER TABLET!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Jó egészséget mindenkinek!!
Ajánlott nekünk Tibeti kezelést is.Már másnap elkezdték a kezelést.Végre eljött a lényeg , már kitud egyenesedni,nincs elviselhetlen fájdalma,végigaludta az éjszakát,zsibbadás elviselhető.Még nincs vége a kezeléseknek.Dióhéjban ennyi,remélem tartós gyógyulás lesz majd,és nem műtét.Írok majd,ha történik valami.Jobbulást !!!!!!!!!!!!
Beszéltem egy barátnőmmel Őt négyszer műtötték de semmit nem tud arról, hogy nem lehetne ülni. Gyógytornán nyújtó gyakorlatok vannak, meg kicsit hát-lábizom... Cső nálunk mindenkinél volt