- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Megindult az Ulefone éjjellátó szörnyetegének értékesítése
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szerintem annyira nem pótcselekvés, ahol sokan vannak, ott ajánlatos hordani. Kajáldában meg nem életszerű, hogy maszkon át eszel. S mindenképpen megfogja a kilélegzett (esetleges) kórokozók egy részét, ami csak jó.
A FFP3 meg ugye mindent megfog.
Szeretni én sem szeretem, ugyanazért, mint te -
-
Hasonlóképpen. De az minden cégnél cumi, hogy vannak cuccok, amikkel egyvalaki foglalkozik, leautomatizálja, megoldja, aztán ha az illető kiesik, akkor megy a pingvinezés. Se forráskód, se dokumentáció... Kis cégeknél és nagynál is gyakori, illetve kis cégnél még @Diabolis esete is szokott lenni, hogy eszükbe sem jut, hogy üzleti titok is kikerülhet
@Diabolis : Ja, az értés az sosem haszontalan. Ugyanezért tanítanak egyébként dolgokat az iskolában is.
@Gabibácsi, E.Kaufmann : Valahogy így, programozni tanítani max. érintőlegesen, meg szakkörön érdemes. És tényleg nem kell leragadni egy rendszernél.
Viszont a hardver ismereteket nem szabadna kihagyni, mert szintén nagy a sötétség, nyilván nem kell tudni gépet összerakni (azt tanítják a számítástechnikai műszerész szakokon). -
Diabolis
aktív tag
Szerintem vagyunk ezzel így egy páran
Véleményem szerint az iskolai rendszerrel, digitális világgal az a baj, hogy semmire nem jó. Nagyon sokszor olyan emberek tanítják az informatikát, akik talán egy kicsit értenek hozzá (értsd: tudják mi az az excel). Legalábbis magzatomat hallgatva nekem ez jön le. A többi gyermekes ismerőst szintén. A suliban még a paintnél tartanak, itthon már összerak a 12 éves kölök egy gépet, minimális segítséggel. Persze mi ezt felépítettük: Először megtanulta melyik alap HW mit csinál, utána megtanulta hogy néznek ki az alap csatlakozók (pl. SATA, IDE, PCIE), és utána engedtem rá, hogy rakja össze az ízzé-porrá szedett családi desktopot egy takarítás/pasztázás alkalmával.
A suliban a tanár ledarálja az anyagot, oszt' jóvan. Pedig ezt is ugyanúgy fel kellene építeni, mint pl. a matekot vagy a fizikát. De mivel a jó részük nem érti, nem tudja elmagyarázni.
A gyújtásszögről csak annyit, hogy azt én sem tudom. De annyit azért értek az autóhoz, hogy ne cserélje ki a szerelő mind a két automata váltót (manuális váltóm van), ezzel lehúzva párszázezret. Valami alapfogalmam van az autó működéséről, mert napi szinten használom. A szoláriumhoz pl. nem értek
Mondjuk a nőt is napi szinten """használom"""" , oszt' még sem értek hozzá, legyen ez a kivétel -
BiP
nagyúr
Dettó, én is rá bírok csodálkozni. Még szerencse, hogy agyonkommentelem magamnak, pont ezért, hogy később könnyebb legyen újra ráállnom, korábban hogyan gondolkodtam.
(és néha megdícsérem magam, hogy amikor épp nagyon benne voltam, milyen ötletesen megoldottam, most nem jutna eszembe. Vagy fordítva, szörnyűlködök, hogy milyen bénán csináltam, nem csoda, hogy lassú volt)
Mentségemre legyen mondva, én sem vagyok programozó. (az egyetemen a papíron ray-tracing programozással kicsit elvették a kedvem)
(#6237) solena : Ha egy munka kész, akkor szinte azonnal kiesik a fejemből
Ez összességében nézve előny. (bár tudják értékelni, ha emlékszel rá).
Én a jelszavakkal vagyok így. Elmondja, belépek, direkt de nem jegyzem meg. Így ha máskor is kell, újra meg kell kérdeznem, hiába mondta már el többször.(#6239) Diabolis: nálunk a gyerek most tart a paint-nél
5,5 éves, pedig 5évig digitális-mentesen neveltük (csak a 2naponta fél óra mese volt, amit nézett), de azért csak ellesett pár trükköt, meg azóta olyan tempóban szívja magába, hogy hihetetlen.
Az oktatási rendszerről meg nagyon nehéz beszélni, hiszen pont rendszer nincs benneSzomszéd szólt, hogy karantén után segítsek nekik játszós gépet összerakni a 12éves gyereknek, szeretné, ha látná a gyerek, hogy hogyan épül fel, hadd rakja ő össze, akkor jobban fogja érteni, értékelni. Hatalmas Kudos apukának. (ő nem ért hozzá, most laptop meg ps4 van a családban, de mégis szeretné erre nevelni a fiát. pirospont).
-
-
törölt tag
Az ilyen embertol azt kerdeznem meg, hogy hol a hatar? Tehat ingyen dolgoztatas az oke. Ha ellopom a bicikliet, az meg belefer? Kocsi? Nem nagy ugy gondolom. Nem gaz, ha kiramolom a lakasat? Milyen szintig tartja rendben levonek, hogy megsertik a jogait?
A cegtol/szervezettol, amelyik ilyet csinal, meg azt kerdeznem, hogy akkor az, hogy te lopsz tolem, az rendben van, ertem, akkor nem gond ugye, ha en meg elviszem a laptopodat eladom. Belefer, ugye?
Arra meg, hogy utolag vegulis lecsusztathattad, es akkor ez meg nem nagy gond, az jutott meg eszembe, hogy ellopjak a kocsidat, de lebuktatod a tolvajt, visszaadja egy-ket karccal a verdat, akkor az nem gond?
Szerk: ez a durva, hogy annyi szarsag tortenik az orszagban, hogy mar nem tudom eldonteni, mi a komoly es mi a szarkazmus... -
Itthon a két laptop mini DP, a dokkoló DP, a tv HDMI, monitorom az egyik HDMI volt, a mostani DP. D-SUB meg mindegyiken van, így annak akit ez az egész nem érdekel, nem akar rá költeni, az úgyis azzal fogja megoldani, és a mostani itthoni munkavégzéses hullámban sokan vannak így.
-
F.E.K..
senior tag
Na igen, nem egykönnyen hal ki...
Tessék időutazás
(hardveresen párhuzamos portot használó beszéd szintetizálót kezelő felolvasó programhoz volt szükség egy win98-at futtató gépre egy vak ismerősnek. A notebook persze nem boot-olt írt lemezről, bár olvasni amúgy olvasta, úgyhogy előkerestem a gyűjteményemből a dos telepítő készletet és azzal oldottam meg a notebookon lévő xp lecserélését)
-
sőt, szintén a múlt héten talált meg egy kolléga, hogy emlékszem-e arra, hogy vannak azok a régi kiadványok, amiket csak az a régi Quark (3.0) nyit meg, ami miatt összeraktam neki egy Win98-as VMWare imaget? na arra kellene most hálózati meghajtó
kiderült, hogy a Win98 nem tud olyan feketemágiákat, hogy egy hálózati megosztáshoz usernév is kell, végül megoldottam másképp, de azért mondtam neki, hogy nem feltétlen lenne baj, ha ezeket átmigrálná valamire, ami legalább ebben az évezredben készült -
E.Kaufmann
veterán
Ha nincs valami port mágia, nem túl okos a két switch és van szabad port, akkor össze is lehet madzagozni a két switchet és egyesével átdugdosva a kliensek egyesével leszakadnak egy időre, majd újracsatlakoznak. Aztán a szervereket meg egy nyugisabb időszakban is át lehet tenni, de ha türelmetlen a gizda, akkor akár az is mehet menet közben. Tudom, nem illik, de volt már hogy így kellett csinálni.
-
solena
tag
-
-
-
hobizoli
nagyúr
anno 5-6 eve vettem ezt a D630-t dokkoloval, egerrel, autos kit-el 30k-ert
(Core2Duo T7250 2x2GHz, 4GB, 80GB...)
egy 80GB-s Hitachi HDD volt benne
vatta uj, az elado altal aznap felrakott Win7 szo szerint 1+ perc alatt boot-lt be rajta
neztem igy, dafaq
masnap vettem bele egy Kingston 120GB-s SSD-t
azzal mar lement a boot ido ~25sec-remeg a Startmenu megnyitasara sem ugy reagal, mint a HDD-vel
azert Win10 alatt mar nem ugy szalad, de... -
-
IO.sys
őstag
Wow, köszi.
Szóval szúrta valami akadémikusnak a szemét, hogy a prefixumokat nem érti a 2-es számrendszer hatványainak bűvkörében. Mert az, hogy 1024, az nem szám. De akkor ezt jó lenne a Winben is foganatosítani, mert a sok hülye el fogja magát számolni xB*24-gyel...
-
Diabolis
aktív tag
Nyert
Mutatta a hálózati kapcsolatot, hirtelen eszembe nem jutott, hogy telepítsem a drivert, hiszen működik....
De hát megszoktam, hogy a win10 felszalad, oszt'jónapot, lehet tolni a többi cuccot. Régen bezzeg az eszközkezelőben nyitottam. Szerintem megint rá fogok szokni.
Ellustultam én is, na.... -
opr
nagyúr
Mi nagyon hasonloba akkor futottunk bele, amikor MAC address utkozes volt a halon. Nem tudom, mekkora az eselye a dolognak, de erosen a nullahoz konvergal elvileg. Konkretan En voltam az egyik szenvedo alany. Nem emlekszem mar ra pontosan mennyi, de bo ket hetig szivtunk vele, mire kiderult, hogy akkor van gond, ha mind a ket gep be van kapcsolva. Vegul csak azert jottunk ra, mert egyszerre volt bajunk, raadasul -netto mazli- ismertuk egymast es elpanaszoltuk egymasnak a bajunkat, es gyanusan hasonlo agyfasz volt, ugyhogy megneztuk mivan.
-
opr
nagyúr
Nekunk (akkor meg szuloknek) az elso modernebb kocsi egy asszem 1.3-as benzines bekalampas corolla volt. Imadtuk, vilagbol kiment, es amig nalunk volt (valahol 5-8 ev kozotti ido) konkretan nem volt semmi baja, egyszer sem.
Az utodja egy full extras 2.0hdi 307 volt, az mar az en mercemmel ki volt tomve minden szarral, kiveve a valtot, az maradt manualis (tempomat, digit klima, automata ablaktorlo meg tompitott meg mittudomen). Ez egy erdekes auto volt, mert ~8 ev es 180.000km-en at semmi baja nem volt, ami nem a mi hibank volt, pedig kapott szegeny rendesen, En is akkor voltam friss jogsis, ennek megfeleloen elkovettem minden letezo hibat is, de gyakorlatilag annyi baja lett, hogy a kuplungot 1 ev alatt kinyirtam (igaz, akkor mar 3-4 eves volt amugyis).A kovetkezo, mar sajat, egy B vectra volt, hasznaltan, olcson, olyan is volt, de szerettuk, kb 1 evig az uton tartott, ami boven tobb volt, mint amit realisan el lehetett tole varni.
Ezutan lett egy lexus is200, na azt nagyon imadtuk. Kuszob rohadt, mint midnegyik is200-ban, azt meg kellett csinaltatni, de ezt kiveve egy zsenialis auto. Nem gyors, de hihetetlen jo vezetni, kenyelmes, el is fertunk benne (nem vagyunk magasak), nagyon megbizhato is.
Annak az utodja lett az is250, es az van most is. Azt is imadjuk, bar nagyon mas, mint az is200.
Ez viszont most szerintem egy darabig marad is, mert nekunk tokeletes, kenyelmes, boven eleg eros, megbizhato es szerintem jol is nez ki, plusz az egyetlen igazi hatranya (magas fogyasztas) se nagyon erdekel, mert nincs napi szinten hasznalva. Jo oreg v6 szivobenya, manualis valto, rozsda sehol, nem szamitok sok bajra. -
IO.sys
őstag
Ebből van, amit a blogodon láttam.
Benzines 2.0 Toyota Corolla Versot szeretnék, csak kíváncsi vagyok, mi a szakértők véleménye. Nálam a diesel nem játszik, napi 2x4 km-t megyek egész évben, közben 3x leállítom. A Versoba is befér a fél Ikea. Hírhedt arról, hogy ha ilyened van, akkor te leszel az ügyeletes mosógépszállító az ismeretségi körben.
-
opr
nagyúr
Igen, nalam is valahogy igy nez ki, plusz jobbra meg ott figyel minimum egy ps devkit (attol fugg melyik, min dolgozok eppen), meg azon egy 4k tv/monitor, meg az asztal alatt a ps3 devkit, de ez utobbi mar kb csak disznek van, azt se tudom, mikor volt utoljara bedugva a konnektorba. De jol nez ki, ugyhogy marad.
Plusz a mogottem levo ures asztalon meg mindenfele kacat, kabelek, multimeter, ragasztopisztoly, forrasztopaka, raspeberry-k, harom monitor, stb, de ezek kozos dolgok, nem csak sajat hasznalatra vannak.
Jah, es az En asztalom meg boven nem a legdurvabb:
Kollegae ugy nez ki, hogy 42" 4k TV, plusz ket monitor, plusz egymason stocolva 4db ps5 devkit, plusz minimum 2db ps4 devkit, plusz minden devkit stoc tetejen egy darab 4k hdr monitor, plusz az apro. -
Chaser
legenda
azokhoz lehet, de mintha nem csak a dell árulna monitort ( :
az nem standard, h kötelezően mellékelnek dp-t kábelt is a gyártók, adott típus függvényePötyi
hdmi -> dsub vagy dsub->hdmi?
digitális jelet könnyű analógra alakítani, fordítva már nem, és azok jellemzően 10e ft környékén vagy afölött mozogtak mikor még néztem őket - persze ami tényleg tudja is amit kell - -
Top cat
addikt
-
bambano
titán
"pontosan ez az ami miatt nem veszem el az asszonyt": külső nyomás miatt nem esküdni az pontosan ugyanaz a befolyásolás, mint tömegeket meghívni a lagziba...
a többire is: ne gondoljátok, hogy a szülők csak akkor gondolják, hogy nekik kell eldönteni mindent egy lagzival kapcsolatban, ha ők fizetik... akkor is, ha nem ők...
-
bambano
titán
"ha rábök a nyomtatásra, az bizony benn az irodában fog kijönni a nyomtatóból, nem otthon.": vagy nem. például ha rdp-n használsz olyan alkalmazást, amihez usb-s kulcs kell (mifelénk a k&h banki szoftvere volt ilyen), akkor a kulcsot a helyi gépbe kell dugni.
szerk: "maga nem ilyen informatikus?": nem, én olyan informatikus vagyok...
-
koby11h
őstag
Mi is így voltunk, lerendeztük szűk családi körben 20 fő, egy polgári szertartás utáni ebéd féleség. És ez is kb. 15 éve volt vagy 100.000 Ft, pedig tényleg semmi extra nem volt benne.
Közös megegyezés volt, és mind a két család támogatta. A távolabbi rokonság kicsit zokon vette, de ez van. Nem akarunk mindenkinek a kedvében járni. Ha meghívnak elmegyünk, viszünk is gáláns ajándékot, Nekik ezt már nem kell viszonozni. -
-
E.Kaufmann
veterán
Az a baj, hogy hiába valami informatikai rendszer, hiába elvileg szakik írták, a program vagy oldal "logikája" megint egy más tészta, azt külön tanulni kellene.
Más tészta, hogy az ember sokféle rendszert ismer és vannak hasonló elvű és felépítésű rendszereket, de gyakran van, hogy spéci, nem informatikai szaktudás kell hozzá, vagy pedig csak a költőnek volt logikus a felépítése, mindenki más meg szívjon vele, mire átlátja. Mi meg kapjuk, hogy akkor mire fel tanultunk annyit, ha ezt se bírjuk kezelni. Néha még rokontól is -
BiP
nagyúr
Ennél a laptopnál még a NAS-om is erősebb
(J5005, 8GB ram, 64-es SSD)Nekem hasonló sztorim volt nyáron: negatívnak indult, de pozitív lett. Szintén keményvalutás fizetséggel
Szomszéd csaj tavaly laptopot akart venni. Egyszer már megszívtam vele, pár éve ugyanúgy laptopot vett, előtte engem kérdezett, mit ajánlok. Elmondtam neki, hogy min.8GB ram, és SSD. Ez alá ne adja. Na, a bátyja "segített neki", vettek egy Asus csajos laptopot, de 4GB ram, 1TB hdd, HD kijelző. Persze, hogy állandóan szenvedett vele.
Szóval újra megkeresett, mert nagyon érik a csere, hullik szét a másik. Elmondtam neki kb. ugyanazt, mint pár éve.Jó, de most intézzem én.
Oké, mi a keret? Mivel nem túl vastag, közalkalmazotti fizetésből, úgyhogy alapból valami használt T440-féleségben gondolkodtam, de kibökte, hogy 150-et szánna laptopra. Fura, de mondom, ebből egy igen fasza 2-3éves üzleti is simán kijön, egy életre jó lesz neki. Mutattam is neki pár jó gépet innen, egyik jobb, mint a másik.
De hát neki mindenképp új kell, és olyan, ami nem ilyen fiús, és mindenképpen 15". Jaj.
Aztán végül találtam neki egy fasza zsír új bontatlan Lenovo 330-at 8.gen i5, 8GB ram, SSD. Nem üzleti, de ez fért bele, ő meg elégedett volt.
6-os Staropramen pakk volt a hála, finom fizetség volt
Új hozzászólás Aktív témák
lo Sokan találkoztunk már olyan ismerőssel, "üzletféllel", aki minden segítséget ingyen szeretne, és azt is...
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ukrajnai háború
- Gumi és felni topik
- DOOM - The Dark Ages
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó Lenovo ThinkCentre M70q Gen3 számítógép + Lenovo ThinkVision E24-28 monitor
- ASUS X301 (RX170HD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Superconsole X2PRO retro játékkonzol 70000 játékkal + android box egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest