- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
xdx@
aktív tag
A gázolaj drágább lett mint a benzin, átlagosan több mint 400 Ft-ot kell érte leszurkolni.
-
Vladi
nagyúr
Hétvégén tankoltam. Pisztoly ki. Kút zörög, hörög - mint szokott - indul. Nézem:
000
00000
403.9He?
Pisztoly vissza. Tán mit vettem? 100-as sell benzin, vagy mi? Nem ez sima 95. Nézem a kút melletti naaaagy oszlopot mi van kiírva?? 95-ös az ... 403.9
Csak jó pisztoly volt....
2009. januárjában 225-ért tankoltam.....
-
Sandrew
őstag
válasz
Psychonaut #103 üzenetére
Jó ez a pesti akkor még nekem...
-
Sandrew
őstag
válasz
Psychonaut #100 üzenetére
Ott mennyi? Én néha szoktam még az obinál mert az útba esik ha megyek Biatorbágyra bár ott sem olcsó.
-
Sandrew
őstag
válasz
Psychonaut #97 üzenetére
A szabadság úton van egy kis "maszek" kút. Régebben még ott tankoltam mert olcsóbb volt. De mostmár ott is sok
393volt legutóbb amikor arra jártam.
nyogo83:
Hihetetlen árak vannak...
Régen 2.000Ft-ból megtankoltam Most meg 3300Ft ha üres a tank
Plusz még havi 1liter olaj megint kb 1200Ft... -
nyogo83
senior tag
-
Sandrew
őstag
Dúrva
Dózsa györgyi úton a mol-nál 397 a 95-s. Orczy úton a lyukolajnálmeg 374
-
moha21
veterán
válasz
Mr.Csizmás #89 üzenetére
Szolnok elég körülnézni van vagy 20 párhuzamos sín. Egyik legnagyobb "elosztó".
Politikailag mentesen mondom, megint felbaszták az agyam. Emeli a cukor árát Ausztria, mert az övé lett az utolsó és egyben legnagyobb ( legmodernebb ) cukorgyár . ....
"Szolnok-> cegléd árutovábbítás így néz ki jelenleg: szolnok-fradi tehervonat, fradiból rákosrendezőre átállító teher, rákosrendezői tartalék lecibálja ceglédre. mindezt egy 27 km-es földrajzi távolságra." ehhh..
-
Mr.Csizmás
titán
ha a mostani finoman szólva farok szállítási logikát és szabályzatot megreformálnánk, hogy ésszerűen lehessen szállítani 1-2 kocsit is, akkor teljesen jó lenne.
Szolnok-> cegléd árutovábbítás így néz ki jelenleg: szolnok-fradi tehervonat, fradiból rákosrendezőre átállító teher, rákosrendezői tartalék lecibálja ceglédre. mindezt egy 27 km-es földrajzi távolságra.
-
moha21
veterán
válasz
Mr.Csizmás #86 üzenetére
Én simán vissza is állítanám.. Vasútnál jobb nincs teherszállításra.
(#87) Kassadin : Bocsi, ha valamit félreértelmeztem.
Ja még a Fritz kandúnak
: nyilván te jobban tudod mekkora prioritást élveznek a tehervagonok, de ismerősöm mesélt arról kurva nagy generátort, akármit terveztek, készítettek és kb mindenkinek kuss volt.
-
Mr.Csizmás
titán
vissza lehet térni a vasúti szállításra
a szovjetunióban volt speckó expressz tehervonat 140 km/h, 10-30 db tejes tartálykocsi, még az éjszakai gyors is félreállt előle. de tudod mutatni olyat, hogy két kocsiból mobil kenyérgyár, olyan 5-10k emberre valót tudott termelni naponta.
-
Kassadin
addikt
Én magánszemélyek felhasználásra gondoltam, nem munkaeszközre(de céges autó is lehet munkaeszköz). Mindegy, engem igazából hidegen hagy ez a kocsi dolog, csak azt nem bírom elviselni, amikor sírnak az emberek a benzinárak miatt, de a kocsit a s*gge alól véletlen se veszi ki. Tudom, kényelmes meg nem vagy időhöz kötve, de ilyen benzinárak mellett a 10 ezer forintos bérlet se lesz drága...Megint más, ha nem pesten élsz, aztán be kell járnod valahova dolgoznod.
P00By: Ugyanez.
-
törölt tag
válasz
gamek!ller #77 üzenetére
ha ezt viccnek szántad, akkor lemaradt a szmájli
ha meg komolyan gondoltad a dolgot (a ph legócskább topikjaiban összeoffolt őstagságoddal a hátad mögött), akkor no comment... -
Pala
veterán
Egyszerűen arról van szó, hogy a mai (civilizált?) világban már sokmindenhez annyira létszükséglet a gépjármű, hogy nincs más választás. Különben nem hoz a pék kenyeret, a futár se visz ki csomagot, nem érkeznek meg a bútorok az áruházakba, nem lesz taxi... a sor végtelen...kis híján megáll az élet, főleg egy nagyvárosban. A benzin drágulása aztán szépen beépül a végfelhasználói árakba.
-
Sandrew
őstag
válasz
gamek!ller #77 üzenetére
már megvan
-
Sandrew
őstag
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Mr.Csizmás #74 üzenetére
tudomén...
-
Kassadin
addikt
Mindig olyan érdekes, hogy mindenki sír, hogy milyen drága a benzin(ami jogos), de még mindig rengeteg autó van az utakon. Mi okozhatja ezt az ellentmondást?
-
Sandrew
őstag
válasz
Mr.Csizmás #68 üzenetére
kabbe
9literes tankja van -
Sandrew
őstag
ahh. végre tudtam ma 376-ért tankolni pesten!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
dízelracer #54 üzenetére
én is így látom...persze nekem könnyebb így látni, mert én is ezt cisnálom
-
Ptech
addikt
-
kmisi99
addikt
A magyar tacskó gazdaságos dieseltől nincs jobb. Testvérem férjének az apja pár éve ott tankolta tele a kocsit a motor lényegében lebetegedett
-
aphra2
senior tag
válasz
Motion_Blur #59 üzenetére
OK
, már úgyis berendeltem 10 litert próbaképp, majd bekeverem etanollal, ha vizes legalább az felissza
Más fórumokon is azt olvastam , hogy az Ukránok se járnak ide tankolni csak azért, mert sz@r volna a naftájuk, .....és valóban. -
keIdor
titán
Na, mindjárt 400Ft, fákje! Utána jöhet az 500Ft-os cél.
Szerintem szólni kéne a kormánynak, hogy nyomják fel az ÁFA-t 50%-ra, azzal a legkönnyebb számolni. De lehetne 100% is. -
kmisi99
addikt
Hozzánk közel van az ukrán határ oda szoktunk átjárni telenyomni a tankot. kb 200ft/l a benzin
-
dízelracer
őstag
Ugyan már... az ilyen sosem fog kiszállni a kocsijából "ha már van csak azért is használom leszarom mennyi a benzin". Inkább a kaján spórolna de akkor is ragaszkodik a megszokott kényelemhez. Én megoldottam. Se kocsi se problémák. Felmegy a benzin ára? Menjen. Drágább lesz 5forintal emiatt a tej boltban? Nem hat meg, kibírom.
-
Crystalheart
őstag
Én világ életemben tömegközlekedtem.
(Ami azt illeti, sosem kellett aggódnom a samponom szaga miatt, mert mire a fél óra vonatról leszálltam, tök vonatszagú lett a hajam, cigi+pia+csöves+klotyó. Ha az ilyenekkel csinálnának valamit, mindjárt nem volna olyan kellemetlen.)
-
darál0w
Jómunkásember
btw pont a multkor láttam valami riportot...sokan azt nyilatkozták, hogy 400ft a maximum, amit adnának benzinért...
és mi van ha fölé megy? tömegközlekednének? netán biciklire pattanna január 3-án -20°C-ban?
-
darál0w
Jómunkásember
évek ota...jah, hogy most vettél kocsit....akkor szokj hozzá
-
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Psychonaut #46 üzenetére
kicsit világosabb, de amúgy ja
-
Crystalheart
őstag
Lélektani határ, jee.
Már várom a hatásokat. Illő volna kicsit felfejleszteni például a vasúti teherszállítást.
-
Sandrew
őstag
válasz
Mr.Csizmás #43 üzenetére
képet
-
Z86
őstag
válasz
Mr.Csizmás #35 üzenetére
Amint állnának fel és lehúznák, a WC csésze határain kívül eső barna kupacokon megcsúsznak és visszacsüccsennek újabb 4 évre
-
Sandrew
őstag
válasz
Mr.Csizmás #39 üzenetére
meg szilikon
-
Sandrew
őstag
válasz
Mr.Csizmás #35 üzenetére
ezt most esett csak le
-
-
Dany007
veterán
Jaja... Ne már, hogy nem hallottál róla?
Az okés, hogy tévét nem nézel, de minden hírcsatornán ez megy, ment
Ami a benzint illeti - > Áfa emelés, jövedéki adóemelés + a "szokásos" rossz árfolyam miatti emelés.Egyébként nagyon hangoztatják a híradókban, hogy az emberek ~ 40-50% leteszi az autót ha az ára átlépi a 400 forintos határt... Ennek vajon van valóság alapja?
Csak mert így lassan rosszabbul jár az állam, mintha csökkentené az árakat...Loveless példája is jó minderre. Az ember inkább spórol, nem költ és a megtakarításból elmegy külföldre és ott költi el a pénzét ahelyett, hogy itthon tenné. És ez másodlagosan is rossz az államnak. Hiszen a pénzt külföldön költik el az emberek. Már aki megteheti még ezt is.
@TheShow:
Értem én, hogy mi miért van. Épp ezért mondom, hogy sok esetben (nem mindenben) az emelést nem követi csökkenés még akkor sem ha a nemzetközi helyzet ezt indokolná. Ezzel van csak probléma.
-
Szerintem kicsit eltúlzod.
A forint árfolyamának mozgását elég jól követi az üzemanyagár alakulása. Igaz, a HUF/USD árfolyam a mérvadó, mivel az olajjal dollárban kereskednek.
A világgazdaság és általában a világ eseményei az olaj, mint alapanyag árán keresztül hatnak az üzemanyagok árára. Ha kiesik a líbiai termelés, akkor hiány keletkezik a piacon, ami felhajtja az árakat. És hiába termelnek Líbiában újra, ha cserébe a szíriai termelés esik ki, a globális kereslet meg nem csökken.
Harmadjára pedig, a MOL is csinálja, hogy egy adott héten nem emel olyan mértékben, mint ahogy a piaci állapotok indokolnák, viszont cserébe a következő héten nem, vagy csak kisebb mértékben csökkent.#29 Lenry: pedig most érdemes lenne kicsit utánaolvasgatnod a dolgoknak, mert fontos dolgok derültek ki a jövő évi pénzügyekről. (szja változások, ÁFA, jövedéki adó stb.)
-
-
Z86
őstag
-
-
válasz
Mr.Csizmás #17 üzenetére
2006-ban felment a nyolcszorosára, így most már 0,15$.
Viszont:
A kormány a drákói intézkedés súlyos következményeit enyhítendő úgy döntött, hogy személyautók esetében havi 120 liter, teherautók és egyéb nehéz járművek esetében 200 liter ingyen jár és csak az ezt meghaladó mennyiségre kell megfizetni a "piaci" árat. Az áram, a víz és a gáz mindazonáltal továbbra is ingyenes és az államfő ígéretet tett arra, hogy 2030-ig ezen nem is változtat. -
Sandrew
őstag
válasz
gamek!ller #19 üzenetére
Építünk egy hosszú csövet.
-
danih
veterán
válasz
Mr.Csizmás #17 üzenetére
Van ott ismi, meg fogom kérdezni
Belaruszban most voltam, ott 180 a 95-ös literje. -
gamek!ller
őstag
válasz
Mr.Csizmás #17 üzenetére
Oda fogok járni tankolni.
-
törölt tag
régebben minden hétvégén mentünk ide-oda kocsival, balaton, termálfürdők, kirándulás mindenhol magyarországon.
most már ki se mozdulunk nagyon, esetleg bringázunk vagy elmegyünk sörözni.
viszont megmaradt a lóvé, amit idáig szervízre, gyorshajtás bírságra meg benyára költöttünk, úgyhogy nagyon fontolgatjuk, hogy a tél közepén elrepülünk valahová a nyárba 3 hétre, és inkább ott verjük el a lét...
(a fityesz meg leszívhat a 27%-os áfával) -
Sandrew
őstag
ismerős dolgozik arra felé. a farner-nél pilóta. 40ft körül van átszámítva. de van ahol olcsóbb is, nem jut eszembe hirtelen a település/ország neve. multkor mutatott egy fotót repülőről fotózta kifutó előtt a sivatagban volt egy kráter, és kőolaj volt benne (talajvíz helyett)
-
-
Sandrew
őstag
Dubai-ban tudjátok mennyi egy liter benzin?
-
danih
veterán
válasz
Mr.Csizmás #9 üzenetére
Mi emelünk
-
Dany007
veterán
Ezzel az a gond, hogy amikor erősödik a forint akkor meg nincs árcsökkenés bevezetve, vagy csak nagyon ritkán. Bár tény, hogy most nagyon mélyponton van.
Elég gyakran veszem észre, hogy a drágulást mindig indokolják ezzel-azzal, ami elég gyakori. Hol a világpiaci helyzet, hol épp egy olajválság lásd Líbia, vagy épp az árfolyamok.
Viszont csökkentés igen ritkán van. Pl most, hogy a Líbiai helyzet már egy ideje megoldódott - legalábbis az olajtermelés folytatódik, érdekes módon az akkori emelést - ami az ottani termelés leállásával volt indokolva - nem kompenzálta ugyan olyan mértékű csökkentés. És még lehetne erre számos példát hozni.
Amikor egy adott esemény romlása miatt emelkedett az ár, viszont u.a. adott esemény javulása után elfelejtették visszacsökkenteni az árat. -
Sandrew
őstag
Kezdem már unni...
-
én azért egyszer kíváncsi lennék az indokra is. mert az odáig megvan, hogy bejelentik, hogy drágul, de azt sose, hogy mire föl?
(azon túl persze, hogy valakik még jobban meg akarnak gazdagodni)
-
Dany007
veterán
A nagyobb gond az, hogy minden más is drágul emiatt, meg főleg a diesel drágulása miatt.
Tehát hiába csak párszáz forinttal kerül többe egy teli tank, a szállítók szépen ráteszik majd ezeket a költségeket a szállítmányokra, vagyis szinte mindenre. -
zoo8800
veterán
Annyit úgyse fog drágulni, hogy érdekeljen.
-
dízelracer
őstag
Nem hat meg
-
danih
veterán
Uncsi
-
gamek!ller
őstag
Imádom
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Gurulunk, WAZE?!
- Futás, futópályák
- Bittorrent topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Napelem
- Házimozi haladó szinten
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- További aktív témák...
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Precision M6600 i7-2720QM I 8GB I 500SSHD I 17,3" FHD I Quadro I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest