- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
frantyi
tag
Sziasztok,
Szeretném megkérdezni hogy hol lehet ilyen hátlapot venni?
Köszönöm
-
Azie
őstag
válasz
fornettisuti #28 üzenetére
Nyilván egy pizzafutár nem teszi ki a telóját "munkahelyen".
-
fornettisuti
veterán
-
Azie
őstag
válasz
#32839680 #24 üzenetére
Igen, éppen ezért a nagy távolságra történő szállítás se nem gazdaságos, se nem egészséges. De itt nem erről van szó. Nyilván nem a párna alá teszi az ember a töltőt és nyilván ezért van úgy kialakítva, hogy a hurkok csak közelben ~1cm működjenek.
Ez kényelmi szolgáltatás és mivel az ember otthon/munkahelyen kirakja a telefont huzamosabb időre, ezért a töltéshatásfoka és sebessége nem annyira fontos. Ha gyorsan akarod tölteni, még mindig jobb töltőre dugni nyilván.
-
NovakX5
csendes tag
Körülbelül 2 hete használom S4-hez én is a vezeték nélküli töltőt. Tényleg kényelmes megoldás. Nem cseréltem hátlapot, olyan szettet vettem, hogy adtak hozzá egy vékony vevő egységet, amit a hátlap alá be lehet tenni. Körülbelül 1 perces munka volt az egész.
Tapasztalatok: a töltési idő értelemszerűen hosszabb, mivel eleve kisebb áramerősségre van méretezve a vevő (500mA), de részemről ez nem zavaró, mert ha hazaérek, csak rádobom a töltőre, és este feltöltve veszem le. Természetesen közben ha kell, egyszerűen csak leemelem, használat után pedig vissza.
Az akku élettartamát egyébként a kisebb töltőáram jó irányban befolyásolja. Szegény akkunak sem mindegy, hogy 2000 vagy 500 mA-rel van töltve. A lítium akkuknak meg igazából nem nagyon oszt vagy szoroz, hogy meg van-e szakítva a töltés, vagy folyamatos (az esetleges töltőről való leemelés miatt), tehát emiatt nem lesz rövidebb az élettartam.
Belelkesedtem, egyből két szettet vettem, de elég az egy is. Úgyhogy egy új, bontatlan készlet jelenleg csak porosodik a polcon.
Ettől függetlenül bátran ajánlom a vezeték nélküli töltőt, megéri az árát. -
Soulfly842
addikt
A T-mobile-nál - arany/platinakártyás ügyfeleknek - meg lehet venni hűségidő nélkül, nullás kezdővel kamatmentes részletre is (10 havi részlet csak és kizárólag T-Pontokban: interneten nem!).
Egyébként a nagy értékű tartozékokra (nem csak erre), úgy általánosságban igaz ez a lehetőség
-
Magga
aktív tag
Én is nézegettem ebay-en S3-hoz. Kb ezért a pénzért kapok egy kis lapkát, amit a hátlap alá kell tenni (ergo nem lesz vastagabb a készülék) és működik úgy is! Erősen gondolkodom egy ilyen szett vásárlásán! Állítólag lassabban tölt a technológia miatt adott veszteség miatt!
-
CimbiX
aktív tag
Persze szep lenne, ha butorba raknak kapasbol, na de milyen butorba hova? Es akkor a butorhoz kell kabel, konnektor. A Nokia elmozdult mar erre. Van NFC/Qi/BT-os hangfal, es autoba is töltö-tarto a 920-hoz.
Ket Lumia 920-as van nalunk otthon, kapasbol 3 vezetek nelküli töltöt vettem. Egyet a munkahelyemre, egyet-egyet meg otthonra.
Bejövök dolgozni, szepen rateszem a telefont, dugig töltve viszem haza. Este lefekves elött nyugodt szivvel nyomkodom, mert masnap a munkahelyen ugyis ujra kenyelmesen tölthetem, annyira nem is tudom egy este lemeriteni, hogy gaz legyen.
Reggelente egy szep NFC/BT-os vezetekmentes füleshez koccintom (szinten Nokia, szoval meg a gombok is passzolnak), es meg a BT-ot sem kell manualisan kapcsolgatnom mindket eszközön.
En sem gondoltam volna, de ez a ket dolog igy együtt annyira kenyelmes, hogy ezentul mar biztosan nem mondanek le rola.
-
nemlehet
őstag
Ez az egész vezeték nélküli töltés akkor lenne jó, ha már eleve ilyen bútorokat lehetne kapni. Pl éjjeli szekrénybe, íróasztalba stb. Így nem kéne az aksi gondok miatt aggódni, mert akár hova teszed le a telefont töltődik. Bár az aksi élettartamának nem éppen tesz jót....
-
petipetya
nagyúr
Köszi az infót mindenkinek.
Bizonyos netről rendelhető noname töltő esetén hallottam olyat, hogy tokon keresztül már nem érzékeli.
Ám ezek szerint a Samsung márkájú töltővel nincs ilyen gond.
-
Nem értem, legutóbb 25e volt csak maga a töltő
-
nikilauda
senior tag
válasz
dreamdancer #11 üzenetére
Egy kicsivel a Lumián lassabb volt, de pontosan nem mértem. Nem is használtam a hagyományos töltőt.
-
dreamdancer
őstag
A töltési sebesség hogy viszonyul a kábeleshez képest? (Gyorsabb, lassabb, ugyanolyan?)
-
nikilauda
senior tag
Több méterről nem hiszem,hogy valaha is lesz. Nem is lenne értelme.
Lumia 920-nál a saját Qi töltőjét használtam. Hamar hozzá lehet szokni a jóhoz. Csak ráteszed és tölt. Soha nincs merülési gondod. Lehet veszek az S4-hez egy ilyen hátlapot.
Hamarosan jönnek majd a kétkedők, mint egy régebbi vezetékmentes töltésről szóló hír után. Hogy mennyi időbe telik bedugni az usb-t, stb. Kényelmes. Szerintem, aki megteheti,az vegye meg(és gondolom ez egy olyan telefonkategória,ahol a legtöbb felhasználó nem az ételt vonja meg magától a megvásárlásával).persze, ha valaki sokat mozog,akkor nem biztos, hogy megéri neki.
Thomasz0: Nem érzékeny. Nagyjából középre teszed és kész. -
Bembee12
aktív tag
Nem egyszerűbb az usb-s töltőt inkább a mobilba rakni? Úgy is tölt
Szerintem ez a vezeték nélküli töltés még túl kezdetleges és nem éri meg. Majd talán akkor ha több méterről lehet tölteni
-
jacis
nagyúr
Én ilyet vettem a múlt héten a Nexus 4-hez és nagyon meg vagyok vele elégedve. Nagyon gyorsan tőlti a telefont és nagyon el van találva a kialakítás (befele lejt).
Látom többen is kérdezték: igen tokban is telejesen jól tőltődik a telefon.
-
GregOlah
csendes tag
Nekem is Nexus 4 van, szerintem ez a qi töltés is olyan mint az nfc. Minimális távolságot biztos megenged, csak akkor lehet picit lassabban tölt és több a veszteség.
Az ár viszont nagyon pozitív, meglepően kevés. Azt hittem 20 ezer fölött lesz ha már egyszer eredeti Samsung és ráadásul az S4 hez nyomják leginkább.
A nyers adat, töltő teljesítmény és hasonlók viszont tényleg nagyon hiányoznak. -
Thomasz0
tag
Mennyire érzékeny a felhelyezéskor ? Tehát ha nem pont középre teszem akkor is tölt ?
-
kicsisean
tag
sony xperia s-hez lehet használni?
-
ricsi0307
senior tag
És ha ilyen Qi töltés mellett kap áramot usb-ről is?Akkor majdnem kétszer olyan gyorsan tölt fel az aksi?
-
kengyel
nagyúr
Ez nagyon ötletes, és nem is olyan drága
-
petipetya
nagyúr
Arról van infó, hogy ha van valami a telefon és a töltő között, akkor is tölt?
Például Nexus 4 esetén van a hátán egy rápattintott műanyag tok - vajon ezen keresztül is töltené, vagy már pár mm is számít a távolság tekintetében?
Emellett nem látom a statisztika adatokat. Mennyi idő alatt töltötte fel a telefont (amiben milyen kapacitású aksi volt)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest