Galaxy blog: Wireless Charging Pad

Nemrég egy jókora csomag érkezett a Samsungtól tele Galaxy S4 tartozékokkal, melyeket a Galaxy blog keretein belül mutatunk majd be. Az első versenyzőnk a Wireless charging Pad: egy indukciós töltőről van szó, mely a felső kategóriás modellek esetében gyakorta alkalmazott Qi szabványra épül. Ennek megfelelően a Wireless Charging Pad nem csupán a Galaxy S4-gyel használható: bármely, a Qi-t támogató készülék fel lehet tölteni vele. A pakk kicsivel több, mint tízezer forintba kerül, jópofa ajándék lehet Galaxy S4 tulajdonosoknak.


[+]

Maga a töltő nem sokkal nagyobb területtel rendelkezik, mint a Galaxy S4, a magassága körülbelül egy centiméter. Az áramot az oldalt található microUSB-aljzaton keresztül veszi fel, töltőt természetesen találunk a dobozban. Ugyanitt oldalt egy aprócska LED is található, mely a töltő aktuális állapotáról figyelmezteti az embert.

A használatához egy speciális hátlapot kell a Galaxy S4-re applikálni, mely az S Charger Cover névre hallgat. Felpattintás után egy minimális méretnövekedésre lehet számítani, ám ezt alig lehet észrevenni. Ez után egyszerűen hátlappal lefelé fordítva a Wireless Charging Padre helyezve a telefont el is indul a töltés.


[+]

Előzmények