- Külföldi SIM-ek itthon
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Garmin topik
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ragnar_
addikt
Valahol olvastam, hogy a Dell is készül Ryzennel gyártani, pedig eddig leginkább Intel procikkal gyártott, de az Inteles készlethiány már a Dell eredményein is látszik.
Kicsit kérdés az is mennyire mesterséges a készlethiány, hiszen ha tényleges problémáról van szó, akkor szerintem nem nagyon fogja tudni az Intel hirtelen megoldani, csak egyik másik szegmens rovására. Mondjuk kevesebb asztalit procit gyárt, így több notebookot tud, vagy valami hasonló. -
Ragnar_
addikt
Akkor ez mellément.
Nem rémlik a CCX-et emlegetni a jelenkori Intelnél én elvileg a 4 magos blokkokra gondoltam bár nagyon nem is olvastam utána..
"CCX is a term used in AMD CPUs and stands for CPU complex or core complex. It refers to a group of four CPU cores and their CPU caches (L1, L2, L3)." -
Ragnar_
addikt
Én láttam már néhány tesztet, ahol szituációfüggően a 6/6 proci 65FPS-t megy 100%-os terheléssel míg egy 6/12 proci 85-öt 80%-os terheléssel néhány másodpercig. Mondjuk ezeket egy synces monitor kisimítja, és persze még nem vészes, de a jövőben változhat. Kérdés, hogy melyik a szerencsésebb, ha az alkalmas hardver van előbb és lehet rá fejleszteni, ez esetben ugye többszál a játékmotorok esetében, vagy pedig adott az igény szoftver oldalról a sokmag irányba, ezek ugye a renderprogramok mondjuk amik jól többszálúsíthatóak. Hiszen ugye ha a konzol sima 8 mag, a PC gamerek 80%-nak 4/8 vagy 6 magos procija van, akkor szerintem nem nagyon fognak 32 szálra optimális engine fejlesztésével foglalkozni, míg egy renderprogramnál ugye gyakorlatilag minden mag/szál jól skálázódik.
-
Ragnar_
addikt
" Pont ezt akartam írni én is; úgy tűnik a 386-os prociktól (vagy még korábban?) kezdődő
lopkodásokatmásolást (lásd Slot 1 vs Slot A) folytatja az AMD - úgy tűnik ez a vérükben van..."
Milyen igazad van. A CCX-es felépítést is az Inteltől lopta, az AMD átvette a HT miatti sebezhetőségeket is, ezért is mennek fej-fej mellett a HEDT szegmensben. Ja és nyilván az Intel csak jófejségből felezte a HEDT árait, ahol nem a 6 magig skálázódó konzolportok a meghatározóak, bár jövőre még jöhet ugyanaz+50MHzel, +100 dodó+50W fogyasztás, mert ugye tick-tock-tick-tock-tock-tooock-tooooooock.
Ebből most nem tud jól kijönni az Intel egyelőre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest