- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MIUI / HyperOS topik
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Magisk
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
con_di_B
tag
Most nem néztem nagyon utána, de a Lucas-Kanadéhoz majdnem biztos, hogy elég, a másikkal még nem találkoztam.
Normális FFT-hez viszont kell lokális memória.
A konklúzió viszont nem ez, hanem az, ami nem fog tetszeni neked, hogy az, hogy RV770-ed van, az nem mentség arra, hogy ne kezdj el OpenCL-ezni!
Amit arra írsz, az teljesen jól hordozható majd a következő videokártyádra, ami természetesen GCN-es Radeon kell, hogy legyen, ha jót akarsz magadnak (bármi máson is fut, csak ez annyival jobb), aztán addig meg írd meg szépen modulárisra a rendszert, hogy lehessen cserélgetni a megoldásokat.
Nem az RV770 az egyetlen aminek nincs dedikált lokális memóriája, gondolj pl. a CPU-kra is! szóval így is úgyis érdemes többféle implementációt elkészítened. Nem muszáj minden variációra külön kódot írni, csak gondolj rá előre, hogy akár kellhet is.
-
con_di_B
tag
Beta-nak írják a HD4xxx-es OpenCL supportot, mivel a hátuk közepére se kívánták a támogatását, és így egyszerűbb volt, de annyira nem rossz azért.
Az 1.1-es feature-ök közül az atomic műveleteket tudják, de csak extension-ként (hangyányit más szintaxist jelent ebben az esetben), ami viszont nagyobb baj, hogy nincs dedikált lokális (on-chip) memória, amit ettől még használhatsz ugyan, csak gyászos lesz a teljesítményre, mert a globális (VRAM) memóriára képezi le.
Ha te szeretnéd kipróbálni, és olyna algoritmusra, ami nem local memory intenzív, és még nem szedték ki, amióta legacy ágon van a driver support (néhány hónapja), akkor igazából sok bajod nem lesz vele. Onnantól kezdve, hogy nem használsz VRAM-ot, mégcsak olyan gyászosan lassú sem lesz. Image-eket például normálisan tud, és szépen cache-eli.
-
lenox
veterán
En annak idejen probaltam 4xxx-rel is es ment, es nem emlekszem, hogy beta driver lett volna, de meg akar az is lehet. Mindenesetre szerintem nem jarsz jol, ha 4xxx-en probalod, kompatibilitas es teljesitmeny szempontjabol sem. Sokkal jobban jarsz, ha 5xxx, 6xxx, 7xxx vagy nv 4xx-tol felfele probalkozol. Igazabol nem tudom mi a cel, de pl. egy 5670 mar egesz jo. Nv-nel lehet amugy korabbival is probalkozni, ha valamiert pl. egy 9xxx lenne csak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest