- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Fotók, videók mobillal
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neovenator
senior tag
Ha arra gondolsz, hogy ki-be lehetne kábeleket vezetni a gépből, hogy meglegyen az ötödik SATA eszköz akkor azt hiszem, azt nem egy igényesnek szánt HTPC-vel kéne megcsinálni, mert szörnyen gagyi megoldás...ugyanúgy, mint a hátlapi panelre kivezetett előlapi USB3 aljzatok, amit régebben csináltak.
A kábelekről meg annyit, hogy az alaplap feletti régiókba pont nem lenne ildomos a kábeleket kivezetni, mert egyrészt kiválóan akadályoznák a légáramlást, másrészt ritka ocsmányul nézne ki az egész, harmadrészt pedig ezzel pont azt az egy darab előnyét negálnánk a háznak, amiben jobb, mint a konkurensek (én a SG07-et, SG08-at nem tartom konkurenciának a maguk hetvenezres árával), nevezetesen, hogy magas processzorhűtőt is tud fogadni. A kábeleknek egyszerűen nincs helye sehol, ha az állítólagos harmadik HDD tartó is a helyén van.
-
Neovenator
senior tag
Teljesen jogos az érvelés, de nálam a PC mondjuk szinte mindig megy, kivéve, ha mindenki alszik, van, amikor még akkor is, az okos TV és a telefonok így mindig ki vannak szolgálva azzal, amit épp nézni/csinálni akarok, erre nekem nem kell másik eszköz, de ez én vagyok, nyilván az igények eltérőek. Amint az fentebb is írtam, nekem inkább a bárhonnan hozzáférhetőség csábító egy NAS-ban, hogy Bolíviából és Thaiföldről is ugyanúgy elérhetőek az adataim bármilyen készülékre és nem kell felhőben tárolnom mindent, ami egyrészt szolgáltatóhoz köt, másrészt ki vagyok szolgáltatva a havi költségének, illetve a privacy hiányának. Egyelőre azonban nem áll fenn a mobilitásom, a fogyasztás szempontjából meg már annak is örülök, hogy nem száz wattokat fogyaszt a gép, miközben szinte semmit se csinálok vele érdemben, hanem 40W-ból kiszolgál minden multimédiát a házban...ennyiből még egy HDD-s set top box se oldja meg a feladatot, szégyenszemre.
-
Neovenator
senior tag
Néhány?
Commel, Jetway, Kontron, Portwell, J&W, Albatron, Giada...nem épp "a sarkon is kapható" kategória egyik sem. De még így is marad jócskán választék, igazad van. Ha nagyon kukacoskodni akarnék, akkor azt mondanám, hogy a manapság legújabb Intel/AMD-hez valónál korosabb chipkészletű lapot már nem is érdemes venni, ez esetben megint kiesett egy jó adag, de még így is maradt pár, oké.
Most már csak azt kéne kitalálni, hogy miként lehetne használni a harmadik HDD tartót, a tápot és egy VGA-t egyszerre. -
Neovenator
senior tag
válasz
#65675776 #61 üzenetére
Valóban, de a gép mindenképp meg fogja enni a maga 39W-ját, míg max. terhelés alatt a 100W-ot. De emellett minek ketyegjen még egy 20W-ot fogyasztó másik masina, ha a gép amúgy is elfogyasztja a maga idle energiamennyiségét, amibe bőven belefér néhány házi stream kiszolgálása, egy torrent és egy FTP kliens is? 39W a 39W+20W ellenében. Én feleslegesnek érzem. Maximum akkor lenne értelme, ha sokat utaznék ide-oda és a külföldi elérhetőség fontos lenne, ebben az esetben azonnal beizzítanék egy NAS-t, de amíg ez nincs így és amúgy is van egy energiahatékony gép a házban, tök fölösleges szerintem.
A táp gold-os, plusz ki tud szolgálni egy egychipes csúcs-VGA-t is (2db 6+2 tű), tehát a lehetőségekhez mérten a legésszerűbb kompromisszumot kötöttem, azt hiszem. A 38W idle amúgy se vészes (pláne, hogy itt is 79%-os a hatásfok jelen táp esetében), hiába "nagy" a veszteség az alacsony kihasználtság miatt, ha meg tényleg használom a gépet, 20%-os terhelés környékén (esetünkben 90W felett) pedig már 86%-nál is jobb a hatásfok, úgyhogy azt hiszem, nincs nagyon ok panaszra, pláne, ha a kétes minőségű ATX és Pico tápok hatásfokához viszonyítok.
-
Neovenator
senior tag
válasz
#72042496 #57 üzenetére
Jaa, nekem nem tragédia az ODD nyílás hiánya, csak azon mulattam, hogy vajmi kevés esély van rá, hogy valaha használni lehessen a harmadik tárolórekeszt a táp kábelei és az alaplapok limitációi miatt, de azért olyan jól hangzik, hogy ott van.
Az ODD sínek kapcsán igazad van, bár én gondolkodom valami átalakítón, mert a CM Elite-ben például simán elférne még 2db 3.5"-es HDD keresztben az ODD-re pazarolt (nem használom, bár tervezem) helyen, ha lenne valamiféle keret hozzá... -
Neovenator
senior tag
válasz
#65675776 #56 üzenetére
Az adatlapomon lévő konfig 38.8W-ot fogyaszt idle-ben, most mértem meg az imént...nem hiszem, hogy ehhez képest nagyságrendekkel kevesebbet fogyasztana egy NAS (azt meg már nem is veszem figyelembe, hogy vannak ennél kisebb étvágyú CPU-k is, kevesebb RAM, akkor pedig már 30W alá menne az áramfelvétel). Lehet, hogy csak a felét, 20W-ot fogyasztana, de tulajdonképpen ez már teljesen mindegy, a lényeg, hogy ne több százat egyen.
-
Neovenator
senior tag
válasz
sing1ep1ayer #31 üzenetére
Mire nem elég egy i7 3770K alapjáraton, vagy fesz emelés nélküli tuninggal? Szvsz tök fölösleges erőlködni, ha az ember egyszer normálisan megválasztja a VGA-hoz a procit. Amúgy pont most volt Ph!-n is két mITX-hez való hűtő, mindkettő a CM Elite 65mm-es határán belül, ha már mindenképp tuningot akar valaki...
-
Neovenator
senior tag
Szerintem meg nem teljesen átgondolt ház, ugyanis a 6 háttértár hely egy pompás blöff.
A mostani mini-ITX lapok elenyésző százalékán van 4-nél több SATA port (jellemzően csak a Zotac csinál ilyen deszkákat), vagyis bele se lehetne rakni többet, mégis "behazudták" a harmadik tárolót, hogy ne tűnjön fel a turpisság a kártyaolvasó és/vagy az ODD hely hiánya...elegáns.Már csak azért se lehetne a harmadik tárolót a helyén tudni, mert akkor nem férnének el a tápkábelek, ha moduláris, ha nem. Végül hangerőre két 8 centis venti mindenképp hangosabb lesz, mint egy 12cm-es...nem rossz ház, de tudok jobbakat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Xbox Series X|S
- Vicces képek
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- GTA V
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest