- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Fotók, videók mobillal
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
King Unique #23 üzenetére
Win 11 témában emlegetett 6. generációs gépet akartam beüzemelni, mielőtt elköltöztem külföldre. Rengeteg energiát öltem bele: beszerzés, upgrade, minden komponenst külön-külön és együtt mindennel is kitesztelni, stb. Az egyetlen nem megszokott tényező az egy külső ssd (860 EVO) volt ilyen házban, bár korábban is arra készítettem a backup fájlokat.
Ez még a szerelés előtt volt, vagyis nem is volt szerelés, mert a backup-nál megakadtam.
Ha lett volna backup, akkor raktam volna át a 850pro rendszer ssd-t az új gépbe (nyilván azonos sata ahci és uefi boot beállításokkal). 1-2 újraindítás után jellemzően ezt gond nélkül abszolválja a rendszer. De mivel biztosra is megyek, ezért backup nélkül el se kezdtem. -
törölt tag
De, pontosan azon értetlenkedek. Idáig abban a hitben éltem, hogy macriummal már nem lehet ingyen bohóckodni. Ráadásul ahogy írtam az előző hsz-ben, március végén nem tudtam megoldani egy mezei backup-ot ezzel a programmal. Pedig legalább 30-40 alkalommal klónoztam ssd-t, pont a korábbi logout-os írásnak köszönhetően.
#19King Unique
Akkor nem tudom mi lehetett a hiba forrása a március végi történetnek.
Alapvetően gépet cseréltem volna az ssd körül, és 99% eséllyel probléma nélkül átvészelte volna az oprendszer a gépcserét, de idióta mód túlbiztosítom magam (főleg melós gépeknél), és amíg nem tudtam backup-ot készíteni (a legjobban belakott rendszer volt), addig az ssd-t sem voltam hajlandó átrakni az új gépbe. Beállítottam mindent, ahogy korábban tettem, de 0%-ról nem mozdult el a dolog.
_____A témaindító írás gazdájának köszönöm még egyszer az előző ilyen jellegű tesztet is, mert rengeteget segített nekem és családtagjaimnak (+ismerősök, kollégák).
-
törölt tag
A windows témában olvastam korábban, hogy a macrium reflect ingyenes verziója már nem jó bizonyos win10 build felett, és valamiért 11-gyel kapcsolatban is ilyen emlékeim voltak.
Azóta történt változás?
Március végén próbáltam utoljára, akkor nem tudtam klónozni/backup-ot készíteni egy rendszer ssd-ről. Alapvetően gépcsere miatt akartam backup-ot, mert biztosra is megyek. Viszont hiába csináltam mindent megfelelően, nem kezdte el. Külföldre költözés előtt voltam, nem fért bele még egy fél napos oboakoncert.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus Vivobook 15 X1504ZA-BQ1420 2 hónapos GARIS!
- PlayStation 5 (PS5) Digital Edition 825 GB játékkonzol, DualSense töltőállomással, ajándék táska
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest