Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!

Új hozzászólás Aktív témák

• Damage

senior tag

válasz alamuszi #323 üzenetére

Azt kell mondjam Te nem olvastad el figyelmesen az általam leírottakat...
    Garancia?
    A HP-re (busines class) 1 évet kaptam anno, a Mac-re 2 évet a "magentától".
    Igen, a 30-40 ezer súlyos 10 ezrek (nem 100 ezrek, ez tény).
    Számomra elegendő a 2 év garancia, általában 2 évre vásárolok gépet. Nem mondom, hogy mindenki 2 évre vesz laptopot, én csak a saját nézőpontomból írtam le a dolgokat...
    Ha "beszarik", cseregépet biztosítanak vagy cserélik, utána kérdeztem (ugyanez igaz az iPhone-ra, nem vacakolnak, kicserélik)!

A fanboy-t sértésnek veszem, de nem haragszom! Próbálom a pénzemből a számomra lehető legfunkcionálisabb ár/értékkel rendelkező terméket megvenni!

Ezek szerint hülye voltam, hogy garancia nélkül adtam el a HP-t? A Mac-et is 2 évre vettem, eladósorba fog kerülni. És szinte biztos vagyok benne, hogy kevesebbet fogok vele bukni, mint a HP-vel.

Én kérek a Nevedben elnézést attól a sok "baromtól", aki használt MacBook-ot vagy egyéb gyártótól származó notebook-ot vásárol garancia nélkül!
    Szerinted az a helyes megoldás, hogy a lecserélendő (garanciával nem rendelkező) gépet dobjuk ki a veszélyes hulladék közé ahelyett, hogy megpróbálnánk eladni???
    Nálam fontos szempont többek között az is, hogy adott esetben mennyiért fogom tudni tovább értékesíteni!

Hasonlítsd össze az árakat (a MacBook Pro valóban túlárazott, szerintem is). A 13,3"-as MacBook-nak nem nagyon van ellenfele az adott méretben, adott akku teljesítménnyel, 2 év MAGYAR garival, (használható) OP rendszerrel....stb-stb.
    Senkire nem próbáltam rábeszélni, csupán elmondtam a tapasztalataimat...
    A cinikus HSZ-od ellenére sem bántam meg a döntésem, nem áll szándékomban trendinek, sem "fanboy"-nak lenni. Egyszerűen a legjobbat akartam a pénzemért...

• Jaffafa

aktív tag

válasz alamuszi #313 üzenetére

Gondolom elkerülte a figyelmedet, hogy az általam felsorolt (mert ezekre a dolgokra van szükségem) tulajdonságokkal az említett HP Probook 4520s nem rendelkezik. Eleve nagyobb/nehezebb, ami nálam hátrány, mert cipelem és nem TV helyett használnám. A billentyüzet háttérvilágításáról nem is beszélve.

Inkább azt tartom demagógnak, hogy azok akik nem hajlandóak kiadni, vagy nem tudnak annyit áldozni egy gépre, azok alapból fikázzák ezeket a termékeket. Nem védem az Apple-t, mert nincs miért, ha tudsz szöveget értelmezni (láthatólag nem ez az erösséged) akkor megérted, hogy miért írtam az elözö hozzászólásomat is.
    A HP Probook 4520s példa azért nem jó, mert ennyiböl mondhattál volna egy sima netbookot is, kb annyi köze van a kettönek egymáshoz. Ne menjünk bele a flame-be, mert nem érdekel, hogy kinek melyik rendszer/gép a jobb. Nekem van otthon Win7 mellett egy netbook Ubuntuval és valszeg az lesz lecserélve egy MacBook Pro-ra (13"). A sima MacBook-ért én sem adnék 1000€-t, épp ezért inkább dobok hozzá 150€-t.
    Eleddig egyetlen Apple terméket használtam huzamosabban, egy ipodot. Immáron 4ik éve teszi a dolgát probléma nélkül. Sikerült az iTunes-ra is áttérnem és meg vagyok vele elégedve. Attól, hogy neked Apple fóbiád van, attól még van olyan ember, aki szereti ezeket a termékeket használni és ami a legfontosabb dolog asszem az almások körében (én nem vagyok az :P ) az az, hogy meg vannak elégedve a pénzükért kapott szolgáltatással. Egyébként meg jó volna, ha egy kicsit levennéd a szemellenzöd, mert ahol én lakok ott abszolut nem "menö" egy Apple termékkel szaladgálni, pont olyan, mint egy Asus-szal. Nyilván, aki csak azért vesz Apple-t, mert ezáltal felsöbbrendübbnek érzi magát, annak úgy kell. De semmivel sem rosszabb az, mint amikor valaki ezért (irigységböl) fikázza öt. :(

• Xero

nagyúr

válasz alamuszi #303 üzenetére

Ha az olvasással nem lennének gondjaid feltűnt volna, hogy a gépem nem glossy és nem is vennék glossy-t!
    A touchpad nyugodj meg nem túl nagy, ezt maximum olyan hangoztatja, aki megszokta a körömhegynyi semmit nem érő touchpadet és a kötelező egeret mellé.

Arról szerintem egyébként kár lenne vitatkozni ki power user és ki nem az. Előfordulhat, hogy komolyabb emberek komolyabb dolgokra használnak Apple mobil gépet mint te vagy akárki egy Thinkpadet! :U

Egyébként nem tűnik föl számodra, hogy te és pár társad kerestek fel minden Apple termékkel kapcsolatos topicot köpködni? Mikor láttál te Apple user-t Lenovo topicban szarozni?

Elkezdjem én is? Hidd el én is fel tudnék sorolni egy rakás olyan indokot ami miatt lazán leszarozhatnék bármilyen gépet, mégsem teszem.

Az meg hogy ki megy az ergonómiára ismételten vicc...

Jah és még mindig windowst futtat az összes többi gép ergo hagyjuk kategória! :C

• Xero

nagyúr

válasz alamuszi #281 üzenetére

Röviden: leszarom
    Hosszabban: Tegnap nézelődtem végig pont a Lenovo kínálatát. Nagyobb teljesítményt, vagy komolyabb aksi kapacitást ilyen áron nem kínáltak. A gagyi brandeket most hagyd ki kérlek a gondolatmenetedből, mert az úgyis nagyívben lesajnálom.

Ha annyira vagdalkozni akarsz, akkor keress nekem 15"-os ALU házas (tőlem aztán lehet lemez vagy akármi csak ne plasztik legyen), legalább i5 procival szerelt, viszonylag normális VGA-s (Photoshop érdemben tudja használni) minimum 4-5 órás aksi idős (az aksi ne lógjon ki a gépből) mobil gépet legalább egy Win7 profal. Max 550e bruttóért.

Remélem találsz ilyet, mert így van versenytársa a MBP-nak. Viszont van egy olyan érzésem, hogy nem lesz meg.

Természetesen számomra akkor sem lesz alternatíva a fentebb támasztott elvárásaim miatt az OS-ekkel szemben, viszont egy két embernek talán igen.

Hajrá! :D

Új hozzászólás Aktív témák