- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
twollah
nagyúr
Ilyen bemutatot minden PH!s netbook teszthez!
-
FlashR
tag
Ajánlom mindenkinek,fasza kis kütyü.(1000H) Már volt pár hasonló a kezem közt,de ebbe kezdek beleszeretni
-
PrinczA
őstag
Ja, hogy mindenki itt: ASUS Eee PC 1000H van.
-
PrinczA
őstag
szvsz nem is melegszik, pedig használom asztalon, ágyban párnák közt, ... de még nem éreztem irreálisan melegnek.
-
Tuco Ramirez
őstag
Üdv!
Én is hasonló dilemmában voltam. A hardvert tekintve gyakorlatilag ugyanaz mindkettő. A Wind mellett szól a kisebb tömeg (1 kg), a kisebb melegedés és az igényes kivitelű billentyűzet. Az Asusnak erősebbek a zsanérjai, sokkal (legalább 2,5X) nagyobb kapacitású aksi (cserébe fél kilóval nehezebb is) a szerintem jobban használható tapipadja és az jobb (n-es) wifije. Igazából az akkut (és ezzel együtt a súlyt) kivéve nüansznyi a különbség a két gép használhatósága között, szerintem mindkettő megéri a pénzét. A legtöbb helyen az Asus pár ezressel drágább a Windnél, de szerintem a nagyobb akku kompenzálja a minimális árkülönbséget. Nálam az döntött, hogy amikor rászántam magam a vételre, egyszerűen sehol sem volt raktáron fehér Wind, így maradt az 1000h.
-
m@xsys
senior tag
Én meg nem tudok dönteni
Asus 1000H vs. MSI Wind
10 percig néztem mind a kettőt, csomot olvastam róla és semmi.
Lehet a Dellt meg kellene még várjam ?!Jelenleg Asust A6 használok, de én is rühellem a súlyát.
Aki tud akár priviben is segithetne a döntésben KÖSZI
-
PrinczA
őstag
Nagyon csend van itt!
Én is vettem 1et, nekem nagyon tecc (asszonynak is). -
Racecam
nagyúr
Ebben a topicban (is) takarítottam, exy fogd vissza magad, kezd elegem lenni a hozzászólás-gyűjtögetésedből. Mod időn belül posztolsz sokadszorra. Figyelj erre, mert legközelebb nem csak figyelmeztetlek.
-
SPY0817
aktív tag
Én veled teljesen egyetértek...
A sok "szarozós"... embert meg nem értem meg.., de izlések és pofonok!
Én mondjuk azért gondolkozok ilyenben nem egy "normal" notiban mert adat tárolásra ilyenek ott a PC de arra ha majd megyek koliba netes böngészés meg filmnézés jegyzetelés meg ilyen alap minimális dolgokra tökéletes... de még kétlem hogy megvenném szerintem a terv és a gép jó csak az áron kell alakítani!
-
corelx
csendes tag
szerintem ezek a max 10" és 1,5 kg notik az igazán hordozható gépek.
mielött megköveznétek ezért a kijelentésért, elárulom én majd 2évig csináltam
a hajnalban félorás gyaloglást, majd 2orás vonatozást (soxor állva mert nemvolt hely...)
éssss utána megint félora-háromnegyedóra gyaloglást, pusztán egy notival meg a töltöjével, egérrel és ennyi. Húzta a vállam a végén már, hogy váltogatni kellett és egy kibaszott nyűg volt. A végén már úgyvoltam vele hogy inkább nemvittem és no net no film, de ezt én nemcipelem. Pedig nemvagyok egy gyenge alkat, és a gyaloglást meg cipelést is szoktam márt, de ez egy nyüg volt. Ellenben ezekkel a másfélkilosokkal amik nem másfél orát birnak, hanem min kettöt, simán megtettem már többet is és röhögve vittem nemvolt durva súly.
amugy mégegyy pozitiv az asusnak: nem órmótlan normálnoti töltője van, hanem picike (fele akkora) kékledes fajintos kis töltö -
exy
tag
"lehet hobologni hogy neked nem tetszik"
Ki mondta, hogy nekem nem tetszik? Épp azt magyarázom, hogy engem ez nem érdekel különösebben. Hidd el, meg fogom érteni hogy miről van szó akkor-is, ha nem az elfogadott nevén nevezik. Tőlem mondhatják rá azt is minipc, vagy mininote, vagy kicsiszar, stb. Azt is meg fogom érteni. Szóval részemről a fáklyásmenet.
-
doc
nagyúr
valoban, viszont a netbook elnevezes boven az asus bejelentese utan alakult ki, es elfogadottan hasznaljak az olcso, 7-10 colos kijelzovel megaldott kis teljesitmenyu notebookokra
lehet hobologni hogy neked nem tetszik (en is hidegrazast kapok a "fa'jl"-tol pl.), attol az elnevezes meg letezik...
-
exy
tag
Figyelj, ez a téma engem nem igazán érdekel. Mindenki úgy nevezi ahogy akarja. A gugli szerint majd kétmilló találat van rá, hogy az ASUS az EeePC-jét az UMPC kategóriába sorolva jelentette be. Vitatkozz velük, vagy akivel akarsz, de én UMPC-nek fogom ezután is hívni, mert szerintem is ultrahordozható. Szerintem itt be kellene ezt fejezni. Pont van a mondat végén.
-
jorgi22
tag
UMPC:
[UMPC - Google Képek]
[UMPC - Wikipedia]Netbook:
Netbook - Google Képek
Netbook - WikipediaSzerintem azért van különbség a két kategória között. Persze felfoghatjuk az UMPC elnevezést úgy mit egy átfogó kategória, és akkor mindent belepakolhatunk ami könnyebb két kilónál: tabletpc, subnotebook, pda, netbook.. De ennek így nem sok értelme van..
Egyébként az eddigi netbookok: Acer Aspire One, Dell E, OLPC XO-1, One A110, HP 2133 Mini-Note PC, ASUS Eee PC, CloudBook, Classmate PC, MSI Wind PC, Lenovo S10, or VIA OpenBook! Ha megnézed ezek jellemzőit, akkor meglátod, hogy elég sok közös van bennük, míg összahasonlítva egyéb "UMPC"-kel már jelentős eltérések vannak! Vagyis ez egy önálló kategória!
-
exy
tag
Mert nincs is olyan kategória hogy netbook. Mindegyik notival lehet netre kapcsolódni. Szóval még hangzásában sincs értelme. Viszont az UMPC valóban kifejező. Ugyanis a valódi hordozhatóságra utal. Így már akkor van értelme a 7-10"-os kijelzőkkel ellátott PC-ket jelölni.
"hogy ugyanazért a pénzért egy lassabb laptopot kapsz"
Ez nem feltétlenül igaz. 100-ért ugyanis már nem kunszt találni duálkóros notit a normál kategóriában. És az azért sokkal gyorsabb mint az Atomocska-processzorka. :-)))
-
Lenry
félisten
7->9->10... addig fogják növelgetni a méretét, míg eléri a normál laptopokét, és máris semmi értelme a külön nettop kategóriának, leszámítva, hogy ugyanazért a pénzért egy lassabb laptopot kapsz...
mert azon kívül hogy Atom van benne, semmi extra... -
kelzsoca
félisten
Én is az MSI Wind és az Asus 1000H között gondolkodom
-
norbert087
csendes tag
Hali
Nekem is tetszik, jobban bejön mint előző társai, tényleg felnőtt
főként a cpu és a tárhely ami megfogott benne... -
phpmoli
tag
válasz
mindanee #112 üzenetére
n-es elvileg gyorsabb, mint a g-s, gyakorlatilag ugyis mar jelenleg is az antenna merete, minosege, elhelyezese es a falak korlatozzak le sok helyen a g-t is..... http://en.wikipedia.org/wiki/802.11n tovabba a wind wifi adaptere cserelheto barmilyen mini-pci buszos kartyara (akar nem-wifit is rakhatsz bele, mittomen, sd-memoriat, barmit)
cella az egy olyan epitoelem, mint a ceruzaakku. egymashoz vannak kotve, minel tobb, annal nagyobb a kapacitas (hasznalati ido adott terheles mellett). kep kep2
-
Cyrin
addikt
Nem rossz ez az 1000H, csak valahogy külsőre nem annyira tetszik, de speckók alapján jobb mint a wind (6cellás aksi, n-es wifi).
-
corelx
csendes tag
Sorry srácok, teljesen kiment a fejemből, aszittem senkit se érdekel.
Szóval ex-wind tulajként irok most a nagyobbik eee-ről, az 1000h-ról.
Először is megy a fröcsögés minden cikkben h drágább meg stb, közbe kerek brutto 100-at fizettem érte. Windhiány idején még többe is kerül az msi gépe mint ez volt, szoval nemdrágább.
Hasonló konfig csak wd helyett seagate winyoval ami sajnos hangosabb, viszont szerintem jobb. Egy icipicivel nagyobb, szerintem ettől épp elveszti azta netbook feelingjét mint a wind, de a használhatóság kárpótól! A kijelző zsanérjain érezni h sokkal keményebb jobb, a billentyüzetet kicsit erősebben kell pötyögni, olyan emberes a rugozása, nemugy mint a windnél ahol vékonylapos gombok alig járnak. A billentyük tökéletesen nagyok (irom ezt degeneráltan nagy bunko ujjakkal xD) a felirataik pedig élesek és megfelelően olvashatóak.
Külsőre nekem első ránézésre ez az agyonpolirozott fekete müanyag kicsit kinai hatást kelt, de mások csupa jót mondtak rola mikor látták, tehát ez szerintem csak az én izlésem.
Felül helyett kapott a ki-be kapcs. gomb mellet még egy kijelzi ki, felbontás vált. és két user programozható gomb is. Vééégre nem web és mail gombok hanem olyanok amiket használok is
Ami még érdekes volt számomra hogy az FN sorbba van egy windows taskmanager gyorsgomb is.
Ja igen bill.-re visszatérve jobb shiftel van az egyetlen gond, mivel a jobbra és felfelé nyil között található jobb oldalon, és akkora mint a többi tehát nem nyujtott. Szmájliképzés msn-en borzalom első napokban, de megszokhato
Webkamerája uanaz mint a wind, meglepően szép a képe. Hangszoroi is detto uanazok, elől-alul pici hangszorok. Touchpadja is nagyobb mint a windnek, kellemes méretü, ezüstszin alluminium keretbe foglalva. Sokkal nagyobb méretü gombjai is vannak, ami szintén pozitiv volt nálam. Jaigen meg ilyen többujjas a tácspad, a görgetést ne is keresse senki oldalt v. felül, kétujjass müvelet. A 2ujjas és 3ujjas tap-ot pedig programozni lehet mitcsináljon. Szerintem böngésző előre-vissza tökjó erre.
A végére hagytam a lényeget, a hatcellás akksit
Na ez volt ami miatt emellett döntöttem, mert külsöre a wind nekem jobban bejött.
Szószerint 7orát ki lehet belöle csikarni ha nagyon takarékos vagy, de persze ugy esetleg szöveget szerkezthetsz a gépen. Viszont ha wifin netezel és felére veszed a fényerőt ugy 4-5 órát birja. Mégha mindent fel is tolsz fullra, nekiálsz fullsávon tölteni mellette bluetooth egeret használsz akkoris 3,5 ora simán kijön a kicsikével.
Ezzel én nagyon elégedett vagyok!
A hozzájáro programok is elég jók, van asus superbattery vagy miafene, meg splendid.
Ja meg a hozzájáró táska nem ilyen fényes bőr, hanem hasitott bör.
Mobilphone.hu-n vettem, aztmondták linuxal jön, közbe rajta az xp matrica, a dobozban pedig az xp cd
Havalamit kihagytam, vagy kérdés van irjatok! -
corelx
csendes tag
Érdekel valakit első tapasztalat ezres eee-vel?
-
Carline
őstag
válasz
Mr.Grincs #97 üzenetére
Természetesen magyar a billentyűzete.
Ilyen: Eee magyar billenyűzet -
Mr.Grincs
veterán
Az asus eeepc 900 asból van magyar billentyűzetes mert én nem láttam még. Magyar xpset láttam, de hogy magyar e a bill azt nem írják.
-
^Clown
addikt
válasz
Mr.Grincs #90 üzenetére
Ezt nehogy megvedd, több tesztben is olvastam már róla, röviden: minőségi ház (a netbookok között a legjobb), szép kijelző (de a nagy felbontás itt már hátrány), de a VIA proci egy rakás hulladék. Szerintem lesz ebből a verzióból is Atom procis, azt érdemes lesz választani, de ezt semmiképpen.
-
doc
nagyúr
válasz
Mr.Grincs #90 üzenetére
szerintem meg baromi drága...
9"-os kijelzővel eeePC-t is kapni, ráadásul ilyen nagy felbontás ilyen kicsi kijelzőn szerintem már gáz
hdd van benne ssd helyett, hangos, mechanikus, szintén negatívum
az mi hogy USB nincs?egy eeePC 900-ast ennek az árnak a kétharmadáért megkapni...
Ui: ez NEM eeePC - mint ahogy pl. az Opel Corsa sem Swift...
-
Mr.Grincs
veterán
Találtam egy nagyon baba EEEPc-t ami kicsit nagyon jobb mint az asus, igaz drágább is de nagyon combi.
NOTEBOOK HP EEEPC 2133-KX867AA C7/1GB/120GB/VB
8.9" (1280x800) WXGA 16:9 GlareType
VIA C7 1200 MHz CPU
1024MB RAM
120GB HDD SATA 5400rpm
USB vásárolható (nincs)
VIA N800 8-64MB
Microsoft® Vista Business 119.640Ft
Szerintem ez jó ár érte. -
Mr.Grincs
veterán
YES YES YES YES YES.
Jólmondod te is a dolgokatNekem is kell a suliba az utolsó technikusi évet még színesebbé kell tenni valahogy
Az a lényeg hogy usb van rajta, meg lan meg wifi, nah még a kékfog is, usb hdd van, usbs dvd író van szóval nem aggódom, de a suliba csak a legritkább esetben kellenek ezek a dolog max egy pendrive a filmekhez meg a zenékhez
-
mindanee
tag
Vmi ilyen kommentet akartam írni(azzal a különbséggel, hogy nekem az 1000h-ra fáj a fogam), csak lusta voltam bepötyögni.
Most otthon laptopról nyomom, mert tönkrement az asztali... viszont ennek meg a töltöje szar, csak kikapcsolt állapotban lehet tölteni, bekapcsolva meg bír egy-másfél, esetleg két órát, ami sz@rra se elég... mennyivel ojobb lenne ha bírna 4-5 óra folyamatos használatot....mint mondjuk ezek a kis gépek....
-
whiz
aktív tag
Teccik ez az ezres eee is. Bár én a 901-est várom. Nem kell nagy teljesítmény, csak: Legyen kicsi. Legyen könnyű. És bírja k***asokáig az akksi. Mindhármat tudja. Bejövős.
Nem hiszem, hogy egyedül lennék olyan ember, akinek szüksége van efféle kis masinára. Akinek nem tetszik, az ne vegyen, de ne magyarázzon f*szságokat, hogy jajnemjósemmire, meg akkor 100K-ért ott van ez meg ez (szvsz tényleg drágák kicsit ezek a kis gépek, de egyelőre ez van), és húde mennyivel többet tud. Kár, hogy nem bírja konnektor nélkül két órát se. Kár, hogy melegszik mint az atom. Kár, hogy nem mobil, mert a 3kg-os cucc már bőven nem az. PDA/mobiltelefon meg "csak" használhatatlan a méretéből kifolyólag. Szóval gondolkodni kéne, nem marhaságokat kiabálni a levegőbe, vagy szép csendben maradni... -
Mr.Grincs
veterán
Igazad van hogy tényleg második gépnek lett kitalálva.
Én is annak vennék egy ilyet. Olcsóbban hozzá tudok jutni mint egy hivatalos boltban hát még ha várok vele egy kicsi még olcsóbb is lesz. Nem egy NASA gép, de emailt el lehet vele küldeni. És inkább ezt cipelem mint az asztali gépet, amivel szintén emailt kéne küldenem. És mégis jobb saját gépről küldeni emailt vagy pöcsölni a neten még egy ilyen kicsiről mint egy internet cafeból, vagy mekigépről...
Jó ötlet mert sokaknak bejön de az ára tényleg sok, ha hozzátesz az ember még egy kicsit igaz nagyobb méretű gépet kap teljesítményben meg méretben is...de itt a méretre koncentráltak hogy kicsi legyen szép legyen, de sajna ne legyen annyira erős, csak épp annyira hogy ne fulladjon bele egy vagy két ablakba -
Vassili
tag
Nem értem én se mit láttok benne, én ha ránézek egy gagyi kínai Barbie laptopot látok benne amit az 5 éves kislányoknak szoktak venni a babaházba! Bocs de ezt én se tartom sokra szerintem ez egy DRÁGA gyerekjáték! Pedig én se vagyok a nagy notik híve, akkor már inkább a hónam alá kapom a PC-m, mint hogy egy 4 kilós "műanyaglexikonnal" rohangásszak! Nekem vmi ilyesmi kellene inkább ez noti a javából:
http://prohardver.hu/teszt/asus_v2s_notebook_profik_jatekszere/meleg_fogadtatas.html -
Keem1
veterán
Ne feledjétek, hogy második (hurcolászós) gépnek lett kitalálva, emiatt nem kritikus a kisebb tárhely. Inkább az átlagnál sokkal hosszabb üzemidő (a 901-es már elve elérte) a nagy előny és a kis méret a hordozhatóság miatt. Vittem én már magammal vidéki mászkálásaim során dögnehéz 15 colos notit. És nemcsak a gépet kell ugye magunkkal vinni, hanem a táskát (nagy gép esetén a táska se kicsi), töltőt, és a plusz vincsit (bármekkora a tárhely, tartalék vincsi mindig kell).
Az első EEE esetén sztem ez összesen lett volna másfél kg. Ennek ellenére a legnagyobb se csorbult nagyon a mobilitás terén az alapkoncepcióhoz képest, a használhatósága pedig sokszorosára növekedett.Regényeket lehetne írni miért jó és miért nem.
Tény, hogy még kell fejlődni, de már jó irányban halad a dolog.
-
donzoronzo
csendes tag
Nekem van egy uccsó generációs 12" iBookom (ill. 12" G4 Powerbookom), és nagyon úgy tűnik hogy affelé konvergál az asus az eee pc-vel. Könnyebb, de már csak kicsit kisebb (és persze a kijelző és billentyűzet is az), üzemidő és felszereltség hasonló, ugyanolyan vinyó, proci teljesítményben sem lehet nagy különbség.
Kíváncsi lennék egy összehasonlító cikkre a kettő gépről, használhatóság és teljesítmény terén, lévén az egy 3 éves kaszni (persze más árkategóriaban indult, de használtan ma kb. ennyiért kapható). -
Hun'reeth
őstag
Már szó volt róla korábban egy hasonló hír vagy teszt kapcsán és akkor is azt mondtam mint most, hogy az Eee Pc alapkoncepciója torzul már el. 1,5kg, 27 cm széles, 100k? Nem erről volt szó. Egyre nő a gép és egyre nehezebb és egyre drágább. Na itt tartunk most.
Integra-nak valahol igaza van. -
HavocS
senior tag
Sosem gondoltam volna, hogy ezt fogom mondani, de ez most jobban tetszik mint az MSI Wind... pedig az a kis kütyü nagyon szimpatikus volt...
Ha még az ára is normális lesz, és nem szórakoznak az akkuval mint a windnél, akkor nyerő darab. -
rudi
nagyúr
válasz
parandroid #26 üzenetére
A ThinkPad X40-esemet, ami a fotókon szokott szerepelni, én sem cserélném le egyik Eee klónra sem. Tényleg jó ez a kategória, csak még nem indult be úgy istenigazából. Majd úgy 2-3 év múlva, amikorra már kinn lesz az egy chipbe integrált Centrino Atom chipset, a VIA C8, az AMD megoldása, az NV cucca, és jobban letisztulnak az igények, akkor lesz itt jó világ
Ami a fotókat illeti, már bennem is felmerült a másszínű háttér kerítése, mert a fehér témákkal előkészítésben is sok gond van. Mint látszik, a környezetünk sem százas, minden képen más színű a fehér, de ez van. Mindenesetre jól kalibrált TFT-n (pl. az enyémen) elkülönül a téma a hátértől.
A kezedeti kis, mini PCI-s SSD meg azért kellett, mert szerintem semmivel sem drágább mint egy 80 GB-os HDD, viszont könnyebb kezelni a méretét. Egyébként az a véleményem, hogy ilyen netbookba fölösleges 20 GB-nál nagyobb adattár. Egy normális sebességű 4-8 GB-os SSD meg egy 16 GB-os SD kártya bőven elég lenne.
-
törölt tag
A cikk első képén ahol a doboz van lefényképezve, ott valóban egy jóval nagyobb kijelzőt látok mint a tesztelt terméké, vagy hülye vagyok
-
atuci
őstag
Huh, mekkora @nyázás megy itt!
Nekem spec azért jó az eee 900-as, mert
- könnyű
- tudok vele netezni
- van rajta minimum 1 db usb port
- megy minimum 3 órátÉs hogy mire használom?
Riasztóközpont programozásra.Minek cipeljek magammal egy 3 kilós notit (vagy az eddig használt IBM X22-met, ami csak 1,4 kg -de csak 1 órás az aksija), mikor ez is bőven elég arra, amire szeretném használni?
NEKEM egy ilyen kellett, nem mondom, örültem volna, ha csak mondjuk 40 ezerbe kerül, de szerintem 90-ért is megérte megvenni.
Az 1000-es eee meg méginkább használhatóbb, ha tényleg 100 ezer körül marad az ára, akkor sikertermék lesz. Akinek nem kell C2D proci, meg 300 giga hdd, de olcsón szeretne jó akku idős, kicsi notit venni, annak ez jó választás lesz.
Szivem szerint én is egy IBM x300 -at használnék, de szegény az eklézsia, nem jut rá 500k.
Szvsz, kéretik nem nagyon megdobálni, köszönöm.
-
Keem1
veterán
Szép-szép, de... Nálam akkor is a 901 a bejövős (kicsi kezem van).
Miért nem értik meg egyesek, hogy a 15 colos notinak nem konkurense a netbook és vica versa
Olvasom a flame-eket, és egyre tanácstalanabb vagyok. Hiába azok, akik megpróbálják megmagyarázni két, egymástól független szegmenst lefedni kívánó és egy egymást nem konkurenciaként jegyző termékcsoport különbségét, de mintha lyukas pohárba öntenének vizet.
Képtelenség felfogni, hogy a netbook család max a 10-12 colos subnotebook konkurense lehet annak legalább feléért, de inkább harmadáért? A nagyobb szabadságért nem drága a százezer. Akinek 15-ös kell, vegyen azt, akinek meg 8,9 colos asus vagy msi, az meg azt, Kár fujjolni minden egyes netbookra.
A többiektől elnézést kérek a hosszúra sikeredett offért! -
nobela
senior tag
Nekem egyébként most UMPC-m van (Everun).
Az irodában rádugom USB-n a billentyűzetet, egeret meg monitort, és van egy asztali gépem (feladat: Excel, Outlook, Word, nyomtatás-scannelés).
Ha meg menni kell valahova, röhögök a fél kilós súlyán. És töltőt sem viszek hozzá...
Ráadásul teljes értékű gépként tudom használni, szemben egy PDA-val.Mindezt csak azért írtam le, mert egyesek azt hiszik magukról, hogy mindenkinél mindent jobban tudnak. Ezek az emberek mostanában elég gyakran tűnnek fel a különböző EeePC-s topikokban, kijelentve, hogy ez egy baromság, és igazából senkinek nincs szüksége ilyesmire. Milyen meglepő, hogy néhány embernek azért mégiscsak megfelelhet...a 901-esen igen komolyan gondolkodom.
-
nobela
senior tag
Amúgy minek fikázni?
Nem tetszik, ne vedd.
Ilyen egyszerű.A sok okosnak meg üzenem, hogy cipeljen magával naphosszat 3 kilós 15,4-es féltéglát (a töltőjével együtt, of korsz), és futtasson Excel makrókat PDA-n.
Lehetőleg egész nap.
-
domi007
őstag
Én is nagy favoritja voltam ezeknek a kis gépeknek, amíg meg nem láttam, hogy milyen pici is az MSI Wind, meg azt, hogy egy 12"-es subnotebookok, sokkal jobb mérettekkel, most olyan 150-180k körül kaphatóak Core2Duoval, meg 2 giga RAM-mal, hááátt akkor már inkább olyat vennék...(pl. itt!)
DOMy
-
Findzs
addikt
miért nem tudták már a kijelzőt 1024x768 -ra legyártani ?
ez a gyenge pontja -
mindanee
tag
Akarok egy ilyet, tudnám mire használni
Akinek meg nem tetszik az ne fikázza...
"Kösz Pusz Pá" XD
-
Snowy_owl
őstag
Már azt se tudom hány fajta EeePc van. Nem bírálom az Asust de kiadták a 701-est oké rendben. erre kiadtak még vagy 3-at mert 2.-jára se tudtak jó billentyűzetet csinálni csak 3.-ra. A negyedik meg... Az Msi kiadta a Windet és senkinek semmi baja vele. Jó billentyűzet, nem melegszik. Példát kéne róla venni. A 701-es után is kiadhattak volna egy olyan jó gépet mint a Wind de mivel nem volt Atom és sietni kellett inkább gyorsan összedobtak valamit csakhogy le ne maradjanak. Megvan a véleményem az Asusról.
-
zeg
őstag
Remélem nagyon sokan fognak venni itt M.o-n 110 ezresért, hogy minél hamarabb vehessek magamnak 70-ért
-
zUlU53
tag
Ott a pont. Ilyeneket szereztem be faterék cégének, pedig komoly gondolkodás volt a sok E betűsön... de azok 100-110k ezeket az 530-as HP-ket meg odaadták flottába (5 darab) 95 pénzért darabjában... Ok, alapgépek, de ezeknél azért jóval inkább hasonlítanak a fajtájukra. Ok, az akksiidő nem egy nagy történet, aláírom, mégis...75 körül gondolkodtam volna el darabjáért.
-
Ste
addikt
nekem kellene egy ilyen, vagy egy wind
sokáig menjen akkuról és lehessen vele netezni. lényegében nekem ennyi megfelelbár egy X40 még mindig jobb választásnak tűnik
-
HavocS
senior tag
Anyám, ez már fáj
utoljára: ezeket a gépeket azoknak találták ki, akiknek:
1) szüksége van a gyors adatbevitelre (érintőképernyő, kézírásfelismerő nevetséges sebességileg)
2) el akarja tudni vinni mondjuk egy szimpla hátizsákban
3) sokáig nem jut konnektor közelébe (hosszabb vonatutak, stb)
4) mindezek ellenére szeretne normális felbontásban netezni (7"-os Eee nem tartozik ide; 1024x600-as felbontáson viszont már egyáltalán nincs vízszintes gördítő - amelyik honlapnak meg nem elég ez a felbontás, az szimplán szarul van megírva).A telefon meg wapozásra való, meg sms-ezésre, de azzal rendesen olvasni nem lehet. Próbáltam. Tudom. Még a PSP is kicsi normális netezéshez, pedig annak a kijelzőméretét meg se közelíti semmilyen okostelefon.
szerk: még annyit: múltkor volt egy 120 ezres, 15,4"-os DELL az ölemben - 5 perc után elviselhetetlen volt...
-
R.P.
aktív tag
válasz
parandroid #30 üzenetére
Jó, akkor úgy fogalmazok hogy normálisabb
Akkor lenne ennek értelme ha ~60k körül lehetne kapni. Egyébként bármilyen laptop jobban megéri. Szerintem.
Pl. ez.
-
laforge
csendes tag
Persze, ha lehetne húzni órajelet rajta.... Bezzeg akkor mindenkinek tetszene mi?
Meg 4 gigaram, mi? Meg legyen már benne rögtön Nehalem és folyékony fémes aranyhűtés.
Gyógyítsuk már rá a Rivatunert, hátha fut vele a Szan Andreasz.Nem értem miért nem lehet belátni, ez netezésre és apróbb melókra való PLUSSZ igen is van célcsoportja, csak talán ezen a fórumon van a legkevesebb belőlük.
Sőt elég termetes piaca is lett (ja, hogy ez véletlen?). Az igaz, hogy az ASUS mindig is vakított, de hát annyi eszünk már csak van, hogy az x féle Eee-ből kiszűrjük a jót.Bizonyos dolgokban jobb mint egy pda, és sok dologban elmaradt a laptoptól. De passzeg, 1 kilogramm, belefér egy női retikülbe. Itt senkinek nincs barátnője? Get a life! Ez döntő érv gyerekek...
Ha meg drága, hát akkor vegyetek Acert, de ne sírjon senki utána, ha fél év alatt elbomlik.
-
Bibby
addikt
Láttál már atom processzort működés közben? Sok okos belemagyarázás, anélkül hogy tényleg ismernéd a képességeit.
Nem netezésre van, hanem HORDOZHATÓ netezésre... otthoni használatra nyilván feleennyiből összerak bárki egy egyszerű gépet.És hogylehet egy 15,4es notihoz mérni egy szubnotit?
-
.mf
veterán
Öregem, ennyi nehéz felfogású embert...
Flémelők, miért nem tudjátok végre felfogni, hogy ez irodai munkára (excel, powerpoint, word, pdf, hasonlók) vagy egyetemistáknak jegyzetelésre bőven elég hardver, és hiába vannak szövegszerkesztős, táblázat- és pdf-nézegetős, wifi-s okostelefonok és pda-k (nekem is van), azon nem lehet érdemi munkát végezni. Egy ilyen gép könnyű, kicsi, hordozható második gépnek kiváló. Egy kétmagos procival szerelt noti bőven sok ilyen feladatokra, feleslegesen zabálja az áramot; amelyiknek pedig ULV procija van, azok pedig ennek 3-6-szorosába kerülnek. Ilyen akku-idő meg főleg ritka.
Ha nektek nem tetszik, akkor ne vegyétek, senki nem kényszerít rá. Ennyi. Felesleges még egy n+1. beszólás.Mobilx-nél aug. 4-re ígérnek párat 109k-s áron; és mivel a Wind is ~108 náluk, ami máshol 100k alatt is van, ezért sztem augusztus közepe-végére lesz ez 100k is.
-
csellosi
tag
válasz
parandroid #31 üzenetére
Ha beavatsz, akkor el.
-
cizoe
őstag
~85k a 9xx-es Eee, ez szerintem épphogy 100 alatt kezd majd.
peterkeT:
"Lol, milyen normális notebookot kapsz 100-110e Ft-ért?"
Lenovo n200: ~119k, bestbuy...(T2370, 2gb ddr2, 15,4 WXGA, X3100, Express Card/VGA/Ujjlenyolvasó)
-
tyaty1
tag
Egy atomos geptol kisebb fogyasztast vartam volna, mivel ez a 15-17 w nekem kijon a hpq nx820-asomon is (pentim m 750@800mhz(0,76v) ati x600 64mb1,5 gb ram samsung hm160hc)
-
KrAt
veterán
478 perc készenléti idő pl netezéssel?
Aztabetyár...
Amúgy egyre jobban tetszik ez az eeepc, kéne is egy, de most másra kell a kess
-
zeg
őstag
MSI Megabook 12" Core Duo, 2 GB RAM 1.9kg, Intel X3100 VGA, 160GB HDD, DVD író, 2 év garival brutto 149ezres, de gyanítom nem a legolcsóbb helyen néztem, és valszeg nem fog sokáig ebben az árban maradni. Hol van ehhez képest a másfél kilós Eee? Talán br70-75 ezresért 3 év garival (akksi is) elgondolkodnék az 1000-es változaton, de 100e felett?
-
kariad
senior tag
Igazán valaki megdobhatna egy ilyennel.....
-
Mr.Grincs
veterán
Szerintem is felesleges leócsárolni mert ez a kütyü jó dolog a maga területén.
Én is veszek egyet, az asztali gép mellé, ami hála az égnek elég erős, meg nagy meg stb. Munkám miatt sokat utazok és itt ott ránézni a netre vagy emailt lekapni, bőven jó, talán még egy filmet is meg lehet nézni, vagy zenét hallgatni bőven jó. Vagyis jobb mint mint telefonról töcskölni a netet, vagy pda ról. Mekibe beülni vagy reptéren ingyen wifi, vagy havernál rádugni a netet és kész. Teléjesítménye nem egy hatalmas de a célnak megfelel. Főleg ez a legutóbbi 80gb-s verzió már elég tisztességes. Eddig nekem ez jött be Asus Eee PC 900 - Windows XP HOME, (95.999,-Ft.) De kicsit sokallom az árát. De majd megy lefelé biztosan. -
elit_hun
őstag
szvsz ezt netezésen, esetleg filmnézésen kívül nem nagyon lehet mire használni, arra meg elég egy PDA/nagyképernyős okostelefon is (pl iphone vagy más 3,5" körüli cucc.) Ráadásul az aku is többet bír.
-
phpmoli
tag
na. akkor leirom, hogy nekem miert vesz a MUNKAHELYEM masodik ceges gepnek ilyet:
1) nem vagyok hajlando 1 kilonal tobbet cipelni. de inkabb negyed kilonal.
2) nem vagyok hajlando naponta akkuttolteni. de inkabb hetente.
3) nem vagyok hajlando szetbaszni a kezem a billentyuzeten a promptnal.
4) nem vagyok hajlando szetegetni a hereimetigy szoba se johet: desktop [1], laptop [1,2,4], pda [3], tablet [3]
persze emellett van desktopom es mobiltelefonom (meg nem pda, de gondolom ~2-3 ev mulva mar az is az lesz). es az ibm T-s laptopomat fogom kivagni ehelyett
-
Peat;)
veterán
Szerintem rossz oldalról közelíted meg, itt adott lenne egy olyan elavult de még használható technológia amivel szuper termékeket lehetne csinálni. Az msi wind meg ez már a használható kategória, a többivel egyetértek, sutyerák profitszerzés.
Gondolj el egy max 2 kilós, 10-es kijelzőjű por és csepálló, dobálós notit, gps-el, hsdpa vagy mi a tököm modemmel ami akksiról elmegy 12 órát max fényerővel win xp-vel. Egy Ibm szerintem képes lenne rá pl. Mindezt még mindig olcsóbban mint egy mostani márkásabb szubnoti.
-
csellosi
tag
Csak nem mind1, hogy 10"-es vagy 15.4"-es monitort bamul az ember. Az elso felbontasaban a weboldalak nagy reszenel mar viszintesen is scrollozni kell. Filmet nezni meg egy kis kepernyon...
Szovegszerkesztest vagy tablazatkezelest meg 30 centirol eleg idegolo lehet szerkeszteni
Letoltogepnek meg draga
Kis mindenes gepnek, kulso periferiakkal meg szinten draga (fele ennyibol kis es eros asztali gepet lehet osszerakni).
-
parandroid
félisten
Okos a telefonom (E51), van PDA-m, ami még mai viszonylatban is a jók közé tartozik (FuSi N560), és egy business class szubnotim (HP nc4200) - meg még egy ugyanilyen, meg még egy kisebb, meg egy nagyobb, meg még asztali gépből is pár.
Az eee-t jelen helyzetben nem venném, de alig várom már, hogy Intel Atom alapon megjelenjen végre egy tényleg apró, könnyű, és minden eddiginél inkább energiatakarékos notebook, mondjuk kb 10"-en, max 1kg környékén, egy IBM X minőségében. Egy ilyen gépre a 200-300e-t sem sajnálnám. Szóval ha ez a konkrét modell nem is mozgat meg, érdeklődve várom a HP 2133 Atom-os változatát, vagy hogy mikor lép valami hasonlót a Lenovo Thinkpad téren.
Az egész eee-láz arra volt jó, hogy a gyártók kicsit észbekapjanak, hogy nem mindig a nagyobbat, gyorsabbat, többet fogyasztót kell nyomni, hanem van reális igény a nem túl nagy teljesítményű, de kis méretű és takarékos gépekre is. Persze nemigen tetszik nekik a trend, hiszen az olcsó gépeken az árrés is jóval kisebb, de ez már a drágábbak esetében is egyre szűkül a versenynek hála.
A cikkel kapcsolatban: nem lehetne fehér notebook fényképezésekor valami más színű hátteret betenni? Roppant bosszantó, hogy a kép alanya teljesen belemosódik a háttérbe.
Ja, és amit még nem értek, hogy mire fel erőltették eddig is az SSD-ket, amikor annak az árnak a feléből beletehettek volna egy 40GB-os HDD-t, ami fogyasztásban sem lett volna szinte semmivel megterhelőbb, olcsóbbnak meg biztosan olcsóbb lett volna, lévén jócskán kifutó modell, és nem győznek tőle a gyártók szabadulni - amire meg az eee-ben kell, arra bőven elég.
p
-
Integra
titán
olcsó húsnak híg a leve
ennyit lehet erre mondani.és ennek az új áráért már egész jó használt teljes értékű notikat lehet kapni. vagy alig pár ezerrel többért.
persze lehet itt pattogni hogy másfél kiló, fasza vagyok, mert ilyenem van.
én megmosolygom az ilyet.ez nem ócsárolás, józan paraszti ész.
-
xedos
addikt
Látom 2x is ócsárolod... Magán ügy! Legfeljebb nem neked készült!
A 7-9"-os notik használhatatlanok -legalább is az emberek többségének.
10-12" a minimum amelyet már hosszú idő után sem fárasztó a szemnek.
Ezek a 10"-os gépek hiánypótlóak - a hasonló ketegóriás subnotik jelentőssen drágábbak!
Az hogy nincs benne ODD, a legtöbb felhasználót nem érinti...
Nem mindegy, hogy egy 15.4"-os 3kg-os notit cipelsz, vagy egy 10"-os 1-1.5kg körülit!
Teljesítménye meg elég. -
dudika10
veterán
Az ár tudta nélkül megkapta az "ajánlott" matricát
?
Szvsz ha ez olyan 120K körül lesz akkor nem éri meg...
-
^Clown
addikt
rudi: majd csináltok egy tesztet, amiben egymásnak eresztitek az Asus 1000H-t és az MSI Wind-et? Kíváncsi vagyok, nálatok melyik jönne ki győztesen.
A Wind cikkből lemaradt a wifi teszt. Szerinted melyiknek jobb a wifi-je? Bár gondolom nincs nagyságrendbeli eltérés a kettő között.
-
tothm
őstag
Azért olyan nagyon sok újdonság nincsen benne... Az ára szvsz 120 körül lesz a megjelenésénél!
-
Integra
titán
jaj már fiúkák, ti csak azt látjátok, hogy occsóóóó
azt hogy mögötte semmit se keres a cég, csak a szemetet adja el (értsd szó szerint) ez már nem fordul meg a fejetekben. mint elektromos hulladék... rémlik?
azon kívül ezek korlátozott gépek, ennyit egy jobb mai smartphone és pda is tud, az meg nagyságrendekkel kisebb.
ott van, hogy alig többért már normális méretű kijelzővel ellátott alap notebookok kaphatók.
így is, úgyis ez semmire sem jó, csak arra, hogy ugorjon a sok fiatal a semmire gondolkodás nélkül.
aztán mire észbekapnak, már ezek a gépek is ugyanúgy notebookok lesznek, mivel persze mindig jobb kell mint a másik gyártóé..
a hulladék meg egyre csak gyűlik és a fejünkre nő.
gondolkodni kell és tervezni, nem ész nélkül rohanni egy olcsó nintendo gameboyért...meg jön a duma, hogy iskolakezdés, gyerek..
pfff, már mi spectrumon meg c64-en meg 286on nőttünk fel, a mai gyerekről meg már ne is beszéljünk, jobban nyomják mint az iskolatanár és a fater gépét már rég püföli..
reklám, marketing, etetés, ennyi ez az olcsójános cucc. és ipari hulladék.
főleg ha ránéz az ember -
csellosi
tag
Belegondolva mekkora uzlet meg ez is az MS-nek. Tobb millio xp licenc. Tenyleg kicsavarjak az utolso cseppet is belole
-
hudyfiu
senior tag
Hogy lehet hogy ilyen jó a wifije?
Nekem is ez a router van és igaz hogy n-es wifivel használom de hogy lehet hogy egy g-s ilyen jó értékeket kap? -
-
csellosi
tag
Amenyibe ez fog kerulni (itt Mo.-on), azert mar a belepo szintnel kicsit jobb - felszereltebb - notebookot lehet venni. Legalabbis engem nem erdekelne a kicsit kisebb merete es hoszabb uzemideje es inkabb maradnek egy 15,4"-esnel. Szubjektiv velemeny.
-
Bibby
addikt
-
brumesz
aktív tag
phűű...ez most tényleg halványrózsaszín,vagy a szemem rossz,vagy a monitor?
de amúgy nekem ez az eee cucc tetszik.mert kicsi,és mégis egész jó,az ára meg hmm...lehetne olcsóbb,de nem olyan nagyon drága -
.mf
veterán
"Apa, (megint) kezdődik..."
Ez a "de minek van ez", "felesleges", "parasztvakítás" és hasonló hasznos hozzászólások kezdik utolérni a "But can it run Crysis?" beszólást lámaságban.
kell a halálnak ez a sok felesleges beszólás...
hihetetlen nagy lámaság ez az egész beszólogatós történet...
Témához kapcsolódva:
- mikor jön már végre?
- most miért kellett az a jobb shiftet elszúrni? Sokkal többet használom (vakon gépelve) a jobb shiftet, mint a kurzor-gombokat. -
Gergő_
őstag
én a wind benchmarkokat szívesebben láttam volna az összehasonlításban mint a 901-ét
-
törölt tag
hol mértétek a hang erősségét? milyen távolságban, mitől?
-
oak
tag
Az adatlapon a termék linkje az MSI Wind oldalára mutat.
-
Integra
titán
kell a halálnak ez a sok szemét...
hihetetlen nagy parasztvakítás ez az egész olcsó pc történet... -
Taky
senior tag
"Valószínűleg a hosszú í-t majd a bal Shiftből csípik le, melynek mérete a csökkentés dacára is elégséges marad. "
És remélhetőleg is abból csípik majd le. Van egy-két gyártó, aki nem foglalkozik azzal, hogy hova rakja, pedig nagyon zavaró tud lenni, ha nem a helyére rakják...
Vagy pl az FN gombot szokták még a bal Control helyére pakolni, a CTRL-t meg beljebb csúsztatják... -
^Clown
addikt
Ha a Wind-et 100K-ért szórják, nem hiszem, hogy az Asus lemenne itt Mo.-on 80K-ig. De örülök, hogy iskolakezdésre megérkezik, legalább szeptember végére lemennek az árak
Bár nálam a Wind a favorit...
-
shtml
őstag
Valahogy csak nem tud vége szakadni az Eee PC áradatnak. Az Asus önmaga annyiféle netbookot készített, mint konkurensei együttvéve.
Na igen, ugyanezt teszi az alaplapokkal is, okkal és ok nélkül. Mondjuk ez esetben annyiból jogos, hogy ők voltak az elsők.
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- OLED monitor topic
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Google Pixel topik
- Battlefield 6
- Napelem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Csere - Beszámítás! ASUS TUF Gaming laptop : I5-11400H / 32GB DDR4 / RTX 3050 Ti / 144Hz - GARANCIA!
- P14s Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 7 PRO 8840HS Radeon 780M 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo ThinkPad Yoga 2in1 Touch Laptop! AMD Ryzen 7 PRO 7730U / 16GB 3200MHz / 256GB NVMe
- Nitro ANV15-52 15.6" FHD IPS i9-13900H RTX 5050 MaxQ 32GB 1TB NVMe gar
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó karcmentes Moto G31 4/64GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest