- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nem nyílnak a Foldok?
Új hozzászólás Aktív témák
-
MckBck
csendes tag
A térképet nem a gps és nem a telefon forgatja, hanem az applikáció. Én navigációra az OSMAND-ot használom, és itt beállítható a térkép tájolása: Ne forogjon (térképi észak felül) ; mozgás alapján, iránytű alapján. OpenStreetMap alapú térképeket használ, havonta háromszor frissül (frissíthető) a térkép. Tud magyarul, általában elég jól navigál.
-
MckBck
csendes tag
Elkezdtem egy kicsit keresgélni, hogy hol lehet új firmware-re lelni.
Ezt találtam a Facebookon:"Evolveo Magyarország Az SGP-Q4-hez elérhető frissítés, hogy a 4500mAh-s akkuval összehangolva működjön a készülék. A firmware nem elérhető felhasználóknak, így a garanciális szervizzel kell egyeztetni a frissítésről. üdv, Evolveo EU
július 14., 4:18 ·" -
MckBck
csendes tag
"Most jobb híján a Kisegítő lehetőségek beállításnál kikapcsoltam az első gombokat. Így a rövid nyomásra nem reagálnak és a zöld hosszú nyomásra sem. Viszont a piros továbbra is hajlamos magától feloldani a telefont."
Én nem találok ilyen lehetőséget a *Kisegítő lehetőségek* közt. (Vagy a *A bekapcsoló gomb megszakítja a hívást* lehetőség lenne ez?)
-
MckBck
csendes tag
-
MckBck
csendes tag
A GPS használatához: Szerintem ekkora ugrásokat akkor produkálhat, ha nem a valódi gps alapján dolgozik, hanem a mobilhálozati jelekkel.
Ebben a telefonban (is) úgynevezett A-GPS van, ami azt jelenti, hogy a telefon képes letölteni az internetről a mobilhálózati pozició alapján közelítő GPS koordinátákat, és ez alapján kezd el dolgozni a GPS. Így néhány perc alatt tud pontos poziciót találni és utána ezt stabilan megtartani. Ha nincs internet, akkor nem tud közelítő koordinátákat szerezni, ekkor akár 20 percet is eltökölhet mire poziciót talál. És ez idő alatt praktikus egy helyben állni a telefonnal.
Programok:
Én már igen sok mindent kipróbáltam, és végül az EVOLVEO-ra már csak 2 offline térképes program került fel. Az egyik az OSMAND, ami akár az egész világon alkalmas navigációra is. A free változata csak 10 térkép letöltését engedi meg, de az 1800 ft-ért megvehető teljes verzió korlátozás nélkül akárhány térképét. A térképei Opensteetmap alapúak, és havonta 3 alkalommal frissíthetőek (frissülnek a szerveren) Magyarország egy térkép, rajta vannak a turistautak is, csak nem olyan szépen kartografáltan, mint egy nyomtatott turistatérképen. Ja és szintvonalas. Persze élő intenetkapcsolat esetén tetszőleges online térkép is elérhető. A navigációja jó, tud magyarul, mit mondjak még róla?
A másik program a Geopaparazzi. Ennek az a fő előnye, hogy a letölthető offline térképeken túlmenően (amik szintén Openstreetmap alapúak, szintvonalasak, turistautasak, havonta frissíthetőek) tetszés szerinti térinformatoikai adatállományokat is rá lehet tenni. Akár saját ortofotókat, akár vektoros állományokat. Sőt, a vektoros állományok megjelenítése saját jelkulcsra beállíthatók, transzparencia állítható és akár felirat (Label) is beállítható hozzájuk. Lehet vele a térképen rajzolt távolságot mérni, illetve a vektoros állományhoz tartozó adatokat megjeleníteni.
Ezeken túl még játszottam a Maverick-kel és az OruxMaps-szel. A kettő közül valamelyikhez volt magyar turistatérkép, de már nem emlékszem hogy melyikhez. -
MckBck
csendes tag
Nekem is az volt a tapasztalatom, hogy a 4500 mA/h akku nem tart ki tovább mint a 2800-as. Utánaérdeklődtünk, és az derült ki, amit sejtettünk, a firmware nincs felkészítve a 4500 -as akkura, ezért rosszul jelzi ki a töltését és a merülését is. A probléma megoldásán már dolgoznak a fejlesztőik, előbb vagy utóbb lesz hozzá új firmware. Addig én csak a 2800-ast használom.
-
MckBck
csendes tag
Nekem az a benyomásom, hogy a telefon nincs tisztában azzal, hogy 4500 mAh-ás akku van benne. A lemerülés karakterisztikája ( töltöttség %-os kijelzése) nem nagyon van összefüggésben a használat intenzitásával. Nekem az elmúlt 6 órában folyamatosan 14%-ot mutat, és közben be van kapcsolva a wifi és a GPS is. Szeretném megvárni, hogy teljesen lemerüljön, de egyelőre nem megy lejjebb a töltöttség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen digitális videókamerát?
- Vírusirtó topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- OpenWRT topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fotók, videók mobillal
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Samsung Galaxy S22 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Eladó ÚJ csak bontott állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest