Új hozzászólás Aktív témák
-
juliabrilke
veterán
Nos... Akkor már csak be kell adni a népnek...
Egyébként úgy tudom, hogy van előzetes szintfelmérő is. Ilyen még mindig van?
Remélem működne ez a támogatás igénylés, mert nekem kellene ilyen tanfolyam vagy legalább a vizsga, de most ennyi pénzt azért jobb lenne, ha egy kis támogatással kellene kicsengetni. -
juliabrilke
veterán
Ezekre csak azt tudom írni: Mikor lesz már EthicalHacking-6.rész?
DOMy Ügye lesz majd?
-
juliabrilke
veterán
Pont az a lényeg benne, hogy jelzed neki a hibát és ezáltal megtanulja ezeket kiküszöbölni és kijavítani, hogy többet ne forduljon elő. Akik meg szinte tökéletes rendszert tesznek össze azoktól meg esetleg te tudsz valamit tanulni.
"még mindig azt mondom, inkább maradok a programozásnál... " Pont te írtad, hogy semmi értelme programokat fejleszteni...
Egyébként meg mint ahogyan leírtam már előtte is, ez egy előírás, egy szabvány. Ha ennek meg akarsz felelni, akkor meg kell felelned a feltételeknek. (de hülyén írtam le
)
-
juliabrilke
veterán
Kicsit tömör volt a mondanivalód, ezért elég nehézkesen értettem meg őszintén.
"de 5 év múlva, a munkátok sehol nem lesz... lényegében mintha nem is dolgoznátok." Nem egy külföldi kollágám több éve csinálja és van rá igény belső és külső rendszerek esetében is. Egyébként a céges rendszerek felülvizsgálatát nem "brahiból" kell csinálni, hanem egy szabvány követeli meg.
"Igazából lehet, hogy szoftvert fejleszteni sincs sok értelme, meg már lassan semminek sem a világon... egyszer úgyis meghalunk, aztán a kutya nem fog rá emlékezni,"
Nem azt mondtam, hogy meg kell váltani a világot. De legalább megtanítasz pár embert, akik tudják majd a tudásodat is használni, ill. a rendszerek biztonságáér és zökkenőmentes működésért felelsz. Pont ezen van a hangsúly: " a felelősség."
Nem mindent csak anyagi érdek miatt kell csinálni...
-
juliabrilke
veterán
Kérek is fogok majd veszélyességi pótlékot a bűnözői munka miatt.
312-50 Certified Ethical Hacker 245 perc 60000 Ft+ÁFA
412-79 EC-Council Certified Security Analyst (ECSA) 125 perc 60000 Ft+ÁFA
EC0-349 Computer Hacking Forensic Investigator 125 perc 60000 Ft+ÁFAAzért barátságosabbak, mint mondjuk a 500.000Ft+ÁFA az oktatásra + vizsgázásra. Azért kérdezem, mert a tananyag meg van, tehát csak magamat kellene felkészíteni.
Vizsgán meg lehet izgulni, hogy "Oh istenem! Csak az admin/admin-os gépet kapjam! "
-
juliabrilke
veterán
Kollégáknak elmesélem, hogy derüljenek rajta egy jót!
Egyébként nekünk is kötelező lesz majd ennek a tanfoylamnak az elvégzése, de szerintem nem Magyarországon. Egyébként a NetAkadémián csinálnak csak talán ilyen képzést az országunkban. Egyébként van arra lehetőség, hogy csak vizsgázni megy el az ember és oktatáson nem vesz részt?
-
juliabrilke
veterán
Nem értelek...
Akkor szerinted nekem nincs is rendes munkám? Én ezt élesbe csinálom és ezért meg is fizetnek. Arról nem is beszélve, hogy sokkal ellenőrzöttebb és legálisabb körülmények között csinálhatom, mint mondjuk a többi otthon és az utcán szórakozó emberke.
Az meg tényleg nem jó ötlet, ha a bosszú hajt. Nem "kifizetődő"...
-
juliabrilke
veterán
"az ethical hacking meg akárhogy is nézem, egy játék hülyegyerekeknek: "vajon be tudok törni, hogy utána szóljak neki?" semmi értelme. én legalább használom is vmire, amit megszerzek..."
Miért kell az, hogy nyereséged legyen valamiből? Az nem nyereség, hogy megoldottad az adott problémát és meg volt rá a képességed?
"egy játék hülyegyerekeknek": akkor hivatásos hülyegyerek vagyok, mert én ezért kapom a pénzem.
Na mindegy! Azért remélem a többieknek más erről a véleményük!
-
juliabrilke
veterán
A meglátásunk akkor erről a dologról különbözik.
Igazából nekem többet jelent ez az egész, mint pár keyloggerrel ellopni jelszavakat vagy adnim/admin segítségével belépni akárhova vagy brute force-ot használni, hogy kitaláld a jelszót. Ez persze mind szép és jó, de azért jobb rendszerek mondjuk 5 sikertelen kísérlet után letilt és a logfájlban lesz egy kis csinos bejegyzés. Na ebben van a kihívás!
Mindenesetre ha érdekel a téma, akkor ne ragadj le holmi "netlopáson". De ne csak a jó részét csináld meg, hanem add is tudtára az adott illetőnek, hogy mi volt a probléma a rendszerével.
A "csak simán mini-tolvajkodás" meg akárhogyan is nézed, akkor is lopásnak számít.
-
juliabrilke
veterán
De így már annyira nem is etikus.
Hiszen ok, hogy kihasználtad a rendszer hiányosságait és hibáit, viszont nem történt semmilyen lépés, hogy az adott probléma megszünjön.
Tehát a következő emberke is ki tudja majd használni a hiábákat és ő nem biztos már, hogy nem próbál benne valami kárt tenni.
-
juliabrilke
veterán
Köszönöm a köszönetet!
Én amiben tudok és ha kell a segítségem, akkor szívesen segítek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged