- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Alarikman
senior tag
válasz
lionhearted #76 üzenetére
Köszi, igazad van. Nincs már csepptöltés.
Amúgy a Xiaomi szerintem spórol ezeken a külön utakon. Biztosan egyre drágábbak a jogdíjak, ahogy haladunk felfelé. QC3-4-4+, stb. A kábel biztosan drágább (Type C-C). Néztem. -
válasz
Alarikman #75 üzenetére
Szia! Örülök, hogy valaki elolvasta a hozzászólásom.
Unboxing videók alapján igen, a mostani Mi 11 mellé is ilyen QC3(+) töltőt adnak, aminek speciális 11V (Mi 11 esetén 5A mellett) "Mi turbo charge" feature van. Emlékeim szerint nekem valamiért anno a Mi9 mellé sima QC3 járt (18W), de azóta van autós töltőm, ami már 27W-os, illetve a családba került egy Redmi Note 10 pro, aminek ugyanilyen spéci 33W (11V-3A QC3+) töltője van... furcsálltam is az USB-A pin kiosztást rajta, de már értem. Úgy tűnik ezért nem erőltetik a QC4/5 átállást, mert akkor C-C kéne rá gondolom.
A jó oldala, ha van ilyen, hogy bár a csúcs töltése ilyen spéci, sztenderd QC és PD megoldásokat is tudnak, kezelnekHagyományos értelembe vett csepptöltés nincs li-ion, se li-polimer akkumulátorok esetén, amennyiben a cellafeszültség eléri a biztonságos maximumot, akkor megáll a töltés. Ez a kapacitás maximuma is egyben, tehát a 100% itt kéne, hogy legyen. Ott a második ábra, hogyan esik le a töltési áram, gyakorlatilag 100mA alá az utolsó százalékokon. Ugye, itt a töltési áramról van szó, tehát töltési feszültségen számolva ez 0.5W alatti teljesítmény. Legyen mindenféle kommunikáció meg veszteség miatt 1W. Ha megnézed a videót, a töltőfej fogyasztása 100% elérésekor ~70W.
Ezt megfejelve, itt a topikban is többen tapasztalatként írják, hogy a gyorstöltéssel tele rakott cumó nem bírja addig, mint a "lassú".
Úgy hiszem, hogy az általad is említett "töltőháború" egyik másik fegyverneme ez, amikor egymás mellett teszik villámtöltőre a sok eszközt, ki lesz hamarabb 100%-on. Vagy valami olyasmin.
Szétszedni úgy sem tudod.
-
Alarikman
senior tag
válasz
lionhearted #62 üzenetére
Nagyon érdekes a cikk ami a linkedben van. Az, hogy a "hack-elt" Power delivery megoldást alkalmazza a Xiaomi a mi 9 pro 5g-ben 45w-al. Type A-C kábellel, QC3-al. Ez kemény. Ilyet szabad? Ja és speciális kábellel. Hajam égnek áll.
A mostani csúcs mobilok lásd mi10-11 is Type A-C kábelt használnak? Vagy szabvány Type C-C(nekem mi 9t van)?
Szerintem 30 W-os vagy az alatti töltőknél nem használják ezt a custom felépítést.
Ez nekem amúgy erőlködés szagú. Miért nem elég egy 33W-os töltő és kész. 5-6 ezres akkukat is jól feltölt.
Olyan ez mint a megapixel harc volt/van a kamerák terén. Felesleges.Más, amit írtál az a csepp töltés nem? Arra max akkor van szükség, amikor néha max kapacitásig akarod tölteni. Dobozból kivéve, vagy amikor már bűn gyenge az akku. Amúgy nem jó neki.
-
adamklark
senior tag
legjobb az lenne, ha az akksi 1 hétig bírná aztán hétvégén este rádobod tölteni és kész, persze a gyorstöltés is hasznos pl sietsz reggel és tegnap elfelejtetted feldobni a töltőre
-
duke
aktív tag
Az lenne az igazan jo, ha az autos gyorstoltokre ralehetne dugni a telefont. 200-250 kW-al nem kene szarakodni 8 percig. Kinek van arra ideje ?
Saccperkb 1 masodperc lenne a toltes.
-
GSP
aktív tag
Ha utánam dobnák se...
-
adamklark
senior tag
válasz
7Heads Drago #65 üzenetére
istenem az csak egy vicc volt, kicsit be vagy feszűlve, olvasd vissza vagy valami
-
adamklark
senior tag
válasz
7Heads Drago #63 üzenetére
ez most komoly?
-
válasz
pusszycat #58 üzenetére
Nekem ennél van egy sokkal nagyobb kételyem, de ez szerintem a legtöbb Xiaomi így csinálhatja, az én MI9-em is: [link]
"It's interesting that towards the end of the 'Saturation Charge' mode, Xiaomi shows 100% battery charge level even though the battery is still clearly charging."
Bekapcsolt kijelzőnél a telefon azt mutatja, hogy feltöltött, de még sincs így.
Plusz amit a li-ion akkumulátorról már tudunk: [link]
-
adamklark
senior tag
és szerinted mennyire melegedik 200W-s gyorstöltő alatt?
-
pusszycat
nagyúr
Ez érdekes, ezért kiollóztam.
A GSMArena megjegyzi: fontos tudni, hogy bizonyos szempontból teljesen mindegy, hogy mivel tölti az ember a telefonját, az akkumulátor kapacitása egy idő után csökkenni fog, ami elsősorban a töltés közbeni melegedésnek köszönhető. Emiatt ha valaki 5W-os töltővel tölti a készüléket 5 órán át, akkor ugyanazt az eredményt éri el, mintha egy 200W-os töltőt használna 10 percen keresztül.
Ezek után sokan újratervezhetik az életüket.
-
Juhaszatti
addikt
-
adamklark
senior tag
válasz
Juhaszatti #54 üzenetére
pontosan mit értesz ez alatt, hogy kerüli meg az akkut? érdekesen hangzik
-
Surfym@n
senior tag
Azt nem tudom megérteni/elhinni, hogy a telefonok miért nem tudják átvenni azt a gyakorlatot, ami a laptopoknál (üzleti vonalon biztosan) már elég régóta elterjedt.
Be lehessen állítani töltési korlátot (pl 85%), s utána már ne töltse a telefon az akksit, hanem működjön akár hálózatról (akksit megkerülve).
Nekem például irodában 8 órát ülök gép előtt , jól jönne egy ilyen opció. Este szintén 4-7 órát töltőn lóg a telefon...
Jelenleg root nélkül, csak olyan app-ot tudok használni, ami jelez, ha a töltöttség elér egy meghatározott szintet.
Legalább 8 éves Thinkpad W530 laptopom akksija ennek köszönhetően még ma is 78%-os és 180-200 közti ciklusszám van benne. -
Parallaxis
addikt
válasz
-Skylake- #49 üzenetére
Hihetetlen hogy ez az urban legend nem képes kikopni a fejekből.
Én utoljára a Note 4-en használtam a gyorstöltést rendszeresen, így a készülék életciklusa alatt 4x cseréltem akkumulátort, mert tönkrementek.
Azóta nem használom ezt a funkciót és nincs is akku problémám a normál degradációt leszámítva. Szóval lehet, hogy urban legend, de nekem mások a tapasztalataim. -
pasztoha
tag
Nekem szintén ilyen telefonom van, pont négy éves és még mindig nagyon jól bírja. Az is igaz, hogy amikor csak tehetem, éjszaka töltöm egy régi töltővel, ami talán még 1 A-rel sem tölt. Egyedül a mobilnet+gps combo szívja nagyon az aksit. Egyébként tényleg jó telefon, amikre kell, arra tökéletes, még mindig.
-
-Skylake-
addikt
De amúgy annyira nem fogom fel ezt topikon átívelő hozzánemértést, hogy az borzasztó. Egy iPhone 500 ciklusra garantálja a 80%+-t. 18 wattos töltéssel. Mit gondolsz , hogy egy S21 az több ? Egy Mi 11 az több ? 800 ciklussal 80% az nemhogy nem rossz, hanem jobb a jelenleg piacon lévő telefonok mindegyikénél. Mi a gond ? Komolyan , mi a gond ?
Azt amúgy tudjátok, hogy önmagában az, hogy ciklus mit jelent ? Szóval az így megvan, hogy 50%-ról 100%-ra tölteni egy telefont , majd másnap ugyan úgy 50%-100%-ra tölteni , ez így egyben 1 ciklus ?
A cikkben részletezett töltés, ha tényleg 800 ciklusig bírja 80%-on ezzel a sebességgel, akkor ez konkrétan kiemelkedő és mondom, gyakorlatilag minden jelenlegi telefonnál jobb érték. 200 watton... Erre jön a gyerek és beírja, hogy ő kézzel excelbe számolgat töltő feszt atyaég...Autókat 250 KILOWATTAL töltenek, szerinted nem bírja az akku ? Hihetetlen hogy ez az urban legend nem képes kikopni a fejekből.
-
Jakuu
őstag
Az ilyen gyorstoltes, akkor lehet eletkepes, ha az aksi cserelheto a keszulekben. Ugy nem gond, ha viszonylag hamar , 1-2 ev alatt az aksi teljesitmenyt lerontja a toltes. Bar azt is hozzateszem amilyen gyorsan lecserelesre kerulnek az idokozben a mobiltelefonok, a 2 eves kapacitas csokkenes se jelent olyan nagy problemat.
-
-Skylake-
addikt
válasz
balazs1022 #2 üzenetére
Fantasztikus.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
balazs1022 #2 üzenetére
"...egy képlettel kijön, hogy pontosan hány mAh-val töltsem..."
Na és ezt a töltési mAh-t hogyan állítod be a töltőn? Vagy valami kimaradt a szövegből amitől számomra kicsit homályos ez a megoldás
-
--HARDCORE--
senior tag
Nekem már ment tönkre együtt a kettő. Először én is azt hittem, hogy csak az akksi adja meg magát. Aztán rendeltem hozzá másik lapot is. És nem újkeletű dolog, hogy az alaplap előbb kinyírja magát, mint ahogy az akksik "elhasználódnának".
Mindegy, csak mondom, hogy attól még hogy cserélhető az akksi, nincs rá garancia, hogy ennyivel meg is ússza mindenki. De egyébként, persze ha lenne beleszólásom, nekem is tetszene, ha minden telefon szétszedhető lenne hőlégfúvó nélkül. -
válasz
7Heads Drago #43 üzenetére
Miért, mennyire lapos a Föld?
-
zone
őstag
válasz
--HARDCORE-- #41 üzenetére
Miért kellene alaplappal együtt cserélni? Az enyémben már nem LG akksi van, semmi baj nincs vele. Egy szóval sem mondtam, hogy az LG szent lenne, ők is összeragasztották a telefonjaikat az elmúlt években, mint mindenki más.
-
Mercel
senior tag
"Szerintem még évtizedek múlva is itt fogunk tartani hogy a gyorstöltés árt az aksinak…
Csak gratulálni tudok annak aki terjeszti ezt a baromságot."
Mondjad szépen ezerszer egymás után, hogy a föld nem gömbölyű hanem lapos!
Nem lesz lapos, de legalább te beleélheted magad a dologba. -
pusszycat
nagyúr
válasz
7Heads Drago #36 üzenetére
Csak ott az akkugarancia 8 év körül van. Jó ha addig maxon töltöd, h kapjál egy másik akkut ha 70% alá beesik a kapacitás.
-
zone
őstag
válasz
Juhaszatti #12 üzenetére
Na ja, ez elég röhejes. Főleg, ha az egész össze van ragasztva.
A V20-on megnyomok egy gombot, felpattan a hátlap és egy ujjal ki tudom venni az akksit. -
7Heads Drago
veterán
Érdekes hogy ez a gyorstöltés itt mindenkit zavar, ellenben az E-autózásnál meg pont ezt emelik ki erényként. Pedig ha itt rongál ott is fog. 250kw-al tölteni egy Teslát nem hiszem hogy akkukímélő lenne. Arról nem is beszélve hogy mekkora a e-szmog ott ahol egyszerre 2-3-4 Tesla is töltődik véletlenül? Kötve hiszem hogy egészséges lenne.
-
k-adi
nagyúr
válasz
balazs1022 #2 üzenetére
ez azért már eléggé geek beteg
-
klaya86
senior tag
válasz
balazs1022 #2 üzenetére
Azért az kemény 😂 🎲
-
kelly416
veterán
-
kelly416
veterán
válasz
balazs1022 #2 üzenetére
Azt én is észrevettem már rég, hogy gyorstöltés után gyorsabb merülés várható, mint normál töltés után. "Jó munkához idő kell."
Ezért is van egy régi Motorola 800mA-es töltő az ágyam mellett és azon legel a teló egész éjjel. Az akkut sem melegíti agyon így.
Egyébként kérdéses, hogy ezek után 3000-es akkut tesznek majd a telóba, mert azt 6 perc alatt feltölti, és mivel úgyis ilyen gyorsan tölt, nem baj ha egy nap 2x meg 3x kell tölteni, hiszen minimális időt vesz igénybe a folyamat... Csak éppen éves szinten már 700-800 ciklussal számolhatunk így. Nagyobb kapacitásu akkuk irányába is kellene menni, nem "csak" a gyorsabb töltések irányába.
-
válasz
Juhaszatti #12 üzenetére
Azt azért ne feledd, hogy a ciklus az 0-100%-ot jelent a készülék által megengedett paraméterek szerint! Márpedig az alsó/fölső 20% többszörösen számít.
3,92 volt fölött pl. minden 0,1 volt megduplázza a degradációt.
A gyorstöltés pedig, amint azt sokan már mondták, ha a fene fenét eszik is, akkor is erősebben veszi igénybe a cellát, mint az azonos színvonalú lassú töltés. Ez sajnos fizika, nem lehet kicselezni. Sokat szűkült már a rés a kettő között, de eltűnni nem tud.
Én inkább figyelek annyit a telefonomra, ami a felhasználást még nem gátolja, és nem aggódom az akku miatt.
MaCS
-
*Mukeey*
addikt
válasz
balazs1022 #2 üzenetére
Ez azért elég beteg, hogy excelbe gépeled a töltéseket😂 Persze jó geek értelemben mondom csak😂
-
Ez a 200 W-os töltő hogyan működik
Ha a PD szabványt használja, az is legfeljebb csak 20 V-al tud tölteni, tehát a 200 W eléréséhez tartósan 10 ampert kell(ene) átküldeni a vezetéken.
10 amper átviteléhez pedig legalább 1 négyzetmm kereszmetszetű vezetékek kellenek, az pedig elég vastag, az a hálózati hosszabbító kategóriája, nem egy mobiltöltőkábelé
-
k-adi
nagyúr
"de szinte biztos, hogy a HyperCharge-opciót a felhasználók nem minden este használják majd ki (teljesen felesleges is lenne), hanem afféle vészmegoldásként veszik elő, amikor sietni kell, de a mobil töltöttségére szükség van."
hogyne
mert mint tudjuk a legtöbb user okosegyszerűbb lenne, ha lehetne akksit cserélni
-
válasz
Alarikman #15 üzenetére
Tehát már a vásárlás pillanatában csak a 60%-át használjam az akkunak kösz de nem
este felrakom egy ikeás vezeték nélküli töltőre reggelre meg van a töltés
töltés optimalizálás bekapcsolva és mire felkelek addigra van 100 %-on
20 hónapos a telóm és még 97%- os az akku kapacításom -
bedibazsa
senior tag
válasz
balazs1022 #2 üzenetére
Ezt mindenféle root nélkül tudja a legtöbb iPhone és pl. a Pixelem is.
-
--HARDCORE--
senior tag
Mostmár csak azt kellene megoldani hogy egy zsír új teló ne csak az első héten tudja a 168+ órás készenléti időt, és utána csak 60-70 órát. Mert nem lesz több készülékük megvásárolva ilyen tapasztalatok után.
-
gerii
addikt
2 akksi van benne, szóval 100W-tal tölti gyakorlatilag.
A degradálódást a kémiai összetétellel tudják javítani, ami drágítja, de megoldható.
Egyik gyártó sem akar negatív reklámot magának.
Szóval nem kell aggódni, jó lesz ez. Kérdés, hogy szoftveresen lehet-e állítani a töltési sebességet? -
wwenigma
Jómunkásember
Én szigorúan 49% és 51% között tartom az akkut hogy az unokáim is használhassák!!!!!444
-
janeszgol
félisten
válasz
Juhaszatti #12 üzenetére
Igy gondoltam en is. Az Apple eloirasa szimpatikus (500/80).
-
Alarikman
senior tag
Egy lítiumos akksit, ahogy korábban írtátok, az is degradalja, hogy 100%-ra töltöd sokszor. Jobban mint ha qc3-qc4-es töltőt használsz akár 100w-al. Mert ilyenkor a 4.1v fölé megy. Sőtt 4.2 fölé is ezt annyira nem szereti.
A másik véglet sem jó: 20% alá meríteni, azaz 3,7v alá kb.
Ja meg a hő. Lásd navigáció közbeni töltés. Kerülendő, vagy ha muszáj, akkor valami lassú, 1A-essel kell(ene).
Szóval a 80-20-as szabály annak, aki sokat akarja használni a telót, meg szívlelendő. -
-
adamklark
senior tag
-
Juhaszatti
addikt
Ezt az előírást inkább ne vegye át. Inkább csináljon egy hasonlót, de szigorúbbat. Ez hogy 400 ciklus alatt 60%-ra degradálódhat az előírás szerint, rengeteg. Alig több mint 1 év alatt, közel a fele akkukapacitás elvesztését engedi.
A Xiaomi követelményei is szigorúbbak, szerencsére. -
joey04
titán
Csak maradjon így és ki lehessen kapcsolni. Aki meg akarja csessze szét a telepet ezzel.
-
pusszycat
nagyúr
Egy normál töltőhöz viszonyítva nem 20% rosszabb mivel azzal is degradálódik. Mennyi lehet a különbség 5%-8%? Elhanyagolható. És még a töltési szokásokat bele sem számoltam. Mert nem 0-rol kell tölteni és nem 100%-ig. Ezt beleszámolva az a 20% sem annyi.
-
adamklark
senior tag
véleményem szerint nem gond a gyorstöltő ha Transzparensen lenne kommunikálva hogy figyi x év után ennyit degradálódik normális töltéshez képest, utána meg mondhatod hogy 2 év után úgyis cserélem a telefont, életmódom miatt kell a hajnali 5 órai 10 perces töltés, megveszem
-
Shyciii
veterán
válasz
balazs1022 #2 üzenetére
Oneplus 7T Pro-m az új Android 11-es verzióval tud ilyesmit. Este rádugom bármilyen töltőse, és csak 80%-ig tölti, majd az ébredéshez igazítja, hogy 100%-ot elérjen.
-
mrlujoak
veterán
"A gyártó egyébként megemlítette, hogy a kínai hatóság előírása alapján 60%-nyi kapacitásnak kell megmaradnia 400 ciklus után, amit a Xiaomi az említett értékekkel jelentősen meghalad."
Elég pocsék előírás...
"mennyit veszít az akkumulátor összkapacitása, ha ilyen erőteljes töltésnek tesszük ki, a Xiaomi válasza pedig az volt, hogy 800 ciklus alatt 20%-ot veszít a telep."
Nem igazán nyugtatott meg a gyártó válasza, hiszen a sima, nem gyorstöltéssel is 1000 ciklus után már degradálódik az akku.
Gyorstöltéssel valóban "csak" 20%-ot veszítene? Kicsit szkeptikus vagyok.
Ellenben remélem én tévedek. -
Noukoum
veterán
Idézet az Apple oldaláról:
iPhone-tulajdonosoknak
Az akkumulátor úgy lett megtervezve, hogy 500 teljes feltöltés és lemerítés elteltével eredeti kapacitásának akár 80%-át is megőrizze.
Szerintem még évtizedek múlva is itt fogunk tartani hogy a gyorstöltés árt az aksinak…Csak gratulálni tudok annak aki terjeszti ezt a baromságot.
-
hemaka
nagyúr
Arra tenyleg jo, ha este bealudtal es nem tetted toltore, amig tollaszkodsz reggel feltolti.
-
balazs1022
őstag
Nagyon jó... Annyival egyet értek, ha SOS kell tölteni, akkor jól jöhet.
Viszont én inkább CSÖKKENTENÉM a töltési kapacitást, hogy éjszaka normálisan lehessen tölteni:
Pl. Éjszaka feldugjuk, akkor figyelje, hogy mikorra van a Reggeli ébresztő óra beállítva, és ez alapján kalkulálja, ki az ampert. Ergo minden cella azonos alacsony terhelésnek lenne kitéve.ROOT mellett, jelenleg úgy néz ki nálam, a folyamat, hogy egy excel alkalmazásban gépelem be az akku infokat (beállítva mikor, hogy mikor kelek) és egy képlettel kijön, hogy pontosan hány mAh-val töltsem, hogy reggel 95%-al vegyem le a töltőről. Ez a gyakorlatban 400-600 mah-t jelent 7-8 óra alvással.
Normál töltés esetén már lefekvés után 1-2 órával feltöltene az akku, majd 5-6 órán keresztül csak "csak "csepegtet", ami szintén nem kedvező.
Azt is megfigyeltem már, hogy ha lassú töltéssel töltöm fel az akkut, akkor hosszabb az üzemidő, mintha csak gyors töltéssel tölteném.Értem én, hogy felgyorsult világban élünk és mindenki siet. Nah meg hogy 2 évre terveznek telefont. De én nem szeretek 2 évente eszközt cserélni. Előző telómat is 7 évesen cseréltem (gyári akku VOOC képes akku volt benne, ennyi idő alatt 84%-os volt)
Tehát én ebbe az irányban is gondolkodnék: a kihasználatlan időt fordítanám töltésre
-
janeszgol
félisten
Vegre valami kezdeti tampont. Eleg vakon hagynak a cegek minket ezzel. Eddig. Remelem ez a kinai hatosagi eloirast esetleg atveszi az EU is!
Jelenleg nem tudok ilyen eloirasrol. (Ha van akkor irja meg valaki.)
Új hozzászólás Aktív témák
ma Kérdezz-felelek lehetőséget tartott a kínai gyártó a bődületes teljesítményű HyperCharge technológiájáról, és persze a legérzékenyebb kérdést nem lehetett elkerülni.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Samsung S22 Ultra 12/512GB Szép Állapot! 6 hó jótállás!
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest