- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- One mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
Új hozzászólás Aktív témák
-
sparc
tag
Tudom mi az a monopólium.
Szerintem az AppStore a saját területén messze a legnagyobb.
Nem tévedek nagyot ha feltételezem a monopolhelyzetét. ( bár ez a helyzet egyre jobban csökken, hiszen eléggé jön fel az Android Market is) -
Mr.Csizmás
titán
két különböző dolog.
az nem monopolhelyzet, hogy az apple saját gépére a saját sw fejlesztési policyt alkalmaz, aminek nem felelt meg a sony reader (miszerint a fejlesztett cucc bevételéből leesik jatt az almáéknak), mert nem a megfelelő fizetési mód (böngésző átirányítós, blalbla, nem közvetlen alkalmazásból) van.
MS monopolhelyzet meg azért monopol, mert abszolút többségben vannak a wines gépek.
nincs mit magyarázni ezen szerintem
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
WolfheartGR #18 üzenetére
a gép a tied, a pénztárcád az applé
-
Olasza
aktív tag
Egyszerű: rá kell verni az apple adót az iphone, ipad, és itouch használókra! Az a 30% felár őket annyira úgysem hatja meg.
-
Integra
titán
nincsen min csodálkozni, az apple mindenről tudni akar és mindenből kér.
más kérdés, hogy az meg egy jó nagy hülye, aki ilyen platformon akar sokat olvasni.. -
Zirowe
nagyúr
Amazonnál most mindenki bosszankodik, hogy miért kell az összes cikknek az ő appjukat is megemlíteni, és ezáltal felhívni rájuk is a figyelmet..
-
kokyt
senior tag
-
GALARDO
addikt
válasz
tothmaxy182 #4 üzenetére
Még nem törölték de ez is veszélybe van.
-
Rickazoid
addikt
Valóban nem. Nyilván ha valaki precedensként hivatkozva az ügyre pert indítana az Apple ellen, ugyan úgy nyerne, de ez nem történik meg, ahogy a Linux alapú rendszereket se pereli senki, mert egy böngészőt telepítenek előre, nem adnak választási lehetőséget, ha a felhasználó akarja, utólag saját maga telepíthet, amit akar. Egyszerűen nincs annyi ember, akit zavarjon a dolog, hogy ezzel foglalkozzanak.
(#9) tDr1v3r: Máshol is, csak tőlünk nyugatra sokkal többet keres az emberek egy adott része. Nagy átlagban (a teljes emberiségre nézve) elmondható, hogy luxusban élnek, mi amúgy valahol a középmezőny alján lehetünk.
-
Kumite
aktív tag
A Microsoft meg a saját szoftverében teszi meg, azt sem kötelező használni, ahogy Apple gépeket sem. A Te érvelésedből kiindulva annyival el lehetne intézni a böngészőválasztást, hogy "Ha nem tetszik, használj valamilyen Linuxot, OSX-et, Atarit, akármit!". De nem ez történt...
-
joey04
titán
válasz
tothmaxy182 #4 üzenetére
Én úgy hallottam, h az Amazon megoldását is törölték App Store-ról
fent van [link]ezeket a szoftvereket megírják, elküldik az Apple-nek, és az Apple azt mondja h "bocsi, de nem"...?
igen -
Rickazoid
addikt
Csakhogy az Apple a saját gépein teszi ezt, a Microsoft meg mindenki másén. Emellett az Apple inkább luxuskategória, emiatt eltörpül elterjedtségben a Microsoft rendszerei mellett. Plusz ellenük senki nem kiabál a használóik közül, nem úgy mint a Microsoft termékek esetében.
Érdekes megoldás, mi köze van az Apple-nek a Sony által eladott dokumentumokhoz, még ha az ő eszközein keresztül is veszik meg?
-
tothmaxy182
őstag
Én úgy hallottam, h az Amazon megoldását is törölték App Store-ról... Azt nem tudom, h ezeket a szoftvereket megírják, elküldik az Apple-nek, és az Apple azt mondja h "bocsi, de nem"...? Mert akkor ez azért nagy geciség, mivel a programozók dolgozhattak vele egy keveset, erre visszadobják...
*szerk.: Bocsi, lehet h rosszul tudom, még nem nyírta ki az Apple a Kindle-t, csak valószínűleg kifogja... De sztem akkor nagyon rosszul jár...
-
Kumite
aktív tag
Az a vicces, hogy a Microsoftot szarrá perelik, amiért pl. be merészeli drótozni a saját böngészőjét az oprendszerbe, míg az Apple megcsinálhatja ugyanezt, meg saját kénye, kedve és érdeke szerint tilt le önkényesen alkalmazásokat, amivel szintén a monopol helyzetet tud elérni / monopol helyzetét tudja növelni.
-
Pszihonaranc
senior tag
bizony én is...
-
GALARDO
addikt
Én egyetértek a döntéssel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 FE 8/128GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Iphone 13 128GB Zöld Nagyon Szép Állapotban, Üzletből Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged