- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca 012
őstag
NVIDIA részéről semmi fejlemény, vagy új driver, de az Adobe folyamatosan frissíti a Flash Playert..
Fejlemények:
Flash Player 10.1 : Optimus módban csak beágyazva mennek a videók, az ION-t bekapcsolja, a kép 1080p esetén is folyamatos, teljes képernyőn hang megy, kép nincs.Flash Player 10.2.152.26 : A Flash Player Youtube oldalon összeomlik, más oldalaknál beágyazva működik, de nem kapcsolja be az ION-t. Teljes képernyőn néha hang van, de néha összeomlik.
Flash Player 10.2.152.32 : A videókat beágyazva is és teljes képernyőn is megjeleníti, youtube és egyéb oldalakon is. Az ION bekapcsol, a kép nem szaggat. Viszont a vezérlőkeret nem jelenik meg (sem beágyazva, sem teljes képernyőn), így csak vakon klikkelgetve lehet hangerőt állítani, bal alsó sarkot klikkelve működik a play/pause , jobb alsó sarokban működik a teljes képernyőre váltás..
Ebből kiindulva nem vagyok meggyőződve arról, hogy NVIDIA driverre kell várnom. A tapasztalatom szerint az Adobe Flash bővítményt kell még fejleszteni ahhoz, hogy jó legyen és mint látszik közelednek a működő megoldáshoz..
-
Laca 012
őstag
(#180) Laca 012: Kell várni egy új drivert. A stage videot még csak az AMD építette be. A youtube elvileg már átállt. Nyilván az NV is támogatni fogja.
Olyannyira igazad van, hogy visszaraktam a 10.1-es flashplayert és a következőt kaptam youtube-on:
A Flash Playert frissíteni kell
A tartalom megtekintéséhez szükség van az Adobe Flash Player legújabb verziójának letöltésére és telepítésére.Ezek tényleg átáltak.. Kérdés az NV-nak mennyi idő kell ehhez..
Meg, hogy a friss driver-től az optimus is megjavul-e..
Próféta szóljon belőled, hogy egyszer jó lesz!!! -
Laca 012
őstag
Egyébként Optimus/ION/Flash témában is van fejlemény..
Tegnap frissítettem a flash 10.1-et 10.2-re és most beágyazott kis méretnél nem kapcsolja be az ION-t, csak egy pillanatra és akadozik is a videó nagyobb felbontásokban, ha pedig megpróbálom a teljes képernyőt, sötét képernyő után azonnal visszavált kis méretre és konkrétan összeomlik a flash bővítmény...
Tehát ha youtube-ozni akarok, kénytelen vagyok újraindítani az egész gépet "nagyteljesítményű ION grafika" módban.. -
Laca 012
őstag
"Az N550 ellen a C-s Fusion megy."
Az tök jó, mert az erősebb C50 is csak 1,2GHz-es, az N550 1,5GHz-es.
A GPU órajel 500MHz helyett csak 280MHz, illetve nyilván dedikált memóriát sem tartalmaz az N550/ION2 512MB-jával szemben. Az előzetesek szerint: "a kérdés már csak az, hogy itt is FullHD élményt kapunk-e, vagy be kell érnünk a 720p áldásaival"
Tehát üzemidőben lehet jobb lesz (sőt biztos), de teljesítményben is jelentősen elmarad ezek szerint, tehát nem egy kategória, felesleges is hasonlítgatni.
(Ez kb olyan mint egy 1.2-es opel corsát, meg egy GSI corsát hasonlítgatni. Az egyik 2x olyan gyors, a másikkal meg 2x olyan messze jutsz 1 tank benzinből, csak méretre ugyan akkorák..)"Azért a D510-et választottuk az E-350 mellé, mert Mini-ITX-es gépet mértünk."
Igen, csak ez egy notebook teszt!
Persze megértem, hogy nem volt a közelben Atomos 15,4"-os notebook amit lemérjetek, mert konkrétan nem is raktak notebookba, csak 12,1" és kisebb nettopba Atom CPU-t, de akkor meg főleg nem összehasonlítási alap a kettő.ITX-es fogyasztásnál pl a kijelző fogyasztása benne sincs az össz fogyasztásba, normál asztali RAM kell beléjük és ami nagyon lényeges: Az ITX lapokon az ION2 mellett nincs dedikált 512MB DDR3 memória, ezért esetleg gyengébb akadozhat pl. a FullHD!! (bár ezt is furcsállom kicsit, mert sokan építettek HTPC-t ilyen lapokból és náluk hibátlanul megy..)
Szóval abban megegyezhetünk, hogy jelenleg fogyasztásban nincs konkrét összehasonlítási lehetőség egyelőre. Akkor min vitázunk??
Egyébként a Z5xx-ről tényleg hallottam már mindent, de a Te verziód a leglogikusabb, és így érthető is a dolog..
-
Laca 012
őstag
"Mondtam, hogy a Brazos az Atomnál is kevesebbet fogyaszt idle-ben."
Mondtam már, hogy némelyiknél lehet (Pl. D510), de pl.N550 esetén ahol idle állapotban(vagy flah nélküli böngészés esetén pl.) kikapcsol az ION, ott már NEM!
Mivel ilyenkor kevesebbet fogyaszt EZ az Atom!!
Bármikor odateszem egy ugyanilyen kijelzővel rendelkező Brazos mellé tesztnek, ha gondoljátok és győzzük meg egymást! (Tudom, még nincs itthon, de ez lenne a korrekt összehasonlítás, nem az, hogy dobálózunk a levegőbe találomra a wattokkal!!)Tehát (a 1,5-2,5kg-ból kiindulva igen megbízható
) gyári specifikációk adatai alapján, Brazos Fusion E350 vs. Atom N550+ION2 esetén fogyasztásban:
1. Idle, vagy Grafikát nem igénylő feladatoknál kikapcsolt ION-nal fogyasztásban az Atom N550 a nyerőbb.
2. Ha szükség van HD vagy Flash miatt a grafikai gyorsításra, akkor fogyasztásban már a Brazos Fusion E350 a nyerő.
3. Átlagos használat mellett (70% idle-30% flash video) kb ugyanannyi lesz az üzemidő.
Tehát tök jó, mert Intel és AMD fanok is vehetnek maguknak hasonló fogyasztású és üzemidejű gépet..
Különben sem értem, hogy nektek miért a D510 az összehasonlítási alap, amikor a Brazos-nál sokkal szélesebb Atom palettából pont ezt nem is nagyon látom, hogy tették volna notebook/netbook konfigurációba!! Általában egymagos N210, N270, N280-as és 2 magos N550 és D525-ösöket tettek.
Egy ilyen összehasonlításnál meg ne egy D510 vagy N330-as ITX-es lap vagy nettop tesztje legyen a fogyasztási és egyéb összehasonlítási érték, mert akkor ennyi erővel nézhetjük a komplett kevesebb mint 5W-ot fogyasztó Atom Z5xx sorozattal szerelt nettop gépeket is, amik mellesleg szintén lejátszanak FullHD-t!Egyébként ha ezeket a Z5xx sorozatú Atomokat tették volna nettopokba/notebookokba, a Brazos megint sehol sem lenne a fogyasztási versenyben, csak az Intel marketing okokból ezt sosem engedte sajnos. Erről a számunkra fogyasztókra igen negatív Intel hozzáállásról különben rengeteget beszéltünk már itt PH-n..
-
Laca 012
őstag
"a szutyok Intel GPUs megoldásoktól"
Ezen nyilván lehetne vitatkozni több nézőpont szerint is, de csak annyit említenék, hogy míg ez egy vadi új fejlesztés, az " Intel GPUs megoldások" már régóta a piacon vannak, nem olyan friss fejlesztés mint a fusion. (és mint Te is írtad eredetileg nem multimédiára termett)
Idővel biztos lesz válasz Intel, vagy más gyártó részéről is..
Akkor meg majd szutykozzam le az AMD-t????LOL...
-
Laca 012
őstag
válasz
Brown ügynök #97 üzenetére
A plusz költség??
Bár azon az áron mint az EEE -be ne is legyen benne..
Ugyanis valószínűleg azért csak 72Mbit/s sebességű n-es Wifi van benne, mert a kártya Wifi-Bluetooth kombó.
Ki is dobom belőle, mint macskát sz@...i, és már megjött hozzá a 300Mbit-es Atheros kártya. Bluetooth-on meg gondolkozom, mert az alaplapon van egy csatlakozónak hely kihagyva kifejezetten bt_con elnevezésel, ami vélhetőleg mint USB simán használható, de nem biztos, hogy van rá szükségem, ha meg véletlen mégis, akkor bedugok egy mini USB modult sztem.. Ezért nem biztos, hogy "beleforrasztok" a garos gépbe egyelőre.. -
Laca 012
őstag
Hmmm.. Viszont ezek szerint ha előbb elindítok egy videót pl. mediaplayeren és azzal bekapcsol az ion akkor ha arra "rányitok" egy böngészőt, akkor a már működő ion miatt nem futás közben kell betölteni a drivert és így megjelenhet a teljes képernyőn is a kép?
Nem, ez azért nem stimmel teljesen, mert nem akkor kapcsolódik be az ION, amikor teljes képernyőre próbálom kirakni a videót, hanem ahogy a Youtube honlapon indul a videolejátszás, még a legkisebb 240p-s videók esetén is, magyarán ahogy a flash plugin betölt. (Van egy kiegészítő a tálcán is, meg egy kis ablakocska is ami külön jelzi, hogy mikor aktív az ion)
Ha nem tartalmaz videót az oldal, mert átnavigálok pl. google-ra, akkor pedig kikapcsolja..
Ebből én azt szűröm le, hogy elvileg a böngésző futása közben is képes ki-be kapcsolgatni attól függően mi van a weblapon..
Az ION gyorsítását tuti nem csak teljes képernyős módban használja, mert ha az említett flash9-hez kiadott bugfix-el nem engedem, hogy átkapcsoljon ION-ra, akkor nagyobb felbontású videóknál beágyazott kis méretben is szaggat rendesen, tehát ha bekapcsol, akkor használja is az ION gyorsítását már akkor is amikor a videó a weblapba ágyazva elindul..
Szóval valahogy mégis betölti a (böngésző)program futása közben a drivert, csak valamiért a teljes képernyőn befagy.. (legtöbbször fekete a kép,de a nem látszó gombok mégis működnek, ritkábban még 1-2 képkocka látszik is aztán kb 0,5x0,5cm-es kockákra esik szét a kép és kb. negyede odafagy (szanaszét) háromnegyede pedig fekete lesz..
A külső monitort meg eleve csak az ion tudja hajtani, ahogy bedugom a HDMI-t, azonnal bekapcsol. A saját kijelzője viszont így is "hybrid" üzemben működik, ugyan úgy viselkedik optimus módban..Nem akarom szétoffolni a topicot, ha gondolod folytassuk priviben..
-
Laca 012
őstag
#32 ^Clown: Gigabites lan..
Nekem is ez szúrt szemet elsőnek. Itt van a jó kis univerzális nettopom (EEE 1015PN) és ebbe is csak 10/100, meg 72Mbit/s -es Wifi jutott.. Azért amibe már 250- vagy ez esetben 500GB-os HDD-t raknak, ott ne kelljen már órákig másolgatni, ha komolyabb mennyiséget akar áttolni az ember a NAS-ra. Ez a 72Mbit/s-es "ExtraLite-n" Wifi is egy vicc...
#34 Abu85: Még az Ion 2 problémáját is megoldja. Ott is menni fog az 1080p-s flash akadásmentesen, legalábbis az NV azt írta nekem, hogy jók az eredmények.
Hát erre kiváncsi leszek, bár nálam az AtomN550/ION2 párosnál igen speciális ez a flash videós szívás..(és csak tipp, hogy az a hiba)
Optimus esetén az Atomba integrált GPU-n keresztül az ION2bekapcsol de a gyorsítását használva sincs teljes képernyőn kép (maximum egy szétesett kimerevedett kép) viszont ha áthúzom a böngészőt a külső monitorra akkor akár FullHD-ben most is akadásmentes teljes képernyőn is a lejátszás.
Ha átkapcsolom Optimus-ról "Nagyteljesítményű ION"-ra, akkor a saját kijelzőjén is van teljes képernyős flash video. Nem tudtam eldönteni, hogy ez Flash, vagy Driver hiba-e.. Lehet ezzel megoldódik???
Bár nálam kifejezetten nem az ION2-n nem megy, hanem amikor "összedolgozik" a 2 GPU. Egyébként Flash9-hez tudtam letölteni egy bugfix-et, amit ha felrakok, nem kapcsolódik be az ion és akkor szaggatva ugyan, de megy a teljes képernyős flash az atomba integrált GPU-val...A Fusion-ben pedig elvileg nem lehet ilyen probléma, mert ott nem lehet választani a GPU-k között, mert 1db van..
#50 Abu85: Kevesebbet eszik, mint a Pine Trail és az Ion. Utóbbi két rendszernél ráadásul volt probléma a lejátszásnál.
Viszont így az életben nem fog olyan keveset enni mint az Atom ION nélkül amikor csak "ala natúr" böngészek, vagy konzolozok pl. és nem Flash videókat nézek.. Szóval ebből a szemszögből azért nem rossz ez a kettős grafikavezérlés.
Azt egyébként nem értem, hogy miért mondják, hogy akadozik a FullHD flash video Atomon, mert nem akadozik, csak akkor esetleg ha jól telenyomják reklámbuborékokkal, de akkor is csak abban az esetben, ha kiterjesztett asztalban 2 megjelentőt használok. És akkor ez még csak nem is egy D525, hanem N550.. Vagy pont a D525-tel csinálja??
Mondjuk miniITX-eseknél lehet, mert ott nincs dedikált 512MB DDR3 csak az ION-nak...
Új hozzászólás Aktív témák
- Macbook Air 15 Retina (2023) M2 16GB 256GB Magyar iStyle vásárlás számla, doboz + Skin 1év Garancia
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Lenovo Ideapad L340 Gaming
- Acer Nitro V 17 AI Gamer Laptop!Ryzen 7 260/RTX5070/32gb Ram/2tb Ssd/2560x1440-165hz IPS!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G5 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest