Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stratova
veterán
Erre már írtam korábban. Abu meg is írta mi a gond a Brazossal jelenleg ilyen téren (ha jól olvastam HD6310 RV710-en alapul csak megkapta az UVD3-at). Nem azt írtam, hogy tökéletesen kielégít minden internetezéssel kapcsolatos elvárást, hanem, hogy a HP550-hez képest miben jobb vagy rosszabb. Az X3100-at lemossa de CPU-teljesítményben gyengébb.
-
stratova
veterán
Idézőjelek között
Egyébként a Gigabyte-nak van/lesz hozzá tuninglapja GA-E350V-USB3. Hirtelen nem tudom merre van de volt link egy 2300 MHz körüli eredményről, bár gondolom ez kb. arra lenne elég, hogy ne akadjon annyira. No de lappal együtt 25-35e. Lehet, hogy egy Corei3 2100T laposra veri CPU teljesítményben de árban is elég messze esnek egymástól. Titkon nem bánnám azért ha volna friss közvetlen ellenfele, ugyanez igaz a nagyobb teljesítményű mobil cpukra AMD-nél
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Brazos három generációval újabb. A régi termékek esetében az Adobe technikai nehézségekbe ütközhet a támogatásnál. Mint írtam a flash gyorsítása az első két verzióban a videókra koncentrált, de a 10-es verzió már képes teljes 3D-s megjelenítésre, így a 10.3-as motor már nagymértékben a grafikai gyorsításra koncentrál. Belinkeltem ezt az oldalt, semelyik processzor sem fogja egy speciálisan grafikára tervezett GPU erejét elérni.
Lehet hogy nagyon új ez, de a 3D az internet jövője. A flash mellett van már webGL is, vagy WebVision.
-
HSNet
aktív tag
Ha jól látom, digitális hang kimenet egyik eddigi Brazos alapú laptopon sincs, bár más notikon se gyakori.
Ja, ez általános szívás, 300$ körül lehet olyan HDMI splittereket kapni, amikről le lehet választani a hangot S/PDIF-en, de csak azt, ami átfér rajta (LPCM 2.0, DD/DTS). Egyszerűbb és olcsóbb megoldás, hogy veszel egy USB-s hangkártyát hozzá. A védett tartalom meg ne zavarjon, az amúgy sem fér át az S/PDIF-en, csak a HDMI-n. A hangkártyát fixen bekötheted az erősítőre, a TV-t úgysem hurcolod magaddal, ha meg igen, akkor nem a hangkártya fogja a nagyobb helyet foglalni
Ami notin tudom hogy van S/PDIF az a MacBookPro meg némelyik Alienware, de ezek nem a netbook árkategóriában versenyeznek. -
Abu85
HÁZIGAZDA
A flashjátékokat normális, oda újabb hardver kell, és a futószalag sem teljes GPU-ra. De nálad nem a streamelt videókkal volt gond?
Egyébként később megoldható lesz. Most, hogy a videókat helyrerakták főleg a többi tartalomra kell gyúrni, a 3D már eléggé erőforrás igényes, és a jelenlegi futószalag nem mindent gyorsít. Az AlternativaPlatform már elég jól áll: [link] -
Abu85
HÁZIGAZDA
Az SB IGP-je ugyanúgy nem tudja gyorsítani GPU-val a megterhelő internetes tartalmak jó részét. A Brazos minden platformot támogat. De az SB ellen nem is kell megküzdenie, hiszen kevesebbet fogyaszt. Az SB ellen majd a Llano lesz bevetve, az már HD 5550 szintű GPU-val rendelkezik, vagyis sokkal gyorsabb webes tartalommegjelenítést kínál a Brazosnál is.
Az a gond, hogy még mindig CPU-ban gondolkozol, de közben már megjelent a Chrome 9 és érkeznek az új generációs webböngészők, amik GPU-val gyorsítják a tartalmakat. Nem a CPU lesz a kulcs, a GPU-től függ majd az internetes tartalmak futási sebessége. A gyártók ezt már régóta emlegetik, az ARM-os vállalatok HD Internetnek nevezték el az újításokat (alapvetően ők az ötletgazdák, mert az ARM CPU nem egy erős rendszer, de GPU-val meggyorsítva már jó az eredmény). Persze az internet ugyanaz marad, csak a számításigényes tartalom GPU-val gyorsítható lett. Észre sem fogod venni, hogy a GPU dolgozik, illetve annyit látsz majd, hogy ha a GPU-s gyorsítás elérhető, akkor nem fog akadozni, függően a tartalom terhelésétől.A VGA-k csak a HDMI-n és a DisplayPorton küldik ki a hangot. A hangkártyákon már lehet más csatlakozó. Persze probléma, hogy védett tartalom csak HDMI-n vagy DisplayPorton közlekedhet. Ha máshol megy át, akkor a védett rész blokkolva lesz.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azért az a -15 watt bőven látható különbséget eredményez. A Core i3-mal meg összevethetjük, de az nem lenne sportszerű az Intellel szemben mert a HD Graphics nem ellenfél egy Radeonnak, és még gyári támogatás sincs hozzá a mobil fronton. Ha van valami hibád, akkor a noti haláláig együtt kell vele élni. Persze van aki ezt elfogadja, de miért választanád ezt, ha van más megoldás.
A Brazos 7.1 csatornás hangot visz át, és támogatja az AC-3, AAC, Dolby TrueHD és DTS Master Audio formátumokat.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Te azt állítod, hogy a többet fogyasztó Core i3+HD 5450 több ideig bírja. Mégis hogyan, amikor a konfig minden fogyasztási paraméterben rosszabb a Brazos platformnál. Idlben akár négyszeres is lehet az eltérés. Mondtam, hogy a Brazos az Atomnál is kevesebbet fogyaszt idle-ben. Nem kérdés, hogy a Core i3+HD 5450 fogyasztása nem veszi fel a versenyt az Atom platformmal, következésképpen a Brazos ellen sem fog teljesíteni.
Erre mondtam, hogy: "Értelmetlen a tények birtokában bizonygatni, hogy az a rendszer, ami többet fogyaszt több ideig bírja majd." Fizikai képtelenséget állítasz.Most ezt én ilyen távolból, hogyan mondjam meg?
Nem futottam még olyan hibába, hogy nem ment a flashgyorsítás.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Brazos legnagyobb előnye az idle és az alacsony terhelésű fogyasztás. A 10 wattos különbséget is ott mértük. A Bobcat magok képesek 1 watt alatt üzemelni.
A te dolgod a program kiválasztása, van aki nem szereti a minőséget.
Nem hiszem, hogy el kellene terelni a dolgot a laptopgyártók felé. Tudom, hogy elfogytak az érveid, de maradjunk a platformon belül. A fogyasztásban pedig egyértelműen jelentősen kevesebb lesz az üzemidő. Ne feled, hogy a jó szoftveres támogatáshoz friss gyári Catalyst kell, ami egyenlő a HD Graphics kikapcsolásával. A Brazos egymaga eszik maximum 18 wattot. A Core i3 és a HD 5470 TDP fogyasztása összesítve 30-35 watt, és akkor még nem beszéltünk a maximumról, vagy az idle-ről, ahol a Brazos még nagyobb előny. Értelmetlen a tények birtokában bizonygatni, hogy az a rendszer, ami többet fogyaszt több ideig bírja majd. Talán egy olyan univerzumban, ahol a fogyasztás termeli az áramot. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Miért a Brazoson akadozik? Az a rendszer a DX10.1-es felülettel gyorsítja az Aerot.
Mivel a Brazos GPU gyorsítást használ, így vannak DirectCompute és APP Stream kódolók. Ajánlom az Arcsoft MediaConverter 7-et (ez már amolyan Fusion ready), de a rendszer támogatja a Windows beépített transzkódolóját is.
Lemértük már. A Brazos 10 azaz 10 teljes wattal fogyaszt kevesebbet az Atomnál (D510-es mag)! Szerinted a Core i3 ezt túlszárnyalja?Hogy lenne? Azt kapod, amit a HP ad. Ez rendszerint az első drivert jelenti. Ha van valami probléma, akkor meg telepítheted az AMD gyári driverét, de az első dolgodnak kell lenni, hogy kikapcsolod az Intel IGP-jét, máskülönben nem megy fel a gyári Catalyst. Ezért mondják mostanában, hogy ha platformot veszel, akkor kapsz támogatást is, ha nem, akkor a gyártó jóindulatától függsz, amiben a tapasztalatok szerint nincs köszönet. A HP még mindig egy régi drivert kínálja az Intel HD Graphics-hoz, amiben nincs Direct2D és DirectWrite támogatás, vagyis szart sem ér a neten. Újabb driver nincs, pedig az Intel már sok újabbat csinált az asztalira, csak az nem megy fel a notira.
A Brazos esetében nem kell könyörögni a gyártónak, hogy csinálja már meg a legfrissebb drivert, mert lassan egy éve van valamilyen problémád. Jön havonta a gyári támogatás.
Ezt a problémát egyébként mondtam az Intelnek Münchenben. Azt mondták, hogy nem tudnak mit csinálni. A mobil termékek támogatásáért a notebook gyártója felel. Furcsamód, az AMD és az NV megoldja.
-
Atocha
senior tag
Itt a Prohardver hasábjain olvastam már pár elvakult embert Intel irányba, akik ráadásul valami kegyetlen módon szidták/alázták/ócsárolták/pfujjolták az AMD-t, de TE erdoke ezeken bőven túlteszel... Pedig más topicban sokkal-sokkal intelligensebben és érettebben írsz.
Ne haragudj, hogy ezt mondom, de az amd undorod a "tudatlanságodból" és az Intel fantasztikus reklámhadjáratából fakad. De legyen, mert ez a szíved joga. Már az egész Prohardver közösség érti és felfogta, hogy TE nem szereted az AMD-t.
Amit én nem értek meg az olyan emberekben mint te, az az, hogy akkor minek írsz ide.
S*ar az AMD... oké. Nem kell vele foglalkoznod és kész! Vegyél intelt és ennyi.
Olyan 1xü összefüggéseket nem fogsz fel, illetve szerintem el sem gondolkodsz rajta, hogy: mi ez a platform (fusion), kiknek és mi ellen készült. Vagy miért készül egy Atom elleni APU 15,6"-os méretben.S végezetül, ha erősre sikeredett a hsz-em, már most elnézést is kérek! Nem flémet akarok elindítani és nem célom a megsértésed sem, mert mint írtam nem ilyennek ismertelek meg.
1xüen csak értetlenül állok az előtt, hogy emberekbe hogy tud ekkora utálat lenni valami íránt....
-
Csalóka a dolog, mert nálam is van, hogy egy picit megugrik 10.2-es flash-el az 1080p. De miért is? Mert lejjebb kapcsol a proci. Azaz már rég nem 2800MHz-en ketyeg 50-60% os használattal, hanem 800MHz-en. Ezt azért vedd számításba!!! És egy HD4200 IGP-m van. Semmi extra. Szal már jóval kevesebbet zabál a gép és 800MHz-es proci mellett is akadás mentes a lejátszás. Csodálkoznál, hogy egy 800MHz-es proci magasabb százalékban van kihasználva mint egy 2800-as? Asszem Neked ezt nem kell részletesebben elmagyaráznom. Amúgy novemberi Catalyst van telepítve és a legfrissebb flash.
re: cikk
Már baromira várom ezeket a gépeket. Jó lenne ha valami komolyabb szerkezettel is kijönnének laptopok, de amint itt írták is, sajna a business laptopok eddig kizárólag Intel-el voltak szerelve. Amivel nem is lenne sok baj... csak az áruk. Ez a 110pezó nem tűnik rossznak, főleg majd ha lesz belőle win7-es változat is (ha lesz). Még ilyet... várok valami jó Dell-es kivitelt. Meg egy vastag PH tesztet is
Ja és.... a gigabites lan hiánya 2011-ben eléggé szörnyű hozzáállás! Mennyivel is került volna többe a szajré?re: (#120) Mandarinn
Mert ez a megjelenési ár. És mind tudjuk, hogy ez majd csak lejjebb fog menni. -
Abu85
HÁZIGAZDA
A flashgyorsítást akkor használja, ha a driver is támogatja. Ha 60-90% a proci terhelése, akkor nincs flashgyorsítás a HD 4770-en. Kell egy újabb driver hozzá. Éppen mos jött ki a 11.2. Illetve az XP-t el kell felejteni, mert a DXVA 2 nem elérhető rajta.
A Fusion természetesen támogatja a flash gyorsítást. Egy baja van. A driver a stage video futószalagra van optimalizálva, azaz kell várni egy hónapot mire a videóportálok bevezetik ezt a futószalagot. Persze a stage video előny, mert a hagyományos 10.1-es flashgyorsításhoz képest 30-40%-kal csökken a proci terhelése, mivel a futószalag nagy rész a GPU-n működik. A 10.1-es flash futószalaggal csak a decode és a blend GPU-s.És egy másfél órás film végére már másfél másodpercet késik a hang a képhez képest. Természetesen az ilyen felgyorsított megoldásnál minél hosszabb a film, annál többet késik majd a hang a végén. Úgy 40 perc elteltével már észrevehető, hogy valami nem kerek. 1 óra után kifejezetten zavaró. Ha nem lenne ez gond, akkor a jobb támogatással rendelkező GPU-k (AMD, NVIDIA, S3) nem tökölnének a 23,976Hz-es lejátszási módon, mivel ennek az implementálása nem a legkönnyebb.
(#107) robyeger: A Chrome 9 már mindent tud gyorsítani. A böngésző oldaláról már nincs baj, de van RC IE9 is. A HTML5 gyorsítására ez tűnik egyelőre a legjobbnak, de nem akarok pálcát törni a többiek felett. Várjuk meg a végleges kiadásokat.
Az Intel GPU DXVA hibái megmaradtak. A 23.976 Hz-es lejátszást is azért nem javították, mert a Sandy Bridge eleve kockázatos projekt volt, nem akartak túlzott kockázatot vállalni, azzal, hogy a régóta ismert hibákra megoldást találnak. Persze a felhasználó szempontjából nyilván továbbra is csak a hibák számítanak.
-
robyeger
addikt
véletlenül nem XP oprendszeren használjátok, mert hiába az újabb verziós Adobe flash player, ha nem tudja elérni a dxva 2.0-t, ami csak a Vistában és a Win7 található.
A jelenlegi böngészők pedig még nem használják a direct2d, így szintén a CPU teljesítményén múlik a dolog, a C2D pedig jobb, mint az Athlon X2
Amúgy ha csak a 23.976 lenne a Sandy hibája, de mást is megörökölt az elődöktől: [link] -
Abu85
HÁZIGAZDA
Egyrészt az említett 155-ezres és 170-ezres gépekhez az AMD-nek nem jár a gyári támogatása, amíg le nem kapcsolod a prociban található IGP-t. Ez azt jelenti, hogy nem telepíthetsz rá gyári Catalyst meghajtót. Minél több szolgáltatást kínál egy termék, annál több friss funkció érhető el hozzá. Elhiszem, hogy az aki az Intelhez szokott nem érdekelt a funkciókban, de itt most GPU-ról van szó, és az új internetböngészőkben ezek gyorsítják a feldolgozást. Ha valami nem jó a driverben, akkor azt az AMD egy hónap alatt javítja, de gyári támogatás nélkül nem elképzelhető, hogy sosem lesz a driver CD-n szereplő meghajtónál frissebb a notihoz. Ez az alapvető probléma a HD Graphics IGP-vel. A termék 2010 augusztusa óta támogatja a Direct2D és DirectDraw gyorsítást, valamint van már flashgyorsítás is a friss driverekkel, de ez számos notebook esetében nem érhető el, mert a gyártó nem biztosítja a megfelelő drivereket.
Van az amivel eladták a terméket és kész. Kend a hajadra, már megvetted a holmit hozzáállás. Ezért érdemes a gyári támogatásra figyelni. Igazából az a nagy kérdés, hogy az Intel ezt miért nem vezette már be.
Gondolom a 110-ért laptopot vásárló, majd rá Windows-t warezoló célközönség szeret videót nézni. Az UVD 3.0 több kodeket gyorsít, és jobb a képjavítás minősége is.
(#43) audi100td: Az a problémája, hogy nem az Intel gyártja a lapkát.
-
audi100td
nagyúr
Nem ertem min problemazol es nem csak most, minden egyes Fusion hirnel, nincs mindenkinek szüksege i3+5470-re. Sokan csak netezni, zenet hallgatni, filmet nezni vesznek gepet, arra ez is teljesen megfelel, teljesitmenyben es a fogyasztasban van különbseg, ami egy notinal az egyik legfontosabb szempont, az mas kerdes, hogy amugy egy rakas szar ez a gep, egy ev mulva szetesik a kezedben, de ez a dell sem sokkal különb...
-
vanhalen
senior tag
Én is annak hiszek, amit fogok. De ár érték mutatót is érdemes figyelembe venni. 110-ért NEM kapsz normális notit, újat legalábbis. Az sem mellékes, hogy AMD most élesztgeti még csak az új platform drivereit, ki tudja milyenek lesznek félév/egyév múlva? A driverek azért elég szépen beleszólnak a teljesítménybe mende? Viszont jelenleg nem sok olyan netbook szerűségről tudok, ami ennyi mindent támogat (pl. OpenCl, hogy mást ne mondjak) A külföldi tesztek jók, szépek, de már ha csak a drivereket vesszük alapul még nem elég kiforrottak szerintem, ami idővel változni fog és akkor is lesz teljesítmény különbség.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A HD 5470 kevesebbet tud, mint a Fusion. Nincs benne UVD 3.0.
Ebbe nem lehet extra aksit tenni? ... azzal elérheted a 10+ órás üzemidőt is, és nem kell lemondani semmilyen új platform támogatásáról.Nem tudom milyen probléma van. Az egyetlen gond az 1080p-s flashvideók lejátszása, de erre a stage video megoldást jelent, mivel a Fusion drivere eleve arra van kalibrálva. Az Adobe flash player 10.2 kell hozzá. A Youtube a következő héten áll át a stage video futószalagra. A többiek szép sorban követik. Ez mindenkinek előny, aki flasht gyorsít. Még az Ion 2 problémáját is megoldja. Ott is menni fog az 1080p-s flash akadásmentesen, legalábbis az NV azt írta nekem, hogy jók az eredmények.
-
vanhalen
senior tag
"a sebessége alapján biztosan nem, egy celeroncsos notin simábban fut a Win7"
Látom, te már előrébb jársz és sz**rrá tesztelted
Amúgy a 400$ körüli összeg (ami 400 euro felénk) szerintem nem marad sokáig. Legalábbis abból kiindulva, hogy egy Pacard Bell ennyi és jönnek a komolyabb masinák (legalábbis márkában-összeszereltségben) meg ár és feature verseny lesz..
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mobil flotta- ajánló keresés belépéshez
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Bundle topik
- Formula-1
- Autós kamerák
- Gaming notebook topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Azonnali mobilos kérdések órája
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Dell Latitude 7320: i5-1145G7/16GB /512GB SSD/13"3 FHD, Touch, Matt/Win11 Pro
- HP Chromebook 14a-na0099ng :Intel Celeron N4000/4GB/32GB eMMC/14"FHD/Chrome OS
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 1 TB M.2 NVMe SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3020, 91% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest