- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Az origon találtam ezt és mennyire igaza van,azonosultam vele
A fizetőssé vált TV2 és RTL Klub ügye azért meglehetősen elgondolkodtató.
Valóban érdemes szót ejteni arról, hogy havi 300-400 forinttal emelkedik a tévés díjcsomagok ára, vagy legyintenünk kéne? Szerintem egyrészt sok kicsi sokra megy, éves szinten kijön ebből pár ezres (ennyire normál esetben már komplett rezsicsökkentési kampányt húznak fel). Másrészt az, ahogy az egész történik, jó példája annak, hogy működik nálunk a "piacgazdaság".
A piacon ugyebár én, mint megrendelő dönthetek arról, mit akarok nézni. Tudom, sokan bámulják a Sztárban sztárt és a Barátok köztöt, de én például pont nem. Ha ez a két nagy csatorna kikerülne a csomagomból, talán észre sem venném.
Csak éppen nem kerülhet ki. Szóval van egy törvényünk, hogy az eddig a bárki által elérhető földi sugárzású kereskedelmi csatornákért mostantól pénzt lehet kérni a kábelszolgáltatóktól, és van egy másik előírás ami azt mondja, ezeket a csatornákat kötelező a kínálatban tartani. Tudom, hogy az egyesével mazsolázás nem feltétlenül működőképes a kábelszolgáltatóknál, de annál azért jó lenne egy picit nagyobb szabadság, mint hogy a két fizetőssé váló tévéért fizetnem kell, akkor is, ha én csak dartsot akarok nézni a SportTV-n vagy mulatóst a Muzsika TV-n.
Azt nem piacnak hívják, ahol a versenynek van két kötelező győztese. Akik persze erőfölényük és bebetonozottságuk miatt nem kell, hogy bármiféle kedvezményt adjanak, és persze benyomják a sok fantasztikus kísérőcsatornájukat is a csomagokba. Így aztán nézhetem a Való Világot meg a sok hülye brazil szappanoperát is.
Nem lennék boldog akkor sem, ha előírnák, a böngészőm indításának első tíz percében kizárólag a Blikk, a Lokál, a hirado.hu vagy a 888 oldalán olvasgathatnék, persze szigorúan közszolgálatilag. De (most még) ez legalább nem fenyeget. A tévékkel meg kezdek úgy lenni, azt a pár dolgot amit nézek, le is tölthetném, a sportokat amik érdekelnek nézhetem streamen is- ahogy leszoktam a tévéhíradókról a híroldalak kedvéért, a többi tévéműsor is mehet a részemről a levesbe.
Az ilyen törvényalkotásoknál azt felejtik el, hogy a piac -minő meglepetés!- mégiscsak piac. Egyszercsak megjelenik majd egy teljesen internet alapú szolgálató, ami képes lesz szelektált választékot nyújtani, törvény ide vagy oda. És -megintcsak komoly meglepi- a fizetőképes, fiatal réteg vált majd át rá, akik ugye kereskedelmileg is értékesebbek. Nem nagyon lehet egy ilyen dinamikusan változó iparágban azt hinni, örökre be lehet betonozni a pozíciókat.
Tudom, addig is be lehet indítani a pénzszivattyút, de nem árt, ha rájönnek: ez a dolog bizony vissza is üthet ám hosszú távon, amikor egyre többen keresnek valódi alternatív megoldásokat. A Netflix már benn van az országban, és jönnek még nemzetközi szolgáltatók. Azokkal pedig nehéz lesz versenyezni pusztán korlátozó törvényekkel. Már most is léteznek neten nézhető, előfizethető sportcsomagok, hasonlók. Majd lesz még több, jobban elérhető. És én egy másodpercig sem fogok könnyet hullatni a pofára eső magyar tévéktől.
-
djculture
félisten
Digi is emel: [link]
-
törölt tag
Immáron 11 éve nem nézek TV-t. Amióta van ADSL netem.
A TV-zés lassan kihaló ágazat, hiszen az internet megöli.
Csupán egy generáció váltás kell még hozzá. A mostani fiatalok nagyon nagy többsége, már az interneten lóg a gép előtt ülve, vagy játék előtt. Akik még napi rendszerességgel néznek tv-t, azok ebben nőttek fel.
Mikor még az internet sipákoló telefonos modemekkel jött méregdrágán, és tartalom sem volt igazán rajta.Vannak jó csatornák, ( pl a természetfilm csatornák ) de ezek meg az idősebb réteget nem érdeklik. ( Tisztelet a kivételnek )
A televízió ma már csak az 50-80 éves korosztály számára eltengethetetlen, mert valljuk be. A 70 éves mami, papi, sosem tanulja meg az internet használatát.
A tv2 és rtl klub véleményem szerint elmehet a büdös fenébe. Na nem csak ezért, hanem a nívótlan tartalmatlan adásaik miatt is.
Mint említettem 11 éve nem nézek tv-t. Párom sem. Egyedül az anyósom nézi aki 65 éves valamint a szüleim, akik 70 és 76 évesek.
Amikről szót ejtettem, csupán a saját véleményem, azaz a saját paraszt eszemé. De valljuk be, van benne igazság.
-
bambano
titán
-
djculture
félisten
Bánja a franc mennyit keres de ne velünk akarják direktbe megfizettetni. Holnap elgurul a gyógyszere pocok úrnak és műsoronként kéri a díjat. Ha benyelik ezt a pár százast az előfizetők ez is fog történni. Ne hogy azt gondolja bárki hogy évekig ennyi lesz csak a plusz díj lehúzás. Ha ezt benyelik már januártól emelni fogják erre fogadnék is.
-
Igazad van csak az irreálisan magas fizetésre vagyok kiakadva.Multkor írták az indexen ,hogy Sebestyén Balázs nem dolgozik semmit jelenleg ezért 1 millió forintot kap havonta ,mert készenlétben tartják.Gondolj bele ha kap valami melót akkor mennyit kereshet? Van akinek az 1 milla egy egész éves bére.
-
bambano
titán
"Simán törvényben kéne lennie": törvényben van, ne aggódj. csak valamiért nem tartatja be a hatóság, mint ahogy azt sem, hogy a reklámokat nem lenne szabad hangosabban nyomni, mint a filmet.
"Ha az RTL reklámot tol, nagy eséllyel a TV2-n is akkor van": nem tudom, ez mennyiben valós. a tv2-n hosszabb az esti hírműsor, ezért az rtlklubon hamarabb indul a szórakoztató rész.
"sőt, hosszban is közel azonosak.": ennek valószínűleg egyszerű piaci okai vannak. a reklámok gyártására kialakulhatott valamiféle kvázi-szabvány, és mivel ahhoz tartja magát mindenki, így a reklámblokkok hossza is egyezik. -
haxiboy
veterán
Igen, sajnos sokat agyaltam rajt régen is.
Simán törvényben kéne lennie hogy a hasznos műsor idő-reklám stb aránya milyen lehet.
Ráadásul igencsak kartell szaga van, mert időzítve vannak egymáshoz a csatornák. Ha az RTL reklámot tol, nagy eséllyel a TV2-n is akkor van, sőt, hosszban is közel azonosak. -
haxiboy
veterán
Valahol nekik is dolgozni kell. Viszont hogy ha már pénzt szednek ne legyen 60% reklám a műsorok alatt. Ezt is csak azért tehetik meg mert ingyen csak őket lehet nézni, így néző köre is van a lekrámoknak.
HBO is pénzt szed, és mellette igényes adást tud adni, tudtommal reklámok nélkül. (talán ajánló van, de ezek sem a filmek alatt)
-
"Ingyenes MinDigTV + Torrent, mi kell még..."
Ebből az első felesleges.
-
Kernel
nagyúr
Hátha majd ezzel is tovább terelik az embereket a felmondás irányába.
Ingyenes MinDigTV + Torrent, mi kell még...
Persze, én is ismerek olyanokat, akik ragaszkodnak a gagyi sorozatokhoz, ócska filmekhez, rengeteg reklámmal tűzdelve.
-
törölt tag
válasz
djculture #335 üzenetére
A legjobb, amit lehet tenni, és én erre bíztatok mindenkit, hogy lemondja a TV előfizetését. Egyre kevesebb az olyan tartalom, ami csak TV adásban érhető el, jó esetben legalább fordítva sül el a Pocok terve, és nem hogy több bevétele lenne a TV2-nek, de kevesebb, mert ha kevesebben néznek TV-t, a reklámbevétel is esik.
-
Hogy rohadjanak meg , nem kérem ezt a két adót ugye az meg nem lehetséges.Vagyis kötelezöen fizessek ezért a két undorító csatornáért ahol az adás idö fele csak reklám a másik fele meg szemét.Milyen dolog , hogy köteleznek a fizetésre amiböl szép haszna van a két adónak, miért nem lehet kivenni a csomagból ha valaki nem kéri?
-
aszamóca
aktív tag
Nálunk kerek ezer forinttal emelte meg a havi díjat a szolgáltató.
(Komjáti Újlengyel)
-
azbest
félisten
Hiába van mindenkinek ekéje, mégsem halad a szántás
-
haxiboy
veterán
Kell a kutyának, így is rengeteg a reklám...
-
-
törölt tag
Meg ugye azt mindenki tudja, hogy a tévé szempontjából csak azért fontos a nézettség, mert a reklámidőt értékesítik. Na most egy valóságshow-t nyilván a 18-49-es korosztály tagjaiból a primitívebbek néznek. Azonban mivel buták, így vélhetően iskolázatlanok is. Ha tanulatlanok, akkor pedig vagy alacsony a fizetésük, vagy munkanélküliek. Tehát nem éri meg nekik benyomni két meztelenkedés között a Lexus reklámot, mert az nekik luxus
Viszont óvszer, orbit, meg fogkrém reklám az mehet.
Érdekes az is, hogy az Internetadó megmozgatta az embereket (igen a torrent huszárok voltak pesten a leghangosabban), de azért ez az extra kiadás is sok százezer embert érint.
-
törölt tag
Mind a két kereskedelmi csatorna 1997-ben jelent meg a piacon. Kötelezték őket, hogy jöjjenek és országosan szolgáltassanak? Maradjunk annyiban, hogy nem, nem kötelezte őket senki, legfeljebb az állam örült az adók miatt. 19 évig szolgáltattak kvázi ingyenesen, majd kitalálták, hogy kormányzati támogatással sarcolhassák a népet, mert nem megy nekik úgy a móka, meg a különadókat valahogy visszaakarják szerezni. De az alap az, hogy:
1. Ha nincs elég profit, egyéni szoc.probléma el lehet tolni a biciklit (jobb országokban legalábbis ez így működik, és azok az országok nem feltétlen nyugaton vannak)
2. Örüljenek, hogy egyáltalán a kábeltévék a kínálatukban tartják őket, mert ha kollektíven kivágnák, akkor nem a műsordíj lenne a legnagyobb gondjuk.
3. Egészséges országban, az általuk elkövetett kulturális környezetszennyezés okán többet lennének elsötétítve a képernyőik, mintsem sugározhatnának. Sőt Oroszországban elhajtanák őket valszeg... a francba. Na meg normális népnél nézettségük sem lenne. Magyarán a sok h*lye néze, meg a korrupt politikus miatt a kevés értelmes szív.
4. A legtöbb fertő a "fejlett nyugati" demokráciákból származik, ahol nincs erkölcs, ellenben van meztelenkedés, meg hallucinogén anyag legalizálva (EU-ban Hollandia ennek a fellegvára). -
Armahun
addikt
Én meg azt mondom, hogy egy kereskedelmi csatorna ne pénzt kérjen a szolgáltatótól, hogy közvetítse a terméküket, hanem fizessen érte.
-
bambano
titán
válasz
#41133696 #313 üzenetére
akkor már csak az ár a kérdés. pl. ha a tv2-t vagy az rtlklubot magában veszi meg a szolgáltató, 290-295 nettó forint körül van az ár.
ha vállalod (mint szolgáltató), hogy abba a csomagba teszed bele, amit mindenki lát, akkor ez lemehet akár 170 nettó környékére is.ha jön pár ilyen, hogy neki nem kell, akkor jogilag az ára felmegy 120 nettó forinttal/előfizető. mondjuk egy 600 ezres előfizetői bázison ez nem olyan nagy tétel, 72 millió nettó/hó. mondjuk 10 ilyen ember van, akinek nem kell, akkor fejenként már 7.2 millió nettóért megkaphatod, amit akarsz. ha meg hajlandó vagy titokban nem nézni, akkor párezer forint.
biztos, hogy ki akarjátok vetetni a retekklubbot meg a tv2-t?
-
-
Met
nagyúr
válasz
bigyo108 #310 üzenetére
Nem tudom hogy ez 2016-ban miért nem kivitelezhető.
Én is kifizetném a rendes havidíjat de akkor legalább tudnám hogy csak olyanért fizetek amit nézhetek is.
Így meg csak a baszakodás van hogy a kedvencekbe rakjam amit nézek ne kelljen a 90% szart átléptetni.
Igen tudom, a szolgáltatónak bizonyos csatornákat szolgáltatnia KELL de ha én aláírok egy nyilatkozatot akkor ne kelljen. -
De hányszor kértem már a TARR kft-t hogy én rakhassam össze a csomagot.
kifeizetem a 8000-et akkor is, de csak az a 15 csatorna lesz amit én akarok.
szemét töltelék adók nélkül.
jajj de becumizná ez a dagadtdisznóvajnaigen.... el lehet lopni az ötletet..freemind van ....csak lépjünk már előre.
-
-
törölt tag
-
atee_13
őstag
Spíler TV-hez nem tud valaki valami okosságot?
Eleinte itt ment de mostanában itt is vacakol.
Eddig Digis voltam így nem volt gondom a PL el, de mivel ez a hörcsög elkúrta a hétvégéimet sajna állandóan stream eket vadászgatok, de sajna csak kezdő vagyok ezen a téren.
bocs ha off volt.
-
big-J
őstag
Egy szó: Chromecast. Próbáljátok ki. Nem fog ez a havidíjas moslék hiányozni.
-
mikung
aktív tag
válasz
headhunter #293 üzenetére
"agyilag gyengén bútorozott"
Ez nagyon beakadt neked. Csak nem ezzel traktálnak ?
Ne néz annyi soft cp -t és ízírájder szeszcsempészt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus Vivobook 15 X1504ZA-BQ1420 2 hónapos GARIS!
- PlayStation 5 (PS5) Digital Edition 825 GB játékkonzol, DualSense töltőállomással, ajándék táska
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest