Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sanyix

őstag

válasz arn #51 üzenetére

Most is így van? Mutass egy igazi cpugpu-t :)

• vanhalen

senior tag

válasz arn #66 üzenetére

Nem véletlen írtam CPU(!) támogatást... Úgy tűnik olvasod, de nem látod. Miért nem tudsz kiszabadulni a GPU-ból? Egyébként, amennyire tudom OpenCl grafikus kártyákon az egyesített shader egységekre támaszkodik. Én CPU szintű támogatásról beszéltem, hogy van az IS az Intel viszont nem preferálja ezért nem "teljes" AMD-é meg igen. Így ok?

• vanhalen

senior tag

válasz arn #62 üzenetére

Azért írtam hogy "teljes" OpenCl támogatás, mivel grafikus vezérlőkkel már most is tudod használni, de az OpenCl-nek van egy CPU része is. Pontosítok: foggalmam nincs az AMD mostani CPU-i mennyire képesek kihasználni a jelenlegi OpenCl szabványt, sőt, a Windows OpenCl támogatásáról sem tudok sokat, annyit azonban igen, hogy OSX Snow Leo már erősen épít rá, pedig abban Intel proci dohog (egyelőre) Ati kártyával (legalábbis az újabb Apple gépekben) Tehát, már VAN ez biztos, de Intel valamiért nem támogatja a CPU szintű támogatását, sőt ha jól emlékszem el is zárkózott a trendtől (ami nem jelenti azt, hogy hosszú távon, mire OpenCl általánosan elterjedt lesz és sok program épít majd rá, akkor Intel nem vált "köpönyeget". Elméletileg megcsinálhatnák a saját CPU támogatásukat, de nem teszik ki tudja miért..)

• vanhalen

senior tag

válasz arn #50 üzenetére

"szep dolog ez az opencl, csak en meg mindig nem latom, hogy miert epp az amd procijaval kezdene el mindenki tamogatni, amikor mar jo ideje rendelkezesre all."

Az AMD sincs még kész a (teljes) Cpu-Gpu (vagy inkább APU) -jával. Hiába van Opencl több, mint 1 éve, ha még nincs komplett platform, ami kihasználhatná. Egyébként amennyire én tudom, TELJES OpenCl támogatást csak az AMD ad, azt is a jövőre debütáló procijaitól. Intel ezzel szemben mereven elzárkózik az OpenCl ilyen módú megvalósításától, ahogy a cikkben is írva van, mert nincs megfelelő hardvere hozzá (IGP). Ettől függetlenül biztosan nagy siker lesz a Sandy, főleg mobil vonalon. Sőt... egyelőre a grafikus vezérlőkből is Intel a világelső az eladásokat tekintve. Az átlag user azt sem tudja mi dolgozik a gépében, mennyit fogyaszt meg ilyeneket, a lényeg, hogy menjen a fészbúk, meg az msn oszt jóvan. (mondom az "átlag" nem az itteniek :DDD ) A dolog Intel részről akkor változhatna, ha mondjuk 1-2 év múlva felvásárolná nV-t mint nV anno a 3Dfx-et (abban az esetben, ha nV-nek nem jönne be a Tegra, ami szerintem 50/50% hogy igen vagy nem, ha ennyit szarakodnak a bevezetésével) csak nV meg a Cuda-t erőlteti, nem az OpenCl-t. Márpedig OpenCl mögött túl sokan állnak ahhoz, hogy Intel hosszú távon semmibe vegye... Csak még nincs "akkora" igény rá, hogy közszájon forogna. Szerintem hasonló most a helyzet, mint anno a procik 64bites kiterjesztésével. Megvolt, jó volt szép volt, de még vagy 5 évig szinte senki nem használta ki, az a pár power user meg akik tudták hogy egyáltalán mire való, üzleti szempontból nem számottevő % az Intel éves bevételeit tekintve. (szerintem)

• Hiftu

senior tag

válasz arn #50 üzenetére

"ezzel szemben az intel a szart is el tudta adni... "

Na, pl. erre értettem az erőfölénnyel való visszaélést.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés