- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
félisten
Interpolációt ne keverjük ide szerintem, attól csak folyik a kép, de semmi értékelhetőt nem tesz hozzá (mivel nincs is miből).
Haverjaim is csinálták videojátékhoz a slowmotion falhoz közeli autózást amire rárakták a frame interpolációt, aztán ők tapsoltak, én meg nem értettem mi a jó benne. Ha kellően túltolod az interpolációt, még látod is, ahogy "folyik". (Szóval 30FPS-ben felvett gameplayt lelassítva kb. 10FPS-re és rátolni interpolációt, hogy vissza legyen 30, na abból lesz a moslék, és a filmeknél se jobb, rajzfilmeknél se)
Mellesleg a telefonos szuperlassító kamerák is interpolációval csalnak, 960FPS mobilos szenzorral egyszerűen nincs. -
Akkor már csak az a kérdés marad, hogy ha itt ülünk egymással szemben és beszélgetünk, akkor az hány FPS?
És ha több, mint 24, akkor mégis miért hiteles?
Tehát értem, amit írsz, sőt tapasztaltam is egyfajta "műanyag" érzést az így lejátszott filmek esetén, de az nem a színészi játék volt, hanem a film úgy egészében. Igazából még a furcsa érzést sem tudom elmagyarázni, valahogy idegen volt a látvány...
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
Ezt a két videót javaslom a témában:
https://www.youtube.com/watch?v=EM16aiSSpFk
https://www.youtube.com/watch?v=9jI4TMKXM-ULényegében arról van szó, hogy magasabb másodpercenkénti képkockaszámmal egyszerűen hamisabbnak hatnak a filmekben és sorozatokban az arcmimikák, a gesztusok, mint az 100 év óta sztenderdként szolgáló 24-gyel. Vagy ha nem akarod a fenti videókat megnézni, csak nézz meg pár 60 FPS-re interpolált filmjelenet (A Bosszúállok filmekből sok ilyen van fenn YouTube-on). Az akciószegmensek, a CGI, illetve a színészi játékok mind-mind hiteltelenebbnek tűnnek.
-
"... az alacsonyabb képkockaszám segít elfedni az effektekben és a színészi játékokban fellelhető tökéletlenségeket..."
Az effekt még jogos, de mi köze az FPS-nek a színészethez?
-
icemad
nagyúr
Szia. Nagyon jó cikk, még én is értettem, sokmindent megmagyaráz. Így már értem, hogy a szomszéd gyerek miért kunyizta el a 20 éves Nokia crt monitoromat Fortnitehoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Nikon DSLR topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VGA hiba
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Nők, nőügyek (18+)
- Hiba kóddal indul a gép
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3009
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3101
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Eladó karcmentes Honor 20e 4/64GB / kék / 12 hó jótállással
- Lenovo Thinkpad Tablet X1 Gen 3
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest