Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• T_Stark

őstag

válasz smkb #6 üzenetére

Mi a baj a Bulldozerrel?
    FX4100 25, FX6100 28, FX8120 38, FX8150 46ezer...
    Ilyen árakon az Intelnek aztán csupa átütő termékei vannak.

• atti_2010

nagyúr

válasz smkb #6 üzenetére

Különösen fura hallgatni épp tőled ezt a panaszáradatod mikor egyetlen hozzászólásodból sem felejted el kihagyni hogy az AMD milyen sz@r cuccokat csinál.

• Abu85

HÁZIGAZDA

válasz smkb #4 üzenetére

Eddig semmit sem titkoltak ennyire. Mindenről mutattak korábban legalább egy apró részletet. A Hondo APU-t nagyon titkolják. Csak egy belső marketingslide-ot láttam. Mivel nem köt még az NDA, így le tudom írni, hogy a Clover trail volt táblázatban a Hondóval és a programfuttatás oldaláról volt az egész kivesézve.
    Fel volt sorolva, hogy legacy App ... pipa mindkettőnél, míg a DX11/DirectCompute/C++ AMP/OpenCL/UVAPI App esetében csak a Hondónál volt pipa. Ezeket ugye csak a Hondo képes futtatni. Emellett ott volt, hogy 2k (ugye ez 2000-et jelent) alkalmazás van a Windows 8 piacterén, ami oda volt írva a Clover Trailhez, míg a Hondóhoz az AMD e mellé még odaírta, hogy +500k Android Apps. Ez van a gyártók felé leadva. A többi slide-on is dolgoztam, de csak ezt sikerült megtekintenem. Egyelőre mindent nagyon titkolnak. Az biztos, hogy teljesítményben, szolgáltatásban és funkcionalitásban nem fogja tudni semmi verni. Toronymagasan a mezőny előtt van. Tekintve, hogy Brazos alapokra épül, így ez szintén nem meglepetés. Ami egyedül kérdéses az az üzemidő.
    Ezt hiába kéred, hogy árulják el. Nem teszik meg, ha a Qualcomm, TI és az AMD erre kéri őket.
    Azt biztosan tudom, hogy az Acer épít tabletet a Hondóra, míg a HP a Qualcommra. Ezt sem tőlük tudom, de tudom. Pár fejlesztőnél Acer és HP gyártotta a devcsomag van konkrétan. Azt is tudom a fejlesztőktől, hogy egyedül a Clover Trailnek nincs fejlesztői csomagja, de még dokumentációja sem. Olyannyira nem létezik a rendszer, hogy mindenki a Cedar Trailre dolgozik az App írásakor, és majd a megjelenéskor tudják tesztelni, hogy működik-e a program.
    Nem szeretem Charlie írásait linkelni, de amit eddig ismerek erről a Clover Trailről, hogy 800 dollárért jönnek a jobban felszerelt tabletek, nincs fejlesztői csomag és dokumentáció, és belekalkulálva, hogy a PowerVR-rel az Atom már négy éve szenved Windows alatt, az én fejemben is felmerült, hogy nem lehetetlen, hogy kirakatterméknek csinálják. És az sem tartom lehetetlennek, hogy ez az egész Bloomberg-féle szoftveres mizéria, vagy a bugos a Win8 szöveg csak kifogás a start késleltetésére. Nem tudom elhinni, hogy pont az energiagazdálkodásért felelős szoftverrel ne lenne kész az Intel. Itt inkább az lehet, hogy a Cedar Trailhez hasonlóan el akarják kerülni a média tesztjeit. Nyilván te is láttad, hogy a Cedar Trailről mennyire kevés teszt született. Egyszerűen a gyártók nem adnak terméket, mert tudják, hogy mi lesz az eredménye. Az asztali verzióról konkrétan egyetlen egy teszt sem látott napvilágot, pedig egy éve megjelent. Szerintem ugyanez játszódik le a Clover Trail esetében is, csak most nehezebb elkerülni, hogy ne legyen a termékről teszt, mert nagy a hype. Ellenben talán megéri megvárni, míg ez lecseng, és akkor talán kevesebb teszt fog születni.

(#6) smkb: Az Atom nem fos. Ez túl általános. Vannak fos generációk, mint például a PowerVR-rel szerelt verziók. A legutóbb a Cedar Trail. Nyilván ezek a fos termékek hozzájárultak ahhoz, hogy a te általános véleményed is az legyen, hogy az Atom egy fos, de általánosítani azért nem éri meg.
    Amint van hír mindegyikről keletkezik beszámoló. A Tegra 3-as tabletekről volt sok hír. A Hondo APU-ról is két hírben számoltunk be az első leleplezéséről. Arról nyilván nem tehetünk, hogy a gyártók nem mondhatnak semmit a start előtt. A Qualcomm és a TI is titkolja a platformokat, amiről szintén nem tehetünk. Amint lesz kézzel fogható adat, megírom. Azt bátran ki merem jelenteni, hogy a windowsos tabletplatformokról megjelent hírek tekintetében, mi vagyunk az egyetlen magyar média, amely mindenről beszámol. Ezt nagyon nehezen lehet egyoldalúságnak nevezni. Főleg annak tudatában, hogy rajtunk kívül senki sem hívta fel a figyelmet arra, hogy a Cedar Trailhez nem lesz túl jó drivertámogatás. Már az első driver előtt megírtuk, és igazunk lett. Ez tájékoztatás, és nem egyoldalúság.

• atti_2010

nagyúr

válasz smkb #4 üzenetére

Hát ezekre pont AMD részről láttunk az utóbbi időben erős ellenpéldákat, hogy a nagyon agyonhallgatott termékek nem véletlenül nem kerültek mutogatásr a siralmas teljesítményeik miatt..

Én siralmas AMD termeket nem láttam az utóbbi években, legfeljebb valamivel gyengébbet mint ami konkurenciának van viszont ami az Atomokkal történik mostanában az tényleg siralmas.

• Abu85

HÁZIGAZDA

válasz smkb #1 üzenetére

Mindenkinek kussolnia kell róla. Semmi specifikáció, semmi demó, semmi dátum, semmi adat, amíg hivatalosan el nem startol. Ezek a Hondo APU-ra a szabályok. Az AMD megmutatta, de ők is csak játékot engedtek rajta futtatni, illetve Anand kedvéért összemérték a Tegra 3-mal, de ennél több nincs.
    Ugyanezek a Qualcomm és a TI tabletekre is a szabályok. Láthatóan mindenki kussol róluk. Persze igazából semmi titok nincs, de egy gyártó egyénileg választja meg a stratégiát. Minden megoldásra látok tableteket, attól függetlenül, hogy az AMD, a Qualcomm és a TI csendet rendelt el a saját platformjaira vonatkozóan. Nyilván utóbbi stratégiát csak akkor érdemes alkalmazni, ha valami nagy dolog készül a háttérben, mert annak lesz akkora átütő ereje, hogy a megjelenéskor elvonja a figyelmet arról a termékről, amelyről már mindenki olvasott egy rakás cikket korábban.

• atti_2010

nagyúr

válasz smkb #1 üzenetére

Hivatalosan még nincs bemutatva így a gyártók sem mondhatnak semmit.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés