- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
_flamer
aktív tag
Kíváncsian várom az árát, ha 40k körül megáll akkor sokat el tudnak majd adni belőle.
-
TunerJoe
senior tag
- milyen a minőségük az adott kategóriában?
Azért az alatt a három év alatt elég sokat fejlődött mind a négy felsorolt gyártó, ma már kifejezetten nem állítanám ezt (lásd A51 full műanyag ház, Redmi Note 8T műanyag keret+üveg hátlap, és az utóbbi olcsóbb)
- akku teljesitménye-tartóssága
Ebben a telefonban például pont nincs AMOLED kijelző, viszont az olyan telefonoknál, amiben van, ami előny származik az AMOLED-ből, azt az Exynos processzorral gyakorlatilag el is tűnik (szintén a Redmi Note 8T-vel és az A51-el fogok példálózni, a GSMArena 12%-kal nagyobb üzemidőt mért az előbbinél, ugyanakkora aksi mindkettőben)
- gyári, nem mókolt szoftverek bugossága
A MIUI-ról ugyanez elmondható gyakorlatilag, viszont az ízlés már más téma, nekem speciel mind a kettő tetszik, viszont erről felesleges vitatkozni.
- általános gyári támogatás
Android frissítésekben a Xiaomi eléggé modellfüggő, de általában rosszabbul áll, viszont a MIUI-t (ami igazából a funkciókat tartalmazza, de tudtommal biztonsági jelentősége is van) 3 évig frissítik (Redmi Note 4-re van hivatalos Global Stable MIUI 11). -
Razzul
őstag
válasz
altecsóka #25 üzenetére
Az összeszerelés minősége és a dizájn nagyon jó. Ez volt az egyik szempont, ami miatt a Samsung telefonjait preferálom, más Kínai gyártók felett, pedig azzal is volt bőven lehetőségem megismerkedni (ZTE, Honor, Huawei, Xiaomi).A Samsung telefonjait egyszerűen jobb kézben tartani mint a Kínai gyártók példányait (3 éve még így volt). Erre a szempontra az ember könnyen legyint, pedig a mindennapi használat során sokat számít.
Ezt igazándiból telefonja válogatja. Általában elmondható, hogy a nagyobb tepsikbe nagyobb akksit tudnak beleszuszakolni a gyártók, az AMOLED panel pedig kevesebbet eszik mint más megoldások. A tartósság szempontjából pedig a felhasználói szokások is számítanak.
- strapabíróság
A Samsung az utóbbi időben inkább elhagyta az IP-védettséget a telefonjaiból, ami nem pozitív, ha ez szempont. Lásd A7 2017 és 2018.
- gyári, nem mókolt szoftverek bugossága
A OneUI egy nagyon letisztult, gördülékeny és könnyen navigálható felület, nekem jobban bejön mint más gyártók megoldásai.
A Samsung minden készülékre két Android verziófrissítést ad ki, legyen az csúcskategóriás vagy belépőszintű. Ez pozitív ha például középkategóriás eszközt vettél, de bosszantó lehet ha húzómodellel rendelkezel. Például az S8+ az Android 10-et már nem kapja meg, mert eredetileg 7.0-val jött ki. -
altecsóka
tag
Jól ismerheted a Samsung telókat.
Mi a véleményed több készülék használata után:
- strapabíróság
- gyári ,nem mókolt szoftverek bugossága
Nagyon tetszenek a Samu modelljei ,de eddig találtam mindig jóval olcsóbb alternatívákat.
Jelenleg egy eladósorba levő Nokia 2.2 mellett egy Honor 8a-t használok,ami kb a Samsung
A15megfelelője,ami ha létezne ~45-47ezer lenne.
A 8a 35ezerbe került és az áráért korrekt darab. -
Razzul
őstag
válasz
janeszgol #12 üzenetére
Nem megaszondani akartam és nem személyeskedtem. Amit írtál az sajnos egyszerűen nem úgy van, ennyi a történet.
(#13) pusszycat:
"Megdönthetetlen véleményem, h szándékosan csinálják ilyen vastagra az alsó kávát, h azért a felsőkategóriás telefonjai jobban vonzzák a tekintetet."
Biztos, hogy ez a felsőkategória érdekében van így? A Galaxy A szériából az A40 már igazán moderált kávákkal lett felszerelve, konkrétan szűkebbel, mint a fölötte található A50 -
pusszycat
nagyúr
válasz
altecsóka #14 üzenetére
Aki meg a felső szegmenshez van szokva azt meg irritálják ha nem elég trendi annyi pénzért.
Eddig én is az alsó-közép szektorban kavartam, csak most 1 éve tornáztam fel magam a csúcsra. Ami dereng most már nekem, inkább vegyek ritkábban telefont de arra meg ne sajnáljam a pénzt. És ne akkor vegyem meg mikor megjelenik, +6-8 hónap. -
pusszycat
nagyúr
Ezzel most nem értek 1-et. Megdönthetetlen véleményem, h szándékosan csinálják ilyen vastagra az alsó kávát, h azért a felsőkategóriás telefonjai jobban vonzzák a tekintetet.
Hogy egy dallal éljek ami most passzol ide:
" A szépségedet elcsúfítják, hogy ne tudjál kitünni
Így veszélytelen leszel rájuk akár az összes többi" -
gzbotii
nagyúr
Samsungnál tudtommal nincs jelenleg ennél kisebb osztály, arra gondoltam. Junkamobil meg van elég, tény. Alin egész miniket lehet venni.
-
Ronan968
tag
Egyre szebbek a belépő szintű és középkategóriás telefonok is!
-
gzbotii
nagyúr
A leges legalsó kategóriában is miért kell 6.4" kijelző?
-
Razzul
őstag
Az A10 kamerája pariban van az A7 2018 és az A40 kamerájával? Mégis melyik univerzumban? A SoC pedig nem megy el semmilyen szinten sem. Szerintem a 3GB RAM és az, hogy a menü és az alap felhasználói felület ne akadjon (OneUI) 2020-ban már belépőszinten is minimum követelmény kéne legyen.
-
janeszgol
félisten
Nekem az A10 baromira tetszett. Jó kijelzője van (végre nem amoled), jó a kamerája (simán partiban van az A7 2018, A40 telefonokkal), igen jó hangot vesz fel. Az SoC elmegy, belépőben jó, a 2 giga ram limitációkkal okés csak, de azért használható.
-
TunerJoe
senior tag
TFT és 2GB RAM
30-ért venném max, de biztos megint 50-ről fog indulni.
-
zozzo72
aktív tag
Ebből is elmegy vagy 30 millió...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- További aktív témák...
- Iphone 13 128GB Zöld Nagyon Szép Állapotban, Üzletből Garanciával
- Samsung Galaxy S24 FE 8/128GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 128GB Megkímélt Független/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4321
- Samsung S25 Ultra 12/512gb fekete Gyári Garancia 2028.02.24
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest