- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Mobilhasználat külföldön
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
kokyt
senior tag
De kár, hogy csak most találtam ide
Nekem is volt egy példányom ebből a típusból, igaz az nem Compaq márkanév alatt került forgalomba, hanem Mitac, de a felépítése és a típus megnevezése teljesen ugyan az. Ha jól tudom ezen a két néven kívül még HP néven is forgalomba került. 5 évesen vettem, ekkor még 1 órát kibírt akkuról. 192 mega memóriája volt, és HPA kijelzője. Hihetetlenül strapabíró széria, többszöri leejtés és 8 év aktív használat után is teljesen üzembiztos volt (előfordult napi 15-20 óra aktív használat).
Imádtam. 2 éve elajándékoztam egy közeli rokonnak, akitől egy "műértő" elloptaA szívem majdnem meghasadt.
-
^Clown
addikt
Nagyon szép állapotban van még 10 év után is! Köszi a tesztet!
-
laci1128
tag
Valóban igaz a swap halálossága, amit valószínüleg tetéz az ekkori noti winyók teljesítménye is.
Másrészről viszont böngészésre (több tabbal akár), irodai munkára használható swappelésmentesen a Windows XP is akár 256 MB társaságában (igaz mondjuk, hogy PIII-EB procival megtámogatott notival szereztem tapasztalatot erről).
Egyébként a Windows XP (igaz az újabb változatokra is) valóban nagyvonalú a memóriakezeléssel kapcsolatban. A - telepített memória nagyságától függetlenül - rendelkezésre álló memória felét (vagy háttérben futó programokkal akár ennél többet is) szereti elfogyasztani már üresjáratban, ha lehet hinni a Feladatkezelőnek. -
alamuszi
senior tag
Szuper teszt, köszi!
-
Az első i7-es noti.
-
Oti86
tag
válasz
FerroChrom #34 üzenetére
Ez már a nagyobbik testvére, egy Compaq Armada 100S. Bacsis épp ilyenhez keres kijelzőt
-
FerroChrom
csendes tag
Régen lefényképeztem az én példányomat, mikor még megvolt:
Mint látható, ezen is XP volt, de nem volt rajta sokáig, mert nekem nagyon lassan ment. Helyette Windows 2000-ret raktam fel, ami már egész kellemesen ment rajta. Ha jól emlékszem, akkor 64 MB RAM volt benne, ami a Windows XP minimális rendszerigénye, viszont a 2000-nek csak 32 MB kell, így az már jó sebességgel ment rajta.
-
Oti86
tag
válasz
BlueAthlon #32 üzenetére
Azzal, már lehet előbbre is tud lépni valamennyit. sőt mintha a memó időzítéseket is lehetne állítani a BIOS-ban
-
Oti86
tag
válasz
BlueAthlon #8 üzenetére
Feltelepítattem a VIA Enablert és a 4 az 1-ben szervízcsomagot is. Némi javulást sikerült elérni vele.
memória olvasás: 232 MB/s
Írás: 110 MB/s
Másolás: 148 MB/s
Késleltetés: 182.6 ns -
-
-
-
Rover623
félisten
Mind a GPU, mind a memória sebessége 57 Mhz, ami meglepő, hiszen nincs saját memóriája, és ennek ellenére nem igazodik a laptop ??95Mhz-en futó moduljához.
Ezt melyik "okos" program állította...?
GPU-Z a tippem... -
FerroChrom
csendes tag
Ilyen gépem nekem is volt.
Ez a törött zsanéros dolog valami gyermekbetegsége lehetett ennek a típusnak, mert az enyémnek is törött volt a zsanérja.
Nekem még a CSTN-kijelzős verzió volt meg, aminek szintén 800x600-as volt a felbontása.
Jó volt megint látni a kis gépet, köszönöm az írást!
-
Syl
nagyúr
Szerintem a A Compaq cégről: bekezdésbe feltétlen írd bele, hogy egy évvel az alapítás után 1983 márciusában kiadták a Compaq Portable nevezetű számítógépet, ami valójában az első, 100% IBM PC kompatibilis gép volt a világon!
-
-
Oti86
tag
válasz
BlueAthlon #19 üzenetére
Kipróbálom azzal is, hátha segít, mert elég meglepő, hogy csak ennyit bír kihozni belőlük
-
Vagy nem... én nem nézek ki belőlük ilyen masszivitást.
@laci1128 : Bootidő, az nekem soha nem számított, mondjuk általában asztali gépekkel van dolgom. Viszont, hogy a 2000 az 256Mb rammal is elvan, az XP meg min. 512 ilyen kis gépeknél, az elgondolkodtató...
Csak ugye hamarosan az egész okafogyottá válik, hiszen az XP supportja is csak pár év még, a 2000-hez meg már nincs is.A kisebb memóriafogyasztás meg sokat jelent. Főleg abban, hogy mennyit swappel, attól lassul, mint atom...
@bacsis (#7) : Örülj neki hogy jelez valamit
Nekem még olyan K6/P1 lapom nem volt, ami mért volna
Ha lett volna, akkor kevesebbet szopok a 90-es évek végén a K6-osom tuningolásával
-
laci1128
tag
Nem minden tekintetben "gyorsabb" a Windows 2000 a Windows XP-nél.
Sőt! Windows XP esetében rövidebb a bootolási idő, ellenben ami a memóriafelhasználást illeti, közel 10 MB-tal kevesebb memóriával beéri a Windows 2000, mint a Windows XP. (Frissen telepített rendszerek esetén, természetesen, 128 MB memóriával.)
Igaziból lényegi sebességbeli különbség nincsen közöttük szvsz. (Tehát nem fog túlzottan megtáltosodni a kis masina egy Windows 2000-től sem szerintem.)
Megfelelő Linux disztribúciókkal viszont valószínüleg jobb eredményeket lehet elérni(természetesen az XP-beli sebességekhez képest.) - bár ebben kevésbé vagyok jártas.
-
-
-
Oti86
tag
válasz
BlueAthlon #8 üzenetére
Köszi a felajánlást, de sajnos az asztali nem jó bele. vagyis belemegy szerintem, de valószínűleg sokkal jobban melegszik, és megsülne. Csak a mobil AMD K6-2 procikkal lehet hajtani
a memóriakezelés meg tényleg szörnyű... még a VIA-hoz mérten is -
Napfénysüti
nagyúr
Nem semmi szerkezet.
-
BlueAthlon
senior tag
Szia.
Van egy K6-2 533 asom. Ha gondolod, ingyen odaadom bele
Ránézésre asztali CPU való bele. ( Bocsi ha tévedek, nem néztem utána így hirtelen ).Memóriakezelésben pedig egyrészt chipset lesz a ludas, gondolom a lapolt memóriakezelésről még véletlenül se hallott. VIA-enablert próbáld ki (MVP4-et támogatja):
Tibi
-
-
Király teszt
Milyen hőmérsékleten mennek az alkatrészek? -
gtamate2
veterán
De szép noti
Grat a teszthez, amikor említetted hogy a ph egyik tuning őrülte keresi egyből gondoltam hogy bacsis lesz az
-
Szép darab! És hát ugye akkor még minőségi dolog volt a laptop, látszik, hogy még működik
(És az ára, ahogy leírod, nagyot ütött akkor
)
A memória amúgy valószínű tényleg 95MHz, az AMD K6 -hoz készült cuccok támogatták ezt a sebességet... De nem hiszem, hogy az az 5MHz hiányzik a RAM sebességből, inkább a chipset és a proci lehet a ludas a tesztekben - de egy mobil chipsetnek akkoriban ez megbocsátható volt.
Amúgy muszáj rá az a Windows XP? Rettenet lassú lehet... 192Mb-ra inkább 2000-t tennék, vagy egyből Linuxot...
Viszont az Everest képeket kitehetnéd linkbe, mert zavaró, hogy több oldalon keresztül csak kép van...
@buherka (#1) : Nekem van 10 évesnél öregebb notim is, ami 100% működik, és tuningolva is van
-
Ez nem igazság, én is akartam róla írni
Nagyon jó kis összefoglaló volt, és köszi a reklámot is -
.bableWes
őstag
Tetszett a kis irás! Nem mai csirke az a gép sem. Dicséretre méltő, hogy még mai is megy.
Becsüld meg, egy nap még nagyon sokat fog érni!
-
buherka
addikt
Tetszett...
Azért nem gyenge, hogy egy 10 éves gép még ilyen flottul működik. A mostani gépek, már atomjaira fognak hullani ennyi idő után.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest