- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
rovtiv
tag
Nem verseny, viszont vita, ahol érvek ütköznek, ezért bizonyos értelemben mégiscsak "nyerésre megy".
A bibibi felhasználók nem hibahatáron belül vannak.
Alapvetően azoknak készülnek a highend cpu-k, akik megveszik őket.
Igen, ő arra büszke.(Imádom a kinyilatkoztatásokat. Árad belőlük a magabiztosság, és a tudat, hogy jóval több vagyok a másiknál. Részemről befejeztem.)
-
rovtiv
tag
"A processzor mióta presztízstermék?"
Amióta vannak olyan darabok, amelyek jócskán a teljesítményük fölé vannak árazva az alsóbb kategóriákhoz képest. Ugyanolyan értelemben, ahogy egy öngyujtó, szemüvegkeret, óra, vagy adott esetben egy autó is lehet az. Ezen még az sem változtat, hogy nem látható. Elég a tudat, hogy nekem olyanom van, és egy szakmai oldalon bárkinek bármikor be is tudom bizonyítani, hogy nekem olyanom van.
Ha pedig a presztizstermék fogalmát te máshogy definiálod, készségesen elfogadom, bár ez a lényegen nem változtat. -
rovtiv
tag
válasz
csucsbicep #69 üzenetére
Értem én. Néhány esetben elverik. A maradékban nem. Az új Honda Civic is elveri "néhány esetben" a Jaguárt.
Ha pedig valaki előzetes és alapos tájékozódás nélkül vásárol i7 9xx-et, ott már felmerül a motiváltság kérdése. És a motiváltság hiánya pedig valószínűleg a pénzzel van szoros összefüggésben. (Vagy az épelméjűséggel, de ezt inkább hagyjuk.)
-
rovtiv
tag
válasz
csucsbicep #67 üzenetére
Ugyanarról beszélünk. Ha valaki mégis i7-et vesz, azért teszi, mert neki megéri, még akkor is, ha csak hajszálnyival gyorsabb mint az i5, és ötször annyiba kerül. Presztizstermék. Azon lehet vitatkozni, hogy az illető épeszű-e, de azon már kevésbé, hogy neki megéri...
-
rovtiv
tag
Szerintem az itt folyó vita alapvetően kétfelé ágazik. Nem teljesen mindegy, hogy valaki azért vesz otthonra erős processzort, mert napi rendszerességgel ki is használja, vagy pedig azért, mert csak? Akár így, akár úgy, nyilván megéri neki, hiszen ezért veszi meg. Ettől függetlenül, igenis vannak alapvető tényszerűségek, amiknek alapján ár-érték egyenleget lehet vonni. Például vitán felül áll, hogy egy Phenom II 955 38K-ért kedvezőbb ár-érték arányú darab, mint egy i7-990X negyedmillióért. Mégis vannak (és lesznek) akik az utóbbit választják, mert csak. Mert megtehetik. Ugyanez a helyzet a Ph II 955-tel és az új Ph II 980-nal kapcsolatban is. Itt mindenki tudja, hogy a 955 alapfesz környékén hozza a 3.7GHz-t. Mégis lesznek akik megveszik a 980-at, mert megtehetik, hogy néhány ezrest rádobnak. Én személy szerint nem venném, mert nekem nem éri meg.
Más a helyzet, amikor valaki munkára, pénzkeresetre használja a gépét. Ilyenkor már fontos lehet, hogy egy adott munkafolyamat mennyi időt vesz igénybe, de ekkor már rég nem a márkapreferenciák számítanak. -
rovtiv
tag
Arra azért kíváncsi lennék, az új Phenomnak mekkora az alapfesze.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest