Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Takemoto

csendes tag

válasz lajthabalazs #79 üzenetére

Köszönöm az eddigi hozzászólásokat! :R

A lakkozás:

- Felületkezelés előtt csiszoljuk át a felületet és portalanítsuk. Ha pácoltuk a felületet, akkor nem kötelező, de óvatosan, ha mégis csiszoljuk.Ilyenkor szintén portalanítsuk.
    - Én ecsetet használtam, de a legszebb felületet a szórópisztoly adja (persze ügyelve, hogy ne folyjon meg a lakk)
    - A lakkot fel kell egy kicsit hígítani, mert alap állapotában sűrű. Másként kell hígítani a szóráshoz és másképp, ha ecsettel visszük fel a felületre. Az ecsetnél kevésbé kell hígítani. Én szemre határozom meg, hogy jó-e.
    - Fontos, hogy vékony rétegeket vigyünk fel. Inkább kapjon 7 vékony réteget, mint 3 vastag megfolyósat.
    - Az első két réteget valószínű, hogy beszívja a fa és foltos lesz a felület. No para, eltűnik a következő rétegek miatt ;)
    - Minden réteg között érdemes átmenni rajta csiszolószivaccsal (250-300as), de az első rétegeknél ne nyomjuk nagyon, mert lecsiszolhatjuk a pácolást is, illetve értelemszerűen az utolsó réteget nem csiszoljuk.
    - Ha ecsetet használunk, akkor azt a száliránynak megfelelően mozgassuk, így ha véletlen csíkos lesz a felület kevésbé feltűnő.
    - Az ecsetből kihullott szálakat addig vegyük ki, míg friss a felhordott réteg, mert ha megszáradt a lakk macerás és ott marad a helye.

A pácolás:

- Itt olvashatsz róla
    - Bükk esetén vigyázz, mert hajlamos a foltosodásra. Fokozottan érvényes, hogy egyenletesen vidd fel a pácot és letöröld a felesleget.
    - Érdemes egy hulladék anyagon kísérletezni, ha nem vagy biztos a munkádban.

Azt hiszem nem hagytam ki semmit. Remélem tudtam segíteni ;)

Üdv.: Takemoto

Új hozzászólás Aktív témák