Keresés

Aktív témák

• Aewyn

csendes tag

Még egy csöpp kiegészítés.

- Természetesen előfordulhat, hogy menet közben változnak egy cuccos paraméterei. Pld elfogy az adott LCD panel, és már csak egy újabb/más panelt építenek be. Vagy egyszerűen megtalálnak egy típushibát és korrigálják.

- Másrészt a gyárban könnyebb egy terméket szoftveresen lebutítani, mint egy teljesen más modellt kifejleszteni. Ezért azután megtörténhet, hogy ugyanez a benső a relisys monitorokban más színmélységgel dolgozik, mint ebben az acerben.

• Aewyn

csendes tag

válasz Perzsa #10 üzenetére

Ugye, hogy... ugye?

Csak összehozzuk ezt a cikket valahogy ;)))))

• Aewyn

csendes tag

válasz MLaca #4 üzenetére

Hát, ha tetszett ;-) írok még.

Érdemes lehet egy ilyen monitor vásárlása során az ésszerűséget is figyelembe venni. Egy picit.

A 19 colos monitoromat már több, mint öt éve használom, és ma sincs párja a képének. Aki a TFT monitorát is így óhajtja venni, hát szíve-joga kiadni egy 17 colosért 150-200-at. Csak ne nézzen szét jövőre a monitorok között, amikor ugyanennyiért sokkal-sokkal jobb monitort fog kapni. Legjobb, ha ezentúl átmegy a utca túloldalára, ha TFT boltot lát majd.

Én első nekifutásra nagyobb monitort akartam venni, de szembesülve a TFT tech jelenlegi állásával, ez kidobott pénz lett volna.

Ehhez képest ez a 17 colos bagóért meglehetősen pompás darab (photoshopp rulz). Gyors, szép a képe, csendes, DVI, villámgyorsan vált az üzemmódok között, normális képe van szöveges üzemmódban is.

Majd jövőre megveszem álmaim monitorát, ez pedig tökéletes lesz másodiknak(dualhead rulz).

De addig is élvezem a TFT előnyeit, s mégsem esz a bánat jövőre, elnézegetve a méregdrága monitoromat az asztalon és olvasgatva PROH! legújabb cikkeit az tökéletes képű legújabb TFT-kről.

---

Akinek ez drága (???), annak nem tudok többet mondani. :)

• Aewyn

csendes tag

Halott pixel: ez egy low-budget gép, tényleg vigyázni kell vele. Tényleg, ki vesz ellenőrzés nélkül monitort?

- színek: én semmilyen gondot nem látok a színekben (G400 rulz), de a gammát a kártyán persze be kell állítani hozzá (sajnos)
    - bevilágítás: nekem csak teljesen fekete képnél látható, akkor is csak felül és csak alig. (Egy samsung 152-eshez nem is hasonlítható, annak még a színes képen is látható)

amiről nem volt szó:

- a gép nem ACER gyártmány. Ugyanez a benső figyel például egy Relisys monitorban is (s még ki tudja hányban)
    - a megadott utánhúzás nem mese: a gyakorlatban nem látható (+)
    - széles tartományban lehet szabályozni a fényerőt. Ekkor sem a kép lesz zajos, sem a monitor nem kezd el sípolni. (+)
    - az analóg bemenet nagyon jó. Tökéletes, zajtalan kép, nem zizis (+)
    - viszont a függőleges láthatóság lehetne jobb is. Aki ilyet vesz, az erre figyeljen oda (a vízszintes ok) (-)
    - a képen nem látható rácsozat, a fehér szép egyenletes. (+)

Aktív témák

Hirdetés