Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • gilfoyle

  őstag

  LOGOUT blog

  "..másrészt az mekkora rotfl már, hogy excelben szerkesztesz sql parancsot..." Az a rotfl, hogy ezt szóváteszed...

  "A guppi az random, érted? Nem tudod a következő percbe' micsinál a guppi."

 • btz

  addikt

  LOGOUT blog

  Nem osztottam az észt, nem tudom milyen ész osztásról beszélsz? Leírtam, hogyan oldottam meg a problémámat, hátha másnak is hasznára lesz vagy épp magamnak.

  Nem tudom melyik posztjaimnak a fele jogsértő? Szerintem összekeversz valakivel.

  Nem tudom milyen indokból, csak feltételeztem, hogy a GDPR miatt változtattak ezen a PhpBB készítői, de ha a ezelőtt évekig senkinek nem volt probléma, hogy alapból kap email értesítést a privát üzeneteiről, akkor ezután sem lesz. A lehetősége, továbbra is megvan, hogy kikapcsolja. Akinek ki van kapcsolva, azért mert szándékosan kapcsolta ki, annak a phpbb_user_notifications táblában notification.method.email sora létezik és a Notify értéke 0. Ezen nem lett változtatva. Aki regisztrált, az elfogadta egy jelölő négyzetben, hogy az email címét tárolom és kaphat levelet az oldaltól. Innentől kezdve ennek tudatában regisztrált. Szerintem innentől kezdve nincs értelme semilyen jogsértésről beszélni.

  Nem mondtam soha senkinek, hogy lexikális a tudásom SQL-ből, ha neked akkora nagy a tudásod, akkor azt írd le, hogy te hogy oldottad volna meg azt a dolgot az Exceles módszer nélkül, annak van érdemi haszna egy fórumon, annak talán én is hasznát veszem és mások is. Én így oldottam meg, ennyire tellett, a célnak megfelelt, pár száz sor létrehozásához elég volt. Aki pro-nak érzi magát SQL-ből az írja le a megoldást. Tudom, hogy az Excelezés nem elegáns módszer, de a célnak megfelelt.

  ⓑⓣⓩ

 • btz

  addikt

  LOGOUT blog

  az, hogy egy levélküldést bekapcsol valaki, majd utólag értesíti az email cím tulajdonosát, jogsértő

  Regisztrációkor (tehát nem utólag) ők is tájékoztatva voltak arról, hogy az oldaltól email értesítések érkezhetnek a postafiókjukba, ezt elfogadták, akkor is ha a hiba miatt nem lett nekik bekapcsolva az opció és nem kaptak levelet. A kimenő levélben pedig ott a link a felhasználói vezérlő puljukhoz, ahol mindent be tudnak állítani.

  tehát ha azt írom, a posztod

  Bocs ezt tényleg elnéztem, úgy olvastam, hogy posztjaim, többes számban.

  miután a posztod legális hasznosság-tartalma nagyjából nulla, miért nem törlöd ki az egészet?

  Mert már leírtam, hogy nem illegális. Ezt csak te állítod, hogy az. Másnak hasznos lehet és nekem is, ha esetleg egy frissítés után visszaálna a gyári állapot, 1-2 év mulva nem szeretném megint 6 helyről előkaparni, hogyan is kell változtatni a kódon.

  sql parancsot szerkeszteni excelben meg olyan szintű bénázás, hogy szerintem szégyellned kellene.

  Nem a szakmám része, nem foglalkozok napiszinten vele, nem tudom miért kellene naprakész tudásomnak lenni belőle?
  A problémát megoldoztta? Meg. Ennyi. Persze elismerem hogy gány módszer, de ez van.

  De még mindig nem látom leírva, hogyan lehet több száz vagy ezer sor SQL parancsot bevinni egyszerűen, úgy hogy csak az user_id mező értékei változnak.

  [ Szerkesztve ]

  ⓑⓣⓩ

 • btz

  addikt

  LOGOUT blog

  sql-ben be lehet szúrni egy select eredményét

  Igen ezt olvastam, nevezhetjük építő jellegűnek is akár, de gyakorlatban mit és hogy kéne ezzel csinálni, az sajnos már nem tudom. Mint írtam, nem foglalkozom napi szinten ezzel, csak weboldal üzemeltetés közben néha kénytelen vagyok ilyenekkel is foglalkozni mint ez az SQL.
  Örülnék neki és szerintem sokan mások is, ha bővebben ki tudnád fejteni , hogy ez az SQL SELECT eredmény beszúrás, hogyan és miképpen lenne segítségemre nagy mennyiségű sor beszúrása esetén, amiben csak az user id változik?

  jól tájékozottság állapotában tevőlegesen kifejezetten hozzájárul

  Ha regisztrációnál ott a jelölő négyzet (mellette a szöveg, hogy hozzájárulok, hogy az oldaltól hírlevelet és értesítési emaileket kapjak), amit be kell jelölni, hogy az illető tudjon továbbmenni a regisztrációban, az nem a tájékozottság állapotában lévő tevőleges hozzájárulás? Illetve egy egész oldal van a felhasználási feltételekkel, cokies kekezeléssel stb, amin át kell verekednie magát az usernek, hogy regisztrálhasson, akkor szerintem az elég tevőleges. Vagy mit kéne még csinálnom, hogy ennél tevőlegesebb legyen?

  [ Szerkesztve ]

  ⓑⓣⓩ

 • btz

  addikt

  LOGOUT blog

  Igen regisztrációkor ott volt és van végig a jelölőnégyzet erre vonatkozóan, csakhogy az nem intézite az ehhez kapcsolódó adatbázis műveletet, csak a regisztrációt engedte tovább. És a felhasználói fiókjában ugyanúgy nem volt engedélyezve a mail küldés, hiába jelölte be a checkboxban, hogy egyetért. Ez lett csak korigálva.

  ⓑⓣⓩ

Hozzászólok Aktív témák