Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
batmanéhes #18 üzenetére
A motionnal mentem a mozgóképet, 10 fps nekem darabos, 15 körül oké.
Ez 2 db logitech webcam, mjpeg-et tudnak leginkább, plusz így az mjpg_streamer 0 erőforrásigénnyel elvan a raspberry-n.
Bár a motion tudja kezelni a kamerákat, mindig rosszabb volt a minősége, mint mjpg_streameren át.
Plusz így egyszerűbben tudom kezelni, hogy kell-e mozgásérzékelés, motion kill ha valaki otthon van, viszont élőképem még mindig van az mjpeg által.Hosszabb távon majd cserélem valami komolyabbra, erre már időm sincs, pedig lett hozzá php-s webadmin is némi konfig lehetőséggel. Tervben volt a bluetooth proximity alapú user check, akartam egy backup internet megoldást, puszta kíváncsiságból csak, meg az alert részt sem dolgoztam még ki, pedig egy SMS gateway nem lenne nagy összeg.
Mondjuk a 6 macska miatt azért volt egy kis idő, amíg a motiont sikerült felparaméterezni, hogy mindenre azért ne riasszon, ami mozog -
Nekem a motionnel azért nem az a tapasztalatom, hogy CPU barát lenne normál FPS értékkel és HD felbontással.
RPi 3 két HD-s USB webcamtól kifekszik 10 FPS felett ha megy a motion.Jó ideje megy egy ilyen otthoni kamera cucc nálunk, főleg a 6 macska távfelügyelete miatt
RPi3-n lóg két kamera, ez lényegében csak egy proxy mjpg_streamerrel belső hálón, az otthoni szerveren van a motion, ami csak akkor kapcsol be, ha egyikünk telefonja sincs otthon. Egy i5m CPU van a homeserverben, abból a két kamera 30%-ot lekarcol motionnal.Ha meg kell még kamera, van régi mobil, IP Webcam appal simán köthető motion alá.
UPS van minden alatt, riasztás meg mehetne bármibe, de nem célja ennek ilyet ellátni. IR érzékeny webcamot nem találtam még, akkor lenne értelme tovább fejleszteni (backup netkapcsolat, riasztások, sms modul).
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Házimozi haladó szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- Mini-ITX
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest