- Nem nyílnak a Foldok?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Egy óra, két rendszer
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
nkmedve
őstag
Csak a felbontást tekintve is hatalmas a különbség (800 x 1340 manapság kb. alsókategória alja egy ekkora kijelzőnél), és erősen kétlem, hogyha csak ekkora felbontásra tellett akkor a panel más szempontokból is sokkal jobb lenne (betekintési szögek, kontraszt, homogenitás, szinek). Szerintem ha bármilyen szinten is szempont a jobbacska kijelző, akkor csalódás lesz az A7 Lite az S után, bár ha valahol meg tudod nézni/nyomkodni kiállitva, az lenne a legjobb.
Nekem S2 8.0" van, hasonlóan annak sincs megfelelő utóda, ezért nem is tervezem lecserélni még egy darabig (5 éve teszi a dolgát, bár nincs olyan sokat nyomkodva). Az biztos, hogyha hirtelen behalna az S2 és utódot kéne keressek akkor nem az A7 Lite lenne a választott (inkább felmennék 10"-ra ahol valamivel nagyobb a választék, apró kávákkal az sem olyan sokkal nagyobb mint a régi 8-asok).
-
nkmedve
őstag
Biztos vagyok benne, hogy így gondolkodnak, de pusztán a számok szerint nézni a dolgokat elég csalóka a különböző képarányok miatt. Még egy 7-es telefon is nagyon távol áll egy 8-as tablet képernyőterületétől. Arról nem beszélve, hogy nem mindenki használ 7-es telefont, sokkal inkább a 6 - 6.5 az átlag.
Én inkább a kompaktabb telefon + kompaktabb tablet híve vagyok. Lennebb látható, hogy mekkora különbség van egy 5.8-as telefon és 8-as tablet között. Még ennek az apró tabletnek is kb. 2.4x nagyobb a képernyőfelülete a telefonhoz képest. Rengeteg felhasználás van amire a telefon kb. használhatatlan (vagy nagyon kompromisszumos), míg a tablet teljesen kényelmes. Ezen pedig nem sokat változtatna az sem ha valamivel nagyobb telefont használnék, egyszerűen a 20:9 és hasonló képarányok ilyenek.
Ettől eltekintve túl tudnám élni azt is ha egy 10-es tabletre kéne váltsak (még ha nem is lenne olyan hordozható mint a fennebb látható 260 grammos apróság), csak lassan már azt a kategóriát is kezdik hanyagolni a gyártók.
-
nkmedve
őstag
Engem egyáltalán nem zavar, hogy van olyan méret, de nem ártana ha lenne kissebb is, hogy lehessen választani annak aki hordozni is akarja. És nem úgy ahogy mostanában csinálja a Samu, hogy csak a legnagyobb változat kapja meg a legjobb ficsőröket (pl. OLED).
Nem hiába van 5 éves Tab S2-m (ami még mindig elég jól teszi a dolgát LineageOS-el), azóta egyedül az S5e volt az amin egy picit is elgondolkodtam. -
nkmedve
őstag
Ég és föld a különbség egy átlag 6.5"-os mobil és 4:3-as 8"-os tablet között képernyőfelületben.
Egy kávátlan 10-es nekem még beleférne, de egyáltalán nem tetszik a tendencia, hogy manapság a jobbacska tabok már inkább 12-nél vannak. Hordozásra borzalmas, akkor már inkább egy 13-as ultrabook.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Surface Go UAG ütésálló védőtok!
- iPad gen 6. - TÖLTŐ CSATLAKOZÓ HIBÁS
- Eladó Dell Venue 11 Pro 7139 i5-4300y 4gb 128gb
- BESZÁMÍTÁS!Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 256GB 5G tablet extra tokkal garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Tab A9 4/64Gb, Akku:100%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Wi-fi Tablet
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest