Hirdetés
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
HardRic
addikt
Egyébként tudom miért... mert 1.6x csak az optikai zoom. A maradék 0.4-et az automata meglehetősen ügyesen pótolja, érezhető, hogy nem sima kivágás+nagyítás történik. Ez pro módban nem lenne jelen, és menne a háborgás sok oldalról, hogy milyen trágyák a képek, és miért csak 1.6x. Pedig hosszú záridős képeknél néha nagyon jól jönne.
-
pbazsi73
csendes tag
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Akkor várok még egy kicsit, hátha elérhető lesz op5-re is.
Köszi
-
LS44
csendes tag
Valaki tud valamilyen módszert a bemeneti/kimeneti részeknek takarítására? (port kiszedni stb)

-
gergotakacs
tag
válasz
tobias88888
üzenetére
kipróbálom köszi!!
-
tobias88888
őstag
válasz
gergotakacs
üzenetére
Kipróbáltam már vagy 10 félét az évek során, egy éve a Black Player Pro-t használom
-
válasz
gergotakacs
üzenetére
BT -vel nem működik?
-
f3rdzs0
senior tag
válasz
gergotakacs
üzenetére
ah akkor ezért küldte a képet macika

sound beállításoknál van equalizer a telefonban. de értelem szerűen az mindenre érvényes, nem csak specifikus appra
-
f3rdzs0
senior tag
válasz
gergotakacs
üzenetére
nincs default music app. mmint a play music az. én azt tudom ajánlani. elő is fizettem volna rá, de aztán rájöttem hogy spotify olcsóbb, úgyhogy én azon ragadtam.
ha meg music player kell akkor ott a play music. -
Macika66
addikt
válasz
gergotakacs
üzenetére
-
gergotakacs
tag
milyen zenelejátszót használtok?
a gyárin nincs equalizer. :-/ -
tomp
félisten
Hozok egy adag képet.
A 2. kép(naplemente) és az utolsó készült Pro módban. A 6.-8. 2X-es auto. A hajó HDR. Az összes többi sima autó mód. Vagy talán a távolabbi Tihany HDR. De ebben nem vagyok biztos.
Szerintem a kamerában igen csak sok plusz van elfojtva. Ha ráfeküdnének akkor brutál szép képeket lehetne csinálni. A másodlagos kamera látszólag erősen vissza van butítva az auto mód miatt.
Este a H264 miatt a 4K erősen kockásodik. Reméljük a következő frissítéssel már HEVC lesz.
-
Macika66
addikt
válasz
Blizzardking
üzenetére

-
tomp
félisten
Az ujjlenyomat olvasó miként működik? Rendszerszinten van tárolva a minta és a rendszer nyit vagy van ehhez külön dedikált chip ami tárolja és ellenőrzi a mintát? Azaz rendszertől független a dolog?
Ezt még nem sikerült nekem kideríteni.
-
jUUh
addikt
Köszönöm a válaszokat!

-
tobias88888
őstag
Korábban probléma volt nálam, hogy nagyobb fájlok másolása megakadt a telefonra usb-n keresztül. Ezt az egyik gépen sikerült orvosolni a driver feltelepítésével, de a másik gépen most próbáltam és az sem segít. Olyan 50 megáig még úgy ahogy sikerül, de a 100 megás fájlokat már nem tudom leszedni a telefonról mert hibaüzenettel leáll a másolás minden féle módban.

Ötlete van valakinek esetleg?
-
Macika66
addikt
válasz
Blizzardking
üzenetére
Az a kettő amúgy nem ugyanaz?
Mert valaki nemrég mondta itt a topicban, hogy ilyen jó videot nem látott még a jellyről.
A video készítőjének szándéka pedig a latency szemléltetése lett volna a leírás szerint... -
horvi0813
tag
Sziasztok!
Ha megveszem a telefont innen: https://oneplus.net/hu/oneplus-5
akkor utána még az Áfa + Vám rákerül az ottani árra vagy ezeket már nem kell fizetni?
Köszi!
Gábor -
jUUh
addikt
válasz
Blizzardking
üzenetére
Akkor kamu?
Köszi a választ. -
jUUh
addikt
Üdv ismét!
Tegnap voltam itt pár kérdéssel, mert ha minden jól megy egy ilyen telefonra ruházok be.
Természetesen a 8GB-s verzióra már 11 napos shipping lett írva...
MIndegy. Arra lennék kíváncsi, hogy a jelly cucc mellett említették ezt a " screen latency / touch latency " jelenséget,ez még van? -
kisspepe
tag
Használ-e valaki valamilyen applocker alkalmazást? Szeretnék pár programot külön lezárni, ha oda adnám valakinek a telót megnézésre, meg se tudja nyitni azokat amiket nem szeretnék.
-
rankesz
veterán
válasz
Macika66
üzenetére
Hát, én anno csinálhattam akármit, se a restore zip, se a gyári rom dirty flash nem segített, pedig körbe lett járva a téma elhiheted, voltak fontos adatok amiket menteni kellett volna. Szóval azt rásütni rögtön hogy user error... Gondolom ollie se ma kezdte...

Blizzardking: nekem a második a listában (dev: Per Lycke) xda-n erről olvastam hogy sokan használják op5-ön, ezzel kb. az appokat témáztam, míg a szintén népszerű Ozone meg a kezelőfelület (center clock, 4 oszlopos qs csempék, transparency, kiemelés (accent) szín, alkalmazásváltó lapok mérete és sarkainak kerekítése, minden bezár gomb pozíció, stb) ehhez még jön google tárcsázó és névjegy, pár egyedi csempe (immerszív mód, egy érintéses mobilnet, szinkron ki be, stb)
-
Blizzardking
őstag
válasz
PhoenixK
üzenetére
Bevallom, nekem meg jobban tetszik a kivágott hátú

Csak anno nem tudtam hogy olyan is van.

kisspepe - ha van fent twrp, csinálj egy teljes mentést. Pont ez fog megmenteni attól hogy újra nulláról kelljen belaknod ha beüt valami.

rankesz - ezek közül melyik a tiéd? A negyedik? És az a Swift black miben más? Próbáltál többfélét is?
Macika - ezt pl nem tudtam hogy van ilyen lehetőség!

-
rankesz
veterán
.Nem tettem fel, majd ha lesz rovo féle Xposed, meg mellette stabil gb
De lehet akkor se, kb át van már úgy szabva a kezelőfelület ahogy anno xposed segítségével használtam.#4652 ollie Anno én is így jártam tavasszal a 3-al, arra már nem emlékszem hogy aosp vagy oos alapú romot nyírt ki. De a héten melóban bátor voltam (vagy vakmerő?) és egy életem egy halálom feltettem a substratum - ot, 2 témából összeollózva a kinézetet. Se mentés, se újra telepítés lehetőség ott bent,, sőt az egyik téma még zsebbe nyúlós is volt... (Pitch black, 500 péz)
-
kisspepe
tag
válasz
Blizzardking
üzenetére
Sikerült megcsinálnom, youtube video alapján. Működik is.
Lehet majd később megpróbálom a ROM cserét is, de azért nem nagyon szeretek ilyeneket csinálni, mert nem akarok úgy járni, mint amit pl. most Ollie írt. Elég drága telefon ahhoz, hogy véletlen is tönkre tegyem. Tudom nem könnyű, meg garancia akkor is van rá, de azért mégse lenne jó.
-
Substratummal vigyázzatok, mert most, hogy eltávolítottam a témákat (visszaállítottam az eredetit), nem bootol be a teló. És az után sem, hogy visszaflasheltem a gyári romot.
mod: sajnos kellett data-t is törölnöm, a nélkül nem lehetett bebootolni...
-
válasz
Blizzardking
üzenetére
Touché! Megrendelve!

-
-
twi452
senior tag
válasz
Albigator
üzenetére
Ha megnézed a képeket azokon is látszik a különbség.
A bumber egy vastagabb és teljesen körben védő tok. A sima pedig egy vékonyabb hátlap ami ki vannak vágva a gomboknál illetve alul felül.
A sima hátlap csak annyi vastagságot ad, hogy nekem így pont kényelmes lett a fogása a telefonnak, illetve a textúra is nagyon jó. -
válasz
Blizzardking
üzenetére
Köszönöm, de MoFi beszerzési helyet eddig csak tibcsi0407 linkelt! (igen, afelett viszont átsiklottam...)
Próbálkozz meg a keresővel, hogy milyen store-t ajánlanak eddig!
-
Albigator
őstag
válasz
Albigator
üzenetére
Ja rájöttem közben a Oneplus oldalát nézegetve... Nem lehet olyat kuponnal rendelni, hogy tok+füles, tok+védőfólia stb. hanem csak egy adott dologra érvényes a kedvezmény. Már csak az a kérdésem, hogy a "OnePlus 5 Protective Case Karbon" (26,95 EUR) és a "OnePlus 5 Karbon Bumper Case" =31,95 EUR) között mi a különbség?? Vagy ha esetleg egy "OnePlus 5 Flip Cover Black"-et rendelnék 21,95 (EUR) és szereznék kupont, akkor tényleg csak 1,95 euroért lenne az enyém?
-
OP5 lett a következőnek kiválasztott telefonom, és szeretnék egy tokot is hozzá. A MOFI tokokat honnan érdemes rendelni? Van valami bejáratott hely/eladó?

-
Blizzardking
őstag
válasz
kisspepe
üzenetére
Azt tudatosítsd magadban, hogy amit akarsz csinálni - átverni a gpst a pokémon miatt - az egy elég erős beavatkozást igényel. Úgy nem fog menni, hogy szalvétával fogod meg a telefont. Vagy ota és lencsibabaszemek, vagy root, custom tom, twrp fake gps és pokémon. Ezért írtam a custom romot, mert azzal lesz a legegyszerűbb frisstened. Nem muszáj, de azzal két kattintás. Ha gyárin akarsz maradni, csak rootolva, azt bonyolultabb frissíteni. A custom frissítések 1-2 napos difivel követik az otát. A múltkor az egyik csávó szabadságra ment, és a topikjában kinevezett egy helyettest aki válaszolt a kérdésekre

-
kisspepe
tag
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Egyébként ha ezt megcsinálom, ugyan úgy fog tudni frissíteni a rendszer interneten keresztül, ha új gyári ROM jelenik meg?
-
kisspepe
tag
válasz
Blizzardking
üzenetére
Köszi a segítséget, de nem teljesen világos. ROM-ot azt egyenlőre nem szeretnék cserélni, csak a rootolni, TWRP-t, Magisket és FakeGPS Go-t feltenni.
A TWRP oldalán egyik lehetőségnek azt írják, hogy a Play áruházból töltsem le a TWRP-t. Angolul kevésbé tudok, de úgy látom ennek a használatához elősször Rootolni kellene a telót? Roothoz ott nincs leírás.
Hogyan kell rootolni a telót? Meg kell csinálnom a bootloader nyitást is, vagy az csak customRom esetén kell?
-
kazanka
őstag
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Medveketrecet is?
-
mjani1172
addikt
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Én nem várok, mégis kapok mindent, bár én Blue mail-t használok és nagyon jó.
Teljesen off: Miket tervezel? -
twi452
senior tag
válasz
gergotakacs
üzenetére
A tied egy évvel ezelőtti build 2016.04.02. dátummal az enyém 2017.07.20. és ez van fent a google play-en
Ott kéne rákeresned a Gboard-ra és megnézni mi a helyzet.
6.4.16-os a jelenlegi -
tibcsi0407
félisten
válasz
mjani1172
üzenetére
Mindig várok valamit. Van, hogy 11-kor felhívnak, hogy délig árat kell adni egy tervezésre, miért nem adtam. Ja, mert nem láttam az email-t és éppen a Tesco-ban nyomulok az asszonnyal.

Nálam az EMUI-nál is voltak késő üzenetek a Honor V9-en, de nem volt annyira drasztikus és random, mint a MIUI. -
mjani1172
addikt
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Ezt elfogadom (az értesítéseket hiányát),
én inkább az egyébb himi-humi appok kilövésére gondoltam.
Nekem a mate 9 nem lövi ki, pedig beállítom hogy lője ki, mert én kb 100-150 levelet kapok naponta, így folyamatosan csipog meg csinál valamit,bármit állítok.
Bár mondjuk ha tényleg vársz valamit ráfrissítesz és kész. -
-
mjani1172
addikt
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Most tényleg komolyan kérdezem, mit számít, hogy kilő-e valamit a memóriából vagy nem? Mondjuk kilövi,mennyi idő alatt inditja egy mai csúcs teló? 0,5 sec? Évek óta olvasom ezt a dolgot, valószínűleg itt mindenki olyan fontos ember hogy már csak ezen az időn tud faragni, a többi az már foglalt.
-
twi452
senior tag
válasz
gergotakacs
üzenetére
-
twi452
senior tag
válasz
gergotakacs
üzenetére
Beállítások, második pont: számok sora
Elég beszédes azért

-
Blizzardking
őstag
válasz
tibcsi0407
üzenetére
A gyári menüben is van 3 doze móddal összefüggő beállítás. Az egyik az alap, a battery optimization, ahol ki-be lehet kapcsolni appokat. A másik ugyanitt a három pöttyös menüben advanced optimization ki/be, a harmadik a developer settingsben a doze mód ki/be. Kérdés hogy ez az app ehhez még hozzáad valamit, vagy csak egy helyen lehet kapcsolgatni mindent?
Az autostart az más, látom azt is tudja szabályozni. -
HardRic
addikt
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Ezzel a módszerrel már kinyomtam már pár appnak a background folyamatait, ez is hasznos tud lenni:
How to Freeze Any App’s Background Processes without Root on Android 7.0+ -
HardRic
addikt
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Na erre kíváncsi leszek. Köszi.
-
tibcsi0407
félisten
Na ez elég jó kis tool: [link]
-
twi452
senior tag
válasz
gergotakacs
üzenetére
Ahogy írták ezt ki lehet kapcsolni

A pontos neve a menüben: Gombok hosszú nyomása: szimbólumok -
HardRic
addikt
válasz
gergotakacs
üzenetére
Ha kikapcsolod a másodlagos karaktereket, akkor a-ra hosszan nyomva á lesz. Külön számsort is be lehet kapcsolni, így nem lesz e-re nyomva 3-as a default longpress.
-
gergotakacs
tag
-
jUUh
addikt
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Remélem így lesz.
dbrand skin-t vett már rá valaki egyébként? 
-
jUUh
addikt
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Igen, ezért is nagyon szimpatikus. Mostani Redmi Note 3 mögött is vannak azért XDA-s arcok, de ezek szerint itt még nagyobb a community.

ollie: Hát a MIUI nekem aztán sosem hiányzik...
Szerintem az elmúlt kb 2 évben amíg Xiaomi telefonom volt, pár hónapon kívül NX ROM vagy RR rom pörgött. Azokkal viszont nagyon jól mennek. -
tibcsi0407
félisten
A Mi Note 2-nél túl későn jelentek meg, mivel a Xiaomi piszok lassan adja ki a forráskódot és az is hiányos. Ellenben a Oneplus minden build-nél kiadja a forrást is.
Aki szereti a custom build-eket és a közösség által (is) jól támogatott telefonokat, annak a Oneplus tökéletes készülék.
-
jUUh
addikt
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Tudom, ezért váltok egyből custom ROMra .

-
tibcsi0407
félisten
Hosszabb ideig használtam Mi Note 2-t, majd teszteltem Redmi 4A-t, Redmi Note 4X-et, van a családban Mi 4C, Redmi Pro és szerintük nem tudok lockolni egy appot, meg az akkukezelést beállítani.
No comment. Mindegyiken bugos a notification, meg használhatatlan a memóriakezelés. -
jUUh
addikt
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Én tényleg imádom a Xiaomi-t, kedvenceim, de csinálnak f.ságokat. ismerősöknek nem is ajánlom mindig, mert a MIUI egyszeruen borzalom (nekem). Logikátlan elrendezés, lassab mint egy stock ROM, az értesítések nekem mindig késnek, akarmit allítok be... Jó a Xiaomi de van amit nem lehet tagadni.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Reflinket megosztani tilos!
Hirdetni tilos!
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Horgász topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell notebook topic
- Hardverfogócska a kertben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Honor Magic 8 Pro 512GB Black Karcmentes! Ajándék 100 Wattos SuperCharge töltő!
- Google Pixel 9 Pro XL 16/256gb
- iPhone 13 Pro / 128GB / Silver / Gyári kártyafüggetlen (055)
- iPhone 13 Pro Max / 128GB / Alpine Green / Gyári kártyafüggetlen (056)
- iPhone 14 Pro Max / 256GB / Silver / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (216A)
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4388
- Óriás! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700 / RTX 3080 / 16GB DDR4 / 512GB SSD!
- szinteÚJ 2030 Gar! Dell Pro Max 14 Ryzen AI 9 HX PRO 370 32GB LPDDR5X 1TB NVMe SSD
- Lenovo T495s Ryzen 7 pro 3700U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Köszi a választ.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerintem az elmúlt kb 2 évben amíg Xiaomi telefonom volt, pár hónapon kívül NX ROM vagy RR rom pörgött. Azokkal viszont nagyon jól mennek.