- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kinder
senior tag
válasz Schuler888 #32 üzenetére
Nekem Tesla Model 3 P van.
Erre szoftveres frissítés kb havonta jön ki, tehát kis kompromisszummal az első 2018-as modellek is naprakészek.
Hardveresen már nem annyira, mert pl 2019.04. volt egy nagyobb frissítés, a full self drive hardver egységet 2.5-ről 3.0-ra upgrade-elték, úgyhogy a régi nyilván már nem tudja ugyanazt a vezetéstámogatást, mint mondjuk az én 2020 februári autóm. Viszont már a 2021-es is más, belül is kicsit, meg kívül is, pl kapott led matrix első fényszórókat.
Szóval már megvan ez, amit írtál, nem úgy van, mint régen, hogy a golf6 kb 7 éves élettartama ( és egy ráncfelvarrás valahol 3-4 év között ) után jött a golf7, hanem évente van legalább 1 hardver változtatás.
Ez akkor marha jó, ha 2021-ben veszel egy 2021-es autót, mert a legfrissebbet kapod, de pl 2 évesen már elmarad a 2023-as verziótól.
Persze, mivel modulárisra van megcsinálva, mint egy számítógép, cseréltetheted az alkatrészt, a példánál maradva a 2,5 FSD-t is lecseréltetheted, ha akarod 3.0-ra, és akkor különösebb gond nélkül van egy kb új autód.
Nagyjából remélem érthető. -
mjani1172
addikt
A világ változik.
Míg kína agresszívan terjeszkedik és borzasztóan nyomul minden téren, (bár szerintem közel sem tudnak autót gyártani, csak nagy a hype minden téren) addig az amerikai, és különösen az európai döntéshozók semmilyen szempontból nem tudnak értelmes dologra koncentrálni.
Európa ebben sem életképes. -
Schuler888
senior tag
A logon attol meg marad
Arra leszek kivancsi h milyen lesz ha egy evben 2+ szer frissul egy adott modell mintha ev elejen kijonne a golf8 de oszre mar a golf9 a meno.."Jelenleg 11(!!!) pro maxom van, minden téren megfelelő, az s21 ultrat földbe dongoli, aki mást mond az hazudik." - Tiger. :'DDDD
-
k-adi
nagyúr
"Kína szó szerint ráérzett az elektromos hajtású autókra"
Persze mert a hagyományos versenyben lemaradt, kimaradt, így inkább rögtön mennek eautora.. ami a jövő... okos és egyben ijesztő is lesz mikor jönnek más piacra is és tarolnak, mint anno a Huwi a mobilokkal.. aztán majd bannolják őket is
-
-
Örni
senior tag
- Képzeld! Vettem egy elektromos autót!
- Mit vettél?
- Honnan tudtad?There's too many men, too many people, making too many problems!
-
Graphics
Jómunkásember
Én tudom mi az önhordó karosszéria, ott csesztem el, hogy két darab idézőjelet elhagytam.
A nem megfelelő megfogalmazás a részemről hiba volt.
Ha hibázok elismerem, de nem hülye vagyok, legalábbis úgy gondolom.
Sőt, az is sok volt, amit leírtam, nekik nem kell az autó, mindössze a know-how, és az infrastruktúra ...
A többi rizsa felesleges.
Ebben nincs visszakozás, de köszönöm
[ Szerkesztve ]
Tirexi -> Aurasync -> NvidiaRTX néven folytatja áldásos ténykedését 2025-ben...Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Graphics
Jómunkásember
válasz mjani1172 #21 üzenetére
Most se írtam ilyet.
Te írod le újra... Nem lehetne lapozni?
Persze, nincs hozzá közöm. Neked van igazad. Nem írtál semmi bántót, csak hogy hülye vagyok hozzá.
Legyen! Nem érted, amit írtam, lehet ez személyesen nem így csapódik le. Nézd meg a NEVC platformját és talán úgy megérted mit írtam...Ha akarod megérted, ha nem akkor kötekedsz tovább. Ez már nem rajtam múlik
Ezért is kértelek fejezzük be.
[ Szerkesztve ]
Tirexi -> Aurasync -> NvidiaRTX néven folytatja áldásos ténykedését 2025-ben...Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
mjani1172
addikt
Szerintem rohadtul világosan írtam.
Beidéztem a kérdéses mondatokat. Hülye voltam hogy válaszoltam.Eddig semmi bántót, semmi negatívat, semmi sértőt nem írtam. Amit írtál nettó hülyeség,(látszik, hogy fingod nincs az autógyártáshoz) ezt én teljesen normálisan szakmailag megcáfoltam.
És még te vagy megsétődve.
A karosszéria bizony csak egy burkolat
Mondogasd tovább a hülyeséget. -
Plug Life
senior tag
Az Apple-t csak megvárják vele 😂
-
Graphics
Jómunkásember
válasz mjani1172 #18 üzenetére
Oké, akkor végülis mihez tetszett hozzászólni... Itt én önhordó karosszériát sem taglaltam.
Ejh, minek kezdek én bele a veled való beszélgetésbe már nem tudom.
Hozzászólni akartál, vagy belémkötni. Mert ha utóbbi, akkor mellőzzük, hanem akkor írd le külön a véleményed.
Én elengedtem. Egyezzünk meg abban, hogy NE reagálj, se itt se máshol. Így jobb lesz mindenkinek. Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz mjani1172 #16 üzenetére
Ez rendben, viszont nem ezért ruházott be a Xiaomi . Ezt meg már írtam is.
Főleg úgy, hogy ez nem egy villanyplatform.
[ Szerkesztve ]
-
mjani1172
addikt
Az önhordó karosszéria nem burkolat.
Ezek nem érvek, hanem tények.
Többek között meghatározza:
-a dizájnt
-a futóművet (konstrukcióját, bekötési pontjait,az autó tengelytávját, viselkedését, tömegközéppontját)
-utastér (alakját, méretezését, viselkedését, helykínálatát, zaj és rezgés komfortját, hőkomfortját, ülések pozícióját ,ajtók méretét, beszállási komfortot,csomagtartó méretét)
-légellenállását, (gazdaságosság!)
-élettartamát (aktív és passzív módon, felhasznált anyagok és technológiák+korrózióvédelem)
-javíthatóságát
-biztonságát, (aktív és passzív módon)
-a hajtásláncok elhelyezését, azok variálhatóságát, (pl akku, első vagy hátsó motor beépíthetősége)
Röviden csak ennyi. Persze biztos van amit hirtelen kifelejtettem.[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz mjani1172 #14 üzenetére
Várom a felépített érved erre akkor Szeretnék ma is tanulni valami újat.
Mondom az én álláspontom: Nem egy 10+ éves modellt fognak bedobni a piacra ( mert mi ugye a NEVC-ről beszéltünk), szerintem ez eddig tény és világos, mert abból elég nagy blama lenne.
A karosszéria bizony csak egy burkolat, ami nekik lényegesebb az az esetleg elért eddig fejlesztések, (és mondjuk egy nem elavult EV platform), amiből persze nem sok van, illetve, hogy relatíve olcsóbban tudnak infrastruktúrát szerezni.
Ami inkább kimaradt ebből a mellékszálból a Foxconn platformja, de arról itt még nem volt hír.
Várom az álláspontod.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Nem valószínű, hogy ezzel kezdik.
Ez a típus már több mint 10 éves alapokra épült már...
Amúgy is az csak egy burkolat, nekik a belső fog kelleni.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Ebből is kijön majd havonta 3-4 tipus? Ohhh. Lenne miben válogatni.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
kzcs
tag
Elektromos SAAB csak más néven
[link][ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
autó
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Ricardo
titán
Kíváncsi vagyok mi lesz ebből.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen videókártyát?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Óra topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Viccrovat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- samsung galaxy s23 ultra kifogastalan 2026 12 ho-ig sestore garancia plusz 2 tok 30 ezer ertekben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest