- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Légies iPhone halvány színei
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Necroman_Mk2
őstag
Fölment a Toshiba/Dynabook gépemre, semmi gond, sőt, mintha picivel gyorsabban betöltene a rendszer. A feleségemére majd jövő héten teszek eg ypróbát.
-
fisi
senior tag
Sziasztok!
Probléma jó hónapja a következő- HBO GO opera alatt random fagyásokat produkált- ezt megoldottam másik böngészővel- azóta a youtube vidik alatt fagyott ki néha.
Tegnap mondom újra telepítem a rendszert meg is történt- felraktam az összes új frissítést.
Ezután úgy tünt megoldódott a fagyás probléma működött opera alatt is az HBO. Oké ma telepítem vissza a játékokat stb, és a Jedi Fallen Order letöltés közben fagyott ki.
Memória teszt 3 óra alatt lefutott semmi hiba- szerintetek winfos problem vagy mit nézzek még meg a gépen? -
csabili74
aktív tag
Hali. Nem tudom, hogy ide tartozik e, de már régen küzdök vele: Pár hete a következő probléma adódott: ha chrome, vagy firefoxon vagy bármilyiken játszom le youtube videót, vagy bármilyen videót, elkezd recsegni, mint a régi bakelit lemez, vagy éppen hangosan magas hangon sipolni párat, vagy éppen pattogni , aztán elmegy a hang. Először azt hittem, hogy a Soundblaster, kiszedtem, ugyanugy csinálja. Egyenként tiltottam mindent, mindegy mit teszek, midegy, mivel oldoóm meg a hangot, ugyanezt teszi. A ramokat leteszteltem, azók jók, aztán kapott a gép egy vadiúj telepítést, de továbbra is az van. A videókártyát kivettem, az alaplapival csikos két, hanghiba még mindig megvan. Bios frissítés oda vissza, teljesen új windows telepítés... Már csak az alaplap, esetleg a proci maradt.
Ami érdekes, hogy Operával Netfilx jó, M4 online szintén.
Alaplap Biostar TB85
Proci Intel Core I5 4460
16 gb memória
Windows 10 pro
Ebben a videóban próbáltam demonstrálni -
Wasquez
senior tag
Szerintem egy rendszer javításos újrázás fog segíteni, nekem totál kinyírta a gépemet az említett frissítés, használhatatlan lett a teljes gépház, semmi nem működött benne!
A windows 10 frissítés nagy újítása, hogy eltűnt az eszközkezelő lehetősége a sajátgép jobb klikk menüből!
Nem értem, hogy mi értelme van ezeknek az alp funkciók ide oda rakosgatásának, annyira unom már!
Nem tudom, hogy ha összeszámolnám, hogy mennyi időt vett el az életemből a windows 98-tól kezdődően az eddig itt volt, most hol lehet felesleges keresgélésekkel elszabott percek sokasága!? -
zoner15
csendes tag
Sziasztok. Remélem jó topicban járok, de nekem magától mindenáron feltette a gépre az új frissitést és azóta a gép teljesen random produkál játék6filnézés alatt laggokat és olyankor a hang is meg minden szaggat,annyira ,hogy egy idő után a tálcán az egér is.Másnál is jelentkezett hasonló? Van rá megoldás? (Nagyon átlag user vagyok )
-
Wasquez
senior tag
Úgy érzem, hogy kezdenek a vízfejű mamutok kissé túlzásba esni ezzel az irányvonallal!
Már nagyon unalmas ez az erőszakos hozzáállás a szoftveróriásoktól! -
Wasquez
senior tag
Mi történik éppen a világban , van valami nagy windows update, meg google összeomlás?
A laptopom dög lassú, eltűnt a youtube bejelentkezésem, nem tudok a gmailre bejelentkezni.
Az asztali gépem teljesen döglött, nem jelennek meg az ikonok az asztalon, nem működik a kis nagyító az startmenüben, folyamatosan írja a lemezt, már vagy 5 órája megy, folyamatosan írja a tűzfal a windows hibajelentés küldési kérelmet. -
Tomcat
őstag
Nálam pl igen. Ahogy feljebb is írtam 1909 volt előtelepítve a most 3 hónapos gépemre. Pár hete elkezdte ajánlani a 2004-et. Hozzá sem nyúltam hagytam úgy ahogy volt. Kb 2 hete a 20H2-t van az update-en ugyanott 2004 helyett. Megnéztem jelenleg is 1909 fut rajta, nem rakta fel a 2004-et magától.
-
Nem egymásra épülnek a dolgok frissítéskor?
Ha valakinek nincs fent a 2004 de megkapja a 2010-et akkor az nem jelenti egyértelműen a 2004 felkerülését is?
Ha valakinek nem volt fent a 2004, de megkapja a 2010-et, anélkül, hogy a 2004 felmenne, miként tudja meg, mikor jön el egy olyan modul frissítése, ami a 2004-ben változott, és az aktuális frissítés arra épül? És akkor mi lesz a fogatókönyv? -
martonx
veterán
Könyörgöm, ne keverjük már ide a 2004-et, ami egy híresen szar win update volt. Ez most a 20H2 update, a 2004 a 20H1 volt. Nyilván aki már túlesett a 20H1-en, most azokon a sor, hogy 20H2-re lépjenek, és erről beszélek, hogy ebben az esetben a kozmetikai 20H2-től nem kell félni, mert semmi extra nincs benne, ami megfektethetné a gépet.
-
Nem hinném, hogy a visszaküldött telemetriából nem lehetne kigobozni, hogy kinek mi van a gépében, és ha pl nem éri el a 10%-ot, 1%-ot globálisan akkor nem nyomjuk ki neki másnap már, hogy "nem naprakész a szoftver, frissítés elérhető" ... Hanem pl ai generált statisztikát kap, hogy pl mi ami régi, és esetleg bajos lehet.... Nem is kéne mindenkinek így nyomni elég lenne, ha pl ez lenne a "tudj meg többet" mögött, és nem egy opps something went wrong szntű semmit mondó cucc....
Nekem is lejött a 2004, egy hét alatt 8-10-szer kékhalálozott... Minden ajánlott dolgot próbáltam, semmi... Visszatértem OS alapján a 1909-re... Azóta meg a ritkán de használt Edge nem működik.... Arra is megpróbálva mindent nem jutottam előre, és maradt a konklúzió: OS reinstall kéne, vagy képből visszaállítás.
Ha tudom, hogy ezt okozza a 2004, akkor nem érdekel... De persze egy hónapon belül megint fog zaklatni, hogy elérhető, mert én biztosan nem tudom, hogy miért nem akarom felrakni.
-
Stylefilter
csendes tag
Nekem a 2004 sem tud lefrissülni, mert a legvégén mikor többször is újraindulna a gép kékhalált kap, ezért hajszál híján, de nem tudja befejezni a frissítést és visszavonja az egész procedúrát. Már legalább 4x futottam neki május óta, de semmi változás.
Valószínűleg a 2016-os hangkártya driver okozza - amit biztos hogy nem fogok eltávolítani, mert nincs frissebb - vagy esetleg az Afterburner (?) - ezt kétlem
Vagy talán az LG monitorvezérlő driver? -Ehhez sincs frissítés és nem is lesz.
Próbáltam leválasztott usb eszközökkel is, az AMD driverből mindig a legfrissebb van fenn, más ötletem már nincs. -
martonx
veterán
válasz
st3v3np3t3r #106 üzenetére
Egyrészt nem azt mondtam, hogy szar a konfigod, simán elfuthat még rajta egy böngésző, vagy egy office. Ettől még tény marad, hogy az informatikában a 11 év óriási idő, és abszolút irreális elvárni egy naprakész OS készítőjétől, hogy 11 évre visszamenőleg minden létező konfiguráción teszteljen.
Másrészt mindig a tavaszi frissítésekben vannak a komoly változások, az őszi az csak egy erősebb patch csomag, minimális UI változással.
Ergo sose ezzel kell óvatoskodni, hanem a tavaszival, amivel voltak is bajok rendesen, nem véletlen, hogy hónapokat csúszott. Az óvatosság nem árt, ahogy feleslegesen hangulatot se kell kelteni egy rekord öreg konfig tapasztalatai alapján. :D
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Mi bajod vele? Teljesen jól fut rajta nagyon sok minden!
Azért a feleségem gépén is szarul működött a tavaszi nagyfos frissítés! Ugyan azok a hibák voltak nála is, mint az én gépemen. Nem működött se a start menü,se a gépház, se az értesítések és még sorolhatnám. Pedig az ő gépe sokkal fiatalabb mint az enyém!
Nem árt az óvatosság!
-
martonx
veterán
válasz
st3v3np3t3r #104 üzenetére
Jaaaaa, ez esetben nincs több kérdésem. Az is csoda, hogy ezen a konfigon még fut win10 (konfig 6 éves volt a win10 2015-ös megjelenésekor is). Feltételezem az nvidia is pont annyira leszarja egy 11 éves vga-jának a supportját, mint MS egy 11 éves konfignak.
Viszont ilyen konfiggal miért tanácsolsz el más naprakész konfiggal rendelkezőket a frissítés telepítésétől? Totál nyugodtan fel lehet tenni a 20H2-t. Már a harmadik gépemen is napok óta gond nélkül fut. Az is igaz, hogy a legrégibb gépem 3 éves.
-
martonx
veterán
válasz
st3v3np3t3r #102 üzenetére
Ezek a problémák pontosan milyen konfiggal, milyen VGA driverrel jönnek elő?
-
andor80
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #97 üzenetére
Szia mik a grafikai hibák.Nekem is megjelentek azt hittem vga ram hiba zöld kis kockák 3d ben.
-
Tomcat
őstag
válasz
st3v3np3t3r #97 üzenetére
Akkor talán várok vele még egy kicsit. Nem szeretném a frissen beszerzett Renoir-es gépemet elcseszni egy hibás update miatt.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Ne, ha nem akarsz fejfájást. Nekem 1909 volt a gépemen,. Nem tettem fel a 2004-et, mert letiltotta a Virtualizációt. Kijött a 20H2, bátorkodtam feltenni, szerencsére működött minden rendesen.. pár napig, ma el kezdett random crashelni meg grafikai hibák jelentek meg, mint ha a gpu lenne rossz, de nem az, mert backupból visszatettem a 1909-et és minden gond megszűnt. Szerintem ahogy a 2004-et, úgy a 20H2-t is úgy elb@$zták, ahogy a nagykönvyben leírják.
-
-
ncc1701
veterán
1909-ről közvetlen 20h2 frissítés az okozhat gondot? Mert van olyan gépem, ami kapásból átugraná a 2004-es verziót.
-
-
Yeffy
veterán
nem tudom, nalam mi kerek, vagy nem kerek, de nekem meg a majusit sem szedte le a Win Update, magamtol meg nem merem felrakni...
-
XZoli
aktív tag
bár ne tenné
-
Mart10000
aktív tag
Jelenleg kézileg telepíthető formában van jelen opcionális telepítési lehetőséggel. Szerencsére nem volt probléma egy újabb verzióra való áttéréssel. A mostanival elégedett vagyok, amit remélhetőleg nem ront el később az újabb verzió.
-
akaido
addikt
Kívánom, hogy legyen igazad!
Ezek a visszatérő bosszantó hibák olyanok mint a szúnyogok, folyamatosan "szívják a véremet", puffogtatva azt az ősrégi igazságot, hogy tökéletes op.rendszer nem volt, nincs, és nem is lesz...legalább is már 58 évesen nem remélem, hogy találkozom ilyennel. -
Norb79
őstag
"szorosabbá vált az Xbox Game Pass for PC szolgáltatással kapcsolatos integráció"
Ez vajon mit jelenthet a gyakorlatban? -
válasz
Armagedown #69 üzenetére
Köszönöm szépen a hasznos infókat, beállítom.
szép délutánt
-
-
Tegnap megcsináltam, elvileg jó, majd kikapcsoltam. Most hazaérek bekapcsolom és erőlteti a MS fiókot. Nincs is olyan korlátozott vagy mi, hogy felhasználónév. Csakis elhalasztás 3 nap múlva. Nincs, nem is akarok MS fiókot. Persze az "emlékeztess 3 nap múlva"-ra nyomtam, működik is, de nem akarom látni ezt 3 naponta. Másnak is volt ilyen, vagy valamit nem vettem észre? Köszi, üdv., zeb
-
arn
félisten
válasz
E.Kaufmann #57 üzenetére
Mar regota el kellene felejteni ezt a baromsagot, hogy a user drvt telepitget. Frissitse a rendszer magatol, osszekapcsolva a gyartot es a hwt az oprendszeren keresztul. Hihetetlen, hogy ez meg mindig nem mukodik rendesen.
-
awexco
őstag
válasz
E.Kaufmann #57 üzenetére
Ilyen gond nincs mert AMD vga driver minden laposra felkúszik .
-
BiP
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #57 üzenetére
Na, ezt én sem szeretem. Kijön a hardvergyártói driver. De azt nem engedi felrakni, kell várni, míg a laptopgyártó ül rajta fél évet, és saját installerrel kiadja.
-
E.Kaufmann
veterán
Én meg azt szeretem, ha a laptopgyártó feleslegesen nem piszkál bele adott eszközbe, hogy pont ne működjön az eszközgyártó általános meghajtóival, hanem várni kelljen, hogy a laptopgyártó nagy kegyesen kiadja a saját patch-elt változatát, ha kiadja
A realtek faszán megoldotta ezt régen a HD audió drivereknél. Ott úgy rémlik több gyártó skinje is benne volt a kezelőprogramban és detektálta, milyen gépen van és milyen skin-t húzzon magára.SzVSz a laptopgyártó adjon ki fw-ket minél sűrűbben, és hagyja működni a hw részeszköz gyártójának meghajtóit.
-
-
snorbi82
senior tag
Nekem is települt. Office cuccokból semmi nem indult el, újra kellett telepíteni. Más hibát még nem találtam.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann #40 üzenetére
Az előbb frissült a munkahelyi HP EliteBook is, had lássam, a többiek mennyire szívhatnak majd, de itt is gyors volt a frissítés, az indulás volt kissé meglassulva, de ahogy nézem, mindkét, általam használt fejlesztőeszköz indul, fordít és futtat.
-
ncc1701
veterán
Most szólt a rég reggel. Beállítottam recoverynek jó nagy lemez helyet, és hadd szóljon.
-
Na, akkor kb 4-5 hónap múlva megkapom, és egy hét fagyogatás után jöhet vissza, ami működött...
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Tigerclaw #34 üzenetére
Én márciusban váltottam Haswell konfigot (amin nem sok problémám volt) Ryzen3 3200G-re, SATA SSD maradt.
Most nyomtam le a frissítést a tavaszi Win10-ről és elég gyorsan lefrissült, most erről írok, meg megy közben a youtube is.
A koronától jobban tartok, mint a W10 frissítéstől. -
arn
félisten
most mertem felrakni a majusit
majd egy fel ev mulva ezzel is probalkozom.
illetve az Edge böngészőben a taszkváltásra használt Alt+Tab billentyűkombinációval már a megnyitott lapok között is lehet váltani
a mas bongeszokben hasznalhato ctrl+tab miert nem jo? -
Piftuka
veterán
-
Kansas
addikt
válasz
Necroman_Mk2 #28 üzenetére
"Amúgy az tényleg igaz, hogy a W10 rendszerinduláskor betölt egy csomó alkalmazást a memóriába?"
Igen, igaz, ahogy a többi OS is, ha telerakod bloatware-rel, illetve engeded, hogy minden alkalmazás boot-kor betöltődjön. Ez utóbbit gyakran meg se kérdezik telepítéskor, hogy lehet-e nekik... Windows verziótól függetlenül.
Ellenszere: nyitsz egy Task Manager-t és a Startup fülön letiltod azokat amik nem fontosak.
Ha haladónak érzed magad, akkor nem Task Managerben dokgozol, hanem Revo Uninstaller-ben, ahol a Tools/AutorunManager a helye a mágiának: a megfelelő sort kiválasztva jobb klikk után ízlés szerint "Disable Auto Starting" vagy "Remove Selected". -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #13 üzenetére
Nalam az egyik gep, egy regi Asus U30JC i3 optimus -os komboval vagyis IGP + valami belepo nvidia. A masik problemas egy szinten Asus, PN40-es minigep N4000-es Celeronnal. Mindketto SSD-s.
-
ricsip
addikt
válasz
Necroman_Mk2 #28 üzenetére
Indíts Task Manager-t és Startup fül
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Csodálatos. Nekem még az előző 2004-re is azt írta egy hete a ThinkPadem, hogy majd jön ha kész lesz. Ennek akkor most ki kell várnia a sorát?
-
Necroman_Mk2
őstag
Ha feltelepül, remélem jobbá válik a futás a 2014-es laposomon. A legutóbbi nagy frissítés, de inkább a nyári patch óta mintha kicsit döcögős lenne. Tudom, tudom: vegyek új gépet...
Amúgy az tényleg igaz, hogy a W10 rendszerinduláskor betölt egy csomó alkalmazást a memóriába? Ha igen, akkor ezt hogy lehet kiiktatni? -
erer1000
őstag
VP09
kizárnám hogy user error, mert mint mondom, szűz telepítés után is, bátyámnál meg belakott rendszernél.
bármilyen böngészőben, + friss nvidia driverrel. neki Intel CPU nekem AMD.
egymástól függetlenül nehéz lenne pont ugyan úgy elb*szni.videókártya topic-ban erre azt mondták hogy a tavaszi frissítés sokaknak tette ezt, nem egyedi eset
-
snecy20
nagyúr
Már nyomom is az automatikus 1 hónapos halasztást.
-
-
erer1000
őstag
az a hiba javítva van végre ebben hogy a böngészős videók pl youtube ismét GPU gyorsítással menjen, ne CPU-val?
mert szánalmas hogy mind nekem az 1050Ti, mind testvéremnek az 1070 kb csak malmozik miközben a 4k youtube megfekteti 80-90%ra a CPU-t a tavaszi update óta... -
E.Kaufmann
veterán
Én Insideresként sem fáztam a nagyobb frissítésektől. Insiderben pár év alatt 2 frissítés ment nagyon félre (fast ring), de amúgy a legtöbbször a hibajelenség, hogy nem bírt frissíteni és visszaállt a frissítés kezdete előtti állapotba. Valamint irodai gépeken se nagyon láttam félremenni főbb frissítéseket. Nem tudom, van-e jelentősége, de otthoni gépeim iGPU-sak voltak, irodai gépek szintén főleg iGPU és gyártó szerint HP vagy DELL.
Legtöbb nyűgöm régebbi (Win8 időkbeli) tervezői laptopokkal volt, amiben intel+nVidia GPU röfögött volna egyszerre. -
Tigerclaw
nagyúr
Nalam 3-bol 2 gepet teljesen fagyasztott az elozo nagy frissites. A rendszervisszaallitas ota mindket gepen ideiglenesen ki van kapcsolva a frissites. Attol tartok, hogy hiaba jott masik nagy update, az elozoben levo nagy bugot nem javitottak ki azota se es ha elkezdi nekem sorban feltenni, annal a lepesnel megint fagyas lesz.
-
yennayo
tag
ryzenes laposon minden rendben ment, műkdöik minden tuti.
[link] -
Armagedown
őstag
Én a 20H1et sem telepítettem még
-
Nekem a legutóbbi frissítéssel is megszenvedett a gépem.
Laptopról van szó, valamelyik nem települt rendesen, mindenféle dll hibát írt ki... Win10 topicban még csak hozzám se szóltak
biztos annyira durva volt a helyzet.
Pendrive-ról kellett visszavonni az update-t, utána újra letölteni, és azóta jó.
-
gabor7th
addikt
Akkor holnap majd jön a hír arról, hogy valami bug miatt senki se telepítse.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Állítólag megérte kitiltani az okostelefonokat az iskolákból
- Villanyszerelés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Spórolós topik
- Assetto Corsa Competizione
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest