Új hozzászólás Aktív témák

• Auratech

őstag

Én eddig azért nem romoltam, mert a rendelkezésre álló kevés idő erre nem elég biztonságosan.
    A "mélyvíz" leírás egyszerűen hasznavehetetlen annak, aki az összefoglaló általános leírásai után fellelkesülve a "mélyvízbe" kattintva a booltloader nyitásának folyamatával szembesül. Ez magánvéleményem, miután többször elolvastam és több ezer hsz-t is.
    Az összefoglalóban egy mondatos fogalmi megjelölése sincs a "mélyvízben" talglalt eljárások kulcsszavainak, átlátható összefüggéseinek.
    A "mélyvíz" olyan attitűddel magyaráz, mint a tanulópénzt vastagon kifizetett, beavatott rommer, akinek a "Nem értem, mit nem értesz.?". a válasza, ha beavatatlanok kérdezik..
    Mint a néhai szar matektanárom...
    Most komolyan? El kell hagyni a fórumot és ráguglizni, fórumhsz-ben keresgélni, mi az a bootloader, trwp, fastboot... egyáltalán és miért, mikor, mire kell az nekem a friss telefont kézben tartva?
    A fórumban szétszórva minden info fragmentuma, magyarázata, hivatkozása fellelhető. Ez tény. Az viszont nagy elszántságot kíván, hogy több ezer hsz-t átrágva kimazsolázzam a nem kockázatmentes eljárások biztonságos háttértudását. Nagyon szeretném mindezeket gyorsan, hatékonyan egy felületen megtudni.
    Erre az összefoglalt, egymást és a szoftverkomponensek működését részleteiben és a szükséges alapossággal tárgyalt útmutató szerepére lenne alkalmas a mélyvíz, ami ne azért legyen mélyvíz, mert "in medias res"...
    Jó pár házon belüli szoftvertelepítési útmutatót írtam "infobajnok" pedagógusoknak Adobe, Promethan, Steinberg, WaveMachine Labs termékekhez. Az ő majdnem zero tudásszintjüket, tapasztalati alapjukat kell mértékül venni, ha hozzájuk szólok... Mert motiváció viszont hatalmas van, ahogy itt is!
    Van, hogy a step-by-step képregény a legbiztonságosabb. Van hogy muszáj az eljárás lépéseinek egymásra épülését, hatását, függéseit a minimális mértékben kitárgyalni.
    A jelen segédlet nekem nem adja meg a biztonságérzetet, ha kézbe veszem a pár hetes telót, hogy most feltolom rá a a legzsírabb global dev romot.
    Jó példaként hoznám faltumd96 "Elemzés a videókártyák működéséről" c. szösszenetét, amit képgrafikus növendékeinknek bevezetőül elküldtem és azt egy órán kitárgyalva nyitották meg a Blendert a következő alkalommal és jóleső izgalommal. Aki nem volt ott és nem is olvasta, elég frusztráltnak tűnt.
    Ettől függetlenül belefogok, mert kell nekem a camera API2 és a ráépülő néhány kiszemelt alkalmazás, de nem a nagyon imádott telóm fórumát hamar átpörgetve.. és nem ma.
    Ettől függetlenül naponta többször ránézek a fórumra, érdeklődésem töretlen. Igyekszem felvenni a ritmust..

Új hozzászólás Aktív témák