- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
No, máris más a diskurzus hangvétele. Így, hogy te nem vennél ilyet, azt elfogadom. Sőt, aláírom, én sem javaslom senkinek sem a non refet. Teljesen jó az, hogy kifújja a meleget a gépből. Viszont vannak olyanok is, akinek semmi hozzáértése / affinitása a tuninghoz, és egy gyárilag jól meghúzott terméket akar. Ebben meg a Lightning az élvonalban van (a többiek a Vortex II-es Powercolor PCS+, az ASUS ROG Matrix Platinum, és a Sapphire Toxic). Egyik sem referencia szint környéki árcédulát kapott, azonban a Lightning elég magasan elismert nemzetközi körökben extrém tuning téren, míg a többi nem (annyira, mint a Lightning). Csak tud valamit a Lightning tehát...
Szerintem az MSi ezzel a Lightninggel egy kártyában tudja kiszolgálni a gyári OC-s VGA-k iránt érdeklődő, prémium kategóriás termékre vágyó konzumer vásárlókat, és az extrém tuningosokat.
Az ára meg érthetően magas, hiszen jóval több komponens építi fel, mint a referencia dizájnt.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Volt egy refnyákos kártyám, -5°C-on coldbugos volt (ha lejjebb hűtöttem, elment a kép). 1.3V felett csak forrasztásos voltmoddal adható neki feszültség. Pedig nagyon jól ment léggel (~1300MHz), jobban, mint a Lightningem, ami a közelmúltban járt nitró alatt. Léggel 1250-et sem ment a Lightning, mégis -100°C körül benchelhető volt, 1,6V-os feszültséggel, ezt az eredményt elérve: [link].
Toyone keze alatt is volt egy Lightning még a Veletech alatt, az is megállt 1265MHz-en.
A fenti Vantage eredmény alatt idle és load is pár ezred volt pontossággal tartotta a feszt. 1,602V...1,599V közt változott csak. Egy refnyákos Sapphire meg 1,3V-ot beállítva 1,324V-ot adott a GPU-nak, és a VGA-t terhelve elkezdett emelkedni a feszültség, meg sem állt 1,358V-ig. Szerintem pont a referencia felépítés feszültségtartás terén mutatott kismértékű "bőkezűsége" simán okozhatja a referencianyákos modellek jobb tuningpotenciálját. Tapasztalataim szerint az architektúra nagyon meghálál minden apró feszültségemelést.
A fenti feszültségértékek természetesen nem szoftveresen kiolvasott, hanem mérőműszerrel mért értékek.
Igen is van a Lightning szériának létjogosultsága.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Ha mutatsz még egy kártyát, aminek ilyen atombiztos VRM-je van, továbbá a kettes BIOS-a folyékony nitrogénes tuningra felkészített, valamint 1,8V-ig emelhetó az LN2 BIOS + MSi Afterburner Xtreme Edition (névre szóló, külön kell az MSi képviseleten kérni) kombóval a feszültsége, meghajlok a véleményed előtt.
Addig szerintem nem lehúzás. Főleg a GTX680 árának s a GPU gyártójának restriktív hozzáállásának köszönhetően.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- Elemlámpa, zseblámpa
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gitáros topic
- Diablo IV
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- sziku69: Szólánc.
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest