- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
buherton
őstag
Azok az idők nem múltak el sőt, aranykorát éli az MCU programozásban. Ott oda-vissza kell tudnod, hogy mi hol van, mit csinál, miért csinálja, stb... és bár a C magas szintű nyelv mégis elengedhetetlen, hogy ismerd a memória felépítését/írását/olvasását, illetve hogy mikor mit tehetsz meg. Például MPU nélkül öngyilkosság dinamikus memória foglalást használni, stb...
Többieknek a C# meg a Java pont az egyik leginkább memória igényesebb nyelvek közé tartoznak, de főleg a Java. Emiatt tolja mindenki a C++ szekerét PC fronton, mert objektum orientált, és mindent kézben tudsz tartani.
-
buherton
őstag
WTF? Széép. Nem dolgoztam gyárban, csak voltunk pár látogatáson, de ott rendre XP volt.
(#48) hallador: Félre érted csak azt a kijelentésed nehezményeztem, hogy a beágyazott rendszerek 90%-án windows fut, és hogy az ARM csak elenyésző hányadban van jelen.
a karóra, a routerek, a mosógép elektronikája, vagy éppen a TV is egy beágyazott rendszer
Erről van szó. Továbbá kocsik, motor, robotok elektronikája, PLC-k, stb... és ezeken nem windows XP fut. Szemét leszek, és azt mondom, hogy a PC-ben is több nem x86-os windows-os cucc van, mint olyan
. Vinyó/DVD író/hangkártya/tv kártya.
Te ritkán (szinte Soha) nem programozod
Ezzel is szembe szállnék...
-
buherton
őstag
Akkor nem vagy tisztában a beágyazott rendszer fogalmával. Ha a beágyazott rendszerek világában a windows teljes palettán eléri a 10%-t, akkor azt hiszem, hogy igen optimista, és mindent felfelé kerekítő voltam.
sztem annyira nem elterjedt az iparban, mint az X86. Értem a termelői rendszereket
Egy alkatrész beültető gépben nagyjából 1 gép x86 architektúrás, és másik 5-10 ARM vagy hasonló MCU, amin FreeRTOS, Linux, uClinux, EB tresos, QNX és társai futnak, esetleg windows CE.
-
buherton
őstag
-
buherton
őstag
Volt munkahelyemen egy-két fanatikust leszámítva, mindenki cygwin-ezett. Beágyazott rendszert fejlesztő cégről van szó, és abból is elég nagy.
meg a beágyazott ipari rendszerek 90 %-án XP fut...
Azért remélem a beágyazott rendszer fogalmával tisztában vagy.
(#31) bebe93: Nekem az tetszik a batch-ben, hogy nem láttam még olyan szövegszerkesztőt ami megfelelően tudná színezni
. A szintaxisa egy okádék, és szerintem magán a cmd-n kívül semmi sem tudja rendesen értelmezni. Nem mellesleg, ha ismeri az ember a csínnyít-binnyát, akkor igen hatékony nyelv, de hogy egy hosszabbb programot csak a tulaj fogja megérteni az is hét szentség. Még a PERL-nél is elvetemültebb, szvsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SSD kibeszélő
- Nintendo Switch 2
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Hálózati / IP kamera
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged