Új hozzászólás Aktív témák
-
Puma K
nagyúr
„Baj van az internettel. Ha valaki, én biztosan tudom: én terveztem”
Á nem nagyképű a manus.
-
bambano
titán
válasz
Csakénvagyok #25 üzenetére
Nem jól érted. Hardveresen oldaná meg azt, amiről ő tévesen azt hiszi, hogy most szoftveresen oldanak meg. A valóság meg az, hogy amit ő hardveresen akarna megoldani, mint világújdonság, azt már alsó hangon 15 éve hardveresen oldják meg.
Spanyolviaszt szoktak itt emlegetni
-
Csakénvagyok
őstag
Hardwaresen oldaná meg amit ma softwaresen csinálnak. Ha jól értem?
-
ALI_G
veterán
el se olvasom, bla-bla-bla, tavaly meg tavaly előtt is ugyanezt mondták és WOW! WTF? mégis van még netem
nagyobb a füstje mint a lángja. -
-
-
dezz
nagyúr
Ez kb. olyan, mint a mosóporreklámok. A "hagyományos mosópor" kb. 20 éve nem létezik.
-
GrandeP
addikt
„Baj van az internettel. Ha valaki, én biztosan tudom: én terveztem”
most 72 éves Lawrence Roberts
Sztem azt se tudja milyen évet írunk, vagy h mikor cserélt a nővérke pelust?!
Lehet h van benne valami, de lehet h semmi se, én nem értek hozzá, de mint laikus aztmondom h ez így ebben a formában hülyeség...
ui: baj van a kocsikkal, mert egyszer elfogy a benzin!
-
TR3
tag
"A routerekben a címet kiolvasó és a táblát lekérdező chipek, illetve az azokat kiszolgáló memória felelős az eszköz fogyasztásának és méretének 80 százalékáért."
Hát mondjuk erre a feltételezésre is fel lehetne hozni pár száz ellenpéldát.
-
-
A fejeddel van baj, papa...
-
MaciG
addikt
Nah egy újabb ipse akinek fogy a péze (biztos a válság) és abból akar keresni, hogy megmagyarázza a saját hülyeségét...
-
-
dezz
nagyúr
válasz
raszputyin #1 üzenetére
Fordítási hiba, az eredetiben évente duplázódik.
Timyyy: Érdekes, nekem nem kellett. Az egy tagmondatos mondatok a mesekönyvbe valók...
-
Timyyy
őstag
„Baj van az internettel. Ha valaki, én biztosan tudom: én terveztem” – ezzel a hatásos retorikával indítja a csomagkapcsolt hálózat és az internet elődjének számító ARPANET kifejlesztésében kulcsszerepet vivő, most 72 éves Lawrence Roberts a világháló infrastruktúráját hátukon cipelő routerek működési elvének újragondolását sürgető írását az IEEE Spectrum hasábjain.
Minek kellenek ilyen körmondatok? 3x kell elolvasni mire értelmezni lehet.
-
válasz
WhiteWalker #6 üzenetére
szerintem azt hiszi, hogy még mindig azokat a routereket használjuk, amiket anno ő megépített / megtervezett
-
"A komolyabb routerek és switchek pedig nagyon régen azt csinálják, amit ő itt nagy világújdonságként akar előadni."
Na, pont ezt akartam írni.
QoS akár? -
WhiteWalker
nagyúr
Fater kicsit megragadt a 70-es években
Jön a jó öreg duma: "bezzeg az én időben"
valaki vágja már hátba és mondják már el neki hogy a routerek is fejlődnek ám!
-
LordX
veterán
Feltalálták az MPLS-t? Gratulálok érte. Másoknak már ugyanez a teljesítmény 15-20 éve sikerült.
-
TheVeryGuest
senior tag
Na, gondoltam, hogy errefelé fog indulni az ipar. Majd lehet előfizetni QoS alapján. Kérdés hányan lesznek hajlandóak erre.
-
bambano
titán
Kellene legalább egy-két igaz állítás ebbe a cikkbe...
Az itt korábban megjelent cikk szerint a kommerciális internet francia találmány, nem az övé.
A komolyabb routerek és switchek pedig nagyon régen azt csinálják, amit ő itt nagy világújdonságként akar előadni. Lásd pl. cisco.Akinek pedig ez a megoldás nem felel meg, annak ott van az atm, csináljon magának atm hálózatot. Más kérdés, hogy a világ egyértelműen kikukázta az atm-et meg az fddi-t az ethernet érdekében. Esetleg még elgondoklodhatna az ipv6-os qos dolgokról is az úr...
Heti spanyolviasz kutatónk fotonoknak földművelő szemébe juttatását láttuk. No de ilyen idősen már szabad szenilisnek lenni.
-
raszputyin
senior tag
"Az adatforgalom 1970 óta gyakorlatilag kétévente megduplázódik. [...] másodpercenként 1 megabitnyi adat routolásának költsége lassabban csökken, nagyjából másfél évente feleződik meg."
Ennek semmi értelme.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest