- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
tm5
tag
Basszus bacsis, szeptember 19-20?
Ez nem igaz, Debrecenben akkorra (szept 19) van tervezve az elmaradt májusi Bödőcs előadás. Tiszta szívás ez a koronavírus, mert minden elmaradt programot egyszerre tartják meg.
ok, ok, nyílván olyan úgyse lesz, hogy mindenkinek jó legyen, szóval ez egyéni szoc probléma. De attól még lehetek szomorú... -
Alpi.
addikt
A "nem kéne görcsösen ragaszkodni" és a "ne mindenáron" az egész közel van.
Nem amiatt írtam, mert úgy gondolom, nem kéne idénre szervezni csak arra szerettem volna rámutatni, hogy az esetleges "kimaradás" sem katasztrófa teljesen. Persze, nem jó, hogy így alakult, nagyon nem, de nem rajtunk múlt és még csak minimális befolyásunk sem volt. :(
A történtek leírására kitűnően passzol a "$zop@s" szavunk ! -
-
hege8888
aktív tag
Én a hétvégén már a strandos bejelentés után azzal álmodtam, hogy e hó felénél megszólal Cili mama, hogy még lazulás, és hirtelen előugranak a művházasok, hogy akkor gyereknapra (ide a városba volt velük egy szóbeli megállapodásom február végén, ami Május végére szólt) ugye számíthatnak rám... de ugye mióta beütött a karantén, hát nem vittem túlzásba a készülődést.. szóval azt számolgattam, hogy akkor hirtelen hány gépet is tudnék kirakni..
-
Azt se tudjuk hogy május végére hogy alakulnak a dolgok, lehet addigra egy új fertőzött se lesz de az s lehet hogy jövő nyárig minden nap lesz új fertőzött.
A rendelkezések meg ennek függvényében módosulnak ugye. bármelyik irányban, vagyis képtelenség megmondani hogy melyik terv a megvalósítható. -
Alpi.
addikt
Sajna jelenleg tényleg ez lehet a leg logikusabb döntés részedről (szünkről is), de azt tudd, hogy én meg fogok jelenni a környéken és fennhagon emlgetni fogok vadpörit !(jelenleg egyébként nincs egyetlen retro pc kiállításon megbetegedett emberről sem feljegyzés ! Csak mondom...
)
-
Semmi olyan megkötés nincs hogy egyszerre kell ott lenni mind a 100 főnek.
A 100 fős rendezvényen akár 20 nap alatt is összejöhet a 100 fő - ha belegondolsz, nem az a lényeg hogy egyszerre, hanem hogy hány helyről jöhet a vírus.
Ha az első látogató elszórja, akkor nem mindegy hogy még 100 ember viszi tovább vagy csak 3. -
hege8888
aktív tag
Én mennék, de most ezt újra kell tárgyalnom itthon a Gazdaság Vezetővel..
Ugye egy tanév végi lógást könnyebben megszavazott, ráadásul szeptembertől a kisebb kezdi az elsőt...Egyébként ettől függetlenül amikor én ott voltam tavaly, tavaly előtt, egyszerre szerintem sose voltunk bent 50-60-nál többen..
-
hege8888
aktív tag
-
hege8888
aktív tag
Én bevéstem a májust, számíthatsz rám.
Ha mégis szeptember lesz, akkor a végére tedd, ha lehet, mert az első két hét nálunk (meg gondolom másnál is) még az iskolába visszaszokás, stb okozta stressz van..
De én is kitartok a május mellett, mind BRSZK, mind a magam kis jamborija terén..
Épp ma hallottam, hogy lehet, hogy leállítják a 100 fő feletti rendezvényeket.
Ezt vki tudná pontosítani? -
Viszlát
addikt
Augusztusra semmiképp nem tenném, egyrészt nyaralási csúcsidőszak (már ha lesz idén ilyen, de ha meg nem lesz, akkor kiállításra se fognak menni az emberek), másrészt a családi programokat általában 20-a környékén ellövik a népek, harmadrészt baromi meleg van.
Szeptember második vagy október első felére szavaznék B tervként.
-
-
-
snake1977
őstag
Igazából ha ápr. 10 elkezded reklámozni aztán május 10-én üt be a krach és hirtelen 1-2 ezer beteg lesz, akkor teljesen mindegy elkezdted e reklámozni vagy sem. Viszont ápr. végén még nem késő bő két héttel a kezdés előtt módosítani a dátumot ha úgy alakul hogy muszáj lesz elhalasztani, ki lehet plakátolni hogy a vírus miatt a kiállítást elcsúsztattad aug. végére, vagy akármikorra. A lemondás szempontjából szerintem ez a deadline, később már biztosan mindenkit kellemetlenül érint aki erre tervez eljönni.
Persze titeket meg pláne akik egy ~évig készültök rá hogy minden flottul menjen. -
Viszlát
addikt
Sajnos benne van a pakliban, hogy a pánik(keltés) még ezután tetőzik, szóval lehet, hogy érdemes lenne átrakni az őszre. Ugye nem biztosak benne, de mivel hasonlóan terjed a "mezei" influenzához, a nyári melegben kis szerencsével magától megoldódhat a járvány problémája.
-
hege8888
aktív tag
Ezek modernek? Épp napja éve gondoltam bele hogy basszus, kb 18-20 éve volt hogy ezekkel (nem minden) játszottam.... és azért a Wolfeisten első pályája azért egészen jól ment sok évnyi kihagyás után is...
Valakinek nincs meg biztonsági mentésben a magyar Ezt Vedd Meg-es sorozatban megjelent Heroes 3 ROE, ami - ha jól tudom eleve magyar nyelvet is tartozott.?
Ezek modernek? Épp pár éve méláztem el, hogy basszus, kb 18-20 éve volt hogy ezekkel (nem minden) játszottam....Valakinek nincs meg biztonsági mentésben a magyar Ezt Vedd Meg-es sorozatban megjelent Heroes 3 ROE, ami - ha jól tudom eleve magyar nyelvet is tartozott.?
4 Mb vga-ra tudtok modnani pár címet, ami élvezhető?
Én ezeket találtam: 1nsane, Rayman 2, Turok, Re-Volt -
-
-
hege8888
aktív tag
Az asszony utána nagy ívben lesz@rja az én "fostalicskázásom" (így hívja az én gépparkom)
, Péntek-szombat elmegy a fiúkkal a Balcsira, vagy vhova.. max egy délelőtött lesz képes ott lenni..
Irodista, neki csak egy munkaeszköz a PC...
Kisvendéglő van a faluban, vagy a Balaton miatt az idegenforgalom gyakorlatilag ki van nyírva nálatok? -
hege8888
aktív tag
-
flymi
addikt
Pad + asztal kombó továbbra is jó lenne nekem, 2-3 asztal + 4-5 pad minimum.
Tavaly 1 asztal 4 pad volt és így is épp csak elfértem. Kellett legózni rendesen.Legyen kaja, sör meg egy fűtött helység, ahol letehetem a kobakom éjjel. Más kívánság nincs.
Pontosan melyik napokra kérjek akkor szabit májusban? -
-
Madara-san
aktív tag
Detto, készítem fel én is a kollekciót a kiállításra. Tisztogatás, karbantartás, rendszerezések.
Néhány dolog még beszerzés illetve szállítás alatt, szeretném összehozni a japán import PC Engine CoreGrafx-ot is.Illetve jó lenne beszerezni még három RGB (de minimum S-Video) bemenetes video monitort. Ha valaki tud eladó példányt, ne tartsa magában.
-
hege8888
aktív tag
Az a csarnok qrva nagy, (a müvház után nekem nagynak tűnt)) kár lenne szétszedni hogy x86, meg stb.. Pont úgy egyben jó a feeling, hogy ha már megcsömörlöttem a játéktól, akkor picit arrébb léptem, és ott voltak a többiek beszélgetni, kérdezni. Ha beüt egy esős időszak, telehordjuk a két helyszínt vizeslábbal, sárral..
Az viszont érdekelne, hogy a géppark áramellátása hogy volt. Csak úgy ad-hoc egymással párhuzamosan fűzve több kör? Egy körön mennyi gép/fogyasztó, vagy azért ezt kb kalkuláltátok, hogy 8 gép+Moncsi, itt egy lánc vége, indítsunk egy újat?
-
-
-
Viszlát
addikt
Rám is számíthatsz, ennyi idővel előre simán be tudom vésni biztosra.
Azt hiszem neked már említettem, de azért biztos ami biztos elmondom itt is, hogy a szállításban tudok segédkezni egy nagy kofferos furgonnal (6 palettás, 18m3-es), ami természetesen szigetelt és nem ázik be. Ha jól rémlik többen is írták, hogy necces elférniük a személyautóikban, erre lehetne megoldás az, hogy 14-én reggel/délelőtt egy körfuvar keretében összegyűjteném az előkészített dobozokat, csomagokat és délutánra megérkeznék vele Fülére. A visszaszállításra is áll az ajánlat természetesen.
-
Akkor én is mondok egy hülye ötletet.
A plakát ki lesz nyomtatva és kitéve sok helyre?
Mert ketté lehetne bontani, ha már úgyis két variációból nem tudsz választani.
Egy kinyomtatandó - kirakandó plakát, egy meg a netes megjelenéshez.
Értelemszerűen eltérőek az igények, netesre kevesebb de jól látható infó kell, míg a kiakasztandóra mehet több is, az nem egy monitor közepén jelenik meg kicsiben.
A meglévő 2 plakát meg elindulhatna 1-1 irányba tovább. -
flymi
addikt
"snake plakátja fog játszani, amit kèsznek tekintek." -> "Mindegyik plakát max 90%-osnak tekinthető"
Most akkor döntsd el!
Nagyon mereven ragaszkodsz bizonyos dolgokhoz, idővel nem árt megújulni mert uncsi marad. Ez egy plakát, amit ezrek néznek meg és ha az szemet bántóan zsúfolt, nem pedig letisztult akkor tényleg kevesen fogják végigolvasni. A sok kép, logó keszekuszán összevissza nem jó ötlet. Oké, h neked is tetsszen és kielégítse az elvárásaid de rajtad kívül több ezren fogják még megnézni és az a lényeg, h számukra világos és áttekinthető legyen valamint ebből kifolyólag minél többen eljöjjenek.
Bocs, ha túl nyers voltam. -
Viszlát
addikt
Ez a te bulid, én csak javaslatot tettem. 🙂 Ha az segítség akkor este át tudom küldeni az AI file-t Snake-nek, nem tudom, hogy ô mivel dolgozik.
Szerk: illetve ha van még egy kis türelem, akkor van még pár ötlet a tarsolyomban, hétvégén összedobnék még egy-két vázlatot, aztán akkor majd eldöntitek hogyan tovább.
-
Viszlát
addikt
Jó, örülök, hogy az elképzelés szimpi, de ezen még rengeteg finomítani való van, ezt csak úgy negyed óra alatt összedobtam, hogy nagyjából meg tudjam mutatni mire gondolok. Betűtípusokkal se foglalkoztam meg semmi ilyennel, a megfogalmazáson is mindenképpen dolgozni kell majd még, most csak ripsz-ropsz átszaladtam rajta.
Ami eszembe jutott még közben:
- vendég kiállítók neve esetleg (nick vagy online/polgári név, akármi)
- elérhetőségek reklámozása (youtube, facebook, akármi ahol tevékenykedsz/nek)
- hege ötlete teljesen jó a QR kóddal, kérdés mire mutasson (weboldal, yt video, akármi) -
Viszlát
addikt
Csak azért mert megkérdezted: a plakát is egy olyan műfaj, ahol a formátum erősen meghatározza a tartalmat, amit leírtál még egy szórólaphoz is túl bő lére van eresztve, nem beszélve arról, hogy tele van felesleges és ismétlődő frázisokkal. Egy kiállítás plakátján például teljesen felesleges odaírni, hogy valami ki lesz állítva, vagy megtekinthető lesz, hiszen a témájából ez teljesen egyértelműen adott. Szóval pont az a felsorolás jelleg lenne a cél, amit próbálsz elkerülni.
Csak a példa kedvéért, nem azt mondom, hogy egy az egyben ilyen kell, csak szemléltetni amiről beszélek:
Tanítanivaló, ahogy a mérettel, pozícióval és színekkel ügyesen bánva egy rendkívül informatív plakát lett ebből. Kiderül, hogy milyen jellegű rendezvényről van szó, hol lesz az esemény és mikor, és a programokról is kapunk tömör de egyértelmű információt. Érdemes megfigyelni, hogy különválasztja az időponthoz köthető programokat a folyamatos egyéb programoktól. Ezt a te kiállításodra is kellene alkalmazni, különválasztva a saját és a vendégkiállítós cuccokat, no meg a gyereksarok vagy tárlatvezetés jellegű egyéb információkat.
Szívesen készítek egy változatot én is, de csak akkor ha van benned hajlandóság módosítani az eddigi elképzelésen, feleslegesen nem dolgoznék vele.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- alza vélemények - tapasztalatok
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- iPad topik
- E-roller topik
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Hegesztés topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Lenovo Legion Go 512GB + rengeteg extra!
- HPE ProLiant DL380 Gen9 12LFF 2U rack szerver, 2x E5-2680v3, 64GB RAM,10G, ÁFA-s számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest