- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
flymi
addikt
Kicsit sok a vessző és kimaradtam a felsorolásból...
HA kíváncsi vagy az elmúlt 40 informatikai fejlődésére akkor gyere el az ország egyik legsokoldalúbb retró számítógép kiállítására!
Megnézheted és ki is próbálhatod a különböző informatikai korszakok nagy vívmányait legyen az asztali vagy hordozható számítógép vagy egyéb, az informatikához köthető technika.A kiállításon a következő dolgok lesznek megtekinthetők:
-Az x86 alapú számítógépek evolúciója asztali és hordozható gépek formájában
-Commodore, Macintosh, ZX-Spectrum, Enterprise mellett különböző Home computerek és magyar gyártású számítógépek
-Egy közel 400db-os CPU gyűjtemény, egy több mint 100db-os VGA kártya és ugyanekkora cpu hűtő gyűjtemény
-Megtekinthető lesz egy videó játék és lézerdiszk gyűjtemény
-Lesznek kiállítva manager kalkulátorok és PDA-k is
-Lanparty sarok, ahol az első multiplayert támogató játékoktól kezdve a 90-es évek végéig bezárólag rengeteg játék kipróbálható
-Retro konzol gépek
-Extrém tuning show
-Kis gyerekeknek "gyerek sarok"Bocs a belejavításért csak algériás vagyok a helytelen írásra. A Lanparty résznél egy mondatban túl sokszor szerepelt a játék szó.
-
-
geprombolo
őstag
Szia!
Gondoltam valami régi gépbe beszerelve, hogy a nép lásson olyan optikai meghajtót is, ami nem tálcás, vagy beszopós. Úgyis azt tervezted, hogy régi hangkarikkal demózol (ha jól emlékszem még a Gravis-t emlegetted), ahhoz pont menne egy ilyen őskövület.
Az SB hangkarihoz mit szólsz? Előre elpostáznám neked, hogy beépíthesd, aztán remélem megyek a fiaimmal az expóra és sátorbontáskor elhoznám, vagy utólag visszaküldenéd. Ugyanez megoldható lenne a cd meghajtóval is. -
geprombolo
őstag
Sziasztok!
Csak nem Norton Commander fut rajta? Szép példány!
És ha már itt vagyok és beböfögtem, szólnék, hogy régebben említetted, hogy kellene egy Creative SB16. Nekem van és ha bele nem ütött a villám (a fiókban nem valószínű), akkor most is hibátlan. Meg van egy másik régiségem is, egy NEC SCSI csatolós 6x-es cd olvasó.
Így néz ki nagyjából. Amikor levittem a pincébe, még hibátlanul tette a dolgát, zenehallgatásra használtuk egy hozzá való szintén SCSI házban, az is megvan. Ha el nem felejtem, holnap felhozom és teszek fel képet. Mindkét említett cuccot szívesen kölcsönadnám a találkozóra, ha kellenek. -
-
flymi
addikt
7 fő?
Na számoljunk csak.
Főni alias Bézix az egy. (Bocs de ez annyira vicces).
Freskó tábornok kettő.
Cocoonzi az kettő.
Gondolom jön Bömös Tomi is, három.
Magam is beleszámolva 4, 444.
Kit hagytam ki?
Ki lészen a másik három? Pda talán és még? Talán siti is beszáll?No kivele, mivel bővül a rendezvény?
Egy biztos, jövőre nem viszek ennyi hűtőt az tuti. Okés jól nézett ki ennyi együtt, de a végén az összecuccolás katasztrófa volt. Elsőként kezdtem, utolsóként végeztem.
Ahogy beszéltük korábban harmadolnám vagy negyedelném a hűtők számát, de vinnék pár babás 2002-es vga-t főleg fáintos mx-eket és pár szívemcsücske alaplapot. -
-
-
-
-
-
-
-
snake1977
őstag
Simán mint a tuningos múltad lépcsőit kiállítod a lekvárt, a fagyállós kannát a vízhűtéssel, plusz live showként Alpival tuningolhatnátok lekvár és különböző hővezető közegekkel és fagyállóval kevert hideg tejjel, amit természetesen ha van rá kapacitása, szárazjéggel feldob egy kicsit.
Szerk.: persze a procin sütött rántottáról sem szabad megfeledkezni -
-
flymi
addikt
Mikor az interjút adtam határozottan azt éreztem, h csak hebegek-habogok, talán még a gyomrom is remegett és liftezett az izgalomtól de így visszanézve ez egy cseppet sem látszik és ez megnyugtató. Eléggé összeszedetten válaszoltam vagy csak jól vágták össze. Na és velem kezdték az egész kiállítás bemutatását! Eszméletlen!
Még most sem hiszem el, h benne voltam a tévében.
Ja és a kamera tényleg kövérít. -
snake1977
őstag
Ezt papírozást is lehet egyszerűsíteni, minden gépre kizárólag a wolfeinstein 3D-t teszed.
De hogy csavarjunk rajta egyet még, ha meglesz egyszer 100db kiállított gép, mindegyiken elkezdjük nyomni egyszerre a wolfeinsteint, és a BRSZK bekerül a guiness rekordok könyvébe IS
Legalábbis szerintem abban ilyen csoportos retro gamerkedés még nincs, bár nem néztem utána... -
Pdaw
csendes tag
"Kéne rá valakit szervezni aki 2 (3nap)napig ott lesz és szórakoztatja a népet"
Annál is inkább, mert a PDA szekciónál is interaktívabb jelenlétet szeretnék jövőre ahogy szóban felvázoltam. Infrás telefonnal mobilnetezni valamelyik eszközről, a számítógépes kommunikációt bemutatni egynémelyikükkel - ez ha nem is egy egész embert kíván, de egy erre szakosodott segítő kéz jól jönne. Amolyan retró szolgáltatás-sarok, vagy mi.
-
flymi
addikt
Ahogy írod is lehetőség volt kézbe venni a kiállított darabokat sőt, volt h én adtam a delikvens kezébe egy-egy példányt, h csekkolja a súlyát.
Tettem ki !4db! papirost amire nyomtatva rá volt írva, h ne tapizzák a hw-t mert sérülést okozhat (hardverben és az érdeklődőben egyaránt) és egy kivétellel (legalábbis csak ennyit vettem észre) nem is nagyon mertek/akartak hozzá nyúlni a cuccokhoz. Megadták a tiszteletet, mint egy múzeumban.
De ezt a dolgot, mármit amit nagyon féltünk és nem akarjuk, h piszkálják meg lehet oldani úgy ahogy nálam is nagyjából megvolt és lehetett volna még inkább ha úgy rakom ki a holmikat, h a ritkább/féltős darabokat hátra vagy középre rakni ahol fizikailag nem érhetők el, a kommerszebbeket meg előre. Ennyi, persze ehhez kellettek egymás előtt a padok is, egy keskeny asztalon viszont ugye minden kézre esik.Igyekeztem helyt állni a vendégek fogadásakor is mikor nem értél rá, annyi dolgom úgy sem volt mint a többieknek, de azért még most sem hiszem el mekkora sikere volt a gyűjteményemnek.
Rengetegen kérdeztek, kértek tanácsot, stb. Persze akadtak olyanok is akik egészen egyszerűen már mentek is a gépekhez de ezt is meg tudom érteni.
Pörgős jó kis két napos műsor volt és tuti, h a jövő évi még jobb lesz! -
bambano
titán
ss20-as sun szervert tudnék adni kölcsön, csak nem lenne rá érdeklődés.
magát a gépet megemelni nem kunszt, a monitora kicsit munkásabb.(#83) frescho: ha egy gépre kisebb az érdeklődés, azt esetleg ki lehet tenni úgy, hogy ne piszkálják, a kommerszebb gépeket, amire van érdeklődés, azt meg odaadni a kezükbe.
-
Ehhez azt tenném hozzá, hogy a ritka/értékes darabokat viszonylag kevés ember értékelte. Ilyen volt pl. az Acorn A3000. De az Atari STE-re kötött MIDI cucc is keveseket hozott lázba. A gyakori, kommerszebb C64 és a kis 600-as Amiga viszont pörgött rendesen. Pont ezért gondolkozom azon, hogy jövőre C sor legyen a B helyett, merrt a Commodore-ra jobban vevők az emberek. Egy BBC Micro-t vagy Oric-ot nem tudnának hova tenni.
bacsis: Pedig jövőre is keresünk neked valami nehezet. Mr. Lejszló monitora idén rendben volt azért
-
quailstorm
félisten
Értem. Én személy szerint nem gyűjtöm a 90-es évek mobiljait, de akad érdekes (és nem túl értékes) példány onnan is. Az a baj velük, hogy nincs rajtuk mit nyomkodni. Ahhoz már legalább egy Siemens M35, Nokia 3310-3410 szint kell, ez meg már 2000-es évek.
Igazából J2ME Java évtizede a 2000-es évek.
Viszont mára már úgy elavult és eltűnt, hogy nagyobb joggal retro, mint egy LGA775 + 8800Ultra, akár. -
-
quailstorm
félisten
Amúgy retrot tekintve van meghúzva egy vonal?
Mert nyomkodható, de kevéssé ismert és már nem aktuális technológiára ott vannak a 2-4 játékosra megcsinált J2ME bluetooth multiplayer játékok telefonra.
Ahhoz nem kellenek drága meg ritka készülékek sem.
Viszont 2005-2010 közöttiek a játékok. -
quailstorm
félisten
Én úgy gondolom mobilos kiállítónál az a járható legbiztonságosabban, ha a felügyelő/kiállító adja a látogató kezébe a készüléket és teszi vissza a végén. Csak ez rettentő melós.
Ha egy kiállónak az asztalán lenne mondjuk 30+ készülék, ami szabadon elvehető, akkor csak a szerencsén múlik mi fog történni.
Nyilván ez még játszható a pár ezer Ft-os vackokkal, mint egy Sony Ericsson K510 mondjuk. De egy Sony P800 az értéke miatt csak felügyelet mellett nyomogatható vagy sehogy. -
cinemazealot
addikt
Ahogy siti mondja, lehet helyszínen is nyomtatni, de rá lehet írni a meghívóra vagy a poszterre is, hogy aki szeretné, hogy azonosíthatóvá váljon, az előzetesen gondoskodjon a névkitűző nyomtatásról. A kitűző műanyag tokját meg meg lehetne igényelni szponzori alapon, hátha.
(#51) frescho
A kontrollerek és billentyűzetek kábeleinek kábelszorítóval történő asztalhoz rögzítése nem segítene? Ez egyfelől a perifériák esetleges lopását/lerántását is akadályozná, másrészt az átdugdosást is nehezíti. Passzív infra mozgás érzékelőt is lehetne a gépek mögé helyezni, hogy ha valaki bebújik mögéjük, akkor kezdjen el visítani (kérdés, hogy a gépek által hátrafelé kifújt meleg levegő ezt mennyire zavarja meg). -
quailstorm
félisten
Én szívesen hoznék csak velem nehéz dolgozni, azért se voltam eddig.
Egészségem is gátol a mobilitásban, ráadásul eddig minden évben kb. a legrosszabb időpontban volt a kiállítás (szorgalmi időszak vége, vizsgaidőszak eleje)
Viszont valami védelem nekem is kéne, üveglapos fiókos asztal vagy nem tudom, mert szép dolog a bizalom, de egy mobilt a sok közül azért könnyen zsebre lehet tenni.
Azt meg nem hiszem hogy lesz elég számú segítő aki figyel mindig az emberekre. -
bambano
titán
csak kis összeggel fogadj
kallódik itt egy gravis ultrasound p&p v3.0 két darab sim memóriával. ha nem csal a látásom, akkor a sim ram az 1Mbitx9-es. [link]
hogy milyen állapotban van a cucc, fogalmam sincs, legalább 10 éve nem volt gépben. vagy több.
meg kallódik itt egy eredeti v1.0-s gravis gyári csomagolása, csak a belevaló kártyát nem találom.
-
CocooN-z
őstag
Részemről
:
Amiket már ismersz de bővíteném, mert nagyon nem teljes még
- Dobozos játékok of course
- VGA collection (Nvidia / ATI / ETC - Voodoo nálam nem játszik, azt schilence-nek hagyom)
- LaserDisc CollectionAmiket tervezek:
- Retro VR
- Lasedisc Lejátszó!
- Retro Dual socket Workstation gépek
- Retro E-sport: a Multiplayer sarok kibővítése / átalakítása: 10 db gépre, amik Pentium 2 max 3-as gépek lennének.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest