- MIUI / HyperOS topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Fotók, videók mobillal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem kerül több pénzbe több csapat, mert ugyanannyi embered lesz, csak elosztva. Ami a több csapatos rendszer problémája az a moduláris felépítésből fakadó teszthiány. Ezzel küzd az egész 364-es driver sorozat az NV-nél, mert x csapat csinálta az új telepítőt és azzal y csapat kiadta a drivert. Az eredmény pedig káosz. Ugyanez miatt állt le az AMD ezzel a modellel, mert x csapat nem teszteli y munkáját, de muszáj hozzányúlniuk. Viszont így keletkezik egy olyan teszteletlen rés, amely gondot okozhat, és ha egyszer valamilyen gondba belefutsz, akkor az nagyon rossz.
Elméletben minden fasza, mert x és y tesztelte külön az eredményt, de együtt senki sem. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Az rendben van, hogy sűrűn jön a driver. Az nincs rendben, hogy egy WHQL aláírás heteket vesz igénybe, és emiatt visszatartják a megjelenést, holott a WHQL ma már szart sem ér, mert a tesztek nagy részén már át sem kell menni ahhoz, hogy kapj egy aláírást. Amikor egymás után jött két héten keresztül három WHQL, akkor azt úgy kellett volna megoldani, hogy kiadják az utolsót bétaként, és azt egyszer kiadják WHQL-re.
Azért nem szerencsés ennyi WHQL-t csinálni ilyen rövid idő alatt, mert ehhez három csapatnak kell párhuzamosan fejlesztenie, ami például ilyen hibákhoz vezet: [link] Pont azért állt le erről az AMD, amikor havonta jött egy Catalyst, mert két csapatot kellett fenntartani. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Előzetesen, arra a szintre nem süllyednék le, hogy ilyen mély megvetéssel és lekezeléssel írjak feléd. Nézd el, hogy ez nekem emberileg nem fér bele.
a/ Az NV annyit csinált, hogy visszatértek a Fermi arányaihoz. A több SM miatt van benne több regiszter és nem azért, mert SM-enként jobb, mint a több éve kiadott Fermi. Ezt magasztalni és tapsoltatni nettó marketinghez bullshit, főleg úgy hogy nem a GP100 ebben a csúcstartó.
b/ Az AMD közölt egy olyan adatot, amire sokan felkapták a fejüket. Nevezetesen, hogy 56%-kal gyorsabb a 15 wattos Bristol Ridge a 15 wattos Kaverihez képest. Az órajelre vonatkozó megjegyzés én tettem bele, hogy amiatt jobb, nem pedig azért, mert hatalmas csoda történt. Bocsánat, hogy nem vettem át az AMD nettó marketingbullshitjét.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez nem stílusra megy. Nettó tények vannak közölve a hírben. A tény kőkemény tény marad akármilyen szövegkörnyezetben. Egy olyan megjegyzés pedig nem lekicsinylő, hogy az NV által közölt szám közel sem olyan nagy dolog, hogy azt fél percen át tapsoltatni kelljen. Persze nyilván elfogadom, hogy miért csinálják. Az újságírók 99%-a nem tudja, hogy az 14 MB egyrészt nem nagy szám, másrészt értelmetlen is, mert a shaderre levetített érték fontosabb, vagy esetleg a multiprocesszorra levetített érték.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Láttam azt a hsz-t. Konkrétan leírja, hogy minden, ami benne van a hírben az tény. Innentől kezdve a probléma abból ered, hogy az olvasó marketingcikkre vágyik vagy tényfeltáróra. Én csak az utóbbit fogom szállítani, mert nem papagáj vagyok, aki elismétli a marketinget. De több tucat oldal van a neten, amely ezt teszi.
(#57) arn: És konkrétan ebben a cikkben milyen olyan megjegyzés volt, ami magasztaló, vagy bármi?
(#59) Kopi31415: Mellébeszélés. Továbbra sem hajlandó senki kiemelni, hogy mi az, ami nem tény, vagy mi az, ami hazugság a cikkben. Addig, amíg ez nem történik meg, súlytalan az egész. Körök futása, annak ellenére, hogy külön kérem, hogy emeljétek ki mi az, ami nem tény az írásban.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#06658560 #53 üzenetére
Kb. eddig jutunk el mindig. Ez itt az alapvető probléma. Jönnek a böffentések, vádaskodások, és amikor lenne lehetőség valamit kiemelni a cikkben, ami nettó hazugság, akkor az egész vita belefullad a semmibe. Mindenki megy amerre lát, és nem történik semmi. De egy hét múlva megint újrakezdődik, megint eljutunk eddig, és megint lezárul konkrét bizonyítékok nélkül. Ja és persze az egészet mindig ugyanazok kezdik, de ez mellékes, itt igazából nem erről van szó.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem magyarázok semmit, mivel abszolút tényeket írtam, azt pedig nem kell magyarázni. Egyelőre ezeket a tényeket itt tételesen senki sem cáfolta meg. Majd ha jön egy cáfolat, akkor vitázhatunk, addig ez így semmis. Pont annyira súlytalan, amennyire a te hsz-ed.
Írjátok le, hogy hol hazugság, amit írtam. Ha pedig nem megy, akkor megint nem lesz belőle vita. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #43 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy az AMD titkolja az órajelet. Csak azt emelték ki, hogy 56%-kal nő a teljesítmény az FX-7500-hoz képest ugyanakkora fogyasztás mellett. Az órajel az én adatom, hogy nem csoda történt.
Elárulom, hogy működik a marketing, mert napi szinten beszélek az erre kiképzett PR-osokkal. Az egész arra épül, hogy az IT sajtó felhígult, vagyis ma már nyíltan be lehet vállalni olyanokat az előadásokban, hogy 150b XTORS, meg 14 MB RF, mert a cikkek 99%-át papagájok írják, akik nem néznek utána, hogy ezek a számok valóban jók-e. Egyszerűen csak leírják, hogy ezek mérhetetlenül nagy számok. De ha valaki utána is néz, és ír valami összehasonlítást, akkor majd lesznek fanok akik elintézik, hogy ehhez nem volt joga, mert ez aláássa a marketingtörekvést. És ezt most általánosan írom.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azt, hogy visszatértek azokhoz az értékekhez, amelyeket a Ferminél használtak. Valójában azért nem szokás összesített regiszterfájllal előállni, mert marhára irreleváns érték. Tök lényegtelen a teljes lapka működése szempontjából. Ami lényeges adat az az egy shader processzorra levetített regiszterterület. Ebből a szempontból így alakulnak az architektúrák:
Fermi: 4 kB
Kepler1/2: 1,33 kB
Maxwell1/2: 2 kB
Pascal: 4 kB
GCN1/2/3: 4 kBÁltalában a teljes regiszterterületet akkor szokás kiemelni, hogy ha az az iparágban a legnagyobb, de az NV még csak ezt sem mondhatja. Minden más esetben egy marketingtrükk az egész, hátha papagájok írják a cikket és ellenőrzés nélkül átveszik a bullshitet.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Neked is és (#23) Sir Ny-nek.
Mind a két állítás kőkemény tény.
A Bristol Ridge azért nagymértékben optimalizált, mert 28 nm-en a szintén 28 nm-es Carrizo lapkához képest majdnem 1 GHz-cel magasabb az az órajel, amit be lehet állítani 15 watton, plusz nő a PowerTune hatékonysága. Ezt csak úgy lehet elérni, ha a HPL és a HDL további optimalizálásra kerül.A másik állítás is kőkemény tény, mert gyakorlatilag úgy van kiemelve 14 MB-nyi regiszterre vonatkozó adat, mintha valami őrületesen nagy szám lenne, ami igazából teljesen érthetetlen annak a ténynek az ismeretében, hogy a Fijiben 16 MB-nyi a regiszter. Persze elhiszem, hogy ez az olvasók 99,99*%-ának ezek a tények nem ismertek, de nekem azok. JHH fél percig tapsoltatta a 14 MB-ot úgy, hogy nem is ez a legnagyobb szám ezen a területen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest