Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• katt777

félisten

válasz arn #14 üzenetére

Hát én eggyel sem találkoztam. Szarul megírt programok persze akkor is voltak, csak fordított arányban, mint ma. Összeraktam egy 486-os gépet, évekig minden rendben futott rajta, 586-tal, pentiummal hasonló módon, pedig akkor még IBM, Cyrix és egyéb processzorok is voltak. persze nem ártott tudni, melyik mit tud.

opr: Esetleg ennyire a dolgok mögé látok, éppen elég ideig dolgoztam benne. No de mindegy, hiába itt a vita, úgyis az lesz, amit a nagy gyártók akarnak. A lényeg, hogy ugyanaz marad, mint az elmúlt 20 évben:

Nyomják a kamu marketinget ezerrel, miközben mindegyik cég alapból fúrja az összes tervet (és a többiek fejlesztését), hogy ő arassa le a hasznot. A végfelhasználó továbbra is szívni fog. :P

• katt777

félisten

válasz Angel1981 #12 üzenetére

Az evolúció kifejezést én nem használnám, mert ha az igazi így zajlott volna, már rég kihalt volna a Föld (bár az emberiség kollektív iq-ját figyelve vannak arra utaló jelek, hogy így lesz). :DDD
    Régen pont az volt, hogy felraktad a DOS-t, nem szarakodott 300 rezidens program a háttérben, amiből 280 fölöslegesen fut. Akkor a hardvert programozták, gépi kódban (magam is tanultam), ment is minden, mint a karikacsapás, mert ha elb.sztad a kódot, nem futott. Csak mint azt a nagy cégek elismerték, ezek a programozók már rég nem dolgoznak (nem kellett a szaktudásuk az API-s programozás korában), és az új hardvereken nem is tudnának már (vagy csak ezt mondják, mert nem fizetnék meg őket). No és persze roppant kevesen vannak.
    Ja és persze mivel anno mindent mindennel egybe lehetett építeni, muszáj is volt rendesen megírni a programokat, mert ha pl. AMD kártyán (vagy procin) nem ment volna az, ami a többin igen, az komoly következményekkel járt volna. No de minden cégnek külön út kellett, ehhez meg a kizárólag a minél kisebb (de mindig) rossz irányába fejleszthető univerzális API, adta magát a dolog, maguknak csinálták azt a katyvaszt, amelyből ma nem tudnak kilábalni.

• katt777

félisten

Hát, ezért aztán megérte nyomkodni a billentyűzetet! :Y Minden épelméjű felhasználó a Windows 95 tudja, hogy minden szoftver hibás (legyünk jóindulatúak: csak azok, amelyekhez javítást adnak ki :DDD ), előtte frankón futott minden 5-féle procin (amelyeket akár 1 alaplapban is lehetett cserélgetni) és 10 féle VGA kártyán ugyanúgy, ha nem több volt, drivereket sem kellett évekig frissíteni. Tudom sajnálni, hogy kezdetnek elszarták a hardvereket.

A programozók mindent, mindig meg tudnak magyarázni, csak el nem ismeri egyik sem, hogy szar munkát végzett, hiába bizonyítja ezt egyértelműen munkájának eredménye. Nem mintha felhasználóként érdekelne, ki miért nem végezte el azt a munkát, amiért egyébként mi fizetünk, többségünk mégis jóindulatú elnézéssel nyugtázza a dolgot, pedig a saját cégéből nyilván rögtön kirúgná az illetőt (vagy addig ütné, amíg el nem végzi a munkáját (némelyik játék láttán legalábbis erős késztetést érez erre az ember).

Új hozzászólás Aktív témák