- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter13
senior tag
Szerintem az a korszak már elmúlt, nagyjából az A15-ös magoncok megjelenésével (amikor is kiderült, hogy az A15 és az atom magok kb egy ligában játszanak: egyik ebben gyorsabb, másik abban, de egyik sem tudja állva hagyni a másikat).
A cyclone magok az A15-nél gyorsabbak, szóval nem, az intel atom nem erősebb ezeknél (CPU erőben sem, de grafikában meg aztán végképp nem, 4 EU-val egyszerűen labdába sem rúghat szegény...mondjuk nem is arra tervezték)
Az ULV-s i5 erősebb, de fölényes előnyről szó sincs, és lényegesen többet is fogyaszt.
És akkor arról nem beszéltünk, az iOS mennyivel jobban optimalizált egy A8x-hez, mint mondjuk a Windows az i5-höz...ha ezt is belevesszük, akkor simán lehet hogy felhasználói élményt nézve (mennyi idő alatt konvertál valamit pl) simán pariban vannak (de ez csak spekuláció)
-
Peter13
senior tag
Hát, nekem leesett az állam. 3 milliárd tranzisztor? Amikor egy 7870-ben volt 2,8, egy 750ti-ben meg 1,9 figyle csak? Basszus, azért ez szerintem nagyon durva. Értem hogy ebben benne van minden (CPU, GPU, cache, stb), de maga a tranzisztorszám akkor is mellbevágott (mint ahogyan az is hogy sikerült mindezt 128nmm-be belepasszírozni).
Elgondolkodtató, és így már persze teljesen érthető hogy egyes asztali megoldásokkal vetekedő ereje van egy ilyen kategóriájú SOC-nek (ha csak maga a GPU képes lekalapálni mondjuk ~500GFLOPS-ot, akkor főleg).Fogyasztása meg szinte semmi (legalábbis én még ventilátoros almatáblát nem láttam)...alapjában véve nem különösebben szeretem az apple termékeit (illetve inkább a termékfilozófiáját), de ez előtt le a kalappal
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Call of Duty: Warzone
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- PROHARDVER! - abszolút kezdőknek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- HP OMEN 3080Ti 12GB
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest