Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• pechman8

tag

válasz hislah #33 üzenetére

Bizony úgy van ahogy írod.
    Én azt gondolom egyszer kell venni egy rendes audiophile láncot. Utána nagyon sok próbálgatás, hallgatózás, állítgatás után megjön egy olyan High-End hang amiről sokan nem is tudják, hogy létezik. Ez bizony van, hogy évekbe telik. A legnagyobb csalódás amit láttam barátaim arcán mikor hazavitték új készüléküket és borzalmasan szólt. Ami természetes. A munka java csak eztán jön. A képességeit elő kell csalni.
    Engem soha nem érdekelt , hogy mi mért szól jól ha egyszer jól szólt. A gránittömb sem tudom miért tesz jót a CD játszónak. De a lényeg, hogy jó. Persze kell egy ROTEL cd hozzá. PL: ROTEL RCD 855 minden idők legjobb CD-játszója.
    Ami a nehézséget okozza, hogy először kellene hallani egy ilyen kész láncot. Azért, hogy tudjuk mit kell hallani. Hogy a fülünkben már meglegyen... Azután alázat kell, elfogadni, hogy nem tudok mindent. Amit én hozzászólásaimban írtam ismeret nem tőlem származik. Nekem is HI-FI-s barátaim mutatták. Elfogadtam és nyertem.
    De annyi minden van még... Az összes kábel irányba forgatása, a hangfalak beállítása egymáshoz és a szobához képest. A szoba csillapítása, HI-FI állványok mérete anyaga, a tápellátás fázishelyessége... stb stb..
    Mikor az ember végig ér, az álla leesik mert nem tudta, hogy ez lehetséges.

Mindegy, zárszóként visszatérve az eredeti gondolatmenetemre. A tévúton járó elhívja barátját meghallgatni a méregdrága új cuccát. A barát tátja a száját. FÚÚÚÚ micsoda basszus, micsoda magasak!!!!
    Aztán 10 perc után már le kell halkítani mert kezdi kikergetni az embert. Erre írom újra ez zsákutca. Ebből ki kell végre nőni. Ezen túl kell végre lépni. Ez zavar engem. Hogy egyébként alázattal épített, lehet nagyszerű készülékeket csak ennyire tartunk, hogy milyen a basszus meg a magas meg a közép. Könyörgöm, hát hanggenerátort vettünk vagy HI-FI-t? Egyszer olvasnák egy olyan tesztet ahol arról van szó hogyan teljesített a szimfonikus zenekar a szobámban. Mert a komolyzenét nem kell szeretni, de HI-FI-t csak azzal lehet tesztelni. stb stb...
    És ez a lényeg. A hangszerek a emberi énekhang a zenekar valódisága. Vagy ott van a japán Taiko harci dob. Az ember magasságú, és nagy fa fustélyokkal ütik. Ennek is meg kell jelennie ott a szobában. Az egész fal meg kell induljon mikor megütik. Ezt kell hallgatni nem erősítőt meg hangfalat. Ahhoz nem kell audiophile rendszer, hogy ennyire alá adjuk.. Az emberi szellem szárnyalása, a művész előadása., érzelmeinek közvetítése: Ez a Zene. Ezt kell valahogy reprodukálni otthon... És a jó "motyóban" benne is van ez. Előhozni viszont hosszú út. A "Bu-Ci, Bu-Ci" meg megjön közben magától, ha csak az kell...

• pechman8

tag

Nos tudok ennél cifrábbakat is.
    Nem kell hozzá pénz csak pár olcsó dolog.
    Példa kettő:
    Fogod a ROTEL cd-T. A cikkben említett cucc-ról nem tudok írni mert nem hallottam de amít írok ott is lehet sőt kell alkalmazni.

Tehát, levesszük a CD borítását megnézzük milyen kapacitású biztosíték van benne. Ezután elmegyünk a boltba és ilyenből ha kettő van veszünk kétszer annyit. Tehát négyet. De nem akár milyet. Olyat ami egyetlen szálból áll, és nincs a közepén olvadó golyócska.
    Namost ezt hazavisszük megjelöljük mindegyiknek az egyik felét. Az egyik párost beletesszük így a másik párost fordítva. FONTOS! Amelyiket egyik irányba betettük azt soha többet nem használjuk fordítva! Ez igaz az interconnect kábelekre is. Az egyik irányban halkabbnak érezni. Az a jó irány!

Ezt végig kell játszani a lánc minden készülékével.

ui: kell az a gránittömb!.... :K

Még sok hasonló trükk van...

• pechman8

tag

Nagyon jó a cikk és köszönjük, hogy bemutattad ezt a márkát.
    Azt jól érzed a jó HI-FI a hibákat is jobban mutatja.
    Egy dolog miatt ragadtam billentyűzetet.
    Eddig minden hasonló hasonló cikk itt vérzik el a számomra.
    Szerintem ugyanis aki komolyan foglalkozik a HI-FI-vel annak el kell végre felejtenie , hogy hangképeket, magas meg mély meg közép hangokat hallgat. Ez zsák utca.
    A jó audiofile rendszer ugyanis nincs is. Úgy értem nincs jelen. A szobába eléd áll a zenekar és játszik. A hangfalak erősítők stb mind eltűnik. A jó hangfal nem üvőlti, hogy "ÉN VAGYOK A HANGFAL!". E helyett Eltűnik. Ilyen láncot még több milliósat sem lehet hallani mert a kiállításokon nincs idő összelőni őket egymással és a környezetükkel.
    Amit szerintem figyelni kell: PL cintányér: hol van pontosan a térben? Mekkora? Érezni a méretét? És az anyaga? Rézből van? És mivel ütötték meg? Fa ütővel? Mert az ütő fából van a tányér pedig rézből...
    Ez csak a cintányér... És az énekes? Eléd állt? Milyen magas a termete? Alacsonyabb vagy magasabb nálad.? Belelátni a torkába? Látni ahogy a mellkasa megdagad a lélegzetektől.? Szóval, magának a hangszernek a visszaadására vagy az emberi énekhang visszaadására kell figyelni. A teljes zenekar megindulásakor sem bonyolódhatnak egymásba a hangszerek.

A jó HI-FI nem zavarja a szomszéd szobában ülőket sem. Nem kerget ki a szobából egy opera ária. Teljes hangerő mellett is lehet beszélgetni mellette, mert nem a hangossága nő hanem az ereje...
    Mindezt azért írtam le mert láttam a képen a ROTEL CD-t.
    Egy záró tanács egy új úton. A ROTEL -nek hálózati szűrőt kell rakni. És vegyél alája egy legalább 2,5cm vastag fekete gránittömböt, csak azt más nem jó. A mérete akkora legyen mint a lejátszó...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés