- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nem lesz iPhone 19
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- November 4-én érkezik a Nothing Phone (3a)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Peter Kiss
üzenetére
Szerintem amelyik nyelv megengedő (sőt támogató) a dzsunka megoldások felé, ott azt fogják használni... Vagy azért, mert egyszerűbb (-nek néz ki), vagy azért mert kevesebbet kell rajta általában görcsölni. Ha pedig valami nem működik a dzsunkahalmazban, azt lehet túrni az örökkévalóságig...
-
j0k3r!
őstag
hat ha nem is arra talaltak ki, de azert az elmult evekben szerintem jo iranyba fejlodott a nyelv, oo szempontbol is. ha a fentebbi interfacet kicsit modositanank ugy, hogy a getFlags() valami ColumnInfo objektumot adna vissza (IsNullable, IsPrimaryKey, stb.), akkor mar egeszen hasznalhato lenne a dolog.
" Erre pont ideillik (asszem) tildy korábbi aláírása " - bovebben?

-
Hát a PHP-t nem objektumorientáltságra találták ki... Erre pont ideillik (asszem) tildy korábbi aláírása

-
j0k3r!
őstag
válasz
Peter Kiss
üzenetére
"de sokkal célravezetőbb adatbázisból generálni az entitásokat." - szerintem is, ezert is kerdeztem a db-first megkozelitest
(igazabol az stdClass is meg tudja oldani valahogy, bar azt meg ki kell egesziteni nemi funkcioval) -
Peter Kiss
őstag
Nem túrom fel a régi kódom, de valamire használtam benne PDO-t, de a flags-ben a primary key, not null és hasonlók vannak. A kapcsolatokat az adatbázisnak megfelelően kell lekérdezni mindig valamilyen SELECT-tel vagy beépített függvénnyel.
A code-first nem tudom, hogyan működik a színfalak mögött (POCO-ként önmagában nem működhet, de nem visz rá a lélek, hogy felfedezzem, mit is generál le), de mondjuk hülyeségnek is tartom az egészet.
Nyilván össze lehetne valamit hozni PHP-val is, de sokkal célravezetőbb adatbázisból generálni az entitásokat. -
j0k3r!
őstag
válasz
Peter Kiss
üzenetére
kicsit off: probaltal mar ennek a segitsegevel mvc-ben popo osztalyt generalni (ef database first-hoz hasonlot)? egyatalan lehet ilyet? ha lenne tablak kozti kapcsolat, akkor jol sejtem, hogy azt a flags tarolna?
-
j0k3r!
őstag
válasz
Peter Kiss
üzenetére
azert a masik figyelmeztetest is vedd figyelembe:
"This function is EXPERIMENTAL. The behaviour of this function, its name, and surrounding documentation may change without notice in a future release of PHP. This function should be used at your own risk."
hatha a kovetkezo verziora mokolnak vele valamit

-
Peter Kiss
őstag
[ Értesítő. ]
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG LS32BG700EUXEN 32" Q-LED G7 144hz MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS55CG97WNUXUF) ODESSEY ARK GAMER 140CM MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS49DG910SUXEN) 144HZ 5K OLED GAMER MONITOR !UJ MODELL! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS49CG950SUXEN) 49" 5K OLED GAMER ! akció!
- SAMSUNG (LS49CG950EUXEN) WQHD 240HZ GAMER Q-LED MONITOR ! AKCIÓ
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- Apple iPhone 11 Pro Max / 64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
- Apple iPhone 14 Pro Max Gold Dynamic Island, 120 Hz ProMotion, 48 MP kamera-128 GB-100%
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Yellow -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3125, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Nyilván össze lehetne valamit hozni PHP-val is, de sokkal célravezetőbb adatbázisból generálni az entitásokat.