- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple Watch
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
Új hozzászólás Aktív témák
-
haddent
addikt
A magad nevében beszélj. Én pl. biztos nem, és a többiek sem ezt akarták és nem ilyen stílusban mentek a hsz. -ek. A tesztről senki 1 rossz szót nem szólt szerintem. Az meg elég baj, ha valaki azért érzi szarul magát, mert egy másik embernek más az ideálja és mást vett volna. Te azért vásárolsz dolgokat, hogy másokat lenyűgözz, vagy azért, mert szükséged van rá és Te szereted és Te úgy gondoltad, hogy az kell?
-
haddent
addikt
válasz
Lalikiraly #148 üzenetére
Igen, ez a jövő. Ettől olcsóbb is kéne legyen majd egy idő után a dolog, de nem fejleszthető. Nekem ezzel nincs bajom igazából, mert megszűnik egy csomó (minden?) kompatibilitási probléma
Egyébkén attól, hogy egy alaplapon lesz néhány SoC, tiszta mobil/tabletszerűen, még nyugodtan fennmaradhatna a laptop, mint kategória. Csak hát a maiaknak nincs igényük erre. Sokan már nemhogy egy jó mechanikus billentyűzet érzést nem, de még csak sima "fizikai" (nem érintő) billentyűzetet se fogdosnak életkben.. -
haddent
addikt
válasz
Lalikiraly #134 üzenetére
Ez max. úgy igaz, hogy nincs olyan gyenge gép/processzor/memória, amit a hdd ne fogna vissza a flash memóriához/ssd-hez képest, nem?
-
haddent
addikt
Ez pont nem baj szerintem. Egy laptopról beszélünk, amikor megvesszük döntsük el mit akarunk aztán maradjon az, legyen minden BGA, mert kevesebb helyet foglal, olcsóbb, egy idő után integráció miatt gyorsabb stb.. (na itt nem erről van szó
)
Ha építgetni akar az ember akkor ott a rendes nagy pc (már amíg ott van az is..) -
haddent
addikt
válasz
makopeter #110 üzenetére
Rossz példa nagyon
Sokkal komplexebb dolog az autó, sokkal nagyobb bukóval stb..
Itt, akár itt a fórumon szívesen segítenek rengetegen a másiknak, lefogadom olyan is lenne, aki elmenne az illetővel megnézni a használt notit és segítene választani.
Van akinek 3 milliós Suzuki egy élet munkája a 8 milliós bmw meg örök álom marad. Noti téren azért azt gondolom még minimálbér/diákmunkából is össze lehet hozni egy nagyon korrektet egész hamar.
A 100 ezres új lapi igenis szétesik és a garancia is olyan rá, hogy csak önnyugtatásDe kár győzködni egymást úgy látom
Lalikiraly szerintem se harag se lenézés se fikázás egymás iránt senkiben nincs itt, de ettől még én (sem) ezt vettem volna ennyiből
-
haddent
addikt
válasz
voyager4.4 #107 üzenetére
Ez jogos. Mondjuk akkor offoljunk kicsit és rémüljünk meg együtt:
Szerintetek ha az iPhone felhasználók közt felmérést végeznénk, hogy miért éppen iPhone, akkor hányan válaszolnának azzal, hogy
"egyéni igényekre szabott speciálisan hardveresen optimalizált SoC és pontosan erre az egy SoC-ra szabott objektumorientált C -ben íródott agyonoptimalizált OS, idéntől egy nagyon menő alacsonyszintű elérést biztosító grafikus Metal API -val. Hát ezért.
?Szerintem ha valami hasonlóra rákerdeznénk, hogy na és akkor emiatt? Vagy legalább számításba vettétek ezt is? Akkor hazaküldenének valami hipster módon
-
haddent
addikt
Hát figyelj, most a "zárszerkezet" (akkor így hívom, nem zsanér
)/I] melyik része műanyag, az teljesen mindegy, a leggyengébb lácszemnél lesz egy reccs. Az a helyzet, hogy még csak véletlen sem a legjobb minőségű ABS műanyag stb.. használják, hanem valam ócskát. De még ha ABS is lenne, ugye max 1 netán 2 csavar fogja, azért egy LCD +
alufedél (I)(mert ugye szokás azt csinálni, hogy kívül sokat mutató szép alu belül plásztik)(/I) meg súlyos. Elfárad az anyag ha fehér kesztyűben nyitod ki, akkor is. Persze ezt lehet ódázni sokáig, de na... Tényleg, legalább ennyi fémet használhatnának, nem?Ez igenis elvárható..
Ragasztás?
Hááát nemtom.. biztos van speckó ragasztó ami kémiailag megolvasztja a műanyagokat és ebcsont összefor, de hogy erősebb nem lesz mint előzőleg volt (ami marha gyenge alapból is) az biztos
Én se törtem össze se telefont se laptopot, de mindig is igényesen választottam, nekem az anyagminőség többet ért mindig is a belső tudásnál. Mint írtam feljebb, velem történnek kissebb balesetek, minden tiszteletem a tiéd/azé akivel nem.
Mindentől függetlenül, egyszerűen nagyon rossz érzés lenne számomra egy 14-15-17" -es műanyagtálcát gyomrozni. Ez az én álláspontom és tanácsom, de én biztos inkább technikailag régebbi, de minőségileg magasabb terméket választanék, akár használtat, akár roncsot felújítva sajátkezűleg. (De nem vita, ehhez kell egy affinitás ami bennem megvan, kifejezetten szeretnék ilyesmit csinálni hobbiból, hát mégha spórolok is vele magamnak..)
voyager4.4 a Mac érdekes kérdés, nyilván az az átlátszó vékonyságú alu cafatka nem lesz olyan erős, mint egy magnézium ötvözet, de szerintem minőségi és többé-kevésbé erős gépek
-
haddent
addikt
Nagy tévedés. A nagyon régi Dellekben kifényesedett, de amióta ilyen "puhább" gumirozott anyag van lehetetlen elkoptatni. Ha mégis megtörténne, akkor csak azt tudod külön cserélni !!kettő!! ezer Forintét, és simán kapsz alkatrészt. Megnézem ezt hol oldod meg egy kommersz gagyival, ilyen könnyen, ennyiből
A zsanér meg azért adja meg magyát mert egy bóvli műanyag fröccsöntött valami.
Minden tiszteletem a tiéd, ha téged nem érnek "balesetek", de én hetente többször verem oda. Pont úgy használom mint te. Párnázott laptoptáska, asztal, otthon dokoló stb stb.. És mégis, le van pattogzva a zománc-fény a magnéziumról néhány helyen. Na ez olyan harciseb amit méterekről lehetett hallani: asztal sarka, földre esés 2 méterről, nyitott állapotban asztalról földre stb... Ezt kommersz géppel még táskával sem! merném megkockáztatni.Méretről nem vitázom, kinek mi tetszik és kell. Nekem 15.6" -van és szeretem, az egész magnéziumötvözetből van kívül belül, de 17" nem fémből az baromi bátor lépés. Nyáron asztal szélén ne hagyjuk, mert lefolyik estére
-
haddent
addikt
válasz
voyager4.4 #89 üzenetére
Nem tudom mi a hivatalos álláspont egészen pontosan. Az alján tuti leszedheted ram csere stb.. De sehol ninsc semmilyen "warrany void" matrica meg egyéb faxság, tehát senki nem mondja meg (és a kutyát nem érdekli), hogy szétszedted -e. Ilyen összegekért jár ez a garancia
(Hangsúlyozom én ezt csak Latitude-ra mondtam. A kommerszek ugyanolyan mint a többi sztem)
-
haddent
addikt
Ha valóban használt és nem refurbished, akkor valóban lehet kicsit csotrogány, még ha a kereskedő meg is húzgálta amit lehet stb.. De épp előbb linkeltem, ezekhez van alkatrész, újonnan is. Gyönyörű vadiújjá lehet varázsolni. Én anno újonnan vettem (sajnos..) de most már le van koccantva a zománc néhány helyen. Meg is jött a kedvem egy pimp-my-dell -hez
-
haddent
addikt
Ne haragudj, de ez hülyeség. Egy műanyagömleny szar 1 hét után olyan lesz, mint a 2 éves használt üzleti Dell Latitude magnézium-ötvözetből.
Megveszel egy használt üzleti notit minőségi anyagokból, és vegyük az esetet, hogy szarrá van kopva mindene, le van öntve, beázva minden baja van, de cserébe nyilván 50 ezer volt. Az enyémhez például ekkor:
Alsó ház ~12k
kéztartó ~2k
billentyűzet ~6k
fedlap ZSANÉRRAL! ~10k
akksi ~9kösszesen := 12+2+6+10+9 = 39.000 Forintból teljesen vadonatújra fel van újítva, az összes kopó-külső alkatrész, olyan mint a vadonatúj, jó eséllyel még háztól-házig, sőt! kiszállós garival (ugyanis Dellnél szétszedheted akkor is megmarad).
így összesen lehet, hogy minimálisan többe kerül, és nem lehet rajta crysit futtatni, de ez 5-10 évig laptop marad ha taposod is.
És ezt a felújítást annyiszor játszod el ahányszor akarod, akár eladás előtt is, és valósan adhatsz el újszerű laptopot, nem átbaxás.Ed3r_X_ a német megegyezik a magyarral, nem? a kiosztás mérete
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mozilla Firefox
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- LEGO klub
- ZIDOO médialejátszók
- DUNE médialejátszók topicja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Az adatközpontok szolgálatába állítja a nap- és szélenergiát a Meta
- Autós topik
- További aktív témák...
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest