Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• gZoma

csendes tag

válasz Degeczi #2805 üzenetére

végre megoldódott az internetes problémám, amit persze én magam okoztam...
    történetesen a router firewall konfigjában a MAC Address két karakterét felcseréltem, aminek hatására a router persze, hogy nem engedte a netre a lejátszót. :W
    Korrigálás után minden OK, mostmár lehet kezdeni a moddolást :-)

pedig még a hivatalos Asus Supportot is ráugrasztottam a hibára, akik annak rendje és módja szerint próbáltak is segíteni. Mint az esetek többségében, a hiba oka ismét a lúzer júzer volt.

gZ.

• gZoma

csendes tag

válasz Degeczi #2801 üzenetére

felraktam a HD2-t (HD2_11206_r51), a netes problémát nem oldotta meg. Semmilyen online tartalom nem érhető el, a netes tünetek ugyanazok. Úghogy visszament az 1.40-es R1-es.
    Érdekességként, nem tudom pingetni a default gateway-t (ami a router és DHCP szerver egyben).

Próbáltam a linuxon a routingot faragni, de semmi siker. Eddig.

Kernel IP routing table
    Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
    192.168.2.0 * 255.255.255.0 U 0 0 0 eth0
    127.0.0.0 * 255.0.0.0 U 0 0 0 lo

a * a Gateway alatt nem jelent jót. - nincs beállítva...

gZ.

• gZoma

csendes tag

Én is megleptem magam egy R1-essel, rajta 1.40P gyári fw-vel. Kábelen csatlakozik a routerem-hez, hdmi-vel a tv-re, üveggel a sima AV erősítőhöz. (mert még oldschool, tehát nem hdmi-s az erőlködőm) Eddig több anomáliát felfedeztem, megosztom őket, hátha tudtok segíteni.

1. Nem képes DHCP-s IP-t tépni magának. A router-en persze, hogy be van állítva dhcp szerver, és minden egyéb kütyü jól használja. 192.168.2.5+-os IP-t kellene kapnia, de nem kap semmit.
    2. Ezért beállítottam fix-en a 192.168.2.10-et, elfogadja, és így tallózható minden egyéb dhcp-s gép a hálózaton.
    3. Semmilyen online tartalmat nem jelenít meg. No internet rádió, no internet tv. se időjárás, se semmi. Van 1-2 választható opció, ahol hosszú várakozás után kiírja hogy nem tudja az internetcímet feloldani (időjárás, vagy rss), de pl a az internet tv-re nyomva, várakozás után ki is fagy, újra is indul. Van, akinek bármelyik online menüpont működik?
    4. A hdmi és spdif kimenetet RAW-ra állítva, a videók két front csatornája (főként beszéd) csak a tv hangszóróiból hallható, az erőlködő Dolby és DTS esetén is csak a háttérzajokat adja. a Zenék viszont csak és kizárólag a tv-n jönnek.
    5. Ha az R1-et hdmi-vel a tv-re, az erőlködőt pedig üveggel a tvre kötöm, mind filmek, mind zenék csak két csatornán jönnek az erőlködőből (plusz tv)

Ha van ötletetek, mit-hogyan kellene beállítani, állok elébe!

gZ.

Új hozzászólás Aktív témák