- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
Én értem, hogy mit mondasz, de Te nem érted, én mit akarok: ahhoz, hogy a 42k-s i5-2400 + 12k-s Asrock H61-es "full alap" konfig teljesítményét elérd a 35k-s AMD procival, ahhoz erősen tuningolni kell, ennek viszont feltétele a jobb, drágább 20-25k-s alaplap, egy 8-10k-s procihűtő, meg egy 100W-tal nagyobb táp, ami hasonló minőségben 2-3k-val drágább az Intelhez elegendőnél. Akkor összeadva melyik is a drágább? Nem beszéltem még a kisebb fogyasztásról (alapórajeles Intel vs. tuningolt Phenom), a kisebb/kevesebb házventiről, stb.
Ezért mondom még mindig, hogy elsősorban nem pénzkérdés Intelt venni (jelenleg), mióta van Sandy Bridge. -
Bogyó bá'
nagyúr
Annyira zabálja a villanyt? Az én netbookom (E-450-nel) beéri kevesebb mint 20-szal, full terhelésen.... idle meg hat és fél. "Monitorral" együtt, természetesen...
Egyébként csak arra akartam célozni, hogy hasonló teljesítményű konfig - ha mindent beleszámolunk - semmivel sem jön ki olcsóbbra AMD-ből, mint Intelből. Kivétel talán a Llano platform, ha nincs szükség jobb (diszkrét) VGA-ra.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Vitatkozni, na azt lehet.
A legolcsóbb 40K-s i5, gyári hűtóvel + 12 ezerért egy H61-es deszka semmiképpen nem gyengébb, mint egy szénné húzott 975BE spéci hűtővel és spéci deszkában. Az utóbbi ráadásul kétszer annyit fogyaszt, a házból kétszer annyi hőt kell eltávolítani + kétszer akkora táp kell hozzá. Tudom, picit sarkítottam, de szerintem nem az Intel a drága...
Egyébként az előbb arra válaszoltam, hogy amíg nincsenek speciálisan platformra kihegyezett programok, addig nem feltétlenül kell egy gyártóban gondolkodni, ha az ember ésszel akar gépet építeni.
...jah, igen: mondom ezt úgy, hogy 9 (!) évi AMD-s múlt után, AthlonII X4 640-ről váltva lettem Inteles... Azért maradt még itthon AMD proci is: nejem gépe egy X2-250, a netbookomban meg E-450 döcög...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik
- Apple Watch
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Hardcore café
- Melyik a legerősebb Low Profile VGA kártya?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Huawei P20 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (2) (ELKELT)
- Szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB NZXT H710I Be Quiet 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest