- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Poco X3 NFC - minden, ami kell
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
Én értem, hogy mit mondasz, de Te nem érted, én mit akarok: ahhoz, hogy a 42k-s i5-2400 + 12k-s Asrock H61-es "full alap" konfig teljesítményét elérd a 35k-s AMD procival, ahhoz erősen tuningolni kell, ennek viszont feltétele a jobb, drágább 20-25k-s alaplap, egy 8-10k-s procihűtő, meg egy 100W-tal nagyobb táp, ami hasonló minőségben 2-3k-val drágább az Intelhez elegendőnél. Akkor összeadva melyik is a drágább? Nem beszéltem még a kisebb fogyasztásról (alapórajeles Intel vs. tuningolt Phenom), a kisebb/kevesebb házventiről, stb.
Ezért mondom még mindig, hogy elsősorban nem pénzkérdés Intelt venni (jelenleg), mióta van Sandy Bridge. -
Bogyó bá'
nagyúr
Annyira zabálja a villanyt? Az én netbookom (E-450-nel) beéri kevesebb mint 20-szal, full terhelésen.... idle meg hat és fél. "Monitorral" együtt, természetesen...
Egyébként csak arra akartam célozni, hogy hasonló teljesítményű konfig - ha mindent beleszámolunk - semmivel sem jön ki olcsóbbra AMD-ből, mint Intelből. Kivétel talán a Llano platform, ha nincs szükség jobb (diszkrét) VGA-ra.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Vitatkozni, na azt lehet.
A legolcsóbb 40K-s i5, gyári hűtóvel + 12 ezerért egy H61-es deszka semmiképpen nem gyengébb, mint egy szénné húzott 975BE spéci hűtővel és spéci deszkában. Az utóbbi ráadásul kétszer annyit fogyaszt, a házból kétszer annyi hőt kell eltávolítani + kétszer akkora táp kell hozzá. Tudom, picit sarkítottam, de szerintem nem az Intel a drága...
Egyébként az előbb arra válaszoltam, hogy amíg nincsenek speciálisan platformra kihegyezett programok, addig nem feltétlenül kell egy gyártóban gondolkodni, ha az ember ésszel akar gépet építeni.
...jah, igen: mondom ezt úgy, hogy 9 (!) évi AMD-s múlt után, AthlonII X4 640-ről váltva lettem Inteles... Azért maradt még itthon AMD proci is: nejem gépe egy X2-250, a netbookomban meg E-450 döcög...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3085, 100% Akkumulátor
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3020, 91% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest