- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Igen, egészen addig amíg nem származik fizikai vagy lelki kára belőle.
A helyzet most ugyan ez a közösségi oldalakkal. Az emberek élvezik, hogy mindenkit megnézhetnek, lecsekkolhatnak, szinte akit csak akarnak. Élvezik, hogy bármi szarságukat előadhatják a nagyközönségnek. Egészen addig amíg mondjuk v.melyik plázacica félmesztelen fotója felkerül valamelyik ezzel "foglalkozó" oldalra.
Na, akkor viszont kezdődik az anyázás, meg a fenyegetőzés meg a sértődés stb...Én mocskosul nem szeretném ha bárki az utcán egy telefonnal a kezében felismertetné az arcomat mindenféle engedély sőt a tudtom nélkül. Még akkor sem ha bármilyen profilom megfelelően titkosított. Hiszen ha mást nem is 1-1 ilyen oldalon biztos megtalálna. Hiszen azt nemigazán lehet megcsinálni, hogy az ember minden oldalon minden adatát eltünteti vagy egyszerűen nem tölti ki. Akkor már bizonyos dolgok értelmüket vesztik.
A street view még csak hagyjám. Mert ott azért elég rendesen keresgélni kell, hogy 1-1 jól kivehető arcot találjon az ember. Úgyértem célirányosan kell keresni vele. De ha még találok is egy jól kivehető formát, attól én még nem fogom tudni, hogy az éppen kicsoda, hacsak nem ténylegesen az ismerősöm.
Ez a mobilos arcfelismerés meg kb azt vetíti előre, hogy kiállok az ablakba, rámutatok egy éppen arra sétáló emberre és a kijelzőn megjelennek az ő adatai. Szabadon rákereshetek a google-ben és így tovább.
Persze, kérdés a titkosítás. Ezen a területen meg még igencsak hadilábon állunk.
De tegyük fel, hogy 10-15 év múlva már mindenki fullon titkosítja a profiljait, és tényleg csak az az ismerős láthat az illetőről bármit is, akinek ő előzetesen megengedte...
Ezesetben mégis mi értelme van az arcfelismerésnek?
Rámutatok valakire, telefon kijelzi, hogy igen felismertem az illetőt és nagy üres fehérség tátong a kijelzőn, mert az illetőnek minden adata titkos. Se név, se fotó, se profil, se semmi. Akkor mi értelme lenne az egésznek?
Sima titkosítás szempontjából meg a retina scan és az ujjlenyomat bőven megfelelő. Még így is csak nagyon kevés helyen használják ezeket. -
Dany007
veterán
Oh én ezt már a Layer-nél megmondtam, hogy ez lesz : )
Azért mekkora "poén". Emberünk ül a buszon, nézelődik a telefonjával. Szemben ül egy csaj, rázoomol. A telefon felismeri, egyből kidobja az iwiw/facebook adatlapját. Ott olvassa ahogy épp azzal a drága telefonnal dicsekszik, amit a párjától kapott szülinapjára. Puff, emberünknek meg is van a következő áldozata...Jó, persze ez így paranoid csöppet
De egy kis fantáziával ennél jóval többet is kilehet hozni a dologból. Ahogy a mostani fiatalok hozzáállását látom a személyes adatok nyilvánosságával kapcsolatban nem is olyan nehéz ezt vizionálni...
Azért kíváncsi leszek az adatvédelemre.
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest